Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Alttan Donduruculu vs Üstten Donduruculu Buzdolabı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ultisonic

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Buzdolabıların alttan donduruculu olması ve üstten donduruculu olması arasında ne gibi avantaj ve tezavantajlar var bu konuda biraz bilgi eksikliğine sahibim. Son olarak samsung için alttan dondurulu ve üstten donduruculu ürün öneriniz ne olur? (düz bildiiğimiz iki kapaklı beyaz renk olarak)

Teşekkürler,

Kullanım açısından bence alttan dondurucu olması daha iyi olur ama daha çok şikayet geliyor alttan donduruculu bozdolaplarından. İspatlanmış bir şey değil ama yetkili servis çalışanlarına gelen dönütler bu şekilde. Kompresörün dondurucu bölümüne yakın olmasının dolabın verimliliğine eksi yazar mı diye düşünmeden edemiyorum. Ben buzdolabı alsam üstten donduruculu no-frost inverter kompresörlü bir ürün bakarım şahsen. Samsung RB kodlu dolaplara yanaşmayın (RB kodlular Vestel üretimidir) model bazlı tavsiye için @Adem Helvacı net bir öneri de bulunur.

Şu an telefonumda bir video var, Dün beni ziyarete gelen Hoover Candy ve Eski Ariston Hotpoint servisi ufuk ustam ile sohbet ederken kendisinin de görüşlerini aldım bu kombi veya düz dolap konusu ile ilgili. Yarın ofise geçince keser biçer yayınlarım :ok

Merhaba,

Buzdolabıların alttan donduruculu olması ve üstten donduruculu olması arasında ne gibi avantaj ve tezavantajlar var bu konuda biraz bilgi eksikliğine sahibim. Son olarak samsung için alttan dondurulu ve üstten donduruculu ürün öneriniz ne olur? (düz bildiiğimiz iki kapaklı beyaz renk olarak)

Teşekkürler,
Alttan olanlar kullanım kolaylığı olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum en alttan sebze meyve almak daha zor gibi.
Kullanım açısından bence alttan dondurucu olması daha iyi olur ama daha çok şikayet geliyor alttan donduruculu bozdolaplarından. İspatlanmış bir şey değil ama yetkili servis çalışanlarına gelen dönütler bu şekilde. Kompresörün dondurucu bölümüne yakın olmasının dolabın verimliliğine eksi yazar mı diye düşünmeden edemiyorum. Ben buzdolabı alsam üstten donduruculu no-frost inverter kompresörlü bir ürün bakarım şahsen. Samsung RB kodlu dolaplara yanaşmayın (RB kodlular Vestel üretimidir) model bazlı tavsiye için @Adem Helvacı net bir öneri de bulunur.
Ben de alttan olanlarda kompresöre yakın olmasının daha iyi olduğunu duymuştum (sadece duyum gerçekteki etksini bilmiyorum.)

Üstten ve alttan donduruculu dolap kullandık.Şimdi alttan dondurucu olanı kullanıyoruz.
Bana göre ikisinin de artı ve eksileri var.
Üstten olanda çekmece olmadığı için ürün yerleştirmek zor oluyor.
Altta dondurucu olanda ise sevmediğim kısmı dolaptan düşen veya akan tüm sıkıntılı şeyler direk dondurucu lastiğine birikiyor ve zamanda lastik vakum özelliğini kaybediyor.

Üstten ve alttan donduruculu dolap kullandık.Şimdi alttan dondurucu olanı kullanıyoruz.
Bana göre ikisinin de artı ve eksileri var.
Üstten olanda çekmece olmadığı için ürün yerleştirmek zor oluyor.
Altta dondurucu olanda ise sevmediğim kısmı dolaptan düşen veya akan tüm sıkıntılı şeyler direk dondurucu lastiğine birikiyor ve zamanda lastik vakum özelliğini kaybediyor

Teşekkür ederim bilgi için. Bende Dondurucu kısmı üstte olunca alta akarsa daha sıkıntılı başımıza geldi çünkü.. birazda bunu düşünerek altta olması daha mantıklı gelmişti söylediğinizi düşünmedim dikkat etmek lazım sağolun.

Şu videoyu bir iyice izleyelim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Bu arkadaşımızın damper termostat, Ara bölme hava kanalı ve soğutulmuş havanın taşınması sistemleri hakkında araştırma yapıp sonra video çekmesini dilerdim :)

Çok uzun yıllar boyunca üstten donduuculu buzdolaplarında ABB yani ara bölme bloklama, Pervane vuruntusu, Defrost sorunu, Tahliye kanalı buzlannıp tıkanması arızalarına gitmiş birisi olarak verilen bilgilerin tamamının yanlış olduğunu belirtebilirim.

Soğuk havanın aşağı kendiliğinden inebilmesi teknik olarak mümkün değil zira dapmer termostat veya elektronik damper termostat denen ürün aradaki hava kanalında bir klape vazifesi görür. Alt bölümün derecesi uygun noktaya geldiğinde damper termostat klapeyi yani aradaki hava kanalını kapatır ve dolayısı ile soğuk havanın kendiliğinden aşağı inmesi mümkün olmaz. Diğer tüm söylemlerinin de teknik açıklaması mevcut :)

Bu kombi buzdolabı konusu ile ilgili yetkili servisler ve beyaz eşya ustalarından tek tek kamera açıp görüş alacağım bakalım her biri neler düşünüyor bir de onları dnleyelim :ok

Kombi bd işini en iyi yapan whirpool tr deki üreticilerden 5-6 yıl önce çıkmış ürünleri hala sorunsuz çalışmakta tr de üretilen kombilerin bir çoğu değişim yada pert oldu maalesef.Dondurucu kompresöre (ısı kaynağına) çok yakın

@Adem Helvacı Öncelikle teşekkürler hocam video çok güzel oldu. Kafamdaki soru işaretleri gitti. Peki şimdi asıl soru alttan donduruculu olarak model öneriniz nedir? Önceliğim samsung ama başka bir öneriniz varsa o markanın da açığım. :)

@Adem Helvacı Öncelikle teşekkürler hocam video çok güzel oldu. Kafamdaki soru işaretleri gitti. Peki şimdi asıl soru alttan donduruculu olarak model öneriniz nedir? Önceliğim samsung ama başka bir öneriniz varsa o markanın da açığım. :)
Samsung da kombi olanlarda RB serileri Vestel aman ona dikkat edin.
Kombi tip alacaksanız RF veya RS serileri vardı onlara bakmalısınız.
Kombi şart değil derseniz en stabil model RT serisidir mesela RT46K6000 veya RT50K6000 gibi.

Bunların yeni nesilleri K6360 diye gider, dijital göstergeli ürünlerdir vs

inanma

Biz teşekkür ederiz. Umarım süreç ve sonuç bilgisi paylaşabilecek vakit bulabilirsiniz :ok
Tabiki, şuan için aratırmalarım sürüyo samsungun alttan dondurucu olan ve RB olmayan modelleri fazla yok ne yazık ki olanlar da ya çok küçük ya da çok büyük başka markaları da araştırıyoruz bu süreçte duruma göre fiyat bilgisi ve model bilgisini sizlerle paylaşıyor olacağım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri