Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Arçelik Beyaz Eşya Kurulumu Sırasında Satılan Voltaj Dengeleyici Ürün Gerekli Mi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yusuftolga

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Arçelik 278550 EI
Merhaba,

Olaydan kısaca bahsedeyim :) Geçtiğimiz günlerde beyaz eşyalarım için Arçelik servisi kuruluma geldi. 278550 EI Buzdolabının kurulumu gerçekleştirildi, 9124 N MG Çamaşır makinesi üst kapağı hasarlı olduğu için değişim kararı verildi ve 950 KWG Kurutma makinesi de bu sebeple kurulmadı. Servis buzdolabını kurma esnasında bana Quick & Shine (Kendi Markalarıymış) Voltaj Regülatörünü 650₺'den satmak istedi ve garanti süresi boyunca ana şebeke kaynaklı bütün hasarlarda bu ürün olması durumunda onarım yerine cihaz değişimini sağladıklarını belirttiler.
Sizce servisin getirdiği bu ürün gerekli midir yoksa sadece satış amaçlı gereksiz bir ürün müdür ? Bu arada tüm cihazlar Arçelikten +4 yıl garantili şekilde alındı.

Şimdiden teşekkür ediyorum :)

Merhaba,

Olaydan kısaca bahsedeyim :) Geçtiğimiz günlerde beyaz eşyalarım için Arçelik servisi kuruluma geldi. 278550 EI Buzdolabının kurulumu gerçekleştirildi, 9124 N MG Çamaşır makinesi üst kapağı hasarlı olduğu için değişim kararı verildi ve 950 KWG Kurutma makinesi de bu sebeple kurulmadı. Servis buzdolabını kurma esnasında bana Quick & Shine (Kendi Markalarıymış) Voltaj Regülatörünü 650₺'den satmak istedi ve garanti süresi boyunca ana şebeke kaynaklı bütün hasarlarda bu ürün olması durumunda onarım yerine cihaz değişimini sağladıklarını belirttiler.
Sizce servisin getirdiği bu ürün gerekli midir yoksa sadece satış amaçlı gereksiz bir ürün müdür ? Bu arada tüm cihazlar Arçelikten +4 yıl garantili şekilde alındı.

Onların sattığı ürün gerekli ama o marka ürün değil daha iyi stabil ve uygun fiyatlı ürünler var. Örnek tunçmatik çoğu cihazım'da vardır kullanıyorum tavsiye ederim. Ürünler güzel hayırlı olsun kurutma makinesi zaten hibrit model almışın hayırlı olsun 7/24 çalışsa 1 lira yakmaz herhalde :)) Bende 900 kmx modeli var. 3 saat çalıştığı zaman 2-3 tl civarı elektrik tüketiyor :))

Merhaba,

Tamamken teknisyen sallaması. 3 kuruş Prim nelere kadir ;)

Umarım aşağıdaki konuşma yeterince aydınlatıcı olur :)

Ekli dosyayı görüntüle 16691
Kesin ve keskin ifadeler yok, olabilmektedir gerekmektedir olabilirlerkenbilememkilernedirkilerdir bla bla :kiskis

Mesela şurada ''Böyle bir beyanda bulunan teknisyen hakkında derhal idari işlem başlatılır, Arçelk müşterisine Arçelik web sitesinde beyan edilenler dışında hibçir koşul dayatılamaz ve baskı kurulamaz, geri bildiriminiz doğrultusunda derhal araştırma yapılıp gerekli aksiyon alınacaktır'' yazabilecek bir babayiğit var mı acaba? :D

Olamaz çünkü o kıytırık malzemeleri satmaları için tekisyenlere baskı yapanlar servfis sahipleri ve servis sahiplerine baskı yapan da arçeliğin, vestel efendinin ta kendisi.

Vestel servisleri, kendilerine sormaya bile gerek görülmeden koli koli gönderilip direkt carilerinden kesilen bu sarf malzemeleri yetmezmiş gibi bir de bu ürünlerin satışlarının servis performans puanlamasına yansıtılmasından ciddi düzeyde şikayetçi ama ellerinden bir şey gelmiyor.

İşin özeti, Ahlaksızlığın başında, gözlerini daha faza ürün satma açgözlülüğübürümüş yöneticiler var.

Onların sattığı ürün gerekli ama o marka ürün değil daha iyi stabil ve uygun fiyatlı ürünler var. Örnek tunçmatik çoğu cihazım'da vardır kullanıyorum tavsiye ederim. Ürünler güzel hayırlı olsun kurutma makinesi zaten hibrit model almışın hayırlı olsun 7/24 çalışsa 1 lira yakmaz herhalde :)) Bende 900 kmx modeli var. 3 saat çalıştığı zaman 2-3 tl civarı elektrik tüketiyor :))
İnsan evladı gibi açıkla, insna gibi bir rakam ile sat herkes alsın ve biz de ''Alın dostlar, en azından evinize gelen emekçi dostlara da bir katkınız olmuş olur, başınızın gözünüzün sadakası olsun'' diyelim.

Ama kalkıp da eskiden garanti ile tehdit ederken şimdi bir de OLMAYAN şeylerle yalan söyleyerek satmaya çalışmak nedir. Ayıp Yahu.
Ba ba ba ba neymiş? Ana Şebekeden arıza yaparsa DİREKT DEĞİŞİM yapılacakmış. Bak şu Allah'ın işine :kop

İnsan evladı gibi açıkla, insna gibi bir rakam ile sat herkes alsın ve biz de ''Alın dostlar, en azından evinize gelen emekçi dostlara da bir katkınız olmuş olur, başınızın gözünüzün sadakası olsun'' diyelim.

Ama kalkıp da eskiden garanti ile tehdit ederken şimdi bir de OLMAYAN şeylerle yalan söyleyerek satmaya çalışmak nedir. Ayıp Yahu.
Ba ba ba ba neymiş? Ana Şebekeden arıza yaparsa DİREKT DEĞİŞİM yapılacakmış. Bak şu Allah'ın işine :kop
Aslında gelen ustaların suçu yok. O ürünü eline verip de git bunu müşterilere sat diyen kişinin tüm suç

Merhaba,

2018'de buzdolabını aldığımızda bize de akım korumalı priz sattılar, markası Brennenstuhl. O zaman 120 lira gibi bir fiyata satın aldık. Şöyle olur böyle olur, kartı yanar diye korkutucu konuştular babam da aldı. Halbuki e-ticaret sitelerinde yarı fiyatına satılıyormuş. Faydası var mı bilemem. Sonbaharda Arçelik televizyon aldık, montaja gelen kişi akım korumalı priz önerdi. Aynı ürünü internetten satın aldım. Servislerde pahalı oluyor.

Herkese yardımları için çok teşekkür ederim 🙏🏻 gayet güzel ve net bilgilendirici yorumlarınız için çok teşekkürler 😇 Peki normal kaçak akım rölesi olan bir evde bu akım koruyucu prizlere çok gerek var mıdır, anlık elektrik kesintisinde yada git-gel durumunda cihaz ciddi tehlike altında mıdır?
Açıkçası olması daha doğru olur şeklinde bir uyarınız varsa ona göre önerebileceğiniz modellerden almayı düşünüyorum. Aksi takdirde normal şekilde kullanmayı planlıyorum.

Merhaba,

Gerekli değil ya almak servisler prim felan alıyordur muhtemelen ne kadar ürün satarsalae.

Tekrardan Merhaba herkese,
Birkaç gündür bu konu kafamı kurcalıyor, @Adem Helvacı abi özellikle Youtube'daki birçok ilgili videonu izledim, ayrıca teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla akım koruyucu prizler sadece yüksek akımda iş görüyor, anlık voltaj dalgalanmasında yada düşük akımlarda bir işe yaramıyor. Prize takılan akım koruyucu prizler yerine Daire elektrik panosuna takılan Monofaze Gerilim Kontrol Rölesi almak mantıklı mıdır yoksa tamamen gereksiz/riskli bir durum mudur? Örnek amaçlı ürün linklerini aşağıya bırakıyorum;

Açıkçası Bursa'da merkezi bir bölgede 15-16 yıllık bir binada yaşıyorum ve özellikle de yaz ayları için yüksek klima kullanımlarında oluşabilecek elektriksel sıkıntılar için tedirginim. Bu sebeple sadece Tv yerine tüm cihazları (Hiç yoksa Tv, PS5 ve beyaz eşyalar için) kapsayacak şekilde bir koruma sağlamak istiyorum. Örneğin, Tv ve PS5 için şuanda aşağıdaki ürünü kullanıyorum ancak "gerçekten" de bir koruma sağlayacağını düşünmüyorum 🙃

Uzun lafın kısası kafam bu konu hakkında bayağı karışmış durumda. Düzgün bir koruma için önerileriniz/tavsiyeleriniz nelerdir?
Şimdiden tüm destekleriniz için teşekkür ediyorum :)

Tekrardan Merhaba herkese,
Birkaç gündür bu konu kafamı kurcalıyor, @Adem Helvacı abi özellikle Youtube'daki birçok ilgili videonu izledim, ayrıca teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla akım koruyucu prizler sadece yüksek akımda iş görüyor, anlık voltaj dalgalanmasında yada düşük akımlarda bir işe yaramıyor. Prize takılan akım koruyucu prizler yerine Daire elektrik panosuna takılan Monofaze Gerilim Kontrol Rölesi almak mantıklı mıdır yoksa tamamen gereksiz/riskli bir durum mudur? Örnek amaçlı ürün linklerini aşağıya bırakıyorum;

Açıkçası Bursa'da merkezi bir bölgede 15-16 yıllık bir binada yaşıyorum ve özellikle de yaz ayları için yüksek klima kullanımlarında oluşabilecek elektriksel sıkıntılar için tedirginim. Bu sebeple sadece Tv yerine tüm cihazları (Hiç yoksa Tv, PS5 ve beyaz eşyalar için) kapsayacak şekilde bir koruma sağlamak istiyorum. Örneğin, Tv ve PS5 için şuanda aşağıdaki ürünü kullanıyorum ancak "gerçekten" de bir koruma sağlayacağını düşünmüyorum 🙃

Uzun lafın kısası kafam bu konu hakkında bayağı karışmış durumda. Düzgün bir koruma için önerileriniz/tavsiyeleriniz nelerdir?
Şimdiden tüm destekleriniz için teşekkür ediyorum :)
gerçek anlamda koruma sağlayan cata 9187 tavsiye ederim.

Cata CT-9187 4000W 150-280V Tekli Priz Regülatör Beyaz 612 TL yerine 229,62 TL

diğerleri klasik voltaj 280 v aşacakta kendini imha edecek türden koruma sağlarken bu cihaz içerisindeki hassas mikrodenetçi ile salise cinsinden hassasiyet ile ayarlanan voltaj eşikleri alışınca yine ayarlanan sn kadar enerjiyi bağlı olan cihaza vermiyor.

gerçek anlamda koruma sağlayan cata 9187 tavsiye ederim.

Cata CT-9187 4000W 150-280V Tekli Priz Regülatör Beyaz 612 TL yerine 229,62 TL

diğerleri klasik voltaj 280 v aşacakta kendini imha edecek türden koruma sağlarken bu cihaz içerisindeki hassas mikrodenetçi ile salise cinsinden hassasiyet ile ayarlanan voltaj eşikleri alışınca yine ayarlanan sn kadar enerjiyi bağlı olan cihaza vermiyor.

Teşekkür ederim, peki bu şalter panosuna yerleştirilen ürünler ne derece Güvenilirdir, ya da yeterince iş görür mü ? Bu tarz prize takılan ürünler içerisinde tunçmatik ve cata da tercihler arasında fakat panoya takılan model benzer iş görebilecekse önceliğim direk panoya montaj olacak 😊

Teşekkür ederim, peki bu şalter panosuna yerleştirilen ürünler ne derece Güvenilirdir, ya da yeterince iş görür mü ? Bu tarz prize takılan ürünler içerisinde tunçmatik ve cata da tercihler arasında fakat panoya takılan model benzer iş görebilecekse önceliğim direk panoya montaj olacak 😊
ben onlardan alacaktım uzunca süre araştırdım.Vazgeçme nedenlerim panoda çok yer yok sığacak bir ürün bulamadım , sıva üstü de görsellik kötü olacağından ve en önemlisi arıza durumunda tüm ev elektriksiz kalacağından vazgeçtim.Bu prizlerden alarak kombi, tv, buzdolabı, vs. önemli cihazlara bağladım.Her ürüne de ayrı ayar çektim .Misal anlık kesinti sonrasında buzdolabı kompresörü soğusun yağ da çöksün diyr 16 dk ayarladım.Duş sırasında sıkıntı olmasın diye kombiyi 90 sn ayarladım.Hatta geçen duşta anlık dalgalanma olmuş.Çıktığımda asansör de kalmışlar yardım istediler fırında saat sıfırlanınca anladım ki duşta su voltaj dalgalanmış priz anlık kesmiş😀.

En önemlisi elektrik kesintisi sonrası gelen ilk voltaj aşırı dalgalanmalı ve tehlikeli olabiliyor.Bu priz ayarlanan zaman kadar vermiyor.

bu aletler şalterler gibi mekanik değiller haliyle yaptıkları işin kendilerine de zararı var voltaj zararlarını neticede kendileri üsleniyorlar ve belli bir dayanma süreleri mutlaka vardır.Arıza durumunda koca ev elektriksiz kalabilir buzdolabındakiler bozulabilir.Ben birde wifi priz ekledim bu priz sonrasına.Tatilde elektrik giderse bildirim geliyor.Anahtarı zaten komşuya bırakıyoruz sıkıntı olursa müdahale etsin diye.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Bende sizin gibi wifi priz de almayı düşünüyorum, olası bir elektrik kesintisinde haberdar olabilmek için. Panomda yeteri kadar yer var o yüzden yer sorunum yok açıkçası. Olası tamamen elektrik kesintisi için de yedek cihazla yada wifi bildirimi ile çözmeyi düşünüyorum

bu prizin keşke wifi liside olsa.Aslında cata ya mail atmalı.Temel anlamda hem koruma sağlayan hemde wifi li başka bir priz bulamadım.Tuya alt yapılı olanların bu şekilde voltaj eşik koruması yok aslında ayarı var ama tamamen kapatıyor ama anında mı tepki veriyor anlayamadım.

bu prizin keşke wifi liside olsa.Aslında cata ya mail atmalı.Temel anlamda hem koruma sağlayan hemde wifi li başka bir priz bulamadım.Tuya alt yapılı olanların bu şekilde voltaj eşik koruması yok aslında ayarı var ama tamamen kapatıyor ama anında mı tepki veriyor anlayamadım.
Bende araştırıyorum hocam açıkçası, bulursam ürün paylaşırım. Ama elektriği kısa süreli kesmesi benim için çok önemli değil çünkü modemler için modem ups almayı planlıyorum, şalter panosuna bu ürünlerden yerleştirmenin “eğer işe yarıyorsa :) “ tüm prizlerde faydalı olacağını düşünüyorum. Tabi sizin önerdiğiniz ürünü de ekstradan buzdolabı gibi ürünlere alacağım

Açıkçası ev sık dükkanların olduğu çarşı merkezinde yer alıyor, doğal olarak klimalara anlık yüklenilince oluşacak gerilim dalgalanmalarından evimizi korumak istiyorum. Online UPS baktım fakat panoya yakın yere koyabileceğim bir alanım malesef yok, ancak sigorta kutusunu yenilemeyi de düşünüyorum (Sigma marka kullanılmış, Legrand/Siemens gibi modeller ile değiştirmeyi düşünüyorum) Hazır el atmışken güvenliği de elden bırakmamak istiyorum 😀

Sırasıyla;
Parafudr (Yıldırım gibi yüksek gerilimlerden korumak için)
30mA hassasiyete sahip bir Kaçak Akım Rölesi
“Eğer Koruma Sağlıyorsa” yukarıda bahsettiğim Yüksek Gerilim Koruma Rölesi
Sırasıyla normal sigortalar

Bu şekilde bir sigorta panosu için öneriniz yada eklememi/düzenlememi önereceğiniz tavsiyeniz var mıdır ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri