Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 25.000 TL BÜTÇE İLE TV ÖNERİSİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

FikretArici

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
25000
Marka Model Bilgisi
Her marka ve modele açığım.
Arkadaşlar merhaba. Yeni evlenecek olmam sebebiyle televizyon almam gerekiyor. TV ünitemiz 150 cm. Bu üniteye 43-48 inç bir televizyonun uyumlu olacağını düşünüyoruz. Televizyon evde çok izlenmeyecek. Maç ve netflix üzerinden dizi film izlenecek daha çok. Televizyonu tam karşıdan izleyeceğiz genelde ve 3-3,5 metre mesafeden izlenilecek. Bir çok öneri videosu izledim lakin herkes 55 inç öneride bulunuyor. Bilmediğim için mazur görün, aynı ürünün daha düşük boyutlusunu alsak bir şey fark eder mi? 25.000 TL bütçe ile televizyon almak istiyorum. Önerileriniz varsa, yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Yeni evlenecek olmam sebebiyle televizyon almam gerekiyor. TV ünitemiz 150 cm. Bu üniteye 40-43 inç bir televizyonun uyumlu olacağını düşünüyoruz. Televizyon evde çok izlenmeyecek. Maç ve netflix üzerinden dizi film izlenecek daha çok. Televizyonu tam karşıdan izleyeceğiz genelde ve 3-3,5 metre mesafeden izlenilecek. Bir çok öneri videosu izledim lakin herkes 55 inç öneride bulunuyor. Bilmediğim için mazur görün, aynı ürünün daha düşük boyutlusunu alsak bir şey fark eder mi? 25.000 TL bütçe ile televizyon almak istiyorum. Önerileriniz varsa, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Merhaba, yeni evlenenlere tavsiyem büyük ekran almaları yönündedir, alışınca keyif alıyorsunuz tvden, ben 55 (140) kullanıyorum , oda biraz daha büyük olsa 65 i hiç düşünmeyeceğim bile, şuan ben gittiğim yerlerde 43, 50 görünce bana küçük geliyor, biraz da alışma meselesi ama yaklaşık 10 yıl kadar 43 inch kullanım sonrası 55 inch olunca ilk başta garip gelse de sonra alışıyorsunuz ve keyif öyle başlıyor.

Son düzenleme:
Merhaba, yeni evlenenlere tavsiyem büyük ekran almaları yönündedir, alışınca keyif alıyorsunuz tvden, ben 55 140 kullanıyorum , oda biraz daha büyük olsa 64 i hiç düşünmeyeceğim bile, şuan ben gittiğim yerlerde 43, 50 görünce bana küçük geliyor,
Merhaba, benim de içimden geçen büyük almak lakin oda şartları buna müsaade etmiyor. Odamız küçük. Duvarımız küçük. Büyük bir televizyon şık olmayacak.

Samsung 43CU8000/43CU8500 alıabilir. Innolux panel ile üretilmiştir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Innolux panel nedir? Avantajı nedir? Aynı markaların farklı boyutlarındaki ürünlerini almak problem oluşturur mu? Örneğin herkes 55 inç üzerinden örnekler vermiş, o markanın 43 inç olanını alsak sorun olur mu? İlginiz için teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Innolux panel nedir? Avantajı nedir? Aynı markaların farklı boyutlarındaki ürünlerini almak problem oluşturur mu? Örneğin herkes 55 inç üzerinden örnekler vermiş, o markanın 43 inç olanını alsak sorun olur mu? İlginiz için teşekkür ederim şimdiden.
Her farklı boyutta farklı tipte ya da farklı üreticiden panel kullanılıyor. Yani sadece boyut değişmiyor. IPS ya da VA olmak üzere başta panellerin yapı tipi sonra da panelin üreticisi değişiyor. Aynı televizyonun bir büyüğünü ya da küçüğünü almış olmuyorsunuz. 55 inç bir televizyon alırsınız renkleri çok canlı gelir çünkü IPS paneldir daha küçük odanıza aynı televizyonun 50 inç boyutundakini alırsınız renkleri soluk olur çünkü o televizyon %99 VA paneldir. Her boyutta her çeşit olmuyor. Mesela 50 inç IPS TV bulamazsınız ama 55 inçte hem IPS hemde VA panel bulabilirsiniz.

Her farklı boyutta farklı tipte ya da farklı üreticiden panel kullanılıyor. Yani sadece boyut değişmiyor. IPS ya da VA olmak üzere başta panellerin yapı tipi sonra da panelin üreticisi değişiyor. Aynı televizyonun bir büyüğünü ya da küçüğünü almış olmuyorsunuz. 55 inç bir televizyon alırsınız renkleri çok canlı gelir çünkü IPS paneldir daha küçük odanıza aynı televizyonun 50 inç boyutundakini alırsınız renkleri soluk olur çünkü o televizyon %99 VA paneldir. Her boyutta her çeşit olmuyor. Mesela 50 inç IPS TV bulamazsınız ama 55 inçte hem IPS hemde VA panel bulabilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederim. Bu ürünle ilgili olarak negatif ve pozitif olarak değerlendirdiğiniz durumları söyleme müsaitliğiniz olur mu? Örneğin TCL P635 önerenler olmuştu. Yine Onvo modeller önerenler oldu. Sizin önerdiğinizin öne çıkan yanları nelerdir? Gerçekten hiç bilgi sahibi değilim. Bilgileriniz benim için değerli.

İlginiz için teşekkür ederim. Bu ürünle ilgili olarak negatif ve pozitif olarak değerlendirdiğiniz durumları söyleme müsaitliğiniz olur mu? Örneğin TCL P635 önerenler olmuştu. Yine Onvo modeller önerenler oldu. Sizin önerdiğinizin öne çıkan yanları nelerdir? Gerçekten hiç bilgi sahibi değilim. Bilgileriniz benim için değerli.
Paneli güvendiğimiz bir üreticinin paneli. E televizyon Samsung. İşletim sistemi Tizen sorun çıkarmaz. Servisi de yabancı markalar arasında en iyisi diyebiliriz. Onvo felan yanaşamaz bu televizyona.

Merhaba, benim de içimden geçen büyük almak lakin oda şartları buna müsaade etmiyor. Odamız küçük. Duvarımız küçük. Büyük bir televizyon şık olmayacak.
Anladım, tamamen örnekleme yapıyorum, benim odam 4x5, ortalama izleme mesafem 3-4 metre, ünitemiz 150 cm, 55 inch 140 ekranda yanlarda boşluk bile var, ben mesela maximum 55 olarak görüyorum odaya göre, ama sizin odaya göre en azından 50 olan baksanız daha iyi ama illa 43 olacak diyorsanız da 4k olan bir model yeterli, 43 inch modellere fazla para vermeyin çünkü ekran boyutu küçük olduğu için netlik ve ppi değeri yüksek olacak ve ekran kusurlarını minimum seviyede hissedeceksiniz.

Paneli güvendiğimiz bir üreticinin paneli. E televizyon Samsung. İşletim sistemi Tizen sorun çıkarmaz. Servisi de yabancı markalar arasında en iyisi diyebiliriz. Onvo felan yanaşamaz bu televizyona.
Şu an MediaMarkt'ta kampanyada ürün. 17500 TL fiyatı. Birde öneri olarak aşağıda 43CU8500 çıkıyor. Aralarındaki fark 1000 TL. Bunlar arasındaki ayrım nedir? Yukarıda da dediğim gibi 25.000 TL bütçeye çıkabilirim. Yeterki verdiğim ücrete değer bir ürün olsun.

Anladım, tamamen örnekleme yapıyorum, benim odam 4x5, ortalama izleme mesafem 3-4 metre, ünitemiz 150 cm, 55 inch 140 ekranda yanlarda boşluk bile var, ben mesela maximum 55 olarak görüyorum odaya göre, ama sizin odaya göre en azından 50 olan baksanız daha iyi ama illa 43 olacak diyorsanız da 4k olan bir model yeterli, 43 inch modellere fazla para vermeyin çünkü ekran boyutu küçük olduğu için netlik ve ppi değeri yüksek olacak ve ekran kusurlarını minimum seviyede hissedeceksiniz.
Mimari açıdan aldığımız tavsiye üzerine bu boyutları belirledik. Ben size katılırım ama eşimi ikna etmek zor olur :)
Büyütmek için yine de teklif sunarım. Ne kadar bir bütçe ayırmalı?
Burada yardımcı olan beyefendinin önerdiği TV şu a indirimde. 15-17k bandında alınabilir durumda.

Mimari açıdan aldığımız tavsiye üzerine bu boyutları belirledik. Ben size katılırım ama eşimi ikna etmek zor olur :)
Burada yardımcı olan beyefendinin önerdiği TV şu a indirimde. 15-17k bandında alınabilir durumda.
Ben size katılırım ama eşimi ikna etmek zor olur :), bu cümle üzerine konu kapanmıştır, 43 olacak :) bende dahil ev içinde eşimin kararlarına çok karışmam, benim bilgisayarım dışında neredeyse tüm ürünleri o kullanıyor çünkü. Belirtilen modele gelirsek @Murat ALA hocam tavsiyesini belirtmiş, değerlendiriniz.

Şu an MediaMarkt'ta kampanyada ürün. 17500 TL fiyatı. Birde öneri olarak aşağıda 43CU8500 çıkıyor. Aralarındaki fark 1000 TL. Bunlar arasındaki ayrım nedir? Yukarıda da dediğim gibi 25.000 TL bütçeye çıkabilirim. Yeterki verdiğim ücrete değer bir ürün olsun.
43CU8000 ile 43CU8500 arasında kozmetik harici bir fark yok. Arada 1 lira varsa CU8500 alabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim ilginiz için, sipariş vereceğim 43CU8000 modelini.

Ben size katılırım ama eşimi ikna etmek zor olur :), bu cümle üzerine konu kapanmıştır, 43 olacak :) bende dahil ev içinde eşimin kararlarına çok karışmam, benim bilgisayarım dışında neredeyse tüm ürünleri o kullanıyor çünkü. Belirtilen modele gelirsek @Murat ALA hocam tavsiyesini belirtmiş, değerlendiriniz.
Sizinkinin ölçülerini ünite ile beraber görebilmek adına resim yükleme şansınız var mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri