Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Buzdolabı soğutma problemi! (Siemens KG57NAW22N)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alpiturk

Meraklı
Gold Üye
Marka Model Bilgisi
Siemens KG57NAW22N
Herkese günaydın, Siemens KG57NAW22N model buzdolabımız son 4-5 gündür ikaz vermeye başladı. Yani sesli alarm veriyor, alarm işareti kırmızı olarak yanıyor, ikazda da dondurucu bölümün sıcaklığının -12ye düştüğünü söylüyor. Bu arada normalde -18de oluyor dondurucu bölümü. Alarm sesini kesiyoruz ve bekliyoruz ve dondurucunun sıcaklığı -18e geliyor. Bu arada dondurucu bölüm fazla dolu falan değil hatta az bile diyebiliriz. Bu sıcaklarda da fark ettik ki soğutucu bölüm de pek soğutmuyor gibi, orda da +4 derecede olduğu yazıyor ama +4 gibi de değil gibi. Bu arada buzdolabının +4 derecelik bölümünün içine oda termostatı koydum sıcaklık kaç oluyor diye :) o termostatlar ne kadar iş görürü bilemiyorum ama akşam koydum sabah baktım 10 derecede, yani anladığımız kadarıyla buzdolabımız pek iyi soğutmuyor. Bu durumda ne yapabiliriz fikirlerinizi almak istedim. Servis az masrafla olayı çözebilir mi yoksa yeni buzdolabı bakmaya başlayalım mı?

Soğutma arızası veriyor. Gaz kaçağı olabilir sensörlerde problem olabilir içteki fan randımanlı dönmüyor olabilir, kartta sorun olabilir ucu açık biraz. 2 kere sıfır dolap değiştik gövdede gaz kaçağı var diye Bosch'tan.

Resetleme butonu varsa basın, fişi çekip 5/10dk bekleyin belki sıcak havadan dolayı kart hata vermiştir. Klasik türk usulü oldu ama :)

Servis gelmeden bir deneme yapmak istedik, önce buzdolabını kapatıp 30 saat kadar fişten çektik, kapılarını açtık iyice çözünsün diye. Gece yatmadan taktık fişe, sabah baktık gayet güzel bir şekilde soğutuyor, soğutucu bölümü 4 dereceye düşmüş termometrede. Servis randevusunu iptal ettik şimdilik. (y)

Servis gelmeden bir deneme yapmak istedik, önce buzdolabını kapatıp 30 saat kadar fişten çektik, kapılarını açtık iyice çözünsün diye. Gece yatmadan taktık fişe, sabah baktık gayet güzel bir şekilde soğutuyor, soğutucu bölümü 4 dereceye düşmüş termometrede. Servis randevusunu iptal ettik şimdilik. (y)
Bunlarda kronik sıkıntı oluyor umarım tekrarlamaz. Elektronik kart, içerideki soğutma fanı ve dolabın arkasındaki kondanseri kontrol etmek lazım.

Konu hakkında güncelleme yapmak istiyorum. Yetkili servis geldi ve sorunun sensörlerde olduğunu söyledi. Yani benim anladığım buzdolabı ne zaman soğutmaya başlayıp ne zaman durması gerektiğini doğru algılayamıyor. Bu nedenle usta termik ve sensör denilen parçaları değiştirdi. Buzluk bölümünden işlemi gerçekleştirdi. Ustamız işlemden 1 gece önce de buzdolabını kapatıp kapaklarını da açmamızı söylemişti. Bakalım buzdolabı soğutacak mı :)

Ekli dosyalar

• IMG_20230905_143004.jpg
    IMG_20230905_143004.jpg
    44.2 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20230905_143800.jpg
    IMG_20230905_143800.jpg
    31.7 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20230905_143819.jpg
    IMG_20230905_143819.jpg
    21.1 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20230905_144129.jpg
    IMG_20230905_144129.jpg
    45.8 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20230905_150442.jpg
    IMG_20230905_150442.jpg
    52.4 KB · Görüntüleme: 27
Konu hakkında güncelleme yapmak istiyorum. Yetkili servis geldi ve sorunun sensörlerde olduğunu söyledi. Yani benim anladığım buzdolabı ne zaman soğutmaya başlayıp ne zaman durması gerektiğini doğru algılayamıyor. Bu nedenle usta termik ve sensör denilen parçaları değiştirdi. Buzluk bölümünden işlemi gerçekleştirdi. Ustamız işlemden 1 gece önce de buzdolabını kapatıp kapaklarını da açmamızı söylemişti. Bakalım buzdolabı soğutacak mı :)
Proplu klima dereceleri bu gibi durumlarda çok işe yarıyor. Rakamsal bir veri görmek her zamaniçimi rahatlatır benim :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri