Neler yeni

Deprem Bölgesine Özel Oluşturulan Teknik Nedenle İptal Sürecinin Sona Ermesi Hakkında

Hepgel

Meraklı
Meraklı
Katılım
1 Kas 2023
Mesajlar
37
Tepki puanı
41
Puanları
18
Web sitesi
excelcozum.com
Sayın Yetkili,


Deprem Bölgesi 11 il özelinde oluşturulan Teknik nedenle iptal süreci 29 Aralık 2023 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek olup kanallardan ( Ofis, CC) Teknik Nedenle iptal yetkileri alınacaktır. Sadece 6 Şubat 2023-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında ücretsiz hat dondurma yapan müşterilerin Teknik Nedenle iptal hakkı olacak, bu hakkı 31 Mart 2024 tarihine kadar kullanabilecektir. 31 Mart 2024 tarihinden önce bu kitlenin iptal talebi olması durumunda BO ekibine ilgili kırılımlardan (Sıebel, Netyüz sistemlerinde) kayıt açılmalıdır. Mevcut süreçte olduğu gibi iptal siparişi BO ekibi tarafından girilecektir.
Teknik Nedenle iptal kaydı açılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar:
  • Müşteri hesabının altında TT mülkiyetinde olan bir cihaz ( HGW, Tivi vb.) varsa 10 Mayıs 2023 tarihinde çıkılan “Ohal İlleri TT Mülkiyetinde Olan Cihazların Teslim Süreci Hakkında Bilgilendirme" duyuruda ki sürece göre ilerlenmelidir. Müşterimiz cihazın enkaz altında kaldığını veya ağır hasarlı olduğu için binaya giremediğini beyan ediyorsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sistemi üzerinden hasar kontrolü yapılmalıdır. Kontrol sonucunda bina ağır hasarlı, yıkılmış olarak görünüyorsa bu müşterilerden cihaz iadesi beklenmemelidir. İptal için açılan kaydın içerisine hasar durumu eklenerek, cihazın FTD yapılması gerektiği belirtilmelidir.
  • Şubat-Mayıs arasında hat dondurma yapmış müşterilerin Temlikli cihaz taksitleri ötelenmişti, iptal durumunda son faturaya cihaz taksitleri toplu olarak yansıtılacağı bilgisi verilmelidir.
  • Teknik Nedenle İptalde cayma bedeli, bağlantı ücreti ve taksitli modem ücreti alınmayacaktır.
 
Üst