Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 342
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 338
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 329
Ben 55 inch modelini aldım ve bugün kuruldu. Bu konu saat gece 3'te bu tvyi almaya karar vermemde faydalı oldu ve ben de bu sebeple bilinçli bir tüketici olarak elimden geldiğince dikkat ettiğim hususları ve sonrasındaki süreci benim gibi bu tvyi almayı düşünenlerle paylaşmak istiyorum.

Alışveriş öncesi:
-planım en az 55 inch ve 25bin tl bandını geçmeyecek orta halli bir tv almaktı.
-daha öncesinde sony kullanıcısıydım ve renkler konusunda vestel,lg veya tcl beni tatmin etmiyordu.
-birçok ürün kıyasından sonra 25bin bandına kaliteli bir 55 inch tv almak neredeyse çok zordu. Webos, kalitesiz panel, cansız renkler, garanti ve sonrası problemler..
-Grundig 55GHQ9500 ve 65GHQ9500 modelini vatan mağazasında inceledim. 65 inch tek başına duruyordu, gerçekten büyük ve tatminkardı, 55 inch birçok tv ile beraber gösteriliyordu ve hem kağıt üzerinde hem etrafındaki tvler arasında renk olarak ilk bakışta bana sony'i andırmıştı.

Alışveriş ve kargo:
-Her şeyden önce bu konuda bahsedildiği üzere malum satış platformu gece yaptığı indirimlerle bu ürünü piyasada rakipsiz bir fiyata satıyordu.
-Daha önce grundig veya arçelik bir tv kullanmamış, servisle ilgili bir tecrübem olmamıştı.
-Renklerini beğendiğim ve ihtiyacım da olduğu için, 3 yıl garanti, ve alt segmentin biraz üstü bir fiyata bu kadar özellikli bir tvye sahip olmak üstelik bütçeyi aşmamak benim karar vermemde etkili oldu.
-Bu süreçte internetten tvye zarar gelmemesi için Akım Korumalı, topraklı vb özellikleri taşıyan bir prizi sipariş verdim ve elime ulaştı.
-Ürünü gece aldım, sabah kargoya verildi. Hepsijet ile geldi. Beyaz şerit plastikler kutu etrafında yoktu ama bu anladığım kadarıyla kritik bir detay değil.

Alışveriş sonrası ve kurulum:
- Servis ertesi gün oluşturduğum randevuyle, doğru saatte kapımı çaldı.
- Güleryüzlü ve tereddütlerimi anlayacak şekilde kurulumu gerçekleştirdi.
-Piksel ve gölge kontrolü yaptık. Bu dikdörtgen şekilde paneli çevreleyen ledler hafif bir gölgelenme yapıyor ancak bu ful beyaz ekranda kendini hafifçe belli ediyor. Bu sebeple değişim gerektiğini düşünmüyorum, normal bir durum olduğunu değerlendiriyorum, bu konuda kendi tvnizi kendi gözlerinizle tam karşısından bakarak değerlendirmenizi tavsiye ederim.
-ışık sızması sol altta ve sağ üstte seyir zevkini etkilemeyecek şekilde hafifçe mevcut ama bu premium markaların, üst segment tvlerinde bile karşılaşabileceğiniz bir durum. Bu bakımdan tamamen sorunsuz %100 kusursuz ve her şeyiyle 4/4lük bir ürünle karşılaşmak bana göre imkansız ve değişimde daha kötüsüyle de karşılaşmak ihtimal dahilinde. Ben kabul edilebilir seviyede olduğunu değerlendirdiğim için sorun etmedim. Siz de kendi kontrollerinizi yapınız.
-Burada muallakta olan önemli bir konuya değinmek istiyorum. Servis görevlisi kurulumu yaptı, uydu kanallarını yükledi. Ve ilginç bir şekilde sinyaliniz zayıf hd kanallar çekmiyor bunu uyducu ayarlayacak dedi. Sonrasında kendisine tanıdık uyducunuz var mı dediğimizde bir uyducunun numarasını paylaştı, çağırın 2dkya gelir dedi, servis görevlisi arkadaşın günahını almak istemiyorum ama ben onlar gittikten sonra kanalları tekrar tarattım, ve hd kanallar dahil olmak üzere hepsi yüklendi, şu an izleyebiliyorum. Dediğim gibi anlık bir problem olmuş olabilir, günahını almak istemiyorum ama böyle bir tecrübem oldu.
-Arçelik kurulum üstünden 10dakika geçmeden servis hizmetiyle ilgili anket için beni aradı ve değerlendirme yapmamı istedi. Bu beni memnun etti.

Sonuç:
- Bu mesajın girildiği tarih itibariyle en az 55 inch ve 25bin tl'ye kadar alınabilecek iyi bir televizyon olduğunu düşünüyorum.
- Zamanla edineceğim tecrübelerim bu yorumuma etki edebilir ancak servis ilgili ve televizyon f/p olarak memnun etti.
-Teknik özellikleri değil, süreci ve tecrübemi paylaşmak istedim, alanlara ve alacak olanlara hayırlı olmasını, iyi günlerde kullanmalarını temenni ediyorum.

Bu tv yi kullanan arkadaslar bu tv deki 120hz uydu yayinlari izlenirkende aktif mi.

Mesela bende gercek 100hz paneli bir tv var ozelliklerinden istersem 100hz i acip kapatabiliyorum bu tvde peki nasil bu 120hz surekli aktifmi

Mt9612'de 120hz desteği yok, daha iyisi Soc Pentonic 700 olabilir, Dolby Vision İq, 120hz, game Mode vs buna işaret ediyor.
Almanya YouTube kanalı video
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Ayrıca şu siteye göre Vrr ve Allm de var gözüküyor
Ifa fuarında Grundig Vision 8+ NanoQLED TV lansmanı olmuş ve sonrası 2023 sonu 2024 başı piyasaya çıkacak denilmiş, bu model mini-led olmayışının haricinde, güncel teknolojileri sahip dopdolu bir model.

Valla durum biraz karışık. Mediatek detayları düzgün ve düzenli yazmıyor. Vestel MB185 anakart servis kılavuzundaki mediatek datasheetine bakılırsa istendiğinde araya başka bir chip konup panele 120 hz verilebiliyor. Acaba böyle bir durum mu var? Bilemiyorum.

Aida 64 verilerine bakılırsa cihazda 4 çekirdekli Cortex A55 1500 MHz SoC var. Bu durumda Pentonic falan olması mümkün değil. İki ihtimal, MT9612 veya MT9638 olabiliyor. 9638’de de uydu desteği yok görünüyor.

Datasheet bulsak çözülecek de, dur bakalım.

TV montajı yapıldı daha önce belirttiğim gibi ambalajında ufak bir deforme olmasına rağmen üründe herhangi bir sıkıntı yok teşhir ürünü olmadığı depodan çıkarılmış olduğu kutudan çıktıktan sonra zaten anlaşılıyor. Ekran üzerinde folyo benzeri ince bir naylon ve etiketlerden anlaşılıyor. Arçelik servisi için gelen arkadaşlar profesyonel ve tecrubelilerdi. Zamanlamalari çalışmaları bilgilendirme yapmaları gayet memnun ediciydi. TV beklediğim gibi görüntü kalitesi işlemci hızı ses kalitesi gayet başarılı.

Ekli dosyalar

• IMG_20240210_104632.jpg
    IMG_20240210_104632.jpg
    60.2 KB · Görüntüleme: 87
bugün kurulum için 15:00'da gelecekler. Bakalım nasıl bir ürün karşılıyor bizi.
TV montajı yapıldı daha önce belirttiğim gibi ambalajında ufak bir deforme olmasına rağmen üründe herhangi bir sıkıntı yok teşhir ürünü olmadığı depodan çıkarılmış olduğu kutudan çıktıktan sonra zaten anlaşılıyor. Ekran üzerinde folyo benzeri ince bir naylon ve etiketlerden anlaşılıyor. Arçelik servisi için gelen arkadaşlar profesyonel ve tecrubelilerdi. Zamanlamalari çalışmaları bilgilendirme yapmaları gayet memnun ediciydi. TV beklediğim gibi görüntü kalitesi işlemci hızı ses kalitesi gayet başarılı.
Hocam görselleri paylaşırsanız iyi olur kanımca. Işık sızması ölü piksel vs. karşılaştıralım alacak olanlar için kafalarda soru işaretlerini giderelim.

Sağ olun size de hayırlı olsun
Sağolun
göz kararı mı veya tavsiye edeceğiniz
resim modu standart
Netlik 18
Dnr kapalı
Mpeg düşük
Dinamik kontrast düşük
Micro dimming orta
Memc düşük
Tv için bu ayarları kullanıyorum ama kanaldan kanala farkediyor Memc ile ayar değiştiriyorum hareketli sahneler icin.
Netflix için sinema moduna alıyorum.çoğu özelliği kapatıyor. Sinema havası veriyor.

HAYIRLI OLSUN

Sağolun

resim modu standart
Netlik 18
Dnr kapalı
Mpeg düşük
Dinamik kontrast düşük
Micro dimming orta
Memc düşük
Tv için bu ayarları kullanıyorum ama kanaldan kanala farkediyor Memc ile ayar değiştiriyorum hareketli sahneler icin.
Netflix için sinema moduna alıyorum.çoğu özelliği kapatıyor. Sinema havası veriyor.
120 Hz sadece hdmı 2.1 de mi aktif oluyor.

Arkadaşlar bu modeller zaman zaman indiime giriyor mu yoksa altı üstü bir defa mi oldu. İndirim esnasında sepete atılan ürüne bildirim geliyir mu ? Alternatif olarak başka ne ekleyebiliim takip açısından bütçe 18/19 50/55 inç normal ev kullanımı için ( oyun vs yok sadece çocuklar izin verirse dijitalden film )Screenshot_2024-02-09-20-55-59-948_com.donanimhaber.dhandroid.jpg

Tv niz hayirli olsun.size birsey sormak istiyorum dun tv nin kutu fotosunu paylasmistiniz sizin tv nin kutusu paylasilan ayni model tv nin kutusundan farkli idi rica etsem kutunun diger tarafinida paylasirmisiniz
Mesela diger kutuda nanoqled yaziyor sizinkinde yazmiyor.birde Sizinkinde finearts qled yazarken diger kutuda 120hz nanoqled yaziyor.acaba kutunun bir tarafinda oyle diger tarafinda boylemi yaziyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-02-10-15-04-52-341_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-02-10-15-04-52-341_com.android.chrome.jpg
    33.4 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_2024-02-10-15-05-16-245_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-02-10-15-05-16-245_com.android.chrome.jpg
    37.2 KB · Görüntüleme: 36
Memc ayarların dan bahsediyorsanız ordan değiştirebiliyorsunuz
Demek istedigim benim TV de 100hz kapatabiliyorum ve 50hz calisiyor istersem aciyorum ve 100hz calisiyor ve butun girişlerden gelen görüntüde hep 100z calisiyor.bu tv dede boylemi.
Mesela kendi uydu alicisini kullanirken yada hdmi dan harici d smartin uydu alicisini taktim diyelim yine panel 120hz olarak calisacakmi.
Yoksa sadece hdmi 2.1 den baglananan ps5 gibi cihazlarda mi 120hz çalışıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri