Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

4k yayın falan yok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cruel7144

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar 4k TV sipariş ettik ama 4k diye bişey yokmuş. D smart'ı aradım sadece trt de 4k izlersiniz diyor. Çanak anten takıp normal izlediğimiz kanallarda 1080p izleniyormuş.

Biz neden 4k TV alıyoruz o zaman ? 4k bişey izleyemiyor muyuz ?

Netflix, Prime Video, Disney Plus, Mubi, Disney Plus, Stremio heryer 4k film, dizi, belgesel dolu.
Ben 30 yılı aşkındır televizyon yayını eve sokmam. ?

Netflix, Prime Video, Disney Plus, Mubi, Disney Plus, Stremio heryer 4k film, dizi, belgesel dolu.
Ben 30 yılı aşkındır televizyon yayını eve sokmam. ?
Hocam biz yazlığa alıcaz internet yok. Ben d smart alıp nat geo , discovery gini belgeselleri 4k izlerim sanıyordum ama yokmuş öyle bişey. 1080p alıcam o yüzden.

4k yayin yok zaten maliyetli birsey oldugu icin yayin yapilmiyor genis bant lazim ona oda bizde yok ?

4K yayın evet sadece TRT4K kanalında var. Normal HD kanallar 1080, SD kanallar 576 yayın yapıyor.

Hatta şöyle Full HD (1080) TV'de izlenen SD kanal kalitesi, 55 ekran tüplü TV'de izlenen SD kaliteden daha kötü görüntü.
1080'de karelenme, görüntü bozukluğu oluyor. Büyük ekran olmasının da dezavantajı olabilir elbette

Eğer Türksat'dan başka uydulara bakan sabit veya motorlu çanağınız varsa yabancı uydularda 4K yayın yapan bir çok kanal var.Tabii bir kısmı şifreli olduğundan internet şart ama bir kısmını şifresiz izleyebilirsiniz..

Son düzenleme:
Trt 4k nın yayınlarının hepsi 4k değil
Bazen TRT1 ile eş zamanlı yayın yapıyordu sanki, öyle hatırlıyorum. Ayrıca tabi içeriğine göre 4K olmayan yayınlar da var. 4K yayınlar sınırlı.

Şimdi, konuyu daha da ilginçleştirelim, 4K denen tabir 4096x2160 çözünürlük yani 17:9 gibi bir oran var.
Ultra HD olan ise 3840x2160 çözünürlük yani 16:9 orana sahiptir.

Piyasadaki 4K diye satılan çoğu TV aslında UHD. Varsa 17:9 bir TV, o gerçek 4K'dır.

Kare ekrandan 4:3'e oradan 16:9'a, yeni yeni 18:9 20:9 gibi farklı oranlar da çıkıyor. Yakında yapyatay TV'ler çıkar.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri