Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bosch Vestel Arçelik Hepsinde Çok Fazla Şikayet Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CrocusPd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

CrocusPd

Meraklı
Meraklı
Bütçe
50 -55 bin
Marka Model Bilgisi
Bosch Vestel vb
Değerli forumdaşlar buzdolabı ve çamaşır makinesi almak için araştırma yapmaktayım. Evimde kullandığım eşyalarım 18 yıllık Profilo ve 10 yıllık Arçelik ürünlerdi. Profilolar hala tek bir arıza paslanma olmadan çalışıyorlar ama Arçelik için bunu söyleyemeyeceğim. Zamanında profilodan üst seri almaya çalıştığım modelleri bunca zaman çok memnun kalarak kullandım. Şimdi bu ürünleri güncellemeyi düşünüyorum. İlk başta bosh samsung alırım diye niyetlendim ama buzdolabı ve çamaşır makinesi şikayet yorumlarına baktığımda daha 6.ayda paslanmalar defalarca tekrarlayan arızalar ve servislerin birçok şeyi kullanıcı hatasına bağladığını eski kalite ve memnuniyetin olmadığını gördüm. Arçelik Vestel gibi markalarda da kalite düştü kompresörü iyi değil gibi inceleme yorumları mevcut. Arçelik servisin garantisi biten arızalı ürünümden fahiş tamir fiyatı talep etmesi bulaşık makinasını günlerce geri getirmemesi getirirken de makinanın ön piano black panelini çizik ankastre mobilyası kırık, içindeki kablo demetini kesmiş şekilde geri getirmesinden sonra asla Arçelik almamaya yemin ettim.

Çamaşır makinesi için Bosch wga252z0tr modelini gözüme kestirdim ama uzatmalı garantinin artık olmaması ve garanti sonrası arıza masrafının fazla olabileceğinden dolayı endişeliyim. İnverterlı ve buharlı temizleme var. Bütçem 20 bin civarı
Örnek ürün linki https://ty.gl/axhk0wsahq

Buzdolabı için de yazlıkta henüz sorunsuz kullandığımız ilk ve tek vestel deneyimi beyaz eşyamız olan buzdolabını referans alarak Vestel NF52111 e dual modelini almayı düşünüyorum ama dediğim gibi vestelin de servis şikayetleri yorumlarından sonra kararsızım. Genişlik ve derinlik max 70-75 cm sınırım var. Butçem 25-30 bin civarı
Örnek ürün linki https://ty.gl/t8dl56lobo

Şimdi sonuç olarak artık hepsi aynı kalitede garantisi çok ve kendisi parçası ucuz olanı alıp geçeyim mi yoksa sizin de farklı ömeriniz olur mu? Özellikle çamaşır makinesinde yerli kaliteli model önerisine ihtiyacım var. Teşekkürler.

İnsanlar memnuniyetini genelde paylaşmazlar. Şöyle örnek vereyim.
Bir uygulamam var ücretli , uygulamaya girince ücret alınca bir uyarı çıkıyor eğer google play'de uygulamaya puan verirsen paranı iade ederim 6 ay boyunca kimse yorum yapmadı :)

Ama bir hata olunca anında yorum yapılıyor mail geliyor whatsapptan ulaşıyorlar yazabileceği her yere yazıyorlar.

100 kişi hata almadan devam etse yazmıyor ama bir kişi hata alınca her yere yazıyor.

Şimdi biri buz dolabı alsa ve hiç sorunu olmasa zahmet edip oraya buraya girip ya şöyle ürün aldım harika yazar mı yazmaz. Buradaki arkadaşlar bilir ben 12 yıldır tüm beyaz eşyam Vestel hiç birinde gram sorun yaşamadım. şimdi girip şikayet vara Vestel çok iyi marka sorunsuz mu yazayım.

Hele ki son kanunlardan sonra videoda instagram da da yazamaz Rekabet kurumu haşırt diye reklam yapıyorsun deyip 500 bin lira ceza kitliyor.

iri buz dolabı alsa ve hiç sorunu olmasa zahmet edip oraya buraya girip ya şöyle ürün aldım harika yazar mı yazmaz. Buradaki arkadaşlar bilir ben 12 yıldır tüm beyaz eşyam Vestel hiç birinde gram sorun yaşamadım. şimdi girip şikayet vara Vestel çok iyi marka sorunsuz mu yazay
Mesela bu yorumunuz benim için değerli yazlığa vestel buzdolabı aldıktan sonra babamlara televizyonu da vestel aldım ama almadan kullanmadan bilinemiyor bunlar. Evde buzdolabı, çamaşır mak, fırın, davlumbaz, derin dondurucu hepsi profilo inanın servisin telefonunu yerini bile bilmiyorum. Ama bir bulaşık makinasında Arçelikten ağzım yandı hangi mahalleye hangi servis bakıyor onu bile öğrendim. Ayrıca Arçelik fiyatlarının da aşağı kalır yanı yok sunduğu teknolojiye göre çoğundan gereksiz pahalı bence.
İnsanlar memnuniyetini genelde paylaşmazlar. Şöyle örnek vereyim.
Bir uygulamam var ücretli , uygulamaya girince ücret alınca bir uyarı çıkıyor eğer google play'de uygulamaya puan verirsen paranı iade ederim 6 ay boyunca kimse yorum yapmadı :)

Ama bir hata olunca anında yorum yapılıyor mail geliyor whatsapptan ulaşıyorlar yazabileceği her yere yazıyorlar.

100 kişi hata almadan devam etse yazmıyor ama bir kişi hata alınca her yere yazıyor.

Şimdi biri buz dolabı alsa ve hiç sorunu olmasa zahmet edip oraya buraya girip ya şöyle ürün aldım harika yazar mı yazmaz. Buradaki arkadaşlar bilir ben 12 yıldır tüm beyaz eşyam Vestel hiç birinde gram sorun yaşamadım. şimdi girip şikayet vara Vestel çok iyi marka sorunsuz mu yazayım.

Hele ki son kanunlardan sonra videoda instagram da da yazamaz Rekabet kurumu haşırt diye reklam yapıyorsun deyip 500 bin lira ceza kitliyor.
Evet ama beklenti de önemli mesela bosch siemens alıp daha garanti süresi dolmadan da paslansın istemem açıkçası

Şimdi ben hiç sorun yaşamadım ama internete vestel yazsan herkes zaman uzak dur der.
Aslında hemen hemen her ürün için böyle internete X markası yazıp şikayet veya yorum yazsan satış siteleri haricinde iyimser bir yorum zor bulursun.
Ek olarak bölgeselde bir konu benim bulunduğum bölgede servisler işinin ehlidir arıza yapsa da nokta atışı çözer. Senin bölgendeki servis tırttır arıza için çağırırsın o arızayı çözer daha büyük arıza çıkarır illlalah edersin.

Bu is artık biraz sans meselesi oldu sanki ,annem 5 sene once Vestel buzdolabı aldı ucuz bir modelini hala tas gibi masallah hicbir sorun yok ,kız kardesim 4 sene once bosch buzdolabı aldı 2 sene sonra elinde patladı eve kac kere servis geldi gitti hesabı yok .

Çamaşır makinesi için Bosch wga252z0tr modelini gözüme kestirdim ama uzatmalı garantinin artık olmaması ve garanti sonrası arıza masrafının fazla olabileceğinden dolayı endişeliyim. İnverterlı ve buharlı temizleme var. Bütçem 20 bin civarı
linkteki ürün wga25200tr
bir fark var mı aralarında bilmiyorum.

Değerli forumdaşlar buzdolabı ve çamaşır makinesi almak için araştırma yapmaktayım. Evimde kullandığım eşyalarım 18 yıllık Profilo ve 10 yıllık Arçelik ürünlerdi. Profilolar hala tek bir arıza paslanma olmadan çalışıyorlar ama Arçelik için bunu söyleyemeyeceğim. Zamanında profilodan üst seri almaya çalıştığım modelleri bunca zaman çok memnun kalarak kullandım. Şimdi bu ürünleri güncellemeyi düşünüyorum. İlk başta bosh samsung alırım diye niyetlendim ama buzdolabı ve çamaşır makinesi şikayet yorumlarına baktığımda daha 6.ayda paslanmalar defalarca tekrarlayan arızalar ve servislerin birçok şeyi kullanıcı hatasına bağladığını eski kalite ve memnuniyetin olmadığını gördüm. Arçelik Vestel gibi markalarda da kalite düştü kompresörü iyi değil gibi inceleme yorumları mevcut. Arçelik servisin garantisi biten arızalı ürünümden fahiş tamir fiyatı talep etmesi bulaşık makinasını günlerce geri getirmemesi getirirken de makinanın ön piano black panelini çizik ankastre mobilyası kırık, içindeki kablo demetini kesmiş şekilde geri getirmesinden sonra asla Arçelik almamaya yemin ettim.

Buzdolabı için de yazlıkta henüz sorunsuz kullandığımız ilk ve tek vestel deneyimi beyaz eşyamız olan buzdolabını referans alarak Vestel NF52111 e dual modelini almayı düşünüyorum ama dediğim gibi vestelin de servis şikayetleri yorumlarından sonra kararsızım. Genişlik ve derinlik max 70-75 cm sınırım var. Butçem 25-30 bin civarı
Örnek ürün linki https://ty.gl/t8dl56lobo

Şimdi sonuç olarak artık hepsi aynı kalitede garantisi çok ve kendisi parçası ucuz olanı alıp geçeyim mi yoksa sizin de farklı ömeriniz olur mu? Özellikle çamaşır makinesinde yerli kaliteli model önerisine ihtiyacım var. Teşekkürler.
Bu çamaşır makinasını aldım buzdolabı için de Vestel nf60012 ex gi wifili seçtim yanına da vestel 55qa9700 televizyon ekledim bakalım hayırlısı olsun

Hocam her üründe arıza çıkabilir. Bazı serilerde de kronik sorun olabilir. Şikayet sitelerini incelediğinizde müşteri şikayetlerinin olması doğaldır. Fakat şikayetleri doğru şekilde okumak lazım. Verilen randevuya uymadığı için de şikayet yazan vardır, servis elemanını beğenmediği için yazan da vardır. Bana göre şikayetleri incelerken ilk dikkat edilmesi gereken husus, almak istediğiniz ürün hakkında yazılanlar. Kimi ürünlerin tasarımsal zayıflıkları veya donanımsal zayıflıkları nedeniyle kronik sorunları olabiliyor. Bu durumun farkında olan ve müşteri odaklı olan servisler değişim prosedürleri için müşteriye yardımcı oluyor. Eee sonuçta ürünün üretimini ve/veya satışını yapan firma da durumdan haberdar. Kimi zaman biraz zaman alsa da saydığınız firmalar sorunu mutlaka düzeliyor. Tabii ki servis kalitesi de önemli bir kriter fakat benim gözümde ürün kalitesi daha önemli.

Ayıca eğer büyükşehir olmayan yerlerde yaşıyorsanız, benim görüşümce ilk dikkat etmeniz gereken şey servisin size uzaklığı. Birden fazla ilçeye bakan servislerde kurulum ve arıza durumlarında bölgelerin belirli günleri oluyor. İstediğinizi yapın o takvimi değiştiremezsiniz. Tabii ki özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bu durum daha rahat oluyor.

Hocam her üründe arıza çıkabilir. Bazı serilerde de kronik sorun olabilir. Şikayet sitelerini incelediğinizde müşteri şikayetlerinin olması doğaldır. Fakat şikayetleri doğru şekilde okumak lazım. Verilen randevuya uymadığı için de şikayet yazan vardır, servis elemanını beğenmediği için yazan da vardır. Bana göre şikayetleri incelerken ilk dikkat edilmesi gereken husus, almak istediğiniz ürün hakkında yazılanlar. Kimi ürünlerin tasarımsal zayıflıkları veya donanımsal zayıflıkları nedeniyle kronik sorunları olabiliyor. Bu durumun farkında olan ve müşteri odaklı olan servisler değişim prosedürleri için müşteriye yardımcı oluyor. Eee sonuçta ürünün üretimini ve/veya satışını yapan firma da durumdan haberdar. Kimi zaman biraz zaman alsa da saydığınız firmalar sorunu mutlaka düzeliyor. Tabii ki servis kalitesi de önemli bir kriter fakat benim gözümde ürün kalitesi daha önemli.

Ayıca eğer büyükşehir olmayan yerlerde yaşıyorsanız, benim görüşümce ilk dikkat etmeniz gereken şey servisin size uzaklığı. Birden fazla ilçeye bakan servislerde kurulum ve arıza durumlarında bölgelerin belirli günleri oluyor. İstediğinizi yapın o takvimi değiştiremezsiniz. Tabii ki özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bu durum daha rahat oluyor.
Aslında hep Bosch grubu kullanıyorduk geçen sene yazlığa ekonomik olsun diye aldığımız vestellerden memnun kaldık böylece vestelle de tanışmış olduk. Uzatmalı 7 yıl garantinin de büyük etkisi oldu çamaşır makinesi biraz daha güven verseydi onu da vestel alabilirdim. Buzdolabı 60012 serisi açıkçası tasarımını diğer markalardan daha çok beğendim. 10 yıl inverter kompresör garantisi var 7 yıl da normal garantisi olacak bu şekilde kullanırız diye düşünüyorum. Elimizde 50qa9700 televizyon vardı şimdi de 55 olanını aldık bu konuda fazla sürpriz beklemiyorum. Bosch çamaşır makinesinin garantisi az ileride parçası ve servis masrafı da çok olabilir belki ama yine de programları ve geçmiş zamanki Bosch grubu deneyimimizden sonra bu modele karar verdim. Ürünler kargoda gelirse deneyimleyip yorumlarını da yazarım. Bursada yaşıyoruz servis sorunu yaşamayız diye düşünüyorum.

Bu çamaşır makinasını aldım buzdolabı için de Vestel nf60012 ex gi wifili seçtim yanına da vestel 55qa9700 televizyon ekledim bakalım hayırlısı olsun
Merhaba ,Vestel 60012 model buzdolabından hala memnunmusunuz ? uzun zamandır buzdolabı alacagız pekte acelemiz olmadigi icin surekli erteliyoruz sagolsun 19 senelik bir ariston buzdolabımiz var hala calisiyor 😆 Vestel 60012 model buzdolabi fiyat olarak cok avantajli duruyor arcelik beko muadililleri 40.000 civarı iken 28.000tlye bayide gordum bu dolabı ,alacagım ama millet Vestele karsi onyargi ile yaklastigi icin kafamda soru isareti olusuyor birde diyorum ne kadar kotu olabilirki ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri