Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 26000 TL Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Bedbin

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
26000
Marka Model Bilgisi
farketmez
Klimanın takılacağı oda 16 m2 bu odaya 9000 BTU yeter diye biliyorum ancak 12000 BTU alayım evin diğer tarafları da hafif serinlik alsın diye düşünmüştüm. Babam 18000 BTU alalım her yer yeteri kadar soğusun dedi. Ev 75 m2 18000 BTU klima salondan direkt koridor kapısına bakacak şekilde konulursa evi soğutmada yeterli olur mu? 1 haftadır sürekli klima bakıp duruyorum, artık kafam şişti biraz kararsız bir insanımdır ve klima anlamadığım bir konu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, farklı önerilere de açığım. @Adem Helvacı cevap alamama durumu olur diye seni de etiketledim abi fikirlerini merak ediyorum:).

Babamın Önerdiği 18000 BTU
Benim düşündüğüm 12000 BTU 1
Benim düşündüğüm 12000 BTU 2

Klimanın takılacağı oda 16 m2 bu odaya 9000 BTU yeter diye biliyorum ancak 12000 BTU alayım evin diğer tarafları da hafif serinlik alsın diye düşünmüştüm. Babam 18000 BTU alalım her yer yeteri kadar soğusun dedi. Ev 75 m2 18000 BTU klima salondan direkt koridor kapısına bakacak şekilde konulursa evi soğutmada yeterli olur mu? 1 haftadır sürekli klima bakıp duruyorum, artık kafam şişti biraz kararsız bir insanımdır ve klima anlamadığım bir konu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, farklı önerilere de açığım. @Adem Helvacı cevap alamama durumu olur diye seni de etiketledim abi fikirlerini merak ediyorum:).

Babamın Önerdiği 18000 BTU
Benim düşündüğüm 12000 BTU 1
Benim düşündüğüm 12000 BTU 2
Güzel kardeşim hoşgeldin.

Öncelikle tek noktadan nüyük tek klima ile iklimlendirme yapılması fikrine ben uzak oluyorum istisna durumlar haricinde.
O istisna da genelde koridor yapısı on numara uygun ve tüm kapıların o dikey uzun koridora açıldığı değişik bir yapı gib bir durum oluyor ancak.
Onun haricinde mantığa da bütçeye de konfora da kesinlikle ters bir durum.

Benim temel yaklaşımım başta satın alım maliyetini biraz yükseltiyor gibi görünse de yaz kış kullanımlarda ve geneliklimlendirmelerde ham konfor, hem verimlikik, hem performans hem de mahremiyet kazandırıyor.

Bu nedenle size önerim 75m2 evde bir yaşanm alanı oluşturup (Gereksiz yerleri kapatıp m2 düşürebilirsiniz ki bu enerji tasarrufu da sağlar) kalan m2 için 2 ayrı noktadan 2 klima ile alan etkisi oluşturmanız yönde olur.

1 adet büyük klima aldığınızda cross fan mesafesi ve hava devinimi ile 2 adet küçük klima aldığınızdaki durum birbirinden çok farklı olur ve kesinlikle 2 klima her zaman daha avantajlı olur.

Hatta abarttığım düşünülmesin fakat bana kalsa 3 adet 9 luk klima ile o ev ihya olur. (tabi ki satın alım maliyetini yükselttiğinin farkındayım)

Az önce Reader telefon ile ilgili bir video izlerken yanda bu video gözüme ilişti inanamadım ben ise bu markayı beğenirdim ama iş öyle değilmiş veya sadece bu modele özgüdür ama üreticinin geri dönüşü daha ilginç. Bende klima araştırma halindeyim ama bu markayı sildim, belki sadece bu modele özgü bir durumdur ama ne olursa olsun hoş değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Güzel kardeşim hoşgeldin.

Öncelikle tek noktadan nüyük tek klima ile iklimlendirme yapılması fikrine ben uzak oluyorum istisna durumlar haricinde.
O istisna da genelde koridor yapısı on numara uygun ve tüm kapıların o dikey uzun koridora açıldığı değişik bir yapı gib bir durum oluyor ancak.
Onun haricinde mantığa da bütçeye de konfora da kesinlikle ters bir durum.

Benim temel yaklaşımım başta satın alım maliyetini biraz yükseltiyor gibi görünse de yaz kış kullanımlarda ve geneliklimlendirmelerde ham konfor, hem verimlikik, hem performans hem de mahremiyet kazandırıyor.

Bu nedenle size önerim 75m2 evde bir yaşanm alanı oluşturup (Gereksiz yerleri kapatıp m2 düşürebilirsiniz ki bu enerji tasarrufu da sağlar) kalan m2 için 2 ayrı noktadan 2 klima ile alan etkisi oluşturmanız yönde olur.

1 adet büyük klima aldığınızda cross fan mesafesi ve hava devinimi ile 2 adet küçük klima aldığınızdaki durum birbirinden çok farklı olur ve kesinlikle 2 klima her zaman daha avantajlı olur.

Hatta abarttığım düşünülmesin fakat bana kalsa 3 adet 9 luk klima ile o ev ihya olur. (tabi ki satın alım maliyetini yükselttiğinin farkındayım)
Hoşbuldum abi,

Aslında bizim ev tamda bahsettiğin ev yapılarından bütün kapılar tek koridora açılmakta 2 adet 9luk klima 30000-35000 TL gidecek gibi durduğundan bu attığım 18lik sence nasıldır abi alınır mı?

Az önce Reader telefon ile ilgili bir video izlerken yanda bu video gözüme ilişti inanamadım ben ise bu markayı beğenirdim ama iş öyle değilmiş veya sadece bu modele özgüdür ama üreticinin geri dönüşü daha ilginç. Bende klima araştırma halindeyim ama bu markayı sildim, belki sadece bu modele özgü bir durumdur ama ne olursa olsun hoş değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Şu anda aklınızda olan bir model var mıdır peki?

Şu anda aklınızda olan bir model var mıdır peki?
Ben araştırma halindeyim, forumu takip ediyorum ve üstatların bilgi ve tecrübelerine göre bir karar vereceğim ama benim için servis çok önemli ilçemizdeki Daikin servis arkadaşımız çıktı, henüz karar vermedim ama büyük ihtimal Daikin olacak gibi.. Bazı firmalar yok montaj parası, yok extra masrafları bizlere yükleyerek fiyatları düşük tutuyorlar ama sonra aslı astarını geçiyor.
Klima konusunda uzman arkadaşlarımız ve Adem üstadımızın sözleri üzerine bizim tavsiyemiz biraz ayıp kaçar :)

İşte sırf bu nedenle bu adamlara defalarca yazıp yolladım test amaçlı ürün göndermeleri ricası ile.
İnsanlar bizim reklam yaptığımızı zannediyor olsa da ilgisi yok, biz sadece test yapmak istiyoruz, mal iyiyse o zaten kendi kendinin reklamını yapıyor.

Gree üretimi 12.000BTU sıfır satın aldığımız Olefini Black Pearl klimada dahi soğutmada 330watt altına kısmıyordu.
Klima çok başarılı, çok etkili ısıtmada soğutmada vs ama tüketim konusunda ne yazık ki üretici hakikaten bu tavrını korumaya devam ediyor.
Kendilerince gerekçeleri var, özellikle düşük frekansa inildiğinde etkili sıcak üfleme olmadığı için ''Soğuk üflüyor' şkayetlerinin önüne geçmek vs olsa da TÜRKİYE koşullarında varımızın yoğumuzun ENERJİ olduğunu anlayamıyorlar bana göre.

Hoşbuldum abi,

Aslında bizim ev tamda bahsettiğin ev yapılarından bütün kapılar tek koridora açılmakta 2 adet 9luk klima 30000-35000 TL gidecek gibi durduğundan bu attığım 18lik sence nasıldır abi alınır mı?
Mahremiyet kısmı hariç, 24 saat kullanmak şartı ile evin planı buna uygunsa olabilir :ok

İşte sırf bu nedenle bu adamlara defalarca yazıp yolladım test amaçlı ürün göndermeleri ricası ile.
İnsanlar bizim reklam yaptığımızı zannediyor olsa da ilgisi yok, biz sadece test yapmak istiyoruz, mal iyiyse o zaten kendi kendinin reklamını yapıyor.

Gree üretimi 12.000BTU sıfır satın aldığımız Olefini Black Pearl klimada dahi soğutmada 330watt altına kısmıyordu.
Klima çok başarılı, çok etkili ısıtmada soğutmada vs ama tüketim konusunda ne yazık ki üretici hakikaten bu tavrını korumaya devam ediyor.
Kendilerince gerekçeleri var, özellikle düşük frekansa inildiğinde etkili sıcak üfleme olmadığı için ''Soğuk üflüyor' şkayetlerinin önüne geçmek vs olsa da TÜRKİYE koşullarında varımızın yoğumuzun ENERJİ olduğunu anlayamıyorlar bana göre.

Adem üstadım, ilk kriterimiz enerji tasarrufu ve verimlilik kendileri bilir, neymiş dünyada tanınmış bir sürü firmaya kompresör tedarik ediyorlarmış! Bazen boynuz kulağı geçermiş, verdikleri cevap o hesap olmuş. Hele test için ürün tedarik etmediklerini de öğrendim iyice firmadan soğudum.
Sağ olun, var olun.. Ya yola gelecekler, yada onları yola getirecek birileri çıkar :)

Adem üstadım, ilk kriterimiz enerji tasarrufu ve verimlilik kendileri bilir, neymiş dünyada tanınmış bir sürü firmaya kompresör tedarik ediyorlarmış! Bazen boynuz kulağı geçermiş, verdikleri cevap o hesap olmuş. Hele test için ürün tedarik etmediklerini de öğrendim iyice firmadan soğudum.
Sağ olun, var olun.. Ya yola gelecekler, yada onları yola getirecek birileri çıkar :)
Hocambiz incelemeye ürün istediğimizde bunlar bizi sektörde bilinen avantacılardan zannettiler.
Defalarca kendimi açıkladım, çalıştığım firmaları örnek verdim, onlar beni umursamadı, zamanla ben de onları umursamamaya başladım çünkü benim için önemli olan, elimde verisi ve detayları bulunan ürünlerdir ve bu ürün vestel bile olsa onu bile anlatırım ama halktan mal kaçıran/gizleyen firmalara da tavrımı koyarım.

Bakın Arçelik markasına yıllarca yazdım TV üretimlerindeki panel bilgilerini paylaşmaları ricası ile, onlar da aynı, kesinlikle cevap dahi dönmezler yani umursamazlar, muhatap kabul etmezler kendilerine. ben de tv tavsiye listemde hiçbir zaman Arçelik markasına yer vermedim.
Halbuki Koş grubunu Zorlu grubundan çok çok çok daha fazla severim farklı nedenlerden dolayı fakat ben tüketicilere olan önerilerimde kendi duygularıma göre hareket edersem olmaz ki.

Bana rakam lazım, somut veri lazım, yapılmış testler lazım, ürüne dokunmam lazım vs vs.

Yoksa öyle eline tutuşturulmuş nor kağıdından ürün güzelleyen tiplerden olmak isteseydik biz de Teslaya binerdik şu an :kiskis

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri