Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Gerçekten Turgut müdür Candır. Sizde Tüketici dostu Babacan birisiniz. Hepiniz varolun 8 aydır ilk defa uyuduğumda sıcaktan terledim 🙂 28 set ve kumanda beni hisset özelliği ile. Tabi kumandayı odanın en soğuk tarafina bıraktım.
Tüketicilere bir nebze faydamız dokunuyorsa ne mutlu bizlere inceleriz ailesi ve Midea kullanıcıları lokali olarak :D

Abi gramaj ile gaz ekleme nasıl oluyor var mı gerçekten öyle bir imkan
Evet abi sistem boşaltılıp vakumlandıktan sonra bütün bağlantılar yapılır, manometre bağlantısı yapılır, gaz tüpü dijital terazi üzerine yerleştirilir, sisteme hiçbir şekilde müdahale edilmeden manometre üzerinden vana açılıp dijital ekranda gazın gramaz akışı takip edilir ve gramına geldiğinde vana kapatılır o nedenle gramınca gaz diye ifade ediliyor.

Bina dışına yasak tek yer balkon o da camla kapalı
Nem faktörü yüksek önem teşkil eder bu çok doğru fakat sıcaklık basıncı anlamında karadeniz iklimi olduğu için kapalı balkon içerisine montaj yapılacak olan dış ünitenin çalışırken karşısındaki sürgünün açılması yeterli olabilri diye düşünüyorum. Yine de bölge koşullarını bilmeden yorum yaptığımı belirtmek isterim.

Abi şu enerji izleme de aktif olursa çok iyi olacak 😃
Bastırıyorum o konuda.

Hatta bir konu açmayı düşünüyordum zira yakın zamanda bir toplantıları olacak FG Europe ailesinin, davet ederler diye düşünüyorum o nedenle gitmişken Turgut Müdürle de özel bir röportaj yapayım diyorum. 10 soru 10 cevap şeklinde merak edilenleri kendilerininapzından duyalım teknik yetkili olarak.

Mesela ben şunları düşünü not almıoştım sizlerin de aklınd aolanlar varsa yazın ekleyeyim :ok

• Xpansion valfe nedir, çalışma prensibini kılcal borudan ayıran nedir? (Yanında bir tane getirmesini rica edeceğim)
  • Vakum nedir ve neden bu kadar önemlidir?
  • Gaz kaçıran klimalarda içeride gaz kaçmış olduğuna göre ''atmosfer sisteme bulaşmış artık'' diyebilir miyiz?
  • Hassas manometer neden önemli?
  • Gazın yol hikayesini anlatırmısınız (ısıtmada ve soğutmada)

Ben bu soruları bilerek seçtim ki bu önemli detaylar bir yetkilinin ağzından duyulsun. Mesela şu gazın yol hikayesini ben çok severim, hatta vestelde eğitim verdiğim dönemlerde teknisyen arkadaşlara anlatırdım çünkü hikayeyi bilirlerse temel prensibi zihinlerinde daha net canlandırabilir ve olası sorunlara daha net odaklanabilirler şeklinde bir düşüncem vardı kendimce.

Hatta Turgut müdüre bunu anlattıktan sonra kendisinin sesi varken biz bunu ön planda bir animasyona dönüştürebilirmiyiz onu da araştıracağım.

İşte bu nedenle öyle süslü püslü reklam amaçlı röportaj ve sorular değil de vatandaşın gerçekten merak ettiklerinin cevabını alayım diye düşündüm.

Baktım ki sevgili @muhammet göl @ByCilo @REMZİ96 @İRFAN ve birçok dost değişik konu başlıklarında muhabbet ediyor, Ee konu güzel, dostlar güzel, muhabbet de güzel o zaman niye bizim de bir lokalimiz olmasın değil mi? :cool:

Ee di haydee, muhabbetiniz daim olaaa :D

Ekli dosyayı görüntüle 10596
Bir bakayım dedim şikayet varda seceresine Midea'nın şikayetler var ancak firmanın muhatap olacağı bir profili bile yokmuş ?

2 hafta önce oluşturulan şikayet dikkatimi çekti

Midea Klima Satış Sonrası Destek Olmaması Ve Garanti Verememesi

profile

Umit
2 hafta önce
451
31 adet Midea marka klima satın aldım. Trabzon'da kurulumunun 5 ayda tamamlanamadığını üzülerek belirtmek isterim. Kurulumun yarısı tamamlanırken, diğer yarısı hala teslim edilmedi. Fg Klima, vakumsuz kurulum yapılmaması gerektiğini ifade etti. Ancak servis, vakumsuz bir şekilde kurulumu gerçekleşti...

Öyleyse midea klimayı satın alınmak için alınacaklar listesinde ki klima listelerine sokmamaya karar verdim .

Son düzenleme:
Fazla beklenti içine girmemeyi tavsiye ederim uygulamayı değerlendiren herkese aynı mail gitmiş. Yani gelen mail otomatik şahsa özel yazılan bir mesaj değil.
Aslında orada amaç karşı tarafın bu konu senede 2-3 kişinin dile getirdiği bir konu diyerek gözardı etmemesi adına lazım bize zira normalde bu yazışmayı Distribütör firma kurumsal kanaldan kendisi de yürütüyor ama onlar da ne derece sonuç alır bilmiyoruz, hani belki bir katkısı olur anlamında bizim çabamız :)

Çok gereksiz açıklamalar yaptığımı düşündüğümden dolayı mesajı silmeye karar verdim zira mesajı dışarıdan okuyunca sani ben firmanın avukatıymışım gibi olmuş ki beni zerre kadar ilgilendirmiyor kimin kime neyi ne zaman ne kadara sattığı, ben sadece zorbalık, dayatma ve haksızlıklara tahammül edemeyen yapım nedeniyle bazen fevri davranıyorum o yüzden mesajı sonradan okuyunca dedim ki ''ne gerek var kardeşim, nasılsa gerçeklern er yada geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var''

Son düzenleme:
Abi o konuya bir ara müdahil olmuştum. 😃
Neticeyi öğrenebilir misin? Bence servis mağduru arkadaş.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240129_212529.jpg
    Screenshot_20240129_212529.jpg
    42.4 KB · Görüntüleme: 44
Moderatör tarafında düzenlendi:
Nem faktörü yüksek önem teşkil eder bu çok doğru fakat sıcaklık basıncı anlamında karadeniz iklimi olduğu için kapalı balkon içerisine montaj yapılacak olan dış ünitenin çalışırken karşısındaki sürgünün açılması yeterli olabilri diye düşünüyorum. Yine de bölge koşullarını bilmeden yorum yaptığımı belirtmek isterim.
Derdime çare baytarım yok :deli1

Muazzam bir montaj olmuş çağ atlamışlar 👌
Yani düşünsek akıl edemeyiz resmen tüm ulti leri kullanmışlar tüm tuşlara aynı anda basmışlar bunu takan usta kör olmuş
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
şimdi bunu dünyaya açıp ders vermesi lazım bunu takan ustanın 😬

Muazzam bir montaj olmuş çağ atlamışlar 👌
Yani düşünsek akıl edemeyiz resmen tüm ulti leri kullanmışlar tüm tuşlara aynı anda basmışlar bunu takan usta kör olmuş
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
şimdi bunu dünyaya açıp ders vermesi lazım bunu takan ustanın 😬
Harika, tam da beklediğim gibi abi.

Yani şu fotoğrafa bakan herkes, bu klimayı takanın afedersiniz MAL olduğunu düşünür ama hiç kimse demez ki ''Orası inşaaat, ustaya da SEN KLİMAYI TAK, BİZ DUVARI HALLEDECEĞİZ'' demiş ve bitmemiş inşaata zorla yere klima taktırıp sonra da sosyal mecrada ''30 klima aldım ama gelip takmıyorlar'' diye şikayet etmişlerdir.

Tabi ki kimse böyle düşünmez.

Bana birisi şu fotoyu yollasa 'bunu talan ustanın Allah bin nelasını'' derim ve söylemekte de haklı olurum zira kimsenin aklına gelmez böyle bir şey.

İşte yukarıda bahsi geçen şikayet konusunun sahibinin bahsi geçen otelde klimacılara zorla yaptırttığı montajdan bir kare sevgili dostlar.

Ben bu fotoları öyle veya böyle bir şekilde Trabzonda yaşayan bir dostum aracılığı ile elde ettim. Buraya yayınlayamam ama bir videolar geldi bana inanamazsınız.

Sadece şu kadarını göstersem belki size bir referans olur.

1708007400885.jpeg

Bakın yukarıdaki gördüğünüz manzara ''5 aydır klimalarımı takmıyorlar' diyen muhteremin otelinden bir kesit.
Bu adamlara ''Siz bunları takın, biz buraların sonra duvarlarını öreceğiz'' dedikleri yer bu gördüğünüz yer.

Bakınız dostlar, sene 2015. Beni yakın tanıyanların bildiği ve Milas ilçesinin Kıyıkışlacık bölgesindeki 300 klima montajı yaptığım ve hatta ''Bu işi böyle yapacağıma hiç yapmam'' diyerek istifama neden olan bir inşaat sitesinin şu aşağıdaki görüntüsünde bu inşaatın sahibi olan şeref yoksunu kişi de beni sürekli Vestele şikayet ediyordu ''Klimalarımı takmıyor'' diye.

Şimdi şu fotoya bakın ve siz bana söyleyin.

Nereye takayım ben klimaları?

1708007562696.jpeg

Yani yukarıdaki Şikayetvar konusunda yine hiç kibir ego demesin kimse, ben haklı çıktım zira bahsi geçen siteyi herkes eline alabileceği bir değnek olarak kullanıyor.

''30 klima aldım ama 5 aydır takmıyorlar'' diyen şahıs acaba o sitedeki şikayetinin altına BİTMEMİŞ İNŞAAT fotolarını ekliyor mu sizce?

Hayır tabi ki eklemiyor sadece firmaya baskı kurabilmek için koz olarak kullanıyor.

Haaaa bu arada hataları da tespit edilmiş, Mesela 15 metre tesisat çekilen klimalar olmuş, o klimalara gramınca gaz vermek yerine basınç değerine göre gaz vermek gibi bir hata yapmış bölge servisi ve firma konuya müdahale edip sistemleri komple gaz toplatıp sonra gramınca gaz şarjı yaptırmış yeniden ama bahsedildiği gibi bir ''30 klima aldım takmıyorlar, firmaya ulaşamıyorum, yöneticiler dönmüyor'' vs gibi bir durumun olmadığı açık ve net şekilde elimde.

İşte bu nedenle ben zaten bu Midea denen klimayı herkesin almasını da istemiyorum açıkçası.

Bu makinenin dilinden anlayan, ne aradığını bilen kişiler sahip olsun bana göre.

Böyle otelci motelci, 30 tane klima satın aldı diye komple firmayı satın aldığını zanneden tipler çektirsin gitsin vestel alsın kardeşim. Onların dilinden vestel anlar.

O zaman görürüm ben bakalım kime ulaşabiliyor, ulaşsa da neyi nasıl çözdürebiliyor görürüz.

Harika, tam da beklediğim gibi abi.

Yani şu fotoğrafa bakan herkes, bu klimayı takanın afedersiniz MAL olduğunu düşünür ama hiç kimse demez ki ''Orası inşaaat, ustaya da SEN KLİMAYI TAK, BİZ DUVARI HALLEDECEĞİZ'' demiş ve bitmemiş inşaata zorla yere klima taktırıp sonra da sosyal mecrada ''30 klima aldım ama gelip takmıyorlar'' diye şikayet etmişlerdir.

Tabi ki kimse böyle düşünmez.

Bana birisi şu fotoyu yollasa 'bunu talan ustanın Allah bin nelasını'' derim ve söylemekte de haklı olurum zira kimsenin aklına gelmez böyle bir şey.

İşte yukarıda bahsi geçen şikayet konusunun sahibinin bahsi geçen otelde klimacılara zorla yaptırttığı montajdan bir kare sevgili dostlar.

Ben bu fotoları öyle veya böyle bir şekilde Trabzonda yaşayan bir dostum aracılığı ile elde ettim. Buraya yayınlayamam ama bir videolar geldi bana inanamazsınız.

Sadece şu kadarını göstersem belki size bir referans olur.

Ekli dosyayı görüntüle 12777

Bakın yukarıdaki gördüğünüz manzara ''5 aydır klimalarımı takmıyorlar' diyen muhteremin otelinden bir kesit.
Bu adamlara ''Siz bunları takın, biz buraların sonra duvarlarını öreceğiz'' dedikleri yer bu gördüğünüz yer.
Ben tek bir resimi görüp böyle bir yorum yaptıysam bunu birde sosyal medyada düşünelim 😱
Yani bu durumda bir tek kötü söz ve görüntünün manipülasyon için nasıl bir etki edeceğini ve iftira atılabileceğini görmüş olduk

Herkeste bizim gibi bu işleri yada kullandığı ürünü yada daha önceki aldığı hizmeti gördüğü ilgiyi bilmedigine göre vay anam vay hadi biz üründen servisten müdür den eminiz tanırız güveniriz ama işte bunu gelde hiç birşey bilmeyen ilk kullanıcıya yada satın almak isteyen vatandaşa anlat 🤦

Abi otelin sahibi tam bir kansız mış desem yeridir böyle bir iftira olmaz ya

Bakınız dostlar, sene 2015. Beni yakın tanıyanların bildiği ve Milas ilçesinin Kıyıkışlacık bölgesindeki 300 klima montajı yaptığım ve hatta ''Bu işi böyle yapacağıma hiç yapmam'' diyerek istifama neden olan bir inşaat sitesinin şu aşağıdaki görüntüsünde bu inşaatın sahibi olan şeref yoksunu kişi de beni sürekli Vestele şikayet ediyordu ''Klimalarımı takmıyor'' diye.

Şimdi şu fotoya bakın ve siz bana söyleyin.

Nereye takayım ben klimaları?

Ekli dosyayı görüntüle 12778

Yani yukarıdaki Şikayetvar konusunda yine hiç kibir ego demesin kimse, ben haklı çıktım zira bahsi geçen siteyi herkes eline alabileceği bir değnek olarak kullanıyor.

''30 klima aldım ama 5 aydır takmıyorlar'' diyen şahıs acaba o sitedeki şikayetinin altına BİTMEMİŞ İNŞAAT fotolarını ekliyor mu sizce?

Hayır tabi ki eklemiyor sadece firmaya baskı kurabilmek için koz olarak kullanıyor.

Haaaa bu arada hataları da tespit edilmiş, Mesela 15 metre tesisat çekilen klimalar olmuş, o klimalara gramınca gaz vermek yerine basınç değerine göre gaz vermek gibi bir hata yapmış bölge servisi ve firma konuya müdahale edip sistemleri komple gaz toplatıp sonra gramınca gaz şarjı yaptırmış yeniden ama bahsedildiği gibi bir ''30 klima aldım takmıyorlar, firmaya ulaşamıyorum, yöneticiler dönmüyor'' vs gibi bir durumun olmadığı açık ve net şekilde elimde.

İşte bu nedenle ben zaten bu Midea denen klimayı herkesin almasını da istemiyorum açıkçası.

Bu makinenin dilinden anlayan, ne aradığını bilen kişiler sahip olsun bana göre.

Böyle otelci motelci, 30 tane klima satın aldı diye komple firmayı satın aldığını zanneden tipler çektirsin gitsin vestel alsın kardeşim. Onların dilinden vestel anlar.

O zaman görürüm ben bakalım kime ulaşabiliyor, ulaşsa da neyi nasıl çözdürebiliyor görürüz.
Bu mevzunun mazisi çok derin yaa :D

Ben tek bir resimi görüp böyle bir yorum yaptıysam bunu birde sosyal medyada düşünelim 😱
Yani bu durumda bir tek kötü söz ve görüntünün manipülasyon için nasıl bir etki edeceğini ve iftira atılabileceğini görmüş olduk

Herkeste bizim gibi bu işleri yada kullandığı ürünü yada daha önceki aldığı hizmeti gördüğü ilgiyi bilmedigine göre vay anam vay hadi biz üründen servisten müdür den eminiz tanırız güveniriz ama işte bunu gelde hiç birşey bilmeyen ilk kullanıcıya yada satın almak isteyen vatandaşa anlat 🤦

Abi otelin sahibi tam bir kansız mış desem yeridir böyle bir iftira olmaz ya
Ya abi ben bunu var ya 8 ay boyunca yaşadım, 5 ay sürdü 288 adet klimanın montajını bitirebilmem.

Sana bir soru sorayım.

Birisi sana şu fotoğrafı yollasa ve dese ki ''O çok inandığın güvendiğin Adem Helvacı taktı bu klimaları'' ve sen de bana gelsen desen ki ''Abi bu klimaları sen mi taktın?'' ben sana ''Evet ben taktm'' derim.

1708008739643.jpeg

Peki sen bana desen ki ''Abi iyi güzel de, en sağdaki hariç diğer klimalar arıza yapsa, rekorlara, kontrol paneline nasıl ulaşılacak?'' Ben sana ne cevap verebilirim?

Veya bana desen ki ''Abi iyi güzel sen bunları buraya taktın ama, bu klimalar yarın servis hizmeti alacağında her seferinde vinç mi gelecek?'' Ben sana ''Evet'' derim.

Sonra sen bana dersin ki ''Sana inandığım yıllara yazıklar olsun''

Evet bu senaryo ile kesinlikle haklısın ama şu lanet olası klimaların projesini ben yapmadım, keşfini de ben yapmadım, İnşaatın montajı bana ihale ettiklerinden sonra 4 ay boyunca abartısız 20 den fazla raporlama yaptım keşfin hatalı, montaj sürecinin hatalı olduğuna ve bu montajların usulüne uygun olmadığına dair.

İşte bu inşaatın sahibi olan kansızlar da birilerinin tanıdığıymış da oradan baskı kurulıuyor diye bana ''Sen işine bak, tak deniyorsa tak'' baskısı yaptılar.
O inşaat denen çukurun da, bana bu baskıyı kuranın da Allah Belasını versin diyorum bugün halen.

Yani ben bu işi sadece teknik olarak bilen değil bütün bu süreci yaşamış birisi olarak da yazıyorum yorumlarımı ve o nedenle böyle otel inşaat sahibi, müteahhit vs tarzı benim gözümde bu karakterdeki tiplerin dediklerinin zerre kadar değeri olmuyor.

Aradan aylar geçti, projenin sonuna geldik, son iki klimanın sadece iç ünitelerini takmam kaldı ama onu da takamama nedenim şu aşağıda gördüğünüz fotodaki alandı ve bu kansız bir kere daha şikayet etti beni ''Klimalarımı takmıyor'' diye.
Al sana klimaları takmadığım iddiası ile şikayet edildiğim alan

1708009081868.jpeg

Ve bu karaktersizin şikayeti ile firma benim cari hesabıma blokaj koyup ''O inşaatın sahibi senden memnun olduğunu beyan edene kadar hesabın blokede kalacak'' dedi yönetici olacak olan kansız.

25 Ağustos 2015 de Saat 17:58 de istifa yazımı yazdım ve bu Allahın belası yöneticiler ile de bütün emir komuta zincirimi kopartıp attım, hemen arkasından servis denetleme müdürlüğüne 9 sayfalık bir rapor yazdım bu inşaaattki montajların tamamen usulsüz ve teknik kaidelere aykırı olduğu gerekçesi ile.

Bugün Milas Kıyıkışlacık bölgesini bilen varsa bu inşaat alanını belki hatırlar, o klimaların tamamını HATALI PROJHE olması nedeniyle sonra 300 tüketici tek tek vinç çağırıp klimalarını balkonlarına taşıtmak zorunda kaldılar.

Yani bana anlatmasınlar bu inşaatçı otelci tipler ''Onu aldım takmadılar, bunu aradım dönmediler'' kimsin la sen? Emir erin mi senin o yöneticiler, haddini bileceksin, orada emek veren klimacı emekçilere saygılı olacaksın ve insan olacaksın öncelikle, YALAN söylemeyeceksin, ''30 klima aldım gelip akmadılar'' demeyecksin, ''30 klima aldım, BİTİRMEDİĞİM inşaata gelip takmadılar'' diyeckesin.

Yemin ediyorum şu yazılanları okuyup bu tipleri gördükçe aklıma geliyor o 2015 dönemi ve bugün halen o günmüş gibi sinirden deliriliyorum..

Bu mevzunun mazisi çok derin yaa :D
Yaaaaa bilen nasıl biliyor.

Vestel efendi nasıl Hukuki süreç başlattı ama o video yayında kalmasın diye :cool:

Gerçekler acıdır vestel efendi, sen o videoyu kaldırtabildin ama beni susturmayı başaramadın, bana ve eşime o dönem yaşattıklarınız sizin burnunuzdan gelene kadar devam.
Bana bunları birileri hatırlattıkça HATIRA olarak adınızı anıp anlatmaya devam edeceğim. Rezilliğinizi görsün bilsin herkes.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri