Neler yeni

13.000 TL Robot Süpürge Önerisi *Roborock Q7 Max Alındı*

KnightDavi0N

Meraklı
Meraklı
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
63
Tepki puanı
48
Puanları
18
Merhaba arkadaşlar.

110 metrekarelik bir evimiz var. Robot süpürgeleri senelerdir takip ediyorum fakat bu zamana kadar herhangi bir robot süpürge almadım, bir yakınımda da yok.
Belli bir süredir robot süpürge almak istiyordum yalnız yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadığımdan, hangisi iyi, hangisi kötü, hangisi en kusursuz olan, hangisi F/P, hangisini almak ne kadar mantıklı gibi soruların cevaplarını kendi başıma sağlıklı bir şekilde değerlendiremeyeceğimi düşündüğümden ve zengin olmayan biri olarak paramın da boşa gitmesini istemediğimden dolayı bu kısmi ihtiyacı ertelemekteydim. Doların her gün biraz daha artabildiği bu günlerde satın alım durumumu öne çekmeye karar verdim.

Örnek olarak;

6-8 bin TL civarlarında ürünler var. Genel anlamda iyi iş çıkartan ama her konuda ufak da olsa kusuru olan ya da o olayı tam anlamıyla yapamayan.
9-10 bin TL civarlarında ürünler var bayağı popüler olan, 10 kişinin 8'inin beğendiği ama onların da bazı konularda eksikleri var.
25 bin liralara da ürünler var, çöp istasyonlu. Tozunu otomatik boşaltıyor, paspasını siliyormuş sanırım vs.
11-13 bin TL'lere çıktığımızdaysa Roborock'ın Xiaomi'nin en popüler ürünlerinden de bulunabiliyor. Ama Roborock'ın giriş seviye ürünleri mi bilmiyorum.
1) Arçelik
2) Beko
3) Fakir
4) iRobot
5) Midea
6) Omix
7) Philips
8) Roborock
9) Samsung
10) Xiaomi


Bu 10 marka arasından bakmaktayım. Evet bazı markaların uzmanlık alanı robot süpürge değil ama yorumlarda (ne kadar doğru veya objektif olduğu tartışılır) memnun kalan var. Şu da var; Ben bir robot süpürge deneyimledim ömrümde diyelim, arkadaşım 7 farklı robot süpürgeyi kullandı ve deneyimledi. İkimizin yorumu da objektif diyelim. İkimizin yorumu da bir mi? Bunu yorum sahibi özellikle belirtmedikçe bilemiyor ki insan. Ben 3 aydır kullanıyorumdur, sen 4 senedir kullanıyorsundur. Çok fazla bilinmezlik var.

Robot süpürgeden ana beklentilerim muhtemelen herkeste olduğu gibi şu şekilde:

1) İyi süpürsün
2) Mobil uygulaması kaliteli olsun, hata vermesin düzgün çalışsın
3) Süpürge yerine saç vs takılıp sürekli ya da her hafta temizletmek zorunda kalmasın
3) Mümkünse toz haznesini otomatik olarak çöp kutusuna kendi boşaltsın, çöp kutusu özelliği yoksa da en azından toz haznesi dolduğunda toz haznesinin dolduğunu mobilden vs haber versin
4) Kullanım şekli olarak muhtemelen örnek olarak evde kimse yokken her gün öğlen saat 2'de çalışsın ve tüm evi süpürsün diye ayarlarız. Tek şarjda bilemedin 2 şarjda evi süpürüp akşam 6'dan önce bitmiş olsun.
5) Uzun ömürlü olsun
6) Temizlik esnasında şarjı biterse kendi yerine dönsün ve şarjı dolduktan sonra kaldığı yeri unutmayıp oradan devam edip temizliği bitirsin.
7) Engellere çarpmayıp sürekli kendine az az da olsa uzun vadede zarar vermesin
8) Haritalandırmayı iyi yapsın
9) Muz yiyim çilek tadı gelsin :)

Bunlar robot süpürgeden temel taleplerimiz. Sesli veya sessiz çalışması, dubleks evimiz olmadığı için düşmekten koruma özelliğinin olup olmaması bizim için önemli değil.

Bu bütçede bu ihtiyaçlar tamamen ya da kısmen ne kadar karşılanabilir ve en mantıklı seçenek hangisi bilmiyorum. Yukarıdaki marka sıralamasını harf sıralamasına göre, beklenti sıralamasını ise kısmi beklenti önceliklerimize göre sıraladım.

Omix Mixbot Pro süpürgesini önerdiler. 5.400 TL ve temel süpürme işlemini yapıyormuş, her süpürdüğünde haznesini dolduruyormuş.

Xiaomi Mop 2 Pro süpürgesini önerdiler, 8.200 TL bayağı popüler ve 2022 versiyonu varmış. Demek ki daha eski versiyonu da var ama muhtemelen Trendyol satıcılı ve Amazon satıcılı ürünlerde yeni versiyondur diye düşünüyorum. Mop özelliğinden bir şey beklemeyin ama süpürmesi iyi, haritalandırması da kötü değil süper de değil yazıyorlar genelde.

Roborock Q7 Max ve Roborock Q7 Max Plusı'da çok öneriyorlar. 11.150 ve 14.300 TL Roborock bu konunun en iyisi marka olarak daha iyisi yok yazıyorlar genellikle. Fiyatları da tabi ona göre değişiyor. Roborock'un Q7 Max ve Q7 Max versiyonu bu markanın giriş seviye ürünü mü orta mı yüksek mi ben de bilmiyorum.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra var 9800 TL ve Çöp Boşaltma Haznesi var 2700 TL toplam 12.500 TL'ye çöp hazneli geliyor. Çöp torbası tek kullanımlıkmış ama fermuar tarzı bir şey dikerek uzun süreli verimli kullanılır mı bilmiyorum.

Bütçeyi örnek olarak yazdım kafamdaki ortalama tutarı, eğer devrim niteliğinde ya da bence olmazsa olmaz diyeceğiniz özelllikler varsa miktarı biraz daha arttırabilirim ama 15.000'i geçmemeyi düşünüyorum.

Konu hakkında daha önce bu konu ile ilgili araştırmalar yapmış, satın alıp kullanmış, objektif yorumlarınızı bekliyorum.
Biraz uzun tuttum yalnız bunları belirtmeden de tam olarak kendimi ifade edemeyebilirdim sanırım.

Konunu sürekli takibindeyim, sağlıcakla kalın.
 

KnightDavi0N

Meraklı
Meraklı
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
63
Tepki puanı
48
Puanları
18
Trendyol'dan Trendyol satıcılı olarak 14.300 TL'ye faizsiz 9 taksit olarak Roborock Q7 Max Plus satın aldım. Umarım pişman olmayız.
 

Natureltiqqy

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
12 Nis 2023
Mesajlar
22
Tepki puanı
4
Puanları
3
Saydığınız markalar sizin de belirttiğiniz gibide robot süpürge departmanı olan markalar değil ve robot süpürge alacaksanız işi robot süpürge olanı tercih etmek mantıklıdır olur.
Kendim için ve yakınlarım için bir çok marka robot süpürge kurulumu haritalandırması yaptım kullandım, yazılım ve temizleme performanslarını karşılaştırabilir duruma geldim artık.
Bütçeniz dahilinde bakınca orta üst seviye cihazlar alabilirsiniz.
Evinizin metrekaresi 110m² olduğu için kesinlikle lidarlı model almalısınız.
Haritalandırma konusunda enhızlı ve en az sorunlu olan Roborock ürünleri.
Roborock S7 sonic modeli tercih edilebilir tabi evinizde evcil hayvan olmadığını var sayıyorum çünkü evcil hayvan kılları olduğunda roborock silikon fırçası kıl fırçayla göre bi ✅ tik daha verimsiz temizleme yapıyor.
Dünyada en çok satan robot markası Ecovacs ve alt markası Yeedi malzeme kalitesi ve süpürme performansı ile hepsinden öne geçiyor ancak ikisinin de haritalandırma, sunucu ve yazılım sorunları olabiliyor ben hali hazırda Ecovacs Deebot T9 kullanıyorum bu sorunlar zamanla yaşıyorum ancak temizleme performansında ablamın kullandığı Roborock S7 Sonicden daha iyi olduğunu düşünüyorum, ablam d aynı şeyi düşünüyor bu arada.
Bu üç markanın da Türkiyede servisleri problemli gerçi bütün robot süpürge servisleri xiaomi mağazası ve Mediamarkt satın alınması hariç sorunlu. O yüzden satın almaları mağazalardan yapmanızı tavsiye ederim.
Diğer yandan irobot da bu işin öncülerinden ancak günümiz şartlarında teknolojisi alt seviyede kalıp fiyatı üst seviyede hala va batarya mah değerleri düşük.
Xiaomi tercihinde Mop 2 pro(titreşimli mop yapan modeli) öne çıkıyor fiyat/fayda olarak.
Philips robotu use henüz çok yeni ama malzeme kalitesi iyi görünüyor, yazılım ve temizleme performansı nasıl deneyimlemek lazım.
Diğer markalar zaten fason Çin üretimi olup bu bütçelerde düşünmeye bile gerek yok derim. ??‍♂️
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,905
Çözümler
82
Tepki puanı
44,830
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Direkt olarak yetkili ağızdan aldığım bilgi ile ilk uyarımı yapayım, süpürge konusunda çok başarılı işler çıkartan Philips ile ilgili Robot konusunda üzücü haber geldi, Kronik sorun olduğu da yetkili servis dostlardan teyit edildi. Ürünlerde bir süre çalıştıktansonra şişme durumu söz konusu yani emiş gücü düşüyormuş.

Midea ile ilgili 2 adet test ürünü ile bizzat tecrübe etmiş birisi olarak muhatap konusunda ciddi sorunlar yaşarsınız. Yedek parça ara ki bulasınız, donanımına lafım yok iyi kalitedeydi ancak yazılım stabilitesi tartışmaya açıktı ve bunu çok uzun zaman önce video ile de yayınlamıştım.

Xiaomi yine tecrübe ettiğim ürünlerden birisi ki şunu da belirtmek isterim, kişisel tecrübelerim yanın sıra üyes,i olduğum komisyona gelen robot süpürge şikayetlerinin 10 da 8 i Xoami diyebilirim. Bunların yarısı ürün ise, diğer yarısı da servis sorunları.

Arçelik Vestel Arzum Fakir vırt zırt bunların tamamı zaten fason şekilde ürünleri yaptırıp markayı bastırıp satıyorlar. Hatta Midea nın M7 modeli ile Arzum veya Fakir ikisinden birisi %100 aynı ürünler, ikisi de Midea fabrikalarında üretildi, birisinin üstünde Midea yazıyor diğerinin Arzum, Birisi Siyah, diğeri Beyaz :)

Öte yandan Midea bir üretici firmadır bildiğiniz üzere, satın alacağınız robotların bir kısmı yine bu fabrikadan çıkıyor, sadece markası ve hizmet veren servisi farklı oluyor.

Robot işinde Roborock işinin ehlidir. Ürünlerine güvenilir.

Bu arada geçen hafta Ankarada röportaj çekimi için gittiğimiz fabrikada yine Şımart teknolojinin Katya Z ürünlerinin üretimlerini gördük.

Şirket yetkilisi ile çok kral bir sohbet oldu, açık açık her şeyi sordum, yerlilik millilik vs vs adam açık açık bunun zaten mümkün olmadığını ve global olarak artık hiçbi ülkenin altyapısının buna uygun olmadığını, chip dahil teknolojik donanımlarının yurt dışından geldiğini röportajda halka açık şekilde ifade etti. Birkaç güne kadar izlersiniz.

Test ortamlarını gördük, üretimlerini gördük, daha da önemlisi müşteri hizmetleri yaklaşımlarının üzerinde çok durduk.

Diyeceğim o ki satın alacağınız ürün kadari üründe sorun olduğunda muhatap bulup bulamayacağınızı da araştırmanız gerektiğini belirtmek isterim.
 

muslaf

Araştırmacı
Araştırmacı
Katılım
19 Mar 2023
Mesajlar
153
Tepki puanı
113
Puanları
43
Oncelikla hayirli olsun satin almissiniz. Ben de roborock q7 max kullaniyorum ve gayet memnunuz. Haritalandirmasi olsun, uygulamasi olsun, uygulama uzerinde yapabilecekleriniz olsun, emis gucu olsun gayet yeterli. Ben de alirken cok arastirdim ve bunda karar kildim. Siz plus olanini almissiniz daha iyi olmus. Her temizlik sonrasi hazne bosaltmasiyla ugrasmayacaksiniz. Asla pisman olmayacaginiz bir urun. Gule gule kullanin
 

KnightDavi0N

Meraklı
Meraklı
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
63
Tepki puanı
48
Puanları
18
Saydığınız markalar sizin de belirttiğiniz gibide robot süpürge departmanı olan markalar değil ve robot süpürge alacaksanız işi robot süpürge olanı tercih etmek mantıklıdır olur.
Kendim için ve yakınlarım için bir çok marka robot süpürge kurulumu haritalandırması yaptım kullandım, yazılım ve temizleme performanslarını karşılaştırabilir duruma geldim artık.
Bütçeniz dahilinde bakınca orta üst seviye cihazlar alabilirsiniz.
Evinizin metrekaresi 110m² olduğu için kesinlikle lidarlı model almalısınız.
Haritalandırma konusunda enhızlı ve en az sorunlu olan Roborock ürünleri.
Roborock S7 sonic modeli tercih edilebilir tabi evinizde evcil hayvan olmadığını var sayıyorum çünkü evcil hayvan kılları olduğunda roborock silikon fırçası kıl fırçayla göre bi ✅ tik daha verimsiz temizleme yapıyor.
Dünyada en çok satan robot markası Ecovacs ve alt markası Yeedi malzeme kalitesi ve süpürme performansı ile hepsinden öne geçiyor ancak ikisinin de haritalandırma, sunucu ve yazılım sorunları olabiliyor ben hali hazırda Ecovacs Deebot T9 kullanıyorum bu sorunlar zamanla yaşıyorum ancak temizleme performansında ablamın kullandığı Roborock S7 Sonicden daha iyi olduğunu düşünüyorum, ablam d aynı şeyi düşünüyor bu arada.
Bu üç markanın da Türkiyede servisleri problemli gerçi bütün robot süpürge servisleri xiaomi mağazası ve Mediamarkt satın alınması hariç sorunlu. O yüzden satın almaları mağazalardan yapmanızı tavsiye ederim.
Diğer yandan irobot da bu işin öncülerinden ancak günümiz şartlarında teknolojisi alt seviyede kalıp fiyatı üst seviyede hala va batarya mah değerleri düşük.
Xiaomi tercihinde Mop 2 pro(titreşimli mop yapan modeli) öne çıkıyor fiyat/fayda olarak.
Philips robotu use henüz çok yeni ama malzeme kalitesi iyi görünüyor, yazılım ve temizleme performansı nasıl deneyimlemek lazım.
Diğer markalar zaten fason Çin üretimi olup bu bütçelerde düşünmeye bile gerek yok derim. ??‍♂️

Çok teşekkür ederim.
 

KnightDavi0N

Meraklı
Meraklı
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
63
Tepki puanı
48
Puanları
18
Direkt olarak yetkili ağızdan aldığım bilgi ile ilk uyarımı yapayım, süpürge konusunda çok başarılı işler çıkartan Philips ile ilgili Robot konusunda üzücü haber geldi, Kronik sorun olduğu da yetkili servis dostlardan teyit edildi. Ürünlerde bir süre çalıştıktansonra şişme durumu söz konusu yani emiş gücü düşüyormuş.

Midea ile ilgili 2 adet test ürünü ile bizzat tecrübe etmiş birisi olarak muhatap konusunda ciddi sorunlar yaşarsınız. Yedek parça ara ki bulasınız, donanımına lafım yok iyi kalitedeydi ancak yazılım stabilitesi tartışmaya açıktı ve bunu çok uzun zaman önce video ile de yayınlamıştım.

Xiaomi yine tecrübe ettiğim ürünlerden birisi ki şunu da belirtmek isterim, kişisel tecrübelerim yanın sıra üyes,i olduğum komisyona gelen robot süpürge şikayetlerinin 10 da 8 i Xoami diyebilirim. Bunların yarısı ürün ise, diğer yarısı da servis sorunları.

Arçelik Vestel Arzum Fakir vırt zırt bunların tamamı zaten fason şekilde ürünleri yaptırıp markayı bastırıp satıyorlar. Hatta Midea nın M7 modeli ile Arzum veya Fakir ikisinden birisi %100 aynı ürünler, ikisi de Midea fabrikalarında üretildi, birisinin üstünde Midea yazıyor diğerinin Arzum, Birisi Siyah, diğeri Beyaz :)

Öte yandan Midea bir üretici firmadır bildiğiniz üzere, satın alacağınız robotların bir kısmı yine bu fabrikadan çıkıyor, sadece markası ve hizmet veren servisi farklı oluyor.

Robot işinde Roborock işinin ehlidir. Ürünlerine güvenilir.

Bu arada geçen hafta Ankarada röportaj çekimi için gittiğimiz fabrikada yine Şımart teknolojinin Katya Z ürünlerinin üretimlerini gördük.

Şirket yetkilisi ile çok kral bir sohbet oldu, açık açık her şeyi sordum, yerlilik millilik vs vs adam açık açık bunun zaten mümkün olmadığını ve global olarak artık hiçbi ülkenin altyapısının buna uygun olmadığını, chip dahil teknolojik donanımlarının yurt dışından geldiğini röportajda halka açık şekilde ifade etti. Birkaç güne kadar izlersiniz.

Test ortamlarını gördük, üretimlerini gördük, daha da önemlisi müşteri hizmetleri yaklaşımlarının üzerinde çok durduk.

Diyeceğim o ki satın alacağınız ürün kadari üründe sorun olduğunda muhatap bulup bulamayacağınızı da araştırmanız gerektiğini belirtmek isterim.

Adem Bey çok teşekkür ederim. ?
 

KnightDavi0N

Meraklı
Meraklı
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
63
Tepki puanı
48
Puanları
18
Oncelikla hayirli olsun satin almissiniz. Ben de roborock q7 max kullaniyorum ve gayet memnunuz. Haritalandirmasi olsun, uygulamasi olsun, uygulama uzerinde yapabilecekleriniz olsun, emis gucu olsun gayet yeterli. Ben de alirken cok arastirdim ve bunda karar kildim. Siz plus olanini almissiniz daha iyi olmus. Her temizlik sonrasi hazne bosaltmasiyla ugrasmayacaksiniz. Asla pisman olmayacaginiz bir urun. Gule gule kullanin

Çok teşekkür ederim.
 

göksel

Meraklı
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2023
Mesajlar
80
Tepki puanı
85
Puanları
18
Müşteri hizmetleri geri dönüşü ve servis konusunda Türkiye'de sadece 2 marka var; Robogil ve Şımart Katya/Z. Diğerleri şansınıza. En kaliteli ve en iyi özellikli derseniz Ecovacs açık ara öne çıkar ama servis derseniz özel servisler haricinde hiç bir yer bakmaz. Yedek parça sıkıntısının yanında Ecovacsın globale yardımı neredeyse sıfırdır.

Emiş gücünün abartıldığı gibi ekstra hiç bir getirisi olmayan robot süpürge dünyasında en önemli parça fırça ve yapısıdır.

Mop yapma olayında ise titreşimli veya "Y" tipi mop yapanların yanında son zamanlarda döner moplu olanlar iyi iş çıkarmakta.

Boşaltım istasyonlu olanlar pratik gibi görünse de robot süpürgenin fırçasının el ile temizliğinin yapılması gerekmekte ve bu her zaman göz ardı edilmektedir. Hatta en önemli olay budur çünkü fırçaya dolanan saç, tüy, kıl vb. kirleri boşaltım ünitesi temizleyemez. Ayrıca filtre gurubununda manuel temizlenmesi şarttır, robot süpüürgenin uzun ömürlü olması için.

Robot süpürgelerin mantığı her gün temizlik yaptırmaktır. Ama bu robotu yıpratmayacak şekilde yapılmalıdır. Şöyle ki, en yüksek turbo modunda devamlı çalıştırmak zamanla hem pilin ısınması sbebiyle pile zarar verir hem de fan motoru ve fanın pallerine zarar verir. Isınmadan dolayı fan pallerinin yamulması söz konusudur ki bu olay kullanıcı hatası olarak karşınıza çıkar. Günlük 30 ila 50 metrekare alan temizliği 1000-2000 Pa emiş gücünde yeterli olmaktadır. Robot şarj istasyonuna dönüp full şarj olunca hem pil hem de motor ve fan soğuduğundan istenirse kaldığı yerden temizliğe devam edilebilir.
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,905
Çözümler
82
Tepki puanı
44,830
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Müşteri hizmetleri geri dönüşü ve servis konusunda Türkiye'de sadece 2 marka var; Robogil ve Şımart Katya/Z. Diğerleri şansınıza. En kaliteli ve en iyi özellikli derseniz Ecovacs açık ara öne çıkar ama servis derseniz özel servisler haricinde hiç bir yer bakmaz. Yedek parça sıkıntısının yanında Ecovacsın globale yardımı neredeyse sıfırdır.

Emiş gücünün abartıldığı gibi ekstra hiç bir getirisi olmayan robot süpürge dünyasında en önemli parça fırça ve yapısıdır.

Mop yapma olayında ise titreşimli veya "Y" tipi mop yapanların yanında son zamanlarda döner moplu olanlar iyi iş çıkarmakta.

Boşaltım istasyonlu olanlar pratik gibi görünse de robot süpürgenin fırçasının el ile temizliğinin yapılması gerekmekte ve bu her zaman göz ardı edilmektedir. Hatta en önemli olay budur çünkü fırçaya dolanan saç, tüy, kıl vb. kirleri boşaltım ünitesi temizleyemez. Ayrıca filtre gurubununda manuel temizlenmesi şarttır, robot süpüürgenin uzun ömürlü olması için.

Robot süpürgelerin mantığı her gün temizlik yaptırmaktır. Ama bu robotu yıpratmayacak şekilde yapılmalıdır. Şöyle ki, en yüksek turbo modunda devamlı çalıştırmak zamanla hem pilin ısınması sbebiyle pile zarar verir hem de fan motoru ve fanın pallerine zarar verir. Isınmadan dolayı fan pallerinin yamulması söz konusudur ki bu olay kullanıcı hatası olarak karşınıza çıkar. Günlük 30 ila 50 metrekare alan temizliği 1000-2000 Pa emiş gücünde yeterli olmaktadır. Robot şarj istasyonuna dönüp full şarj olunca hem pil hem de motor ve fan soğuduğundan istenirse kaldığı yerden temizliğe devam edilebilir.
Çok güzel ve bilgi dolu bir geri dönüş. Teşekkür ederim.
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,905
Çözümler
82
Tepki puanı
44,830
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
rica ederim @Adem Helvacı , tarafınızdan takdir görmek beni "açık ara" mutlu etti, ben teşekkür ederim. :giggle:
Son kullanıcı geri bildirimi kadar kıymetli bilgi olmamakla birlikte ülkemizdeki kast sistemi nedeniyle bunlar kıymet görmüyor ne yazık ki.

Bunu yıkabilmek ve bilginin ÜN ile ŞÖHRET ile TAKİPÇİ SAYISI ile ilgili olmadığını insanımıza anlatabilmek istiyoruz.
Bir bilginin doğruluğu, o bilgiyi verenin takipçi sayısı ile teyit edilmez veya ölçülmez bunu herkese ispat etmek zorundayız.

Ben sizlerden bu platformlarda o kadar çok şey öğrendim ki, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ? ?
 

bozking

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
13 Tem 2023
Mesajlar
6
Tepki puanı
3
Puanları
3
Direkt olarak yetkili ağızdan aldığım bilgi ile ilk uyarımı yapayım, süpürge konusunda çok başarılı işler çıkartan Philips ile ilgili Robot konusunda üzücü haber geldi, Kronik sorun olduğu da yetkili servis dostlardan teyit edildi. Ürünlerde bir süre çalıştıktansonra şişme durumu söz konusu yani emiş gücü düşüyormuş.

Midea ile ilgili 2 adet test ürünü ile bizzat tecrübe etmiş birisi olarak muhatap konusunda ciddi sorunlar yaşarsınız. Yedek parça ara ki bulasınız, donanımına lafım yok iyi kalitedeydi ancak yazılım stabilitesi tartışmaya açıktı ve bunu çok uzun zaman önce video ile de yayınlamıştım.

Xiaomi yine tecrübe ettiğim ürünlerden birisi ki şunu da belirtmek isterim, kişisel tecrübelerim yanın sıra üyes,i olduğum komisyona gelen robot süpürge şikayetlerinin 10 da 8 i Xoami diyebilirim. Bunların yarısı ürün ise, diğer yarısı da servis sorunları.

Arçelik Vestel Arzum Fakir vırt zırt bunların tamamı zaten fason şekilde ürünleri yaptırıp markayı bastırıp satıyorlar. Hatta Midea nın M7 modeli ile Arzum veya Fakir ikisinden birisi %100 aynı ürünler, ikisi de Midea fabrikalarında üretildi, birisinin üstünde Midea yazıyor diğerinin Arzum, Birisi Siyah, diğeri Beyaz :)

Öte yandan Midea bir üretici firmadır bildiğiniz üzere, satın alacağınız robotların bir kısmı yine bu fabrikadan çıkıyor, sadece markası ve hizmet veren servisi farklı oluyor.

Robot işinde Roborock işinin ehlidir. Ürünlerine güvenilir.

Bu arada geçen hafta Ankarada röportaj çekimi için gittiğimiz fabrikada yine Şımart teknolojinin Katya Z ürünlerinin üretimlerini gördük.

Şirket yetkilisi ile çok kral bir sohbet oldu, açık açık her şeyi sordum, yerlilik millilik vs vs adam açık açık bunun zaten mümkün olmadığını ve global olarak artık hiçbi ülkenin altyapısının buna uygun olmadığını, chip dahil teknolojik donanımlarının yurt dışından geldiğini röportajda halka açık şekilde ifade etti. Birkaç güne kadar izlersiniz.

Test ortamlarını gördük, üretimlerini gördük, daha da önemlisi müşteri hizmetleri yaklaşımlarının üzerinde çok durduk.

Diyeceğim o ki satın alacağınız ürün kadari üründe sorun olduğunda muhatap bulup bulamayacağınızı da araştırmanız gerektiğini belirtmek isterim.

Hocam selamlar, değerli bilgiler için ayrıca teşekkürler. İlk paragraf da Philips 'den bahsetmişsiniz. Bu sorun 7000 serisi ile mi alakalı?
 

dedekorkut

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
8 Tem 2023
Mesajlar
16
Tepki puanı
8
Puanları
3
Direkt olarak yetkili ağızdan aldığım bilgi ile ilk uyarımı yapayım, süpürge konusunda çok başarılı işler çıkartan Philips ile ilgili Robot konusunda üzücü haber geldi, Kronik sorun olduğu da yetkili servis dostlardan teyit edildi. Ürünlerde bir süre çalıştıktansonra şişme durumu söz konusu yani emiş gücü düşüyormuş.

Midea ile ilgili 2 adet test ürünü ile bizzat tecrübe etmiş birisi olarak muhatap konusunda ciddi sorunlar yaşarsınız. Yedek parça ara ki bulasınız, donanımına lafım yok iyi kalitedeydi ancak yazılım stabilitesi tartışmaya açıktı ve bunu çok uzun zaman önce video ile de yayınlamıştım.

Xiaomi yine tecrübe ettiğim ürünlerden birisi ki şunu da belirtmek isterim, kişisel tecrübelerim yanın sıra üyes,i olduğum komisyona gelen robot süpürge şikayetlerinin 10 da 8 i Xoami diyebilirim. Bunların yarısı ürün ise, diğer yarısı da servis sorunları.

Arçelik Vestel Arzum Fakir vırt zırt bunların tamamı zaten fason şekilde ürünleri yaptırıp markayı bastırıp satıyorlar. Hatta Midea nın M7 modeli ile Arzum veya Fakir ikisinden birisi %100 aynı ürünler, ikisi de Midea fabrikalarında üretildi, birisinin üstünde Midea yazıyor diğerinin Arzum, Birisi Siyah, diğeri Beyaz :)

Öte yandan Midea bir üretici firmadır bildiğiniz üzere, satın alacağınız robotların bir kısmı yine bu fabrikadan çıkıyor, sadece markası ve hizmet veren servisi farklı oluyor.

Robot işinde Roborock işinin ehlidir. Ürünlerine güvenilir.

Bu arada geçen hafta Ankarada röportaj çekimi için gittiğimiz fabrikada yine Şımart teknolojinin Katya Z ürünlerinin üretimlerini gördük.

Şirket yetkilisi ile çok kral bir sohbet oldu, açık açık her şeyi sordum, yerlilik millilik vs vs adam açık açık bunun zaten mümkün olmadığını ve global olarak artık hiçbi ülkenin altyapısının buna uygun olmadığını, chip dahil teknolojik donanımlarının yurt dışından geldiğini röportajda halka açık şekilde ifade etti. Birkaç güne kadar izlersiniz.

Test ortamlarını gördük, üretimlerini gördük, daha da önemlisi müşteri hizmetleri yaklaşımlarının üzerinde çok durduk.

Diyeceğim o ki satın alacağınız ürün kadari üründe sorun olduğunda muhatap bulup bulamayacağınızı da araştırmanız gerektiğini belirtmek isterim.
Teşekkürler hocam. Irobot markası hakkında görüşünüz nedir? Roborock'la kıyası fiyat performans kıyası nasıldır?
 
Üst