Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap 18000 BTU JAPON KLİMA TAVSİYESİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

unuman

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,
Bursa'da ikamet etmekteyim. Evim güney cepheye bakıyor ve sabah 10:00'dan güneş batana kadar güneş alıyor. Klima dış ünitesi bu cepheye yerleştirilecek. Soğutmak istediğim alan 35-40 m2 civarında. Bütçe aralığım 50.000 - 70.000 tl. Daikin, Mitsubishi Electrik veya Mitsubishi Heavy markalarından birinden almak istiyorum fakat hangi markayı ve MODELİ tercih etmeliyim emin olamıyorum. Önceliğim uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceğim ve olası bir arıza durumunda servis konusunda sıkıntı yaşamayacağım bir marka ve model tercih etmek.
@Adem Helvacı hocam ve diğer arkadaşlardan değerli görüş ve tavsiyelerinizi beklerim...

Servis konusunda kendi görüşüm olarak Mitsubishi Electric ve Mitsubishi Heavy Industries için de konuşacak olursak servis hizmetleri güzel diyebilirim. ME zaten kendine bağlı servislerle işi götürüyor. MHI'de R32 ürün grupları için konuşursak distribütörü olan FORM KLİMA servisleri bakıyor. R410A gazlı MHI'lere ise İklimsa servisleri bakıyor.

Daikin konusunda tamam ürün olarak güzel ama servislerde çürük yumurtalar diğerlerine göre daha fazla. Özellikle geçen sezondaki Airfel Kaira önerme sebeplerimiz Midea üretimi ve Daikin servis güvencesinde olmuş olmasıydı. Fakat Daikin'in servis hizmetlerinin tahmin edilenden kötü kalitede, amatörce olduğunu gördük. Sadece bölge servisi olarak değil merkezin de verdiği cevaplardan bunu söylüyorum. Tabi bölgenize bakan servis çok iyidir onu bilemeyiz, ülke ortalamasına göre yüksek olsa da beklediğim seviyede çıkmadı.

ME için bir iki seri öneriliyor (ithal üretimler) onun haricindekiler Manisa üretimi.
MHI bildiğim kadarıyla hepsi ithal ürünler, Çin ürünü yok diye biliyorum.

Servis konusunda kendi görüşüm olarak Mitsubishi Electric ve Mitsubishi Heavy Industries için de konuşacak olursak servis hizmetleri güzel diyebilirim. ME zaten kendine bağlı servislerle işi götürüyor. MHI'de R32 ürün grupları için konuşursak distribütörü olan FORM KLİMA servisleri bakıyor. R410A gazlı MHI'lere ise İklimsa servisleri bakıyor.

Daikin konusunda tamam ürün olarak güzel ama servislerde çürük yumurtalar diğerlerine göre daha fazla. Özellikle geçen sezondaki Airfel Kaira önerme sebeplerimiz Midea üretimi ve Daikin servis güvencesinde olmuş olmasıydı. Fakat Daikin'in servis hizmetlerinin tahmin edilenden kötü kalitede, amatörce olduğunu gördük. Sadece bölge servisi olarak değil merkezin de verdiği cevaplardan bunu söylüyorum. Tabi bölgenize bakan servis çok iyidir onu bilemeyiz, ülke ortalamasına göre yüksek olsa da beklediğim seviyede çıkmadı.

ME için bir iki seri öneriliyor (ithal üretimler) onun haricindekiler Manisa üretimi.
Servis konusundaki tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ediyorum.
Mitsubishi Heavy Premium SRK50ZS-W A++ 18000 BTU dikkatimi çekiyor ama fiyat olarak daha uygun ve Japon kalitesini hissedeceğim başka bir marka-model öneriniz olur mu?

Kaira-Airfel kalite olarak Mitsubishi, Daikine yakın mıdır, alınır mı?

Toshiba da Japon olarak kaliteli bir marka da, yalnız bunda da fiyatlar çok uçuk değerlere ulaşmış
En güzeli mağazadan teslim almak olsada. online satış stoklarının çoğu yerde tükenmiş olması.

Seiya Plus , bir üst modeli Shorai Edge
Ağustos 2022
9000 btu klima almai htiyacı doğmuştu. Acil seviyede İzmir olunca anlaşılacaktır.

Shorai Edge 9000 btu ----- Peşin 18000 TL
Seiya PLus --- 3000 Tl daha düşüktü ----- 15000TL

Nereden nerelere gidiyoruz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri