Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Cubigel-Huayi Kompresör hakkında.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Whowert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Whowert

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Cubigel
Selamun aleyküm cümleten foruma yeni üye oldum arkadaşlar. Buzdolabı kompresörüm(zel) mefta oldu bende yeni buzdolabı arayışına girdim ancak iyi kalite bir buzdolabı 40-45k en az. Bende kompresörü değiştirme niyetine girdim. Komşum beyaz eşya tamircisi cubigel marka kompresör takıyor 4k fiyata.İspanyol menşeili ve huayi ile ortak üretim yapıyorlar. Görselleri ekledim. Bu kompresör mevcut zel marka olana göre biraz daha ufak 1/4 hp olmasına rağmen. Sargıları bakır dedi usta ve boyutu küçük olması problem olmaz diye ekledi. Şimdi merak ettiğim bu gerçekte de böyle mi yani küçük olması sorun teşkil etmez mi? Ayrıca bu marka hakkında fikirleriniz nelerdir iş görür derseniz taktırmayı düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• IMG-20240210-WA0000.jpg
    IMG-20240210-WA0000.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 21
  • images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    13.8 KB · Görüntüleme: 21
En mantıklı iş olmuş. Usta kaynaklı bir sorun da yoksa randıman alırsınız diye düşünüyorum.
Usta çok kral adamdı sistemi azot yerine alkolle temizledi(en temiz yöntem) ve içindeki nemin tamamen çıkması için 1 gün bekleyip öyle gazı bastı. Ancak gazı 1 veya 2 gr fazla koydu bunun etkisi olur mu bilemiyorum zira kondenser civarından garip bir ses geliyor. Video paylaşacağım.

Usta çok kral adamdı sistemi azot yerine alkolle temizledi(en temiz yöntem) ve içindeki nemin tamamen çıkması için 1 gün bekleyip öyle gazı bastı. Ancak gazı 1 veya 2 gr fazla koydu bunun etkisi olur mu bilemiyorum zira kondenser civarından garip bir ses geliyor. Video paylaşacağım.
Kompresör borularında karlanma var mı? Dolap çalışmadığı için ilk çalıştırma uzun sürer ideal ısı yakalandıktan sonra normale döner.

Kompresör borularında karlanma var mı? Dolap çalışmadığı için ilk çalıştırma uzun sürer ideal ısı yakalandıktan sonra normale döner.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Video kaydına alacakken kompresör durdu buz kırma yapmaya başladı 1 saat civarı. İlki yakın çekim özellikle alt dondurucu kısımdan geliyor ses. Ayrıca kompresörü de kayda aldım her hangi bir karlanma vs yok. Ancak bu ses(uğultu)2.videodaki gibi uzaktan da duyulabiliyor. Şu anlık tek problem bu gibi.

Bu daha net duyulur hali.

Gaz kaynama sesi, mevcut. Gaz fazla gelse kompresör dönüş borusu karlanir yani 2-3 Gr etkisi yok.
Ses sistem temizliği, vakumun durumu, kılcal borunun puskrtme duruma kadar herşeyle bağlamı olabilir.

En net çözüm gazı tekrar salıp tekrar drayer gaz yapmak. Ama bu işlem kesin çözüm değildir. Bilginiz olsun.

Ses aslında "normaldir"

Gaz kaynama sesi, mevcut. Gaz fazla gelse kompresör dönüş borusu karlanir yani 2-3 Gr etkisi yok.
Ses sistem temizliği, vakumun durumu, kılcal borunun puskrtme duruma kadar herşeyle bağlamı olabilir.

En net çözüm gazı tekrar salıp tekrar drayer gaz yapmak. Ama bu işlem kesin çözüm değildir. Bilginiz olsun.

Ses aslında "normaldir"
Usta tekrar geldi sistemi temizledi hava basarak. Vakum+gazı bastı ve drayeri de değişti(önceki taktığı daha kısaydı).Şu an ses kesilmiş durumda. Ayrıca kompresörün sesi de azaldı. Tabi 1-2 gün beklemek lazım. Teşekkür ederim reis yardımlarınız için.

Son düzenleme:
1 ay sonra güncelleme. Kompresör arızalandı arkadaşlar şaka gibi ama evet. Klasik arıza kompresör kilitlendi. Servise götürdüm yenisiyle değiştiler .Ayrıca ilk montaj sonrası yaşadığım gaz kaynatma sesi de tekrar ortaya çıktı bu 1 aylık süreçte. Ustaya tekrar yaptıracağım.(+ek işçilik) Ramazan ramazan uğraş dur. 😑😑

1 ay sonra güncelleme. Kompresör arızalandı arkadaşlar şaka gibi ama evet. Klasik arıza kompresör kilitlendi. Servise götürdüm yenisiyle değiştiler .Ayrıca ilk montaj sonrası yaşadığım gaz kaynatma sesi de tekrar ortaya çıktı bu 1 aylık süreçte. Ustaya tekrar yaptıracağım.(+ek işçilik) Ramazan ramazan uğraş dur. 😑😑
Allah Allah bir de Embraco kompresör şansınız yokmuş. Kompresörü mü yenisiyle değişti aldığınız yer?

Allah Allah bir de Embraco kompresör şansınız yokmuş. Kompresörü mü yenisiyle değişti aldığınız yer?
Evet 1 yıl garantisi vardı garanti kapsamında degişti resmi bayi. Şans bizim buralara pek uğramaz ama 1 ay da çok komik bir süre yani 1 sene fln olsa hadi neyse. Ayrıca şu ses inanılmaz rahatsız edici umarım kompresör kaynaklıdır. Yarın göreceğiz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri