Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Klima sürekli açık olmalı. ?
Evet bu kesinlikle yıllardır savunduğumuz ve ispatladığımız bir iddia.

Salon kliması 24 saat açık ve 22 de ayarlıyken kısma ihtiyacı duymamıza rağmen on/off kullanmaya başladığımız yatak odası klimasını 26 27 de açıyoruz, 2-3 saat sonra gidiyoruz ve evet hava sıcak fakat ben anlıyorum o duvarların kustuğu soğuk nedeniyle içeride oluşan o rahatsızlık hissini :)

Şuan meteoroloji 2° minik termometrem ve klima aynı ölçüyor dış ünite konumu da önemli ve avantaj demekki
Hep dış ünite 1.5 2 derece eksik gösterir di bende acaba hatamı var derdim dış ünite konumu itibariyle o şekildeymis buda tecrübeler arasına eklensin bakalım ?Ekli dosyayı görüntüle 11903Ekli dosyayı görüntüle 11904Ekli dosyayı görüntüle 11905
Evet abi havanın GENEL rakamsal değeri ile klimanın bulunduğu kot,cephe gibi noktaların sahip olduğu rakamsal değer değişiyor, bunu da hakikaten ispat listemize eklemiş olalım. Ellerin dert görmesin :ok

O bahsettiğim kısa df işlemini başından beri yakaladım ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Ahahahahahaa ses ne kadar da tanıdık geldi bana :kiskis

@REMZİ96 ben bildim en son olefini varmış ?
FB_IMG_1706172352395.jpg

???

Olefini sanırım 2-3 yıl kaldı orada ama 24 saat testlerini 5 günde bitirmiştim ocağıma incir ağacı dikecek diye :kiskis
Abi o klima havaya suya bakmıyordu?
En azından bizim klimaların ne olduğu belli bakiyi bunlar:hihi
Sert havalarda 10kw normal 7 10° havalarda ortalama 5 6kw görüyoruz bunu aylık enerji takvimine bakarak bile oradaki hava durumunu az çok bilebiliyoruz :hihi
Oda kış buda kış ?

Abi o klima havaya suya bakmıyordu?
En azından bizim klimaların ne olduğu belli bakiyi bunlar:hihi
Sert havalarda 10kw normal 7 10° havalarda ortalama 5 6kw görüyoruz bunu aylık enerji takvimine bakarak bile oradaki hava durumunu az çok bilebiliyoruz :hihi
Oda kış buda kış ?
İşte bu nedenle yaklaşık 2 senedir klima incelemelerinde ve bütün aylık sonuçları paylaştığımda hep bölge koşulları, rakımi dış ortam derecesi gibi detayları hep paylaşıyorum zira insanların kafasına bunu da işlemeliyiz.

Yani deniz seviyesinde yaz mevsiminde başka, kış mevsiminde başka
Dağ seviyesinde yaz mevsiminde başka, kış mevsiminde başka sonuçlar vereceği bilerek ürün tercih edilmelidir.

Hava az daha zorlarsa kara dönecek şuan karla karışık yağmur şeklinde
klima set 27° yaptım yetmezse 28 de yaparız perdeler açık duvarları saymıyorum zaten acayip kırıyor ısıyı şükür faturadan korkumuz da yok
Daha ne olsun beyaa ?
Tavan ısısı 26 ikende 30 oluyor du 28 ikende 30 gözüküyor bunu birde tabana doğru düşünürsek farkı görebiliriz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Buda ocak 2022 prime olduğu zamanlardı vay bee

Hava az daha zorlarsa kara dönecek şuan karla karışık yağmur şeklinde
klima set 27° yaptım yetmezse 28 de yaparız perdeler açık duvarları saymıyorum zaten acayip kırıyor ısıyı şükür faturadan korkumuz da yok
Daha ne olsun beyaa ?
Tavan ısısı 26 ikende 30 oluyor du 28 ikende 30 gözüküyor bunu birde tabana doğru düşünürsek farkı görebiliriz.
Buda ocak 2022 prime olduğu zamanlardı vay bee
De gidi Prime :D

Ah beeee, o kar üstüne basınca gelen gıcırtı sesini özlemişim :D
Çocukluğum Eskişehirde aylarca kar ile güreşmekle geçti vay anasını beee :D
Kırt Kırt Kırt Kırt basa basa yürürdük okula giderken.

En güzeli neydi biliyor musunuz o çocuk aklımızla, gece kapkara yatıp, sabah her yer bembeyaz uyanıyorduk ya neydi o beeee :love::love::love:

De gidi Prime :D

Ah beeee, o kar üstüne basınca gelen gıcırtı sesini özlemişim :D
Çocukluğum Eskişehirde aylarca kar ile güreşmekle geçti vay anasını beee :D
Kırt Kırt Kırt Kırt basa basa yürürdük okula giderken.

En güzeli neydi biliyor musunuz o çocuk aklımızla, gece kapkara yatıp, sabah her yer bembeyaz uyanıyorduk ya neydi o beeee :love::love::love:
Bende çok seviyorum abi karda yürüme kayma ve kar topu savaşı ?
Abi bu yaşımda dahi kar görünce nasıl seviniyorum varya demek ki yaş ne kadar ilerlesede değişen birşey olmuyor

Bende çok seviyorum abi karda yürüme kayma ve kar topu savaşı ?
Abi bu yaşımda dahi kar görünce nasıl seviniyorum varya demek ki yaş ne kadar ilerlesede değişen birşey olmuyor
Benim o içimdeki çocuk hiç ölmedi abi. Halen 8 - 10 yaşında bir Adem var içimde ve bundan çok mutluyum, senin adına da çok mutlu oldum inan :D

Benim o içimdeki çocuk hiç ölmedi abi. Halen 8 - 10 yaşında bir Adem var içimde ve bundan çok mutluyum, senin adına da çok mutlu oldum inan :D
Bende senin için çok mutlu oldum abi zaten çocukluk ve gevezelik ten başka ne tadı varki insanın ?gönlümüzce gülelim ve çocukluğu muzu hiç eksik etmeyelim inşallah insanı yeniliyor zihin olarak.
Varol abim benim ?
Ben seni tanır ve samimiyetine gönülden inanırım ?
Bir büyüğümüz abimiz olarak Allah başımızdan eksik etmesin seni ?

Abi daha önce orada vestel arçelik ve olefini çalıştı. Hepsi de 12 lik klimalardı.
Daha önce üşüme nedenimiz fatura korkusundan klima derecesini yükseltemiyor olmamızdı çünkü o klimalar dereceyi yükseltemiyor ve ısınamıyor haliyle günde 13-15kw tüketim sergilerken şu an BRE klima genel ağırlıklı günde 6-8kw tüketim sergiliyorken rahat rahat oturabiliyoruz.

Sensör tolerans değerlerini sürekli yakın takip ediyorum. Genelde 1,5 derece opsiyonlu olurlar fakat bu klimada 2 - 2,5 dereceye kadar sapma yaptığını gözlemledim ve soğutma modunda da deneyene kadar bilerek hiçbir şeyine müdahale etmedim. Aynı masa üstünde 2 derece birden tutuyorum ve ikisinin ortalamasını baz alıyorum genelde. o da genel ortalama 24 oluyor zaten.

Evap katman sayısı, genişliği ve hava sirkülasyonu sürekli en üst fan seviyesinde olması zannediyorum ki en büyük etkenleri içerisinde.

Bu klimanın ben halen inceleme ve tanıtım videosunu çekmedim çünkü geçen sene AEP klimada yine aynısını yapmıştım, aslında klima 2022 Ağustosunda takılmış olmasına rağmen ben aylarca test edip sonraki yaza girerken yapmıştım sanırım tanıtımını, en azından aylar geçmişti onu hatırlıyorum.

Bu gözlemlerimizin sonucuna göre insanları bilgilendirelim ki hiç kimse bizim yüzümüzden yanlış bir ürün alıp üzülmesin :ok
Abi test için klima göndermek isteyen varsa iki adet 9binlik tesisatları hazır boş yerim var ? günü birlik detayları veririz ?

Ekli dosyalar

• IMG_20240126_191151.jpg
    IMG_20240126_191151.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 17
O bahsettiğim kısa df işlemini başından beri yakaladım ?
Df olayını unuttuk dostum bu hafta bizde 0⁰ leri görüyoruz ? tam zamanında yakalamışsın. ?

Bizde son durum. ?

Abi ben birazda benim derece den bakacam hava durumuna 2 3° aşağı sayarsam tamamdır ?
Screenshot_2024-01-26-20-39-34-06_d705d139f7a497929568dbeeadf4f738.jpg

Screenshot_2024-01-26-20-38-01-37_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240126_210623.jpg
    Screenshot_20240126_210623.jpg
    30.7 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20240126_210721.jpg
    Screenshot_20240126_210721.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240126_210827.jpg
    IMG_20240126_210827.jpg
    25.7 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20240126_210841.jpg
    IMG_20240126_210841.jpg
    69.5 KB · Görüntüleme: 11
Klima 23⁰ set, klima göstergesi 24⁰ iç ortam ısısı gösteriliyor. Masadaki derece 24.7⁰ dışarısı uygulamada 7.3⁰ emiş 25.4⁰ ?
Abi bence dış ünite derecesi doğru en azından anlık bulunduğu yeri gösteriyor meteoroloji derecesi kim bilir nerde?
Emiş ısısı konusunda da metrekare bazında gayet normal geldi bana

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri