Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çözüldü 3,5 Dakika Vakum Süresi (Midea)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nerutal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
@Adem Helvacı hocam merhaba, beni klimayi takan usta aradi. Sikayetim ona ulasmis. Musait zamaninizda gelip, gazi tamamen bosaltip, tekrar gaz basip vakum yapacagiz diyorlar. Bu saglikli bir yontem olur mu? Bir kirlenme vb varsa bu yontemle temizlenir mi? Siz nasil akil verebilirsiniz bana?

@Adem Helvacı hocam merhaba, beni klimayi takan usta aradi. Sikayetim ona ulasmis. Musait zamaninizda gelip, gazi tamamen bosaltip, tekrar gaz basip vakum yapacagiz diyorlar. Bu saglikli bir yontem olur mu? Bir kirlenme vb varsa bu yontemle temizlenir mi? Siz nasil akil verebilirsiniz bana?
Önceki form yazılarından bildiğim kadarıyla dış ünite değişimi dışında başka çözüm yok. Önerdikleri çözümü kabul etmeyin.

Konudan bağımsız olarak bir ekleme yapmak istiyorum. Vakum işlemi ilk kurulumda doğru ve yeterli olarak yapılmadıysa, daha sonradan yapılan vakumun hiçbir yararı olmayacaktır. Size Adem Hoca'mın vakum konusu ile ilgili videosunu paylaşmak istiyorum. Mantığı basit bir şekilde anlayacaksınız :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Önceki form yazılarından bildiğim kadarıyla dış ünite değişimi dışında başka çözüm yok. Önerdikleri çözümü kabul etmeyin.
Aslinda bu durum sorunu cozer cevabi alsam da guvenemem artik. Gercekten Midea markasi musteri hizmetleri konusunda beni cok yaniltti.

*Siteleri uzerinde yer alan [email protected] mail adresine mail atmistim. Dönüş yok.

*Yine siteleri uzerinden iletisim formunu doldurmustum. Dönüş yok.

*444 8 549 numarali telefonlarina gectigimiz Pazartesi gunu ulasabilmistim ve bana bilgi vereceklerini soylemislerdi. Dönüş yok. Ayni numarayi defalarca aradim ama ne satis sonrasi destek ne de operatore artik ulasamiyorum. "-Şu an mesgul sonra arayiniz" sesli mesaji cikiyor ve kapaniyor. Numarami engellediler diye dusunmeye basladim ama en ufak bir sert konusma vb bile yapmadim. Saygi cercevesinde yazdim ve konustum hep.

*Hicbir yerden ulasamayinca instram sayfalarina mesaj attim. Onlarda isleri olmamasina ragmen ilgili ekiplerine aktarmislar. Ilgili ekipleri de "-Usta dunden beri ulasmaya calisiyormus. Montaji yapan ustayi arar misiniz" yazmis. Onu da bana yine instagramdan mesajla bildirdiler. Şaka gibi ya. Ilgili ekip bi zahmet neden beni aramiyorda instgram sayfasindan aracilarla mesaj yolluyor. Çok saskinim. Bu arada usta dunden beri ulasamiyor dedikleri 1 kere aramis o kadar. Bugun ustayi aradigimda da yukardaki tekliflerini ilettiler. Cokta ozur diledi sagolsun ama en basindan beri vakum vakum vakum vakum 1000 kere vakum dedim.

Ek olarak: gaz degisimi sorunu cozmuyorsa ya Fg Europe bu gaz degisim tekliflerini bilmiyor. Ya da dış unite degisimi yaptirmamak icin ne derseniz deyin denildi. Cunku daha alali 1 hafta olmamis klimamin gazini bosaltip, tekrar doldurtmak fg europe'un takdiri olamaz diye dusunmek istiyorum (supheli).

Şu surecler hayirlisiyla bitinceye Midea ve FG Europe hakkinda ayri bir konu acip, insanlari uyarmak benim borcum olsun. Iletisimleri sifir. Beni aldigim yetkili servisleri degil de direkt ustanin aramasi da garip.

Son olarak: bir sorun yasarsaniz bu sekilde olaylar yasamaniz cok buyuk ihtimal. O yuzden Midea klima alacaksaniz montaji sirasinda kurulum klavuzunu acin ve ustaya madde madde okuyun. Her detayi soyleyin ve sorun. Ustaligina saygisizlik ederim diye korkmayin. Sonradan benim gibi seyler yasayacaginiza her akliniza geleni rahatca soyleyin.

Konudan bağımsız olarak bir ekleme yapmak istiyorum. Vakum işlemi ilk kurulumda doğru ve yeterli olarak yapılmadıysa, daha sonradan yapılan vakumun hiçbir yararı olmayacaktır. Size Adem Hoca'mın vakum konusu ile ilgili videosunu paylaşmak istiyorum. Mantığı basit bir şekilde anlayacaksınız :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Evet hocam bu degerli videoyu biliyorum. Benim "klima montajinda neden vakum kritik bir konu" bilincine sahip olmami saglayan videodur. Gerci bu bilince sahip olmama ragmen geldigim nokta da bu. Cok tekrar etmek istemiyorum ama yetersiz vakum yapildigi ve ben mudahale edemeden gaz salindigi icin is isten gecmis durumda.

Benim durumum icin klima montajini yapan usta gazi dış uniteye geri toplamayi onermiyor. Gazi tamamen ic-dis unitelerden disariya tahliye edip, sifirdan gaz basacagini ve ondan sonra vakum yapacagini soyluyor. Bu islem sorunu cozer mi diye sorum vardi. Ama sonradan aklima geldi ki, vakumsuz montaj yapildiginda dış unite degisiminin yapildigi örnekler var (birini bu forumda gormustum. Sanirim konu ismi :MIDEA VAKUM REZALETI 'ydi.)

Bu ornekte de pekala gazi tamamen disari tahliye edip, yeni gaz basabilirlerdi. Tabi gercekten cozumu bu olsaydi.

Edit: gerci hocam konudan bagimsiz olarak diye belirtmissin. Ben yine de ayrica aciklamisim. Bu konu icerisinde yer almasi gereken bir videoydu gercekten. Tesekkur ederim.

Valla ben diyeceğimi gayet net ve anlaşılır şekilde belirttim. O kadar yazımın üstüne başka ne diyeyim ki?
Ben şimdi size ''Gereksiz yere macera arıyorsunuz, sizin klimanızda da vakumunuzda da sorun yok'' desem marka kayırıyor olacağım o yüzden artık hiç o topa girmiyorum.

Siz firma ile uğraşmayın, beli ki bu konuda beceriksizler. Direkt hakem heyetinden komple ürün iadesi veya komple ürün değişimi yoluna gidin o klima size hayır etmez bence bundan sonra. :ok

Valla ben diyeceğimi gayet net ve anlaşılır şekilde belirttim. O kadar yazımın üstüne başka ne diyeyim ki?
Ben şimdi size ''Gereksiz yere macera arıyorsunuz, sizin klimanızda da vakumunuzda da sorun yok'' desem marka kayırıyor olacağım o yüzden artık hiç o topa girmiyorum.

Siz firma ile uğraşmayın, beli ki bu konuda beceriksizler. Direkt hakem heyetinden komple ürün iadesi veya komple ürün değişimi yoluna gidin o klima size hayır etmez bence bundan sonra. :ok
Siz de haklisiniz. Bir tek "adres verin gelip klimanizi ben degistirecegim" demediginiz kaldi şu konuda :) yaz gelmeden, fiyatlar alip basini gitmeden, montaj icin haftalarca beklemeye gerek kalmadan şu klima isini cozeyim dedim. Benim icin onemli bir meblağyı verip, tek istedigim kafamin rahat olmasini isterken bu arzum kursagimda kaldi.

Şu konuda yazdiklarima zaman ayirip cevaplar veren (basta siz olmak uzere) herkese tesekkur ederim. Fark etmedigim bir kusurum olduysa da affola.

Siz de haklisiniz. Bir tek "adres verin gelip klimanizi ben degistirecegim" demediginiz kaldi şu konuda :) yaz gelmeden, fiyatlar alip basini gitmeden, montaj icin haftalarca beklemeye gerek kalmadan şu klima isini cozeyim dedim. Benim icin onemli bir meblağyı verip, tek istedigim kafamin rahat olmasini isterken bu arzum kursagimda kaldi.

Şu konuda yazdiklarima zaman ayirip cevaplar veren (basta siz olmak uzere) herkese tesekkur ederim. Fark etmedigim bir kusurum olduysa da affola.
Hiçbir kusurunuz yok, kusurdan ziyade BOK yiyenin kim olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz ben de sinirimden bu şekilde yazıyorum siz üstünüze alınmayın.

Benim şu klima sektöründe ALTERNATİF MARKALAR mücadelesi vermemin en önemli nedeni bu.

ŞIMARIK bayi ve servislerden kurtulmak istiyorum.

Daha dün Rota Klima Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştüm, adam bile açık ve net diyor ki ''Bizim bu paralara sattığımız klimaları satın alabilmek için aylarca emek veriyor insanlar, o yüzden servis hizmetinin satış hizmetinden daha mükemmel olması gerekir''

Diğer yandan bakıyoruz, başından beri belirttiğim gibi 5 dakika fazla durmasın diye şımarıklık yapan bir işgüzarın derdini hepimiz şekiyoruz şu an.

Daha dün Rota Klima Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştüm, adam bile açık ve net diyor ki ''Bizim bu paralara sattığımız klimaları satın alabilmek için aylarca emek veriyor insanlar, o yüzden servis hizmetinin satış hizmetinden daha mükemmel olması gerekir''
İşte firmanın şu yaklaşımı gönlümüzü kazandı diyebilirim. Kaç zamandır aklımda olan ve hatta size de sormayı düşündüğüm bir markaydı. Dün de tesadüfen YouTube'daki videonuzu gördüm hatta.

Firmanın özellikle son dönemde ciddi şekilde yapılaşma halinde olduklarını görüyorum. Mersin genelinde irili ufaklı birçok bayi açıldığını fark ettim. Geçenlerde gittiğim bir güzergah üzerinde de ilgili markanın deposunun önünden geçmiştim. İçerisi klima dolu ve mal indirmeye de devam ediyorlardı. Firma gümbür gümbür geliyor sanırım. Umarım rekabetçi fiyatlarla piyasaya girerler ve kaliteli servis hizmeti anlayışıyla süreci devam ettirirler.

Yeni ve benim icin guzel bir gelisme oldugu icin yazmak istedim. Bu konuya zaten artik "sonuç dışında" birsey yazmayacaktim.

Klimayi satin aldigim yetkili servis ile biraz once gorustum. Ustalarinin bana teklif ettigi gaz degisimi teklifini kabul etmeyecegimi soylemek istemistim. Fakat, bu konusmayi yapmaya gerek kalmadan dış unite degisimini saglayacaklarini ve beni magdur etmeyeceklerini soylediler.

Keske usta o gun en az 15 dk'lik yapmasi gereken vakum isini yapsaydi da şu seyler yaşanmasaydi. Yetkili servis ve bayilerin FG Europe tarafindan egitimlere tabi tutuldugu ve vakum konusunu israrla ve bastira bastira soyledigi bir ortamda hala bunlarin yasanmasi gercekten cok ilginc. Ben olsam "-lan şu vakum işini fotograf cekmek artik zorunlu oldugu icin gostermelik yapacaktim ama bu kıl herif durmadan vakum vakum vakum diye sayıkliyor, ileride basima ic acabilir" diyip, 5dk da ben koyup en az 20 dk vakumu yapar cikardim. Yani bunu en kotu niyetle boyle dusunebilirdim.

Neyse en azindan bundan sonraki musteriler icin bu ustamizin en az 15 dk vakum işini yapmasi garantilenmis oldu (umarim).

Musait olabilecegim ilk gun olan Cumartesi gunu icin anlastik. Dış uniteyi sifiriyla degisecekler ve olmasi gerektigi gibi vakumunu da yapacaklar.

Islem hayirlisiyla bittiginde bu konu uzerinden son mesajimi atip konuyu "Çözüldü" olarak isaretleyecegim.

@Adem Helvacı

İşte firmanın şu yaklaşımı gönlümüzü kazandı diyebilirim. Kaç zamandır aklımda olan ve hatta size de sormayı düşündüğüm bir markaydı. Dün de tesadüfen YouTube'daki videonuzu gördüm hatta.

Firmanın özellikle son dönemde ciddi şekilde yapılaşma halinde olduklarını görüyorum. Mersin genelinde irili ufaklı birçok bayi açıldığını fark ettim. Geçenlerde gittiğim bir güzergah üzerinde de ilgili markanın deposunun önünden geçmiştim. İçerisi klima dolu ve mal indirmeye de devam ediyorlardı. Firma gümbür gümbür geliyor sanırım. Umarım rekabetçi fiyatlarla piyasaya girerler ve kaliteli servis hizmeti anlayışıyla süreci devam ettirirler.
Az önce Ege Marmara Müdürü Harun Bey aradı. ''Bir model tercihiniz var mı?'' diye sordu.
Tek zöylediğim şu oldu, ''Tüketicinin kolay erişebileceği kadar ekonomik ancak üzmeyecek düzeyde performansı iyi bir ürün olsun, tabi siz de hangi modeliniziöne çıkartmak isterseniz o doğrultuda karar verin''

Her şeyi bu kadar şeffaf ilerletelim ki sonra kimsenin aklında soru işaretleri olmasın malum ben ürün inceledikçe sürekli altını eşeleyip bi rşeyler bulmaya çalışanlar var :D

Yeni ve benim icin guzel bir gelisme oldugu icin yazmak istedim. Bu konuya zaten artik "sonuç dışında" birsey yazmayacaktim.

Klimayi satin aldigim yetkili servis ile biraz once gorustum. Ustalarinin bana teklif ettigi gaz degisimi teklifini kabul etmeyecegimi soylemek istemistim. Fakat, bu konusmayi yapmaya gerek kalmadan dış unite degisimini saglayacaklarini ve beni magdur etmeyeceklerini soylediler.

Keske usta o gun en az 15 dk'lik yapmasi gereken vakum isini yapsaydi da şu seyler yaşanmasaydi. Yetkili servis ve bayilerin FG Europe tarafindan egitimlere tabi tutuldugu ve vakum konusunu israrla ve bastira bastira soyledigi bir ortamda hala bunlarin yasanmasi gercekten cok ilginc. Ben olsam "-lan şu vakum işini fotograf cekmek artik zorunlu oldugu icin gostermelik yapacaktim ama bu kıl herif durmadan vakum vakum vakum diye sayıkliyor, ileride basima ic acabilir" diyip, 5dk da ben koyup en az 20 dk vakumu yapar cikardim. Yani bunu en kotu niyetle boyle dusunebilirdim.

Neyse en azindan bundan sonraki musteriler icin bu ustamizin en az 15 dk vakum işini yapmasi garantilenmis oldu (umarim).

Musait olabilecegim ilk gun olan Cumartesi gunu icin anlastik. Dış uniteyi sifiriyla degisecekler ve olmasi gerektigi gibi vakumunu da yapacaklar.

Islem hayirlisiyla bittiginde bu konu uzerinden son mesajimi atip konuyu "Çözüldü" olarak isaretleyecegim.

@Adem Helvacı
Çok güzel bir atasözü var ancak buraya asla yazamam.
Firmanın tavrının şu mecraya bunlar yazıldıktan sonra benim için önemi yok.

Yani illa ki ben arka taraftan dürtmemeliyim, olaylar OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ kendiliğinden ilerlemeli.

Çok güzel bir atasözü var ancak buraya asla yazamam.
Firmanın tavrının şu mecraya bunlar yazıldıktan sonra benim için önemi yok.

Yani illa ki ben arka taraftan dürtmemeliyim, olaylar OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ kendiliğinden ilerlemeli.
Etkinizin oldugunu tahmin ediyordum. Tesekkur ederim. Umarim alternatif markalar mucadelenize layik bir firma olabilirler. 🙏

Öncelikle geçmiş olsun daha önce konuyu gördüm yorum yapmaya zaman yoktu ama bu arada sorun çözüldü.
Buraya çözüm için gelen herkesin sorunu bir şekilde çözülsede bu şekilde olmamalı! Firma bu saatten sonra çok daha dikkatli olmak zorunda bu tarz durumların yaşanması hiç hoş değil. Büyük ihtimal klimayı takan usta da bu olaydan bir ders çıkardı. İnşallah iyi günlerde kullanırsınız klimanızı hayırlı olsun.

Dış unite degisimi ve 20 dk vakum yapildi. Birde asagida gosterdigim sekilde yeni dış uniteye tahliye borusu takilmis. Ilk montajda bu boru takilmamisti. Bu da bir eksikti ve simdi giderildi diye dusunuyorum. @Adem Helvacı hocama ve siz degerli forum ahalisine tekrardan tesekkurler.

Ekli dosyayı görüntüle 24825
O bağlantı kış aylarındaki kullanım için gerekli olan drenaj hattı. Değişim işleminin uzamadan ve sorunsuzca gerçekleşmesi sevindirici. Klimanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Dış unite degisimi ve 20 dk vakum yapildi. Birde asagida gosterdigim sekilde yeni dış uniteye tahliye borusu takilmis. Ilk montajda bu boru takilmamisti. Bu da bir eksikti ve simdi giderildi diye dusunuyorum. @Adem Helvacı hocama ve siz degerli forum ahalisine tekrardan tesekkurler.

Ekli dosyayı görüntüle 24825
Beyaz bant olsaymış iyi olurmuş ama plastik kelepçe ile işi sağlama almaları güzel olmuş. T yerine Y kullanabilirlerdi, o zaman bu kadar kavis verme zorunluluğu da olmazdı ama işin teknik kısmı ksuursuz olsun da estetik kısımları şu koşullarda ikinci planda.

Geçmiş olsun tekrar.

Konu başlığınız, ibret olması açısından daimi kalacaktır.

Beyaz bant olsaymış iyi olurmuş ama plastik kelepçe ile işi sağlama almaları güzel olmuş. T yerine Y kullanabilirlerdi, o zaman bu kadar kavis verme zorunluluğu da olmazdı ama işin teknik kısmı ksuursuz olsun da estetik kısımları şu koşullarda ikinci planda.

Geçmiş olsun tekrar.

Konu başlığınız, ibret olması açısından daimi kalacaktır.
Adem abi dediğin iletişimleri yaptım etiketledim ama rica etsem bakarmısın

@alala

Eski mesajlarına bakayım, umarım ne demek istediğini oradan anlarım :)
Adem hocam konu çok karışmış, siz aslında çok güzel bilimsel açık ve net bir yorum yapmışsınız ve ben bu yorumdan klavuzda yazan vakum süresinin önemli olmadığını, bu sürenin vakum makinesi, corafi bölge vs gibi etkenlere göre değişebileceğini anladım ancak konuyu açan arkadaş ısrarla sizin "vakum yetersiz yapıldı" dediğinizi falan sanıp ya da öyle anlamak istedi ve sonuçta dış üniteyi değiştirmiş.

2 adet Daikın klima aldım henüz teslim edilmedi ve 20 yıl sonra ilk defa klima taktırıyorum eve. Tabii o zamanlar öğrenciydim hiçbir bilgim yoktu vakum falan bilmiyordum, sonuç olarak tecrübesiz bir kullanıcıyım. Benim gibi kullanıcılar yapılan vakum işleminin yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirler? Servis gelmeden önce ön bilgi almak için soruyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri