Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Ankastre Tavsiye Marka Model Fırın

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Gümüşok

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Bosch Siemens
Merhabalar,

Ankastre Fırın Ocak ve muhtemelen Davlumbaz bakıyoruz. Ekimde zam gelecekmiş.

Daha önce Beko-Arçelik grubu beyaz eşya kullandım. Bunlar için Bosch veya Siemens bakalım dedi eşim ama sizlerin deneyimleri nasıl acaba?

İlkan Bey gibi benimde bütçem benzer.

Ürünler Beyaz Cam.

Bosch sordum
Davlumbaz, Ocak (67cm), Fırın (Tek Teleskobik, Granit, Tek Duvar Temizliği) Beyaz, Nakit 21 bin, Kart 23500

Siemens sordum
Davlumbaz, Ocak (67cm), Fırın (Çift Teleskobik Ray, Granik, 3 Duvar Temizliği) Beyaz, Nakit 27 bin, Kart 28 bin

Bana kalsa beko arçelik de bakarım ama hanım arkadaşları bu markalardan memnun diye bu markalara yöneldi. Servis durumlarını bilmiyorum. Ama yedek parçaların daha pahalı olduğunu tahmin ediyorum.

67 CM diye bir ölçü olmaz. 60 lık vardır 90 lık vardır. Orada bir hata olabilir ocağın oturacağı yerin ölçüsü doğru olsun.

Arçelik AFC 361 B Fırın
Arçelik ADE 607-2 B Davlumbaz
Arçelik OCD K 651 EB Ocak

67 CM diye bir ölçü olmaz. 60 lık vardır 90 lık vardır. Orada bir hata olabilir ocağın oturacağı yerin ölçüsü doğru olsun.

Arçelik AFC 361 B Fırın
Arçelik ADE 607-2 B Davlumbaz
Arçelik OCD K 651 EB Ocak
Ocağın oturacağı yer 60cm ancak tablası büyük 67cm tencerelerin tam kapasite kullanımında birbirine çarpmaması için

Benim yazdığım modeller veya markalar ile ilgili bilginiz var mı?

Şimdi sizin yazdığınız modellere bakacağım.

BSH grubu tavsiye ederim. 10 yıldır kullanıyorum, orta özellikte olan modeller benimkisi. Özellikle fırının pişirmesinden ve davlumbazın çekiş gücünden çok memnunum. Özellikle davlumbazda iyi performans için emiş gücü (Davlumbaz Hava Debisi) 640 m³/h ve üzeri modellere bakın. Normalde standart ürünlerde bu oran 600-630 m³/h civarıdır. Ancak bu emiş güçlerinde 5-10 m3 bile çok farkeder. Ayrıca BSH grubu diğer yerli gruplara göre fan yapısından ötürü çok daha sessiz ve verimlidir. Eskiden davlumbazlar çalıştırdığınız zaman bir etkisiniz göremezdiniz, yalandan çalışıyor falan derdiniz. Şimdiki davlumbazlar hem sessiz hem de 1-2 dk içerisinde bile mesela balık kızartmasında, koudan eser kalmıyor.

BSH grubu tavsiye ederim. 10 yıldır kullanıyorum, orta özellikte olan modeller benimkisi. Özellikle fırının pişirmesinden ve davlumbazın çekiş gücünden çok memnunum. Özellikle davlumbazda iyi performans için emiş gücü (Davlumbaz Hava Debisi) 640 m³/h ve üzeri modellere bakın. Normalde standart ürünlerde bu oran 600-630 m³/h civarıdır. Ancak bu emiş güçlerinde 5-10 m3 bile çok farkeder. Ayrıca BSH grubu diğer yerli gruplara göre fan yapısından ötürü çok daha sessiz ve verimlidir. Eskiden davlumbazlar çalıştırdığınız zaman bir etkisiniz göremezdiniz, yalandan çalışıyor falan derdiniz. Şimdiki davlumbazlar hem sessiz hem de 1-2 dk içerisinde bile mesela balık kızartmasında, koudan eser kalmıyor.

Açıkçası davlumbaz için öyle düşünüyordum. Sizin yazdığınızı okuyunca satıcı da benzer bir şey söylemişti, dikkat edeceğim. Bosch ve Siemens arasında nasıl karar verebilirim sizce ikisi de BSH grubu diye biliyorum. Ben de orta seviye ürünlere bakıyorum.

Arçelikte Murat Beyin tavsiye ettiği davlumbazı izledim, bu muhtemelen üst seviye bir ürün.

Sizinki hangi marka

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri