Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Çamaşır kurutma makinesi seçiminde dikkat edilecek kriterler nelerdir?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KorkutSA

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
yok
Merhaba @Adem Helvacı Hocam ve arkadaşlar;

Aslında her ürün grubu bazında marka model vermeden dikkat edilecek hususlar ve olması gerekenler belli bir önem derecelendirmesi yapılarak madde madde yazılar hazırlanmalı. Forum tepesine bunlar yapıştırılmalı.
Az önce kurutma makineleri ile ilgili forumda araştırmaya başladım ve kayboldum gittim.
Şimdi bir Çamaşır kurutma makinesi almaya karar verdim. Bunun nesine bakmam gerek seçerken? Bir de ne derecede önemli? Mesela; ısı pompalı modeller olduğunu öğrendim forumda gezerken. Bu önemlidir ve makinenin bu özelliğe sahip olan model ile olmayan arasında ücret farkı %30'a kadar tercih edilmelidir. Gibi bir çıkarım çok işe yarayacaktır. Adamın bütçesi yoktur önemli de olsa çıkmayabilir. Adamın bütçesini aşmıyordur şu markanın ısı pompasızını alacağıma bu marka bütçe sınırlarımda ve aynı fiyata ısı pompalısı geliyor alayım diyebilir. Herkes kendi bütçesine, yaşadığı servisteki yetkili servis durumuna göre kararını hazırlayacağımız çizelgelere göre verebilir.

VELHASIL; kurutma makinesi alırken nelere bakmalıyım?

İlk başta hibrit yani çamaşır+kurutma bir olmamalı. Ayrı alınmalı kurutma makinesi. Bütçe varsa tabiki ısı pompalı olması tercih sebebi. Yetkili servis ağının büyüklüğü ve servislerinin sunduğu kalite belli bir noktanın üzerinde olmalı. Fiyat skalasındaki makinelere göre enerji tüketimi ne kadar az olursa o kadar iyi. Bazı makinelerde galvaniz kaplama kazan kullanılabiliyor. Çelik kazan olması avantaj olabilir.

İlk başta hibrit yani çamaşır+kurutma bir olmamalı. Ayrı alınmalı kurutma makinesi. Bütçe varsa tabiki ısı pompalı olması tercih sebebi. Yetkili servis ağının büyüklüğü ve servislerinin sunduğu kalite belli bir noktanın üzerinde olmalı. Fiyat skalasındaki makinelere göre enerji tüketimi ne kadar az olursa o kadar iyi. Bazı makinelerde galvaniz kaplama kazan kullanılabiliyor. Çelik kazan olması avantaj olabilir.
Özetle;
  • Isı pompalı. (fiyat/performans bakılacak)
  • Bulunulan bölgede servis ağı. (Önemli)
  • Enerji sınıflandırması
  • Kazan tipi

Zaten hibrit olanlarda yanılmıyorsam halen ısı pompalı sistem yok zira kompresörü yerleştirecek alan bulamıyorlardı.

Yeni bir gelişme olmadıysa son durum bu şekildeydi.

Isı pompalılar ile Rezistanslılar arasındaki en temel özellik malum enerji verimliliği fakat kullanım sıklığına göre değerlendirildiğinde bazı ısı pompalı makineler ile bazı rezistanslı makineler arasındaki fiyat farkına bakınca ben rezistanslıyı almayı daha makul bulduğum durumlar da olabiliyor.

Arada 7.000tl fiyat farkı görmüştüm daha geçen hafta belirlediğim iki model arasında. Kendimce yaptığım bir hesapla o 7.000tl nin amorte edilebilmesi için ortala çıkan zaman diliminde makinenin ömrü bitiyordu zaten.

Yani kriterlere kullanım sıklığı ve alışkanlığı da dahil edilebilir bence. :ok

Zaten hibrit olanlarda yanılmıyorsam halen ısı pompalı sistem yok zira kompresörü yerleştirecek alan bulamıyorlardı.

Isı pompalılar ile Rezistanslılar arasındaki en temel özellik malum enerji verimliliği fakat kullanım sıklığına göre değerlendirildiğinde bazı ısı pompalı makineler ile bazı rezistanslı makineler arasındaki fiyat farkına bakınca ben rezistanslıyı almayı daha makul bulduğum durumlar da olabiliyor.

Arada 7.000tl fiyat farkı görmüştüm daha geçen hafta belirlediğim iki model arasında. Kendimce yaptığım bir hesapla o 7.000tl nin amorte edilebilmesi için ortala çıkan zaman diliminde makinenin ömrü bitiyordu zaten.

Bu önemli bir kriter. Ayrıca bugün verilecek 7bin₺ yerine her çalıştırdığımda 25₺ fazla elektrik parası ödemeyi rahatlıkla tercih edebilirim. Isı pompası ile rezistans arasında fiyat ve enerji tasarrufu dışında avantaj/dezavantaj var mıdır?

Bu önemli bir kriter. Ayrıca bugün verilecek 7bin₺ yerine her çalıştırdığımda 25₺ fazla elektrik parası ödemeyi rahatlıkla tercih edebilirim. Isı pompası ile rezistans arasında fiyat ve enerji tasarrufu dışında avantaj/dezavantaj var mıdır?
Aslında bana göre yoktur zira ikisinde de kalan sistem hep aynı donanım ve materyaller ile üretilir.

Sadece ısı pompalıları daha tercih edilir hale getirmek için onları daha fazla cilalayıp parlatıyorlar onun cazibesine bir şey diyemem.

Kabul ediyorum ki kompresör ile rezistans mukayese asla edilmez fakat sonuç odaklı bakacak olursak satın alım maliyetine bu derece büyük fark yaratması da bence kabul edilemez durumdur.

Aslında sevgili @İlteriş Yılmaz ile daha bugün görüştük, şu ürünlerden kendimiz satın alıp merak edilen tüm testleri üzerinde yapalım diye fakat malum tüm ürünler için kendimiz bütçe ayıramıyoruz.

Vatandaş da genelde destek programlarına ilgi göstermiyor yoksa ben 2-3 yıl önce de bir teklif sunmuş ve demiştim ki ''Herkes gönüllü destek olsa, Hesapta biriken para ile anketten çıkacak snuca göre çoğunluğun istediği ürün satın alınıp tüm incelemeleri yapıldıktan sonra takipçi ve üye dostlar arasında çekilişle çok cazip fiyata kendisine verilip sonraki ürüne odaklanılsa süper olur'' demiştim :D

Aslında sevgili @İlteriş Yılmaz ile daha bugün görüştük, şu ürünlerden kendimiz satın alıp merak edilen tüm testleri üzerinde yapalım diye fakat malum tüm ürünler için kendimiz bütçe ayıramıyoruz.

Vatandaş da genelde destek programlarına ilgi göstermiyor yoksa ben 2-3 yıl önce de bir teklif sunmuş ve demiştim ki ''Herkes gönüllü destek olsa, Hesapta biriken para ile anketten çıkacak snuca göre çoğunluğun istediği ürün satın alınıp tüm incelemeleri yapıldıktan sonra takipçi ve üye dostlar arasında çekilişle çok cazip fiyata kendisine verilip sonraki ürüne odaklanılsa süper olur'' demiştim :D
Bu konuda size katılamıyorum Adem Hocam. Tabii ki faydalı bir iş başlatmak istiyorsunuz. Fakat burada beklediğiniz verimi alamayacağımızı düşünüyorum. Çünkü çok fazla alanla ilgileniyorsunuz. TV'den beyaz eşyaya, bilgisayardan elektrikli ev aletlerine v.s.

Şimdi üreticilere baktığımızda bile her yıl model numaralarını değiştirmekteler. Hatta karşılaştırılamasın diye, satıcılara göre bile ürün kodlarını değiştiriyorlar. Bu kadar ürün çeşitliliği, bu kadar sık değiştirilen model ve ürün kodlamaları arasında harcayacağınız emekle, birkaç hafta boyunca test etmiş olduğunuz ürün incelemesinin geçerliliği ancak 8-9 ay olacaktır. Bu bile iyimser bir tahmin.

Adem abi 9 kğ çamaşır makinem kıyafetlerimde küçülme çekme yapmayacak en ucuz kurutma makinesi nedir aklında 2 model var mı önerebiliceğin teşekkürler

inceleriz forumundan öğrendiğime göre

Periyotlar halinde servisin gelip bakımını yapacağı meblağda seçimde önemli olmalı.
Ek garantilerde uzatılınca devamlı yetkili servis temizliği yapması gerekir. Bunun sonucuda toplam maliyette eklemek gerekir.

Birde hatırladığım servis gelmeden bakımın müşterileri tarafından yapılan modellerde var.

Bu biriken hav yangın riskide taşıyor mu?
hav alevlenecek hala gelebilir mi? nemi gittikten sonra kıvılcımla alevlenebilir mi?
Bu video uç bir örnek mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Adem abi 9 kğ çamaşır makinem kıyafetlerimde küçülme çekme yapmayacak en ucuz kurutma makinesi nedir aklında 2 model var mı önerebiliceğin teşekkürler
Kıyafetlerde küçülme, çekme demişsiniz. Küçültme, çekmeye makine mi neden olmaktadır yoksa yanlış kullanım, ürün kalitesi mi sebep olmaktadır?
Makineyse; bu teknik olarak nasıl gerçekleşiyor ve nasıl bazı modeller önleyebiliyor?
Bana sanki sebep, makinede kurutmaya uygun olmayan kıyafet atıldığı ya da içine sentetik atıp yünlü program seçmekten kaynaklanan bir durummuş gibi geliyor. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Giysilerin %99 unda tamburlu kurutma yapılmaz yazar. Kullanılan program ve ısı pompalı olması kıyafetlerin ömrü ve çekmesiyle doğrudan orantılı.

Giysilerin %99 unda tamburlu kurutma yapılmaz yazar. Kullanılan program ve ısı pompalı olması kıyafetlerin ömrü ve çekmesiyle doğrudan orantılı

Kalan %1 için mi milyonlarca makine satılıyor? :)

Öyle yazar çünkü firma kendini iyi veya kötü niyetle de olsa korumak ister.

Hemen her giysiye gayet de güzel kurutma yapılır. Nem sensörlü makine, güneş kuruluğu yerine askı kuruluğu seçimi ve uygun program ile hiçbir sıkıntı yaşamadan kurutma yapılır, 6-7 aydır istisnasız herşeyi makinede kurututuyorum. Daha çektiremedim :)

Etiketlere çok takılmayın. Kuru temizlemelik yünlü pantolonu da yıkıyorum sıkıntısız. Neyi nasıl yapacağınızı bilmek yeterli.

Kalan %1 için mi milyonlarca makine satılıyor? :)

Öyle yazar çünkü firma kendini iyi veya kötü niyetle de olsa korumak ister.

Hemen her giysiye gayet de güzel kurutma yapılır. Nem sensörlü makine, güneş kuruluğu yerine askı kuruluğu seçimi ve uygun program ile hiçbir sıkıntı yaşamadan kurutma yapılır, 6-7 aydır istisnasız herşeyi makinede kurututuyorum. Daha çektiremedim :)

Etiketlere çok takılmayın. Kuru temizlemelik yünlü pantolonu da yıkıyorum sıkıntısız. Neyi nasıl yapacağınızı bilmek yeterli.
6-7 aylik kullanim uzun bir sure değil bence dediklerinize katiliyorum ama eksik yonleri soyle olabilir. Rezistans olan isitici mi konforlu isitma saglar klima mi desem dogru cevap klimadir. Kurutma islemindede bu fark ediyor ama her programda mi derseniz değildir. Dolap kurulugu programini baz alarak bu aciklamayi yapiyorum. Camasirlar makineden alinip ütü bile yapmadan (neredeyse ütülü gibi çikmakta) dolaba kaldirilir bizim evde.

6-7 aylik kullanim uzun bir sure değil bence dediklerinize katiliyorum ama eksik yonleri soyle olabilir. Rezistans olan isitici mi konforlu isitma saglar klima mi desem dogru cevap klimadir. Kurutma islemindede bu fark ediyor ama her programda mi derseniz değildir. Dolap kurulugu programini baz alarak bu aciklamayi yapiyorum. Camasirlar makineden alinip ütü bile yapmadan (neredeyse ütülü gibi çikmakta) dolaba kaldirilir bizim evde.

Valla hocam, 6-7 aylık dediğim yeni ısı pompalı makine. Ondan evvel kendimizin olmasa bile bebeklerin çocukların çamaşırları giysilerimi okul kıyafetlerini vb hep arçelik kurutmalı makinelerde anti alerjik programda (en sıcak ayar) yıkayıp kuruttuk. O kadar sık yıkanıyorlardı hesap edin. Çekme olmadı.

Kaldı ki, her kurutmada çekmez ki bu. İlkinde çektiyse artık öyle kalır genel olarak.

Ha çeken tek bir şey hatırlıyorum. Annemin 50+ senelik Sümerbank basma kumaşından kıza elbise dikmiştik. O çekti bariz şekilde :)

Valla hocam, 6-7 aylık dediğim yeni ısı pompalı makine. Ondan evvel kendimizin olmasa bile bebeklerin çocukların çamaşırları giysilerimi okul kıyafetlerini vb hep arçelik kurutmalı makinelerde anti alerjik programda (en sıcak ayar) yıkayıp kuruttuk. O kadar sık yıkanıyorlardı hesap edin. Çekme olmadı.

Kaldı ki, her kurutmada çekmez ki bu. İlkinde çektiyse artık öyle kalır genel olarak.

Ha çeken tek bir şey hatırlıyorum. Annemin 50+ senelik Sümerbank basma kumaşından kıza elbise dikmiştik. O çekti bariz şekilde :)
Kurutma makinesinde ben şunu gördüm. Kaliteli, yoğun pamuklu, bahsettiğiniz eski kumaş cinsleri gibi olan kumaşlar eğer ki sentetiklerle beraber atılırsa, sentetikleri makine algıladığı için onlara yönelik bir kurutma yapıyor. İçinde de gariban pamuklu çekiyor. Ben öyle kotlarla beraber bir tişört kaçırmıştım bir zamanlar. Tişört düdük gibi kaldı. Ama o tişörtü 30 dereceden yüksekte bile yıkamazdım mesela.

Cinsine göre ayırmak çok önemli kurutma makinesinde. Yıkamada hadi yine bir nebze buruşur eder, belki renk karıştırır deriz ama kurutma daha hassas ayrım yapılması gereken bir cihaz. Tabii konforundan faydalanmak istiyorsak. Bir makine yıkadığım zaman bazen onu iki belki üç ayrı kurutmada kurutuyorum ki beni sonrasında ütü, kırışma, çekme gibi dertlerle yormasın.

Ay
Kurutma makinesinde ben şunu gördüm. Kaliteli, yoğun pamuklu, bahsettiğiniz eski kumaş cinsleri gibi olan kumaşlar eğer ki sentetiklerle beraber atılırsa, sentetikleri makine algıladığı için onlara yönelik bir kurutma yapıyor. İçinde de gariban pamuklu çekiyor. Ben öyle kotlarla beraber bir tişört kaçırmıştım bir zamanlar. Tişört düdük gibi kaldı. Ama o tişörtü 30 dereceden yüksekte bile yıkamazdım mesela.

Cinsine göre ayırmak çok önemli kurutma makinesinde. Yıkamada hadi yine bir nebze buruşur eder, belki renk karıştırır deriz ama kurutma daha hassas ayrım yapılması gereken bir cihaz. Tabii konforundan faydalanmak istiyorsak. Bir makine yıkadığım zaman bazen onu iki belki üç ayrı kurutmada kurutuyorum ki beni sonrasında ütü, kırışma, çekme gibi dertlerle yormasın.

Aynen dediğiniz gibi. Usülüne uygun kullanınca bir zararı yok.

Murat bey merhaba. kazan konusunda galveniz ile çelik kazan arasında çok fark varmı. Kazan aynı zamanda tambur oluyor değilmi. birde inci tambur var bu ne demek oluyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri