Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Diğer Sorular Banyo Lavabosundan Sıcak Su Gelmiyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

NBKpro

Moderatör
Moderator
Malum havalar soğumaya başladı. sıcak günlerde soğuk su idare ediyordu, ,ama şimdi sular da soğuyunca sıcak kısmı kullanmak zorunlu oldu.

Banyo lavabosunda sıcak kısmı açınca ne kadar geçerse geçsin sıcak su gelmiyor. Duş kısmından da sıcağı açınca kombi çalışıyor ve ikisinden de sıcak gelmeye başlıyor. Mutfak lavabosunda sıkıntı yok. Sadece banyo lavabosunu açınca sıcak gelmiyor.

Bu sorunun sebebi muhtemelen lavabodan akan suyun debisi az olduğu için kombi akış algılamıyor. Bunun için yapılabilecek bir şey var mıdır?

Malum havalar soğumaya başladı. sıcak günlerde soğuk su idare ediyordu, ,ama şimdi sular da soğuyunca sıcak kısmı kullanmak zorunlu oldu.

Banyo lavabosunda sıcak kısmı açınca ne kadar geçerse geçsin sıcak su gelmiyor. Duş kısmından da sıcağı açınca kombi çalışıyor ve ikisinden de sıcak gelmeye başlıyor. Mutfak lavabosunda sıkıntı yok. Sadece banyo lavabosunu açınca sıcak gelmiyor.

Bu sorunun sebebi muhtemelen lavabodan akan suyun debisi az olduğu için kombi akış algılamıyor. Bunun için yapılabilecek bir şey var mıdır?
Teknik olarak tüm bataryalara aynı basınçta su geliyordur.

Varsa lavabo altındaki vana tam açık mı kontrol edilmeli.

İlgili batarya filtresi çıkartılıp denenmeli

Batarya kartuşu bozuk olabilir.

Batarya ile alt bağlantı arasındaki hortum çıkartılıp denenmeli.

Son ihtimal, batarya ağzını avcunuz ile tıkayın, soğuk su ve sıcak suyu aynı anda açın, hatta soğuk su tarafını biraz daha fazla açın. Tıkanıklık varsa ger teper ve açılabilir.

Banyo lavabosunda sıcak ve soğuk suyun debisi aynı mı? Farklıysa oranı nasıl? Basınç aynıdır, onda sorun yok. Debi her durumda kombiden geçtiği için düşük kalacak ama diğer sıcak su hatlarında sorun yokken sadece bu hatta olması debinin düşük olduğunu düşündürür. Tahminin doğru muhtemel, kombi akış sensörü kombiye çalış sinyalini göndermek için akışı yeterli bulmuyor olabilir.

Mutfak sıcak musluk debisinde sorun yoksa kombi kaynaklı değildir.

Mümkünse sıcak suyun vanasını kontrol edin derim, hatta sıcakla soğuk vanaları değiştirip deneyin, sorun çözülürse vananızın basıncı düşürdüğü ve yenilenmesi gerektiği ortaya çıkar.

Diğer aklıma gelen olasılık banyo lavabo bataryanızın kartuşu eskidi, yenilemeniz gerekebilir. Bizimde sıcak su debimiz aşırı düşüktü, ev sahibine söyledik komple lavabo bataryasını değiştirtti, sorun düzeldi.

Eskiden yoktu böyle bir sorun. Sıcağı açınca sıcak geliyordu ama geç geliyordu, hatta bir ara sıcak vanasını komple kapatmıştım sadece soğuk taraf çalışıyordu. Çünkü batarya kolu ortadayken açınca hem sıcak hem soğuk taraftan geliyordu.

Mutfak sıcak musluk debisinde sorun yoksa kombi kaynaklı değildir.
Kombiden yana bence de sorun yok. Belki kireç vs. yüzünden debi hassasiyeti düşmüştür ama o son ihtimallerden birisi. Duş ve mutfakta sorun yok çünkü.

Mümkünse sıcak suyun vanasını kontrol edin derim, hatta sıcakla soğuk vanaları değiştirip deneyin, sorun çözülürse vananızın basıncı düşürdüğü ve yenilenmesi gerektiği ortaya çıkar.
Varsa lavabo altındaki vana tam açık mı kontrol edilmeli.
Vanalarla oynayayım biraz daha en iyisi o gibi duruyor. Olmazsa hortumu çıkarıp sadece vanadan aç kapa yaparak denerim, tabi onun için bir kişi daha lazım, vanayı açtığım anda (dolabın içinde) su akacak çünkü ordan, birinin kombi yanında olup "çalıştı çalıştı kapat suyu" demesi lazım. Yoksa banyo havuza döner.

Eğer hortumu söküp vanadan aç kapa yapınca çalışıyorsa, sıkıntı bataryadadır.

Bazı bataryalarda soğuk taraf sıcak taraftan daha çok geliyor, batarya doğası gereği midir ne artık. Ben de gizlice alttan sıcak-soğuk borularını değiştirmiştim. Ama bunda ikisi de aynı geliyor.

Banyo lavabosunda sıcak ve soğuk suyun debisi aynı mı? Farklıysa oranı nasıl? Basınç aynıdır, onda sorun yok. Debi her durumda kombiden geçtiği için düşük kalacak ama diğer sıcak su hatlarında sorun yokken sadece bu hatta olması debinin düşük olduğunu düşündürür. Tahminin doğru muhtemel, kombi akış sensörü kombiye çalış sinyalini göndermek için akışı yeterli bulmuyor olabilir.
Sıcak ve soğuk su aynı bence ya. Biri diğerinden daha çok ya da daha hızlı akmıyor. Ama yer değiştirip denenebilir. Vanadan bataryaya kadar olan boru ince olduğu için de belki az geliyordur su.

Evet kombiyi çalıştırmıyor, ama duşu azıcık açayım sıcak taraftan kombi çalışıyor hemen. Su ısındıktan sonra duşu kapatayım, bir süre sonra musluktaki su da soğuyor. Tabi bu ilkel deneme-yanılma olayını yaparken biraz su israf ettim.

Bir diğer ihtimal de şebeke suyunun artık daha az basınçla gelmesi olabilir mi ki? Belediye musluğu kısmış olabilir. Hep sorun bizde olacak değil ya. :LOL:

Deneye deneye bulacağım artık.

Eskiden yoktu böyle bir sorun. Sıcağı açınca sıcak geliyordu ama geç geliyordu, hatta bir ara sıcak vanasını komple kapatmıştım sadece soğuk taraf çalışıyordu. Çünkü batarya kolu ortadayken açınca hem sıcak hem soğuk taraftan geliyordu.

Kombiden yana bence de sorun yok. Belki kireç vs. yüzünden debi hassasiyeti düşmüştür ama o son ihtimallerden birisi. Duş ve mutfakta sorun yok çünkü.

Vanalarla oynayayım biraz daha en iyisi o gibi duruyor. Olmazsa hortumu çıkarıp sadece vanadan aç kapa yaparak denerim, tabi onun için bir kişi daha lazım, vanayı açtığım anda (dolabın içinde) su akacak çünkü ordan, birinin kombi yanında olup "çalıştı çalıştı kapat suyu" demesi lazım. Yoksa banyo havuza döner.

Eğer hortumu söküp vanadan aç kapa yapınca çalışıyorsa, sıkıntı bataryadadır.

Bazı bataryalarda soğuk taraf sıcak taraftan daha çok geliyor, batarya doğası gereği midir ne artık. Ben de gizlice alttan sıcak-soğuk borularını değiştirmiştim. Ama bunda ikisi de aynı geliyor.

Sıcak ve soğuk su aynı bence ya. Biri diğerinden daha çok ya da daha hızlı akmıyor. Ama yer değiştirip denenebilir. Vanadan bataryaya kadar olan boru ince olduğu için de belki az geliyordur su.

Evet kombiyi çalıştırmıyor, ama duşu azıcık açayım sıcak taraftan kombi çalışıyor hemen. Su ısındıktan sonra duşu kapatayım, bir süre sonra musluktaki su da soğuyor. Tabi bu ilkel deneme-yanılma olayını yaparken biraz su israf ettim.

Bir diğer ihtimal de şebeke suyunun artık daha az basınçla gelmesi olabilir mi ki? Belediye musluğu kısmış olabilir. Hep sorun bizde olacak değil ya. :LOL:

Deneye deneye bulacağım artık.
Şebeke suyunun basıncı sabittir. Onunla ilgili bir problem olsa tüm dairelerde, hatta senin ev içinde de basınç düşümü görürsün. Ancak sanmıyorum. Apartmanını bilemedim ancak yeterli olmama durumunda da hidrofor vardır zaten o devreye girmeli. Tabii alçak apartmanlarda olmayabiliyor da yükseklikten dolayı kayıp olmadığı için.

Sıcak su ile soğuk suyun debisini banyo lavabosunda aynı görüyorsun. Peki mutfak eviyesinde farklı mı? Ya da duşta farklı mı? Bu eve taşındığından beri banyo lavabosunda sıcak su hiç mi yok? Soğuk ile sıcağı açtığında hiçbir sıcaklık farkı almıyor musun? Borunun içinde beklemiş suyu düşün, O kadar bile fark yok mu? Varsa da ne kadar süre bu farkı hissediyorsun elinle?

Deneye deneye bulacağız bu işi çözeriz :D

merhaba bu soruna bir çözüm bulundu mu? garip bir şekilde yeni taşındığım evde ben de aynı sorunu yaşıyorum. bütün tesisat ev yeni, kombi yeni. mutfakta duşta sıkıntı yok ama banyo lavabosunda su asla ısınmıyor çünkü kombi devreye girmiyor. su her lavaboda aynı şekilde akıyor bu ara0da diğerlerinde problem yok.

merhaba bu soruna bir çözüm bulundu mu? garip bir şekilde yeni taşındığım evde ben de aynı sorunu yaşıyorum. bütün tesisat ev yeni, kombi yeni. mutfakta duşta sıkıntı yok ama banyo lavabosunda su asla ısınmıyor çünkü kombi devreye girmiyor. su her lavaboda aynı şekilde akıyor bu ara0da diğerlerinde problem yok.

Bulamadım henüz bir çözüm. Yan tarafındaki duş musluğunu azıcık açınca kombi devreye giriyor. Akış türbini yeterli su akışı alamıyor demek ki mesafeden dolayı.

Şu şekilde bir çözüm bulunabilir eğer musluğun soğuk tarafına çevirince daha çok su akıyorsa alttan sıcak ve soğuk hortumları yer değiştirilebilir. Böylece sıcak tarafı açınca daha çok su akar ve akış türbini su akışını algılayıp kombiyi çalıştırır.

bağlantılar ters yapılmış olabilir sizi korkutmak istemem ama böyle bir sorun varsa bataryaya sıcak su hattı bile gelmiyor olabilir.Bunu şu şekilde test edin kombi altından şebeke vanasını kapatın.banyodan deneyin sıcak su ve soğuk su kısmından su gelecek mi ?

Bulamadım henüz bir çözüm. Yan tarafındaki duş musluğunu azıcık açınca kombi devreye giriyor. Akış türbini yeterli su akışı alamıyor demek ki mesafeden dolayı.

Şu şekilde bir çözüm bulunabilir eğer musluğun soğuk tarafına çevirince daha çok su akıyorsa alttan sıcak ve soğuk hortumları yer değiştirilebilir. Böylece sıcak tarafı açınca daha çok su akar ve akış türbini su akışını algılayıp kombiyi çalıştırır.
valla bu dediğin kombiye göre ne kadar değişir bilemem ama benim boschta azıcık açsan bile devreye giririyor.Bunu da lavaba bataryası spral hortum çıkartılarak anlaşılabilir. Bazı musluklarda su tararruflu perlatör olabiliyor, söküp denemekte fayda var.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri