Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Buzdolabı Elektrik Tüketimi Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ü

Üye silindi 7205

Misafir
Marka Model Bilgisi
Arçelik
Merhaba üstadlar bugün benim 2007 yılından beri kullandığım Arçelik marka buzdolabına wattmetre bağladım 2 saatlik verilerine göre yanlış hesaplamıyor isem çok fazla elektrik tüketimi çıkıyor sizlerden bir görüş alabilirsem sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Merhaba üstadlar bugün benim 2007 yılından beri kullandığım Arçelik marka buzdolabına wattmetre bağladım 2 saatlik verilerine göre yanlış hesaplamıyor isem çok fazla elektrik tüketimi çıkıyor sizlerden bir görüş alabilirsem sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Yanlış değilsem 24 saatte 3kw gibi bir rakam çıkardım dolabın yaşına göre çokta yüksek gelmedi bana ama tâbi yine üzerinde tartışılır mümkünse 24 saat bazlı bakabilir seniz daha iyi olur
Ha şuda var yaz mevsiminde daha fazla yakabilir duruma göre bu 5 kw de olabilir

benim buzdolabımda arçelik 2008 model iki kere kompresör değişti. anlık 120-125 w güç harcıyor hemen hemen aynı değerlerle çalışıyor. ama senin dolap nekadar sürede dinlenmeye geçiyor. yani günlük 3kw ise normal gibi benim günlük tüketimim 2 kw civarı senin dolabın doluluğu kullanım durumu etkiler. birde arka kondanseri temizlemen bayağı enerji tasarrufu ve kompresörün rahat çalışmasını sağlar.

benim buzdolabımda arçelik 2008 model iki kere kompresör değişti. anlık 120-125 w güç harcıyor hemen hemen aynı değerlerle çalışıyor. ama senin dolap nekadar sürede dinlenmeye geçiyor. yani günlük 3kw ise normal gibi benim günlük tüketimim 2 kw civarı senin dolabın doluluğu kullanım durumu etkiler. birde arka kondanseri temizlemen bayağı enerji tasarrufu ve kompresörün rahat çalışmasını sağlar.
Aldığımdan beri kullanıyorum hiç temizlik yapılmadı inanki

Arkadaşın dediği gibi dinlenme süresi nedir mesela verileri 24 saat ölçüm yaparsanız onuda görmüş olursunuz günde kaç saat çalışıyor vs şeklinde

Şimdi biz 24 saat dedik demesinede birde şu var bu watmetre ler kompresör durupta fan çalışıp 20 30 watt çekse bile çalıştı sayar sayaç atar saat işler gelde kompresörü ayrıştır 😅
O bölümü unuttum ben
24 Saat

24 Saat

Aynen dediğimiz gibi olmuş 5 10 watt ta çekse çalıştı sayıyor sizin dolap no frost muydu eğer no frost ise kompresörün dinlenmeye geçtiği zamanlarda fanlar devrede oluyordur tüketim küçükte olsa sayaç işler
Bu arada tüketim fena değil bence

Aynen dediğimiz gibi olmuş 5 10 watt ta çekse çalıştı sayıyor sizin dolap no frost muydu eğer no frost ise kompresörün dinlenmeye geçtiği zamanlarda fanlar devrede oluyordur tüketim küçükte olsa sayaç işler
Bu arada tüketim fena değil bence
No-Frost evet. Ayarı Buzluk-18 Dolap 3

Dolapta tam olarak bu dolap.

Moderatör tarafında düzenlendi:
No-Frost evet. Ayarı Buzluk-18 Dolap 3

Dolapta tam olarak bu dolap.
Benim eski tip derin dondurucu dolapta bu civarda yakardı
Bana göre tüketim fena değil
Ha kompresörün ne kadar çalışıp dinlenmeye geçtiğini öğrenmek istiyorum derseniz akıllı priz ile bakmak lazım grafik ten görebilirsiniz
Resimdeki dolapta benim dolabın sık sık dinlenip çalışmış bendede ayar -18 e 5 inverter tip günlük ortalama kışın 1kw tüketiyor Screenshot_2024-05-10-19-17-53-79_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg

Benim eski tip derin dondurucu dolapta bu civarda yakardı
Bana göre tüketim fena değil
Ha kompresörün ne kadar çalışıp dinlenmeye geçtiğini öğrenmek istiyorum derseniz akıllı priz ile bakmak lazım grafik ten görebilirsiniz
Resimdeki dolapta benim dolabın sık sık dinlenip çalışmış bendede ayar -18 e 5 inverter tip günlük ortalama kışın 1kw tüketiyor Ekli dosyayı görüntüle 15774
Klimaların taksidi biterse değitiricem Allah izin verirse.

Beko 670514 EI No Frost 24 saat Elk.Tüketimi​

Ortam sıcaklığı ortalama 30-32 derece
Dondurucu/Soğutma -18/4 ayarlı
1.76Kw

Ekli dosyalar

• IMG_20240726_001818.jpg
    IMG_20240726_001818.jpg
    119.6 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20240726_001744.jpg
    IMG_20240726_001744.jpg
    166.6 KB · Görüntüleme: 24
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri