Neler yeni

Air Fryer ile Patates Kızartması

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,892
Çözümler
82
Tepki puanı
44,821
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Youtubeda para katıl aboneliklerinden ve sponsorlardan kazanılıyor. Büyük kanallarda da sadece google reklam gelirleriyle o kadar personelin masrafını karşılayamazlar.
Bu benim aldığım paraya, yaklaşık 40 katıl destekçisinin kattığı ortalama 400tl de dahil yani :D
 

lovecraft

Meraklı
Kadim Üye
Katılım
10 Şub 2023
Mesajlar
58
Tepki puanı
103
Puanları
33
Youtube'dan para kazanmak eskiden kolaydı.

Ray-William-Johnson.jpg


Bu arkadaş mesela (Ray William Johnson) yutubdan zengin olan ilk insanlardan birisidir. Ne bir sponsorluk anlaşması vardı, ne de başka bişey çünkü o zamanlar daha televizyonun hala kral olduğu zamanlardı. Firmalar internetin kıymetini sonradan anladılar ve haliyle herkes kendisine yutub kanalı açmaya başladı. Sayı artınca da sadece izlenmelerden kazanılan paralar giderek azaldı. Şimdi arkadaşın dediği gibi artık sadece izlenmelerden kazanacağınız paranın gelirine bel bağlamak için, dünya çapında izlenen birisi olmanız lazım. Şimdi varsa yoksa sponsorluklar, promosyonlar vesaire. Yani sen bana para ver ben de senin reklamını yapayım anlayışı hakim. İnternetin "demokratik" bir ortam olacağını ve tekel oluşumunun önüne geçeceğini iddia etmişlerdi ben gençken. Şimdiki internete bakıyorum ve bunun tam tersini görüyorum. Google tekeli hakim. Ve internet demokratik filan da değil. Twitter'da kalabalık olan kitlenin sözü geçiyor mesela. Saçma sapan işler. Sırf orada hakimiyet kurmak için milyon tane "fake" hesap açılıyor. Bizim malum partiye ait olan çakma hesaplar kim bilir kaç tanedir. Vergilerimizden ne kadarı bu işe aktarılmaktadır acaba. Düşününce sinir bozacak bir başka şey işte.
 

Rüstem

Süper Üye
Yeni Üye
Katılım
18 Şub 2023
Mesajlar
779
Tepki puanı
1,340
Puanları
93
Youtube'dan para kazanmak eskiden kolaydı.

Ray-William-Johnson.jpg


Bu arkadaş mesela (Ray William Johnson) yutubdan zengin olan ilk insanlardan birisidir. Ne bir sponsorluk anlaşması vardı, ne de başka bişey çünkü o zamanlar daha televizyonun hala kral olduğu zamanlardı. Firmalar internetin kıymetini sonradan anladılar ve haliyle herkes kendisine yutub kanalı açmaya başladı. Sayı artınca da sadece izlenmelerden kazanılan paralar giderek azaldı. Şimdi arkadaşın dediği gibi artık sadece izlenmelerden kazanacağınız paranın gelirine bel bağlamak için, dünya çapında izlenen birisi olmanız lazım. Şimdi varsa yoksa sponsorluklar, promosyonlar vesaire. Yani sen bana para ver ben de senin reklamını yapayım anlayışı hakim. İnternetin "demokratik" bir ortam olacağını ve tekel oluşumunun önüne geçeceğini iddia etmişlerdi ben gençken. Şimdiki internete bakıyorum ve bunun tam tersini görüyorum. Google tekeli hakim. Ve internet demokratik filan da değil. Twitter'da kalabalık olan kitlenin sözü geçiyor mesela. Saçma sapan işler.

Yabancı içerik reklamda hâlâ iyi kazandırıyor. Türkiye'de reklam fiyatları düşük olduğu için videolardaki reklamlar da az kazandırıyor. Hele ki İngilizce kanalın olup Türkiye'de yaşıyorsan yeme de yanında yat.
 
Üst