Neler yeni

45 İş günü içinde tamir edilemeyen motosiklet için THH süreci nasıl olmalıdır ?

KISKANIYORLAR

Meraklı
Meraklı
Katılım
19 Ağu 2023
Mesajlar
45
Tepki puanı
40
Puanları
18
Çin malı motosikletlerde genelde yedek parça tedariği sorunu oluyor.Kimileri aylarca yedek parça bekliyor.Görüyorum ki çoğu kişi yasal haklarından habersiz.

Konumuza gelirsek;arıza için yetkili servise gittik,servis söktü baktı yedek parça lazım.Ama ellerinde yok,fabrikadan parça isteyecek.Süreç burada başlıyor.
Ama bu çinlere bakan yetkili servisimiz kurumsal gibi çalışmadığı için servis fişi vermeyebilir.Talep edilse bile yok çekebilir.Bu durumda ne yapılmalıdır ?
Servis fiş verdi 45 iş günü geçti diyelim,THH'ye verirken ne istemeliyiz ? (Motosikletin ayıpsız misli ile değiştirilmesi,motosikletin bedel iadesi vs )
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,881
Çözümler
82
Tepki puanı
44,809
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Garanti dahilindeki her ürün ile ilgili arıza bildirimlerinizi mutlaka önce firmanın resmi iletişim adresine YAZILI kanaldan yapınız.
Bu noktadan sonra firma size fiş form verdi vermedi vs kısımlarının bir önemi kalmaz fakat siz yine de servise gittiniz ve ürün teslim ettiniz ise orada bir iki foto ile de delil desteği yapabilirsiniz.

Bunu Hukuki olarak desteklemek gerekirse eğer, Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği 10 uncu madde 4 üncü bölümden şu bölümü paylaşabiiriz.

Kullanım ömrü süresince, malın yetkili servis istasyonlarındaki bakım ve onarım süresi azami tamir süresini geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar. Tüketici arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup ve benzeri bir yolla yapabilir. Uyuşmazlık halinde bildirime ilişkin ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir.
Motiskletler, motorlu bisikletler ve bisikletler ile ilgili süre bilgileri aşağıdadır.

1714556706816.png

1714556896077.png

1714556912921.png
 

KISKANIYORLAR

Meraklı
Meraklı
Katılım
19 Ağu 2023
Mesajlar
45
Tepki puanı
40
Puanları
18
Örneğin, motosikletin kullanılmasına engel olmayan bir parça (km sensörü,plastik grenaj vs) ve serviste kalmasına gerek yok diyelim.Ama yinede yedek parça istenmiş.Bu durumda da haklarımız geçerli sanırım.
 
Üst