Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bingo Bulaşık Makinesi Tableti

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Aslındaleyla

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
150
Marka Model Bilgisi
Bingo Pro Max
Selamlar bildiğiniz gibi boykotumuz biri yılı devirdi devirecek. Hatta geçişte olabilir. Malum tüketimde yerli ürünlere geçtiğimiz bu dönemlerde bazı zorunlu ev ürünlerinin muadilini bulmakta, özellikle kalitelisini bulmakta çok zorlandık. Şu an neredeyse her şey üretecek satacak durumdayız çok şükür.

İşte bu zorlu ürün arayışlarımızdan biri olan ürünlerden biride bulaşık makinesi tabletiydi. Geçen hafta Bingo sizin bu sorununuzu çözeceğiz diyerek bir ürün getirdi. Bingo akıllı kapsül pro max olarak satışa sunulan tabletin bazı iddiaları vardı. Bunlar; koku engelleme, temiz filtre, parlak cam ürünler, karbonlu leke tanıma gibi. Bende ürün ilk satışa çıkar çıkmaz alıp bu iddiaları test etmek istedim ama biraz hızlı davrandığım için 32'li paketli 300 tlye aldım. Ertesi gün 150 lira indirime giren tabletleri paketi açılmadığı için aide edip bir yerine iki paket alarak deneyimi çevre evlerede sıçrattım. Bu yazıda bol bol görsel içerik göreceksiniz deneyimi mi tam vermek istiyorum. WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.23.19 (2).jpegÜrün paketlemesi. İlk satışları belirli marketler ve online oldu hemen denemek için en yakındaki marketten aldım.

Şimdi işin bizi ilgilendiren tarafına gelebiliriz. Tabletler güzel yıkıyor mu? Vaad ettiklerini yapabiliyor mu?

4 ev olarak girdiğimiz bu deneyde 3/1 skor ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek durumundayım. Ben eski iki programlı bulaşık makinesi olan, diğer arkadaşların ise bir yıllık ve 5 yıllık bulaşık makinelerine sahipler. Ben elimdeki iki programdan birini kullanarak deneme için yaptığım yıkamada kuru salça lekesi, ağır yağlı tence ve tepsiler, bardaklar, çaydanlık ve çelik tencere kullandım. Öyleki ucundan çöpleri sıyırıp o şekilde yıkamayı yaptım. Aldığım sonuç bardaklarım çizilmeden parlak bir şekilde çıktı, çelik tencelerin yağ ve mini yanık yemek lekelerinden arınmıştı. Koku yoktu, filtrem çokta temiz değildi ama makineyi yüklediğim haliyle iyi bile çıktı demek mümkün. Gelelim diğer beğenen arkadaşım neler dedi. Kendisinin dediğine göre makinenin içi bile temizlenmiş. Benim aksime filtresi temiz çıkmış ama makinelerimizin arasında 7 yıl fark var.
WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51 (1).jpeg
Peki herkesin merak ettiği o konu beğenmeyen arkadaşım neyi beğenmemiş. Söylediğine göre cam bardakları bor bir yansıma kazanmış ama nedenini bilmiyoruz. Bor camlarında minik lekeler kaldığını söyledi. Ama makineden makineye değişiklik gösterebileceğinide söyledi.
WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.50 (1).jpeg

Hazır başlamışken birde genel algı ne durumda diye bakalım.

Her zaman olduğu gibi yine beğenenlerin olduğu beğenmeyenlerin azda olsa var olduğu bir ortam görmek mümkün. Ama yerli markalara baktığımızda Bingo'nun gözünü birinciliğe diktiğini söyleyebilirim. Kaldı ki bence bingo gibi 30 yıllık bir markanın daha önce böyle bir ürün ile sahalarda yerini alması gerekirdi. Yotube'da çok sevdiğim bir ablam olan Ayşe Hanım'ın video linkini bırakıyorum. Çok kısa bir video ile sonuçları açıklamış. Bende de videolar var ama yüklemeyi beceremedim. Çözer çözmez gelip kendi görüşlerimi birde video ile anlatmak isterim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-02 at 16.06.51.jpeg
    162 KB · Görüntüleme: 33
Selamlar bildiğiniz gibi boykotumuz biri yılı devirdi devirecek. Hatta geçişte olabilir. Malum tüketimde yerli ürünlere geçtiğimiz bu dönemlerde bazı zorunlu ev ürünlerinin muadilini bulmakta, özellikle kalitelisini bulmakta çok zorlandık. Şu an neredeyse her şey üretecek satacak durumdayız çok şükür.

İşte bu zorlu ürün arayışlarımızdan biri olan ürünlerden biride bulaşık makinesi tabletiydi. Geçen hafta Bingo sizin bu sorununuzu çözeceğiz diyerek bir ürün getirdi. Bingo akıllı kapsül pro max olarak satışa sunulan tabletin bazı iddiaları vardı. Bunlar; koku engelleme, temiz filtre, parlak cam ürünler, karbonlu leke tanıma gibi. Bende ürün ilk satışa çıkar çıkmaz alıp bu iddiaları test etmek istedim ama biraz hızlı davrandığım için 32'li paketli 300 tlye aldım. Ertesi gün 150 lira indirime giren tabletleri paketi açılmadığı için aide edip bir yerine iki paket alarak deneyimi çevre evlerede sıçrattım. Bu yazıda bol bol görsel içerik göreceksiniz deneyimi mi tam vermek istiyorum. Ekli dosyayı görüntüle 19684Ürün paketlemesi. İlk satışları belirli marketler ve online oldu hemen denemek için en yakındaki marketten aldım.

Şimdi işin bizi ilgilendiren tarafına gelebiliriz. Tabletler güzel yıkıyor mu? Vaad ettiklerini yapabiliyor mu?

4 ev olarak girdiğimiz bu deneyde 3/1 skor ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek durumundayım. Ben eski iki programlı bulaşık makinesi olan, diğer arkadaşların ise bir yıllık ve 5 yıllık bulaşık makinelerine sahipler. Ben elimdeki iki programdan birini kullanarak deneme için yaptığım yıkamada kuru salça lekesi, ağır yağlı tence ve tepsiler, bardaklar, çaydanlık ve çelik tencere kullandım. Öyleki ucundan çöpleri sıyırıp o şekilde yıkamayı yaptım. Aldığım sonuç bardaklarım çizilmeden parlak bir şekilde çıktı, çelik tencelerin yağ ve mini yanık yemek lekelerinden arınmıştı. Koku yoktu, filtrem çokta temiz değildi ama makineyi yüklediğim haliyle iyi bile çıktı demek mümkün. Gelelim diğer beğenen arkadaşım neler dedi. Kendisinin dediğine göre makinenin içi bile temizlenmiş. Benim aksime filtresi temiz çıkmış ama makinelerimizin arasında 7 yıl fark var.
Ekli dosyayı görüntüle 19689
Peki herkesin merak ettiği o konu beğenmeyen arkadaşım neyi beğenmemiş. Söylediğine göre cam bardakları bor bir yansıma kazanmış ama nedenini bilmiyoruz. Bor camlarında minik lekeler kaldığını söyledi. Ama makineden makineye değişiklik gösterebileceğinide söyledi.
Ekli dosyayı görüntüle 19688

Hazır başlamışken birde genel algı ne durumda diye bakalım.

Her zaman olduğu gibi yine beğenenlerin olduğu beğenmeyenlerin azda olsa var olduğu bir ortam görmek mümkün. Ama yerli markalara baktığımızda Bingo'nun gözünü birinciliğe diktiğini söyleyebilirim. Kaldı ki bence bingo gibi 30 yıllık bir markanın daha önce böyle bir ürün ile sahalarda yerini alması gerekirdi. Yotube'da çok sevdiğim bir ablam olan Ayşe Hanım'ın video linkini bırakıyorum. Çok kısa bir video ile sonuçları açıklamış. Bende de videolar var ama yüklemeyi beceremedim. Çözer çözmez gelip kendi görüşlerimi birde video ile anlatmak isterim. Bingo Pro Max Tablet
Bu güzel inceleme için ellerinize sağlık. 👏👏👏 Youtube kanalı size mi ait?

Bingo dan sürekli beklenen bir üründü neden yapmıyordu muamma ve ilginçti.
Zaten genelde yerli ve milli bulaşık tabletlerinde genel sorun temizlikten ziyade zamanla oluşan çizikler..malum genel en büyük sorunlar kanaatimce bu çizikler. bardağı fırçalanmış kot pantollar gibi yapıyor...Umarım bizi farklı boykot ürünlerine yönlendirmezler. bir çok alternatif var en iyi komboyu bulana kadar boykot ürünleri almak yok

Kaldı ki bence bingo gibi 30 yıllık bir markanın daha önce böyle bir ürün ile sahalarda yerini alması gerekirdi.
Önceden de bulaşık tableti çıkarmışlardı tutmadı şimdi boykotlar oldu bidaha çıktı fiyatı da ithal ürünlerin en üst segment ürünleri kadar koymuşlar:D sizde forumdaki ilk mesajınızı atmışsınız ama çok iyi kullanmışsınız yazıya link koymuşsunuz fotoğraflarda whatsapp'tan atılmış kendiniz çekip bidaha kendinize mi attınız :) bi ara forumda biri buzdolabı önerisi diye kendi reklamını koymuştu umarım buda öyle değildir @İlteriş Yılmaz

Son düzenleme:
Önceden de bulaşık tableti çıkarmışlardı tutmadı şimdi boykotlar oldu bidaha çıktı fiyatı da ithal ürünlerin en üst segment ürünleri kadar koymuşlar:D sizde forumdaki ilk mesajınızı atmışsınız ama çok iyi kullanmışsınız yazıya link koymuşsunuz fotoğraflarda whatsapp'tan atılmış kendiniz çekip bidaha kendinize mi attınız :) bi ara forumda biri buzdolabı önerisi diye kendi reklamını koymuştu umarım buda öyle değildir @İlteriş Yılmaz
Önceden yerli firmaların fiyatları ithal firmalara yakındı ama şimdi boykottan sonra yakını bırak solladılar resmen.
Yerli firmalarımızı düşündüğümüz kadar keşke yerli firmalar da yerli tüketicilerini düşünseler.
Üç harfli marketlerde satılan ürünlerin çoğu Amazon'da neredeyse yarı fiyatına satılıyor, kuponlarla da yarı fiyatından bile daha ucuza geliyor. Buyrun son 4 ayda yaptığım alışverişlerimden birkaçı .Screenshot_20240902_193028_Amazon Shopping~2.jpgScreenshot_20240902_192948_Amazon Shopping~2.jpgScreenshot_20240902_192919_Amazon Shopping~2.jpg

Ben ithal ürünleri ithal marketten bu fiyata alabiliyorken neden gidip çok daha uçuk fiyata daha düşük kalitede bir ürün alayım ki?
Ben tüketiciyim ve kaliteli ürünü daha ucuza buluyorsam elbette onu alacağım, bunu düşünme sorumluluğu bende değil satıcı firmalardadır.
Gönül isterdi biz de benzer kalite ürünleri gidelim yerli firmadan alalım ama eski bir reklam sloganı vardı, aklımı seveyim aklımı diye :)

Bakalım, görelim. 😄 Takip ediyoruz konuyu.

Bingo olsun, Asperox vb olsun bu firmaların ardarda çıkardığı kapsülleri deneyin ama çok da anlam yüklemeyin. Besbelli kapsülün patenti boşa çıktı, makineyi sipariş edip kendine özgü renk ve şekli belirleyip hazır reçeteyi veren kimya devinden hammaddeleri alan herkes üretebiliyor artık. Bkz. Renax, Asperox, Bingo vs. Üç harflilerin de kapsül işine girmeleri yakındır.

Deterjan işi ciddi bir iştir ve esasen sağlam arge ister. Ürünün arkasında yazan ana girdiler dışında da bir dünya içerik var. Mesela enzim stabilizatörü olarak hemen hepsinde borik asit vardır ama hiç yazmazlar. Bunların çoğu miktar olarak çok düşük ama maliyet olarak çok yüksektir. O kadar kimyasalın bir arada stabil durması, sahada tuhaf sorunlar çıkarmayacak şekilde her şarta uyum sağlaması falan zor iştir.

Bir de bu deterjan işinde çok üçkağıt döner. Ürün formülü maliyetlere göre sürekli değişir. Etken maddeden çalıp dolguya abanmak gayet olağandır. Yeni çıkan ürüne en güçlü formülü basar sonra tutuldukça yavaş yavaş cıvıtırsın falan.

Neyse, Bingo değil ama Asperox Sparx denedim bu tatilde. Yıkama şu bu gayet iyi gibi ama bol kireçli kuyu suyunda bembeyaz yaygın lekeler kaldı. Parlatıcı etkisiz kalmış yani. Fairy platinum plus ve finish ultimate hepsibirarada bana mısın demiyor halbuki.

Çıkmalarının şöyle bir faydası oldu. Migros Finish’te indirim üstüne 450 liraya 200 lira ekstra indirim yapınca tanesi 4 liraya finish’in en üst versiyonunu aldım. Daha iki aylık ürünler. Yakın aileye falan da aldım bir sürü. İyi oldu.

Yerli falan iyi hoş da babamın oğlu da değiller. Asperox Finish’in en iyisinden pahalı. Bir daha alacağımı sanmıyorum.

Ben yerli olup diğerlerinden pahalı olan hiç bir ürünü anlayamıyorum ve destekleyemiyorum malesef. Dün marketten bulaşık deterjanı alırken dikkat ettim bu konuya, sözde yerli asperox tanesi yaklaşık 6 tl iken gavur(!) finish quantum 3,20 tl kapsül başına. Bu açık ve net fırsatçılık. Milletin hassas olduğu değerlerini kullanarak sömürmektir bu. Boykotu ben cebime göz dikene yapıyorum şahsen.

Ben yerli olup diğerlerinden pahalı olan hiç bir ürünü anlayamıyorum ve destekleyemiyorum malesef. Dün marketten bulaşık deterjanı alırken dikkat ettim bu konuya, sözde yerli asperox tanesi yaklaşık 6 tl iken gavur(!) finish quantum 3,20 tl kapsül başına. Bu açık ve net fırsatçılık. Milletin hassas olduğu değerlerini kullanarak sömürmektir bu. Boykotu ben cebime göz dikene yapıyorum şahsen.
Yerli üretim desteklediğimiz kadar yerli üreticiler tüketiciyi desteklese biz de (Ben kendi adıma konuşayım hadi) yaparız boykot.

Şöyle örnek vereyim daha net anlaşılsın o zaman.

12.000btu sınıfında yerli ve ithal iki klima düşünün.

X olanı ithal, Y olanı yerli ürün olsun. Marka sataşması olmasın diye marka belirtmesem de verdiğim veriler %100 oranda doğru verilerdir.

X İthal marka bu ürünün üretiminde 10 kilo bakır, 650 gram gaz kullanıp iyi bir mühendislik ile anlık 130watt ile çalışmasını sağlarken Y yerli marka 6 kilo bakır, 490 gram gaz ile ve mühendisliği iyi olmadığından dolayı anlık 250watt ile çalışıyor.

İthal olan 33.500, yerli olan 34.000tl :oops: :oops: :oops:

Şimdi lütfen birisi bunu bana izah etsin. Daha çok materyal, daha kaliteli donanım, daha yüksek mühendislik ile 130watt anlık tüketim yapan ithal markanın, bunların üstüne bir de Devletin yerli üreticilere destek vermesi amacı ile %28 antidamping vergisi ödetmesine rağmen 33.500tl ye sattığı bu klimayı, nasıl oluyor da daha az materyal, daha kalitesiz malzeme ve düşük kalite mühendislik ile 250watt tüketirken ve hatta bırakın %28 ek vergi ödemeyi, %6 yerli üretim teşviki alırken 34.000tl ye satabiliyor?

Bu sözde yerli markalar bu ''yerli milli'' gazını art niyetli kullanmaktan vazgeçmediği sürece kimse benden boykot moykot beklemesin açık ve net.

İşleri güçleri GÖZLERİ vatandaşın cebinde olan bu markalara destek vereceğime sokak hayvanlarına mama alır yediririm hiç olmazsa para babası maneviyat simsarlarına daha çok kazandıracağıma gerçekten bir iyilik yapmış olurum.

Yerli üretim desteklediğimiz kadar yerli üreticiler tüketiciyi desteklese biz de (Ben kendi adıma konuşayım hadi) yaparız boykot.

X olanı ithal, Y olanı yerli ürün olsun. Marka sataşması olmasın diye marka belirtmesem de verdiğim veriler %100 oranda doğru verilerdir.

X İthal marka bu ürünün üretiminde 10 kilo bakır, 650 gram gaz kullanıp iyi bir mühendislik ile anlık 130watt ile çalışmasını sağlarken Y yerli marka 6 kilo bakır, 490 gram gaz ile ve mühendisliği iyi olmadığından dolayı anlık 250watt ile çalışıyor.

Şimdi lütfen birisi bunu bana izah etsin. Daha çok materyal, daha kaliteli donanım, daha yüksek mühendislik ile 130watt anlık tüketim yapan ithal markanın, bunların üstüne bir de Devletin yerli üreticilere destek vermesi amacı ile %28 antidamping vergisi ödetmesine rağmen 33.500tl ye sattığı bu klimayı, nasıl oluyor da daha az materyal, daha kalitesiz malzeme ve düşük kalite mühendislik ile 250watt tüketirken ve hatta bırakın %28 ek vergi ödemeyi, %6 yerli üretim teşviki alırken 34.000tl ye satabiliyor?

Bu sözde yerli markalar bu ''yerli milli'' gazını art niyetli kullanmaktan vazgeçmediği sürece kimse benden boykot moykot beklemesin açık ve net.

İşleri güçleri GÖZLERİ vatandaşın cebinde olan bu markalara destek vereceğime sokak hayvanlarına mama alır yediririm hiç olmazsa para babası maneviyat simsarlarına daha çok kazandıracağıma gerçekten bir iyilik yapmış olurum.
Direkt imzamı atarım, kesinlikle aynı fikirdeyim mama kısmı dahil.

Direkt imzamı atarım, kesinlikle aynı fikirdeyim mama kısmı dahil.
Sorun şu ki senin benim gibi düşünenler hep hainlikle yaftalanıp taşlanan taraf oluyoruz.
Bu ülkede kimse ''Kral Çıplak'' diyenden haz etmiyor açık ve net.
Hayır yani kendilerinin cesaret edemedikleri şeyleri söyleyebilenleri de haz etmiyorlar o kısmı enteresan :)

Sorun şu ki senin benim gibi düşünenler hep hainlikle yaftalanıp taşlanan taraf oluyoruz.
Bu ülkede kimse ''Kral Çıplak'' diyenden haz etmiyor açık ve net.
Hayır yani kendilerinin cesaret edemedikleri şeyleri söyleyebilenleri de haz etmiyorlar o kısmı enteresan :)
Kimin kimi ne ile yaftaladığına bakmaksızın biz doğru bildiğimizi söylemeye, anlatmaya devam edeceğiz. :cak

Boykot yapılacak başka ithal ürünlerde var.. O yüzden boykota devam diyorum. Yerli malı olmak zorunda değil boykot için. Bu boykot yapmamaya bahane olmamalı diye düşünüyorum. (Mesela örnek olarak ben adidas gibi markaya boykot yapmaya başladım hayatımda ilk defa asic marka aldım yani boykot için illa kınetix almak zorunda değilim ayrıca kınetix de gayet güzel ve aile de fiyatına göre alıyoruz)

Boykot yapılacak başka ithal ürünlerde var.. O yüzden boykota devam diyorum. Yerli malı olmak zorunda değil boykot için. Bu boykot yapmamaya bahane olmamalı diye düşünüyorum. (Mesela örnek olarak ben adidas gibi markaya boykot yapmaya başladım hayatımda ilk defa asic marka aldım yani boykot için illa kınetix almak zorunda değilim ayrıca kınetix de gayet güzel ve aile de fiyatına göre alıyoruz)
peki adidas boykot edilirken asics'in boykot edilmeme sebebi nedir? adidasın işi gücü yok israil'e destek veriyor da asics destek vermiyor mu? adidas dediğiniz marka 2014 de israilin filistine saldırısını kınamış hatta israile satışını geçici olarak durdurmuştu hatta filistindeki sporculara destek veriyor asics ne yaptı peki? şimdi adidas israilde üretim yapıyor diye boykot markası mı oldu? markalar nasıl para kazanacağına bakar bugün para kazanacaksa israili destekler yarın para kazanacaksa filistini destekler ne boykot olmayan ithal markalar ne de daha kendi halkını bile düşünmeyen yerli markalar güvenilir değildir. Telefon markanız boykot markasıysa hadi daha aldınız yapacak bir şey yok ama şuan telefonunuzu kullanırken bile boykot dediklerinize para kazandırıyorsunuz. Evet sadece telefonunu kullanarak bile çünkü telefon kullanımınızdan toplanan verilerle üreticiler ilerde hem performans düzenlemesi yaparak hem de kullanım alışkanlığına göre reklamları ayarlayarak para kazanıyor. bu foruma girerken kullandığınız tarayıcı da arama motoru da aynı şekilde, sosyal medyadan boykot çağrısı yaparken bile boykot dediğiniz şirketlere para kazandırıyorsunuz. eğer gerçek bir boykotçuysanız elinizdeki telefonu bırakmanızı ve asics bile almadan el yapımı kundura kullanmanızı öneririm ama el yapımı kundurudan bile boykot dediklerinize para akışı olma ihtimali var en iyisi ayakkabı giymemek.

peki adidas boykot edilirken asics'in boykot edilmeme sebebi nedir? adidasın işi gücü yok israil'e destek veriyor da asics destek vermiyor mu? adidas dediğiniz marka 2014 de israilin filistine saldırısını kınamış hatta israile satışını geçici olarak durdurmuştu hatta filistindeki sporculara destek veriyor asics ne yaptı peki? şimdi adidas israilde üretim yapıyor diye boykot markası mı oldu? markalar nasıl para kazanacağına bakar bugün para kazanacaksa israili destekler yarın para kazanacaksa filistini destekler ne boykot olmayan ithal markalar ne de daha kendi halkını bile düşünmeyen yerli markalar güvenilir değildir. Telefon markanız boykot markasıysa hadi daha aldınız yapacak bir şey yok ama şuan telefonunuzu kullanırken bile boykot dediklerinize para kazandırıyorsunuz. Evet sadece telefonunu kullanarak bile çünkü telefon kullanımınızdan toplanan verilerle üreticiler ilerde hem performans düzenlemesi yaparak hem de kullanım alışkanlığına göre reklamları ayarlayarak para kazanıyor. bu foruma girerken kullandığınız tarayıcı da arama motoru da aynı şekilde, sosyal medyadan boykot çağrısı yaparken bile boykot dediğiniz şirketlere para kazandırıyorsunuz. eğer gerçek bir boykotçuysanız elinizdeki telefonu bırakmanızı ve asics bile almadan el yapımı kundura kullanmanızı öneririm ama el yapımı kundurudan bile boykot dediklerinize para akışı olma ihtimali var en iyisi ayakkabı giymemek.
Boykottan bağımsız ben olayın bakış açısını şu şekilde genişletmek isterim.

Burada mevzu boykot yapılıp yapılmaması değil, aklımızla dalga geçilmesi meselesi, tepkimiz ona.
Yoksa bizler de elbette bu katliama karşıyız İNSAN olan herkesin olması gerektiği gibi.

Peki dikkat çekeceğim yer neresi? ''Gezen Tavuk'' örneği verebilirim mesela.
Gezen tavuk adı altında bize yedirdikleri tavuklar ile HAYVAN gibi koşullarda 30cm2 tel kafes alanda proteinle şişirilip kesilen tavuklar arasında veya onların yumurtladıkalrı ile bunların yumurtladığı yumurtalar arasında ne fark var kimyevi olarak?

İnek Çiftliklerini gittik gezdik biz mesela. Potasyum, Fosfat, Protein, Antibiyotik ve aklıma gelmeyen 11 ayrı kimyevi madde havuzlar halinde orada duruyor ve her gün hayvanların yemlerine katılıyor veya kendilerine enjekte ediliyor vs.

Sonra bu inekleri bize %100 doğada yetişmiş inek eti diye satıyorlar.

Baksan aslında yalan söylemiyorlar yani doğada mı? evet doğada, bir ilçenin 30 dönüm arazisinde bir demir iskelet üstüne metal oluklu tente, etrafına dikenli tel, hayvanlar serinlesin diye 10 büyük sanayi tipi vantilatör, saman, ilaç, kesim hoooop oldu sana gezen inek.

Yerli üreticiyi destekleyelim. Tabi Destekleyelim. Hangi yerli üreticiyi mesela? Sırf yerli adı altında satış yapıyor diye canlılara eziyet eden firmaları mı?
Doğal diye yalan söyleyip antibiyotikli, proteinle şişirilmiş tavukları bize satan yerlileri mi?

Mesela fakir halk faydalanmasın diye tarihi geçmeye yakın yumurtaları KIRARAK çöpe atan Şok marketleri mi destekleyelim?
Lan madem satılmamış, tarihi de geçmek üzere, koy uygun bir yere bir fakir alsın götürsün evinde yapsın. Ama olmaz, oradan bedava alırsa içeriden parayla almaz değil mi? O zaman tabi hep birlikte tekel olma yolunda ilerleyen A101 ve BİM gibi marketleri destekleyelim ne de olsa yerliler ya hani.

Bana yalan dolan ve sahtekârlıkla gelen markanın benim gözümde yerlisi ithali yok kardeşim.

bu iş uzar gider boşuna canınızı sıkıpta kafa takmayın hangisi hoşunuza giderse alın geçin derim.

bu yerli markalar buzamana kadar neredeymiş peki şimdi mi akılları başlarına gelmiş geçsinler bu işi iyisini ürettilerde bizmi almadık işleri güçleri sahtekarlık işte bunu anlamakta bu kadar zor değil.

bingo'nun çamaşır deterjanını denemiştik geçmişte giysileri giyince kaşıntı tutardı envai çeşit durulama yöntemlerini denedik yok efendim çamaşırlarda deterjan lekesi yok efendim taş gibi olması vs zor bitirdik dahada eve sokmadım bingo.

Boykottan bağımsız ben olayın bakış açısını şu şekilde genişletmek isterim.

Burada mevzu boykot yapılıp yapılmaması değil, aklımızla dalga geçilmesi meselesi, tepkimiz ona.
Yoksa bizler de elbette bu katliama karşıyız İNSAN olan herkesin olması gerektiği gibi.

Peki dikkat çekeceğim yer neresi? ''Gezen Tavuk'' örneği verebilirim mesela.
Gezen tavuk adı altında bize yedirdikleri tavuklar ile HAYVAN gibi koşullarda 30cm2 tel kafes alanda proteinle şişirilip kesilen tavuklar arasında veya onların yumurtladıkalrı ile bunların yumurtladığı yumurtalar arasında ne fark var kimyevi olarak?

İnek Çiftliklerini gittik gezdik biz mesela. Potasyum, Fosfat, Protein, Antibiyotik ve aklıma gelmeyen 11 ayrı kimyevi madde havuzlar halinde orada duruyor ve her gün hayvanların yemlerine katılıyor veya kendilerine enjekte ediliyor vs.

Sonra bu inekleri bize %100 doğada yetişmiş inek eti diye satıyorlar.

Baksan aslında yalan söylemiyorlar yani doğada mı? evet doğada, bir ilçenin 30 dönüm arazisinde bir demir iskelet üstüne metal oluklu tente, etrafına dikenli tel, hayvanlar serinlesin diye 10 büyük sanayi tipi vantilatör, saman, ilaç, kesim hoooop oldu sana gezen inek.

Yerli üreticiyi destekleyelim. Tabi Destekleyelim. Hangi yerli üreticiyi mesela? Sırf yerli adı altında satış yapıyor diye canlılara eziyet eden firmaları mı?
Doğal diye yalan söyleyip antibiyotikli, proteinle şişirilmiş tavukları bize satan yerlileri mi?

Mesela fakir halk faydalanmasın diye tarihi geçmeye yakın yumurtaları KIRARAK çöpe atan Şok marketleri mi destekleyelim?
Lan madem satılmamış, tarihi de geçmek üzere, koy uygun bir yere bir fakir alsın götürsün evinde yapsın. Ama olmaz, oradan bedava alırsa içeriden parayla almaz değil mi? O zaman tabi hep birlikte tekel olma yolunda ilerleyen A101 ve BİM gibi marketleri destekleyelim ne de olsa yerliler ya hani.

Bana yalan dolan ve sahtekârlıkla gelen markanın benim gözümde yerlisi ithali yok kardeşim.
Tamamen katılıyorum üstüne diyecek bir şey kalmamış çok güzel açıklamışsınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri