Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Diğer Sorular Aliexpress Siparişi ve Sinotrans Makzume'nin Ürünlere El Koyması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muslaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

muslaf

Araştırmacı
Araştırmacı
Baslikta da bahsettigim gibi sinotrans makzume denen sirketin aliexpress uzerinden verilen siparislere el koymasi hakkinda neler yapilabilir. Bu sirket yuzlerce hatta binlerce kisinin urunlerine el koymuslar. Siparis esnasinda vergisi odenen urune tekrar vergi, ordino ucreti odenmesi gerektigi, gumruk musaviri ile anlasilip urunleri teslim edeceklerini soyluyorlar ama talep ettikleri ucretler urunlerin 4 5 kat daha fazlasina denk geliyor. Bu sirkete ya da sahislara ulasmak mumkun degil. Gelen mesajda mail atmam gerektigi soyleniyor ve maile verdikleri cevap kopyala yapistir bir cevap oluyor. Sonrasinda da hicbir sekilde cevap alinamiyor kendilerinden. Sikayetleri okursaniz ne denli bir sirket olduklari ve resmen urunlere el koyduklarini anlayabilirsiniz. Cimer sikayetleri bile umurlarinda degil. Nasil bir acik buldularsa buna sirtlarini dayamislar ve istedikleri urune el koyuyorlar. Urunun fiyati boyutu asla onemli degil. Bunlara neler yapilabilir?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-05-20-23-07-35-997_com.android.mms.jpg
    Screenshot_2023-05-20-23-07-35-997_com.android.mms.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 65
Gümrükte ne yazık ki memurun keyfine kalıyor bu durum. Memur o gün eşiyle kavga etmiştir, geçirmez. İsmini beğenmemiştir, geçirmez. Ne yazık ki kanunların da bu konuda ucu açık şekilde. Örneğin memuru şikayet ettiniz, ürünüm haksız yere tutuluyor dediniz. Memur bu ürünün toksik madde içerip içermediğine dair üreticiden kalite belgesi istiyorum dese veya labratuar analiz sonuçları istiyorum dese yine maliyet yönünden astarını geçecek. Gümrüğün patronu ürüne bakan memurdur. Sadece ürün bazlı da değil. Örneğin paketin içinde 3 taneden fazla ürün olması, bir ay içerisinde 5 tane üründen fazla ürün gelmesi veya 1 yıl içerisinde 15 taneden fazla ürün gelmesi gibi etmenler de gümrüğe takılma sebebi. Bu limitlere dikkat edip, rotasyonlu olarak ailedeki diğer kişilerin TC kimlik numaralarına sipariş vermek gerekiyor. Aliexpress, Banggood, Amazon gibi yerlerde ürün alırken TC kimlik sormasının nedeni de, bunu Türkiye'ye bildirmeleri zaten.

Tekrar belirtiyorum; bunların taşıyıcı firmalarla bir alakası yok. Tamamen gümrükteki memurların elinde. Gümrükte takılan ürünlerin satışını da devlet yapıyor ve parası yine devlete kalıyor. Bir örnek vereyim; led lamba, musluk ve duş seti gümrüğe takılmış, açık arttırmada satılıyor: https://www.eihale.gov.tr/ihaleler/detay/4z12pyh8Yhdf6sbAFV9gJy bu ürünlerin gümrüğe takılmasını gerektirecek bir şey yok ancak adet olarak fazla olmasından dolayı takılmış olabilir.
Peki bu sinotrans sadece aliexpress shipping ile gonderilen kargolara mi bakiyor yoksa aliexpressten gonderilen kargolarin tamamin mi? Bilginiz var mi?

Peki bu sinotrans sadece aliexpress shipping ile gonderilen kargolara mi bakiyor yoksa aliexpressten gonderilen kargolarin tamamin mi? Bilginiz var mi?

Takipsiz kargolarla, takipli standart Aliexpress kargolar Sinotrans ile geliyor diye biliyorum. Ancak ne ile gelirse gelsin, kargo takılınca hepsi aynı fiyatı çıkaracak. Fiyatları gümrük belirliyor, taşıyıcı firmalar değil.

Gümrük yakınsa, gidip oradan da bilgi alabilirsiniz bu arada.

Takipsiz kargolarla, takipli standart Aliexpress kargolar Sinotrans ile geliyor diye biliyorum. Ancak ne ile gelirse gelsin, kargo takılınca hepsi aynı fiyatı çıkaracak. Fiyatları gümrük belirliyor, taşıyıcı firmalar değil.
Benim satin aldigim satici bir kac kargo firmasi ile calisiyor. Standart gonderileri aliexpress shipping ile gonderiyor. Fakat bir sonraki siparisimi farkli kargo ile yollamayi deneyecek. Eger ise yararsa yeni kargo sirketi ile gonderecek. İse yararsa diyorum cunku satin aldigim urun standart, hep ayni seyi aliyorum. Bu yuzden yine gumruge takilirsa demek ki sikinti kargo firmasinda degilmis diye dusunebilirim

Benim satin aldigim satici bir kac kargo firmasi ile calisiyor. Standart gonderileri aliexpress shipping ile gonderiyor. Fakat bir sonraki siparisimi farkli kargo ile yollamayi deneyecek. Eger ise yararsa yeni kargo sirketi ile gonderecek. İse yararsa diyorum cunku satin aldigim urun standart, hep ayni seyi aliyorum. Bu yuzden yine gumruge takilirsa demek ki sikinti kargo firmasinda degilmis diye dusunebilirim
Her siparişi döngü şeklinde aileden birinin üzerine vermeyi dene. Eş, anne, baba, çocuk vs.

Hocam inşallah farklı kargoda sorunun çözülür. Hocam birde yanlış anlamada merak ettim. Ne ürün bu aldığın Türkiyede yok ve defalarca iptal olup el koymalarına rağmen tekrar tekrar alıyorsun?

Konu ve açıklamalar gayet iyi imiş ama sorun artarak devam etmesine rağmen 4 aydır kimse başka şikayette bulunmamış,yazan arkadaşlar sorunlarını çözüme ulaştırabildimi acaba.Şikayetler olmuş ama bir çözüme ulaşılamamış görülüyor.Bir çözüme ulaşabilmek için konuyu canlandıralım derim.

Konu ve açıklamalar gayet iyi imiş ama sorun artarak devam etmesine rağmen 4 aydır kimse başka şikayette bulunmamış,yazan arkadaşlar sorunlarını çözüme ulaştırabildimi acaba.Şikayetler olmuş ama bir çözüme ulaşılamamış görülüyor.Bir çözüme ulaşabilmek için konuyu canlandıralım derim.
SİNOTRANS ile ilgili sorun kalmadı herhalde.AliExpress'ten gelen siparişleriniz artık sorunsuz elinize oluşuyor o zaman.

Ali express önceden efsane idi şu gümrük olayı çıkınca onlarda bozmaya başladı iş gümrükte bozuluyor.
Şaka gibi birde gümrük vergisi ödüyoruz kdv yetmiyor sanki.
Vatandaş ne yapsın aradığımız ürün buralarda vardı da bizmi almadık işte mecbur gidip muhtaç oluyoruz yurtdışına.
Kıytırık bir kılıfı bile bulamıyoruzki tr de.

Bin kere alışveriş yaptım bu aliexpress üzerinden daha tek ürün takılmadı çin Avrupa Amazon herşey geldi sorun olmadı adetli büyük küçük paket sorunlu personele denk gelmedim galiba :kiskis

Hicbir sekilde cozume ulasilmiyor. Urunun fiyati ornegin 100 tl ise, size cikardiklari fatura totalde 6 7 bin tl civarinda oluyor. Yani diyolar ki bu urunu alma sen umudunu kes. Biz bunlara el koyup ihaleyle satip para kazaniyoruz. Baska bir aciklamasi yok cunku bu olayi yasamis kisiler oldukca fazla. Bir kac ay sonra arayip, urununuzu ihaleyle aldim isterseniz size satabilirim seklinde oluyor. Burada da, yok soyle takilmadi da yok boyle takilmadi diyenlerin kargosuna bir gun el koyuldugunda cok iyi anlayacaklar. Cunku bu urunlerin kargo ve gumruk ucretleri zaten satin alinirken odeniyor. İlk defa da alisveris yapan birisi degilim. Yaklasik 12 yildir yurtdisi alisverisi yapiyorum. Yol yordam bilmeyen insanlar degiliz. Kimseye bir sey ispatlamaya da calismiyoruz. İsin ozu ortada bir adaletsizlik ve yolsuzluk var. Bu acik ve net. Bazilari kabullense de kabullenmese de bu boyle.

Eski mağdurun Sinotransı aradıktan sonraki mesajını ekliyorum, tek suçu sinotransa atmak olmuyor, sizin yapacağınız ilk dispute açmak aliexpress para iadesi yapmazsa ödemeyi kredi kartıyla yaptıysanız harcama itirazında bulunmak, bunlardan önce uğraşmak isterseniz de ukime durumu anlatır yazı, gerçek değeri gösteren belge fatura, barkod no ve kimlik fotokopisi ile faks göndermek. İlgili belgenin örneğini atıyorum oradaki fax no güncel olmayabilir, güncel olana atmalısınız.

Ekran görüntüsü 2023-10-06 003504.pngukim-ptt.jpg

Eski mağdurun Sinotransı aradıktan sonraki mesajını ekliyorum, tek suçu sinotransa atmak olmuyor, sizin yapacağınız ilk dispute açmak aliexpress para iadesi yapmazsa ödemeyi kredi kartıyla yaptıysanız harcama itirazında bulunmak, bunlardan önce uğraşmak isterseniz de ukime durumu anlatır yazı, gerçek değeri gösteren belge fatura, barkod no ve kimlik fotokopisi ile faks göndermek. İlgili belgenin örneğini atıyorum oradaki fax no güncel olmayabilir, güncel olana atmalısınız.

Ekli dosyayı görüntüle 8225Ekli dosyayı görüntüle 8226
Hocam yasamadiginiz bir meseleyi adamlari hakli gostererek paylasmanin hicbir manasi yok. Mevzuyu anlamiyorsunuz sanirim. Urun adeti onemli degil. Orada yasanmis olan mevzu 21 adet uzerine evet ama 1 urun dahi olsa sorun yasiyorsunuz. Aslinda sorun urune el koymalari da degil. Vergisi odenmis yasakli olmayan ve 1 adet bile olsa el konulmasi. Ustune hicbir sekilde uzlasmaya calismadan gumruk musaviriyle anlasmanizi istemeleri. Ve kargoyu da geri iade etmemeleri. İnsanlarin sorunlarina at gozluguyle bakilmasa keske. Her sey yasalken yapilan usulsuzluk sinir bozuyor. İnsallah anlamayan insanlarin basina gelir de o zaman bizim gibiler daha anlasilir olur.

Ayrica UKİM eski bir mevzu. Artik tamamen sinotransin elinde her sey. Yani bilmeden sagdan soldan toplama bilgilerle is yapmamak gerekir

Hocam yasamadiginiz bir meseleyi adamlari hakli gostererek paylasmanin hicbir manasi yok. Mevzuyu anlamiyorsunuz sanirim. Urun adeti onemli degil. Orada yasanmis olan mevzu 21 adet uzerine evet ama 1 urun dahi olsa sorun yasiyorsunuz. Aslinda sorun urune el koymalari da degil. Vergisi odenmis yasakli olmayan ve 1 adet bile olsa el konulmasi. Ustune hicbir sekilde uzlasmaya calismadan gumruk musaviriyle anlasmanizi istemeleri. Ve kargoyu da geri iade etmemeleri. İnsanlarin sorunlarina at gozluguyle bakilmasa keske. Her sey yasalken yapilan usulsuzluk sinir bozuyor. İnsallah anlamayan insanlarin basina gelir de o zaman bizim gibiler daha anlasilir olur.
Evet.Dediğiniz gibi konuya vakıf olmadan ,yorum yapan ve hatta Sinotrans'ı haklı gösteren birçok mesaj var.Daha olayın nasıl geliştiğini bilmiyorlar bile.Herşey kurallara uygun iken yapılan aleni usulsüzlük insanı geriyor.İşin ilginç yanı CİMER dahil hiçbir başvuru sonuç vermiyor.Herkes topu biribirine atıyor.Benim şikayetim İSTANBUL HAVALİMANI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'ne 1 ay önce gönderilmiş.Hala bekliyorum.:( :( Bu arada başka bir sipariş verdim.O da geldi.Aynı şekilde ,gerçek değeri yansıtmıyor diyerek o da takıldı.Satıcının, fatura ve belgelerini gönderdim ama cevap yok.Elde var 2 ürün.Çaresizlik,çözümsüzlük insanı geriyor.

benim 10$ vergisi ödenmiş ürünüm bile kaldı, sebebi güya aynı ay içinde çok fazla alışveriş yapmışım. Halbuki son 2 senedir ilk alışverişimdi.

Adamlar ürüne el koymak için her türlü bahaneye başvuruyorlar. Banada satıcı adres kısmını yanlış yazmış diye bahane uydurdular. Halbuki yok öyle birşey.

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar bu olayın bir çözümü var haklıysanız extra ödeme yapmanıza gerek yok
,Ama yine güzel ülkemin eksik çıkartılan hatalı kanunları itiraz hakkımızı elimizden alıyor.
Sorun yaşayan herkesin itiraz hakkı mevcut bunu yapabilmek ürün hangi gümrük müdürlüğünde ise oraya gidip bireysel dilekçe verip ilgili gümrük müdürlüğüne itiraz edebiliyorsunuz ve ürün tekrar inceleniyor, aslında bu itirazı kargo şirketleri de yapabilir nedense gümrükten ticari ürün olduğuna dair bilgi geldi biz işlem yapamıyoruz.
Biraz fazla ses yükseltince şöyle bir cevap geliyor kendiniz gelip itiraz dilekçesi verebilirsiniz diye bilgi veriliyor
Hemen hemen bütün Y.dışı kargo getiren kargolar gümrük müşavirliği hizmeti vermeye başlamış extra masraflar ile daha fazla kazanıyorlar o yüzden çözüm yolu olsa bile söylemiyorlar.
Bunun gibi işlemler için ilgili gümrük müdürlüğüne online itiraz edebileceği bir site link bağlantı olmalı vatandaş oturduğu ilden itiraz etmek için İstanbula gidemez.

Bu kanunlar ısmarlama kanun olarak çıkıyor bu kadar hesapsız vatandaş alehine saçma sapan kanun olmaz..

ben ofislerine kadar gittim.hepsi yalanci ve dolandirici.yaptiklari isin ismi keriz silkeleme.arkalarini tahmin ettiginiz yere dayamislar.normalde surec su sekildedir.urun gumruge gelir gumruk memuru suphelenirse acar bakar,problem varsa aliciyla iletisime gecilir.gerekli islemlerden sonra urun teslim edilir veya edilmez.sinotransin kargo tasimaciligi ile boyle bir yetkisi yoktur.urunu gumruge sadeve gumruk memuru takablir.
sinotrans cesitli bahanelerle,5 urun adimi,adin soyadin yanlis,urun 150 euroyu asti gibi yalanlarla alicidan ordino ucreti ardiye ucreti ve vekaletname istiyor.
sikayet edecegin kurumlar ticaret bakanligi ve mahkeme.
Ticaret bakanligi bunlarda oldugu icin tek yer mahkeme kaliyor.
Urun pahali ise ups fedexle alin.benim anladigim sadece freeshipping olanlar sinotransa takiliyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri