Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Valla doğrusu bu yaz ilk defa klima aldım, ne tuketecegini de tecrübe olmayınca bilmiyordum çok yakar diye tahmin ediyordum, gerekirse 1500 yaksın diye gözü karartmıştım, yeter ki sıcaktan bayılmayalım, salona taksak gece yine uyuyamayacağız, diğer odalara, mutfağa lavaboya geçerken sıcak şoku gecirmeyelim dedim. 450 TL bedava geldi o yüzden. Birol usta sagolsun ona danışarak cesaret edebildim bu işe. Daikin Arçelik servisleri bu şekilde olmaz sogutamazsın vs diye ikna etmeye çalışmışlardı. Az daha inanacaktım. 🙂
1+1 45m2 evden 2+1 85m2 eve taşındım bu yaz. Evde ev sahibinin eski 18lik arçelik kliması olunca, benim 12lik sigma klimayı memlekete aileme yolladım. Ondan alışkanlık yazın 300-400 gelir n'olacak diyerek çıktım yola ben de. Evde otururken elektrik faturası telefona mesaj geldi. Mesajı okumamla klimayı kapatmam arasında birkaç saniye var ya da yoktur cidden. Bi'ara klima borcuna girecek durumda olursam değiştirmeyi düşünürüm artık.

Bunu görünce yeminle evdeki külüstür klimamı neden çalıştırmadığım aklıma geldi. 2+1 evi soğutmam faturada 1000 TL yansıtıyor benim. 1000 TL yerine sıcaklamayı tercih etmiştim geçtiğimiz yaz. İşsiz olduğum döneme de gelince bir de :(
Allah kahretsin bizi bu hallere düşürenleri güzel kardeşim.
Dünyanın en temel insan hakkıdır yahu barınma, yeme, ısınma vs
Halen neyi ne yaparsak nasıl daha az fatura öderiz derdindeyiz Milletçe.

Allah kahretsin bizi bu hallere düşürenleri güzel kardeşim.
Dünyanın en temel insan hakkıdır yahu barınma, yeme, ısınma vs
Halen neyi ne yaparsak nasıl daha az fatura öderiz derdindeyiz Milletçe.
Şükür şuan için durum iyi de, özellikle bugünün anlam ve önemi sebebiyle temel haklarımızın varlığına şükrediyoruz.
Umarım milletçe bu dönemden kurtuluruz.

IMG_20240206_210305.jpg

Denemelere devam
Hem yeni güç ölçeri hemde klimayı test ediyorum.

Taponun canlı takibe göre 5 kat log kaydina göre 300 kat çözünürlükte güç ölçümü yapıyorum. Excel ve grafik verileri ileriki günlerde gelir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Evini Klima ile ısıtanlara kıyaslama açısından bakabilirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Evini Klima ile ısıtanlara kıyaslama açısından bakabilirler.
Benim faturada iki kat ev için 1968TL geldi iklim koşulları Ocak için hemen hemen aynı 0⁰ lerde gezdi. Isı pompası olsaydı fiyat daha yüksek olurdu ev ağırlıklı kuzey cephe güneşin olduğu taraflarda pencere yok denecek kadar az diyebiliriz. Cephe ısınma durumuna büyük etken ev Güney cephe olsaydı faturam %25 daha düşük olurdu.

sonunda yarın aep kuruluma gelecekler umarım memnun kalırız bizde bu lokalde veri paylaşırız
Şimdiden sizin adınıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu arada bizim için önemli olan konu da iddialarımızın doğru çıkıp çıkmayacağını canlı canlı görecek olmamızdır.

Sizden de bu konuda oldukça güzel veriler alırız diye düşünüyorum :ok

şuanda kw paylaşamıyorum ama ilerleyen zamanlarda paylaşırım. şuanda emiş 22.7 derece üfleme 51 derece oda sıcaklığı 20.1 derece dış sıcaklık 14.7 derece. parametre ayarları vs yapmadım yapmam mı gerekiyor. vestelden şuan farkı yok ( ve ekstra dış sıcaklık baya yüksek ) ama dediğim gibi kw ölçemiyorum.

son 10 günlük tüketim değerim 300kw şuanda. sıfırlayıp ileriye bakacağım

şuanda kw paylaşamıyorum ama ilerleyen zamanlarda paylaşırım. şuanda emiş 22.7 derece üfleme 51 derece oda sıcaklığı 20.1 derece dış sıcaklık 14.7 derece. parametre ayarları vs yapmadım yapmam mı gerekiyor. vestelden şuan farkı yok ( ve ekstra dış sıcaklık baya yüksek ) ama dediğim gibi kw ölçemiyorum.
Kütle sıcaklığı oturduğunda kısa orta ve uzun vadeli sonuçları sizden de takip ederiz.

Tüketiciler ve GERÇEK son kullanıcılar olarak kullandığımız ürünlrin verilerini buralarda paylaşıyor olmamız, potansiyel alıcıların ürünlerle ilgili gerçek bilgilere erişmesine vesile oluyor ve satın almayı düşündükleri ürünlerden beklentilerini bu düzeyde belirlemelerine katkı sunuyor en azından :ok

son 10 günlük tüketim değerim 300kw şuanda. sıfırlayıp ileriye bakacağım
Set değeri nedir? 10 gündür sıcaklık normale dönmedi mı? Emiş ve üfleme arasında çok fark var 🤔

Set değeri nedir? 10 gündür sıcaklık normale dönmedi mı? Emiş ve üfleme arasında çok fark var 🤔
Hocam burasi dukkan oldugu icin alt ve ust bos diyebiliriz. Klima kurulali 2 saat civari oluyor vestel dis sicaklik bu haldeyken daha iyi isitiyordu sanki ama tam net degilim daha ilerleyen gunlerde tam olarak oturur dusuncem. Turboyu acip daha sonra fan hizini dusuruyorum ama en fazla 51 ufleme gordum suana dek

Birde uygulamada 2 sorun gorunuyor galiba normal sizlerde de gormustum bunu
1000021908.jpg

Hocam burasi dukkan oldugu icin alt ve ust bos diyebiliriz. Klima kurulali 2 saat civari oluyor vestel dis sicaklik bu haldeyken daha iyi isitiyordu sanki ama tam net degilim daha ilerleyen gunlerde tam olarak oturur dusuncem. Turboyu acip daha sonra fan hizini dusuruyorum ama en fazla 51 ufleme gordum suana dek

Birde uygulamada 2 sorun gorunuyor galiba normal sizlerde de gormustum bunuEkli dosyayı görüntüle 12432
Yeni veriler bunlar sanırım 10 gün araya girince kafam karıştı 😅 24 yada 48 saat sonra normale girer.
Uyarı normal hepimiz alıyoruz. 👍

Kütle sıcaklığı oturduğunda kısa orta ve uzun vadeli sonuçları sizden de takip ederiz.

Tüketiciler ve GERÇEK son kullanıcılar olarak kullandığımız ürünlrin verilerini buralarda paylaşıyor olmamız, potansiyel alıcıların ürünlerle ilgili gerçek bilgilere erişmesine vesile oluyor ve satın almayı düşündükleri ürünlerden beklentilerini bu düzeyde belirlemelerine katkı sunuyor en azından :ok
Vesteli Sokmeden once bi cekim yaptim dis sicaklik emme vs hepsini gosteren dis sicaklik 5 dereceyken bu klimada da bi cekim yapacagim 2 farkli videoyu buraya atarim insallah

şuan anlık veri paylaşıyorum.
dış sıcaklık 10.8
emme 25.6
üfleme 56.4
oda 23.9

vestelle kıyaslamam için dış sıcaklık 5 derece altında olması gerekiyor ama şuan için bunaldım ve aşırı sıcak oldu ofis içi. yani buradan bile belli aslında ama ben dediğim gibi tam 5 derecede vestelle birebir aynı koşullarda bir paylaşım yapıp burada net değerlendireceğim.

şuan için enerji monitörüm yok haftaya o da elime geçerse anlık çekilen watt ı vs herşeyi net bir şekilde yazacağım.
Cihazdaki bilgiler

1000021940.jpg

Son düzenleme:
dış sıcaklıklar eşitken 2 klimanın testi.

bu videolarla thh ye başvuracağım bakalım sonuç ne olacak...

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri