Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Derin Dondurucu Statik mi No-Frost mu?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mecanica

Meraklı
Meraklı
Bütçe
10000
Marka Model Bilgisi
Siemens - Arçelik
Sevgili dostlar,
Derin dondurucu alma arifesindeyken kafama takılan iki konu var.
Deniyor ki;
Statik karlanma-buzlanma yapar, yılda bir kere eritilip temizlenmeli ama elektrik kesintisinde daha uzun süre dayanır ve koku yapmaz,
No-Frost ise, buzlanma yapmaz ama koku yapar ve elektrik kesintisinde daha az soğuğu muhafaza eder.

Burda baktığımda her şekilde statik ağır basıyor. Özellikle uzun süreli saklamada koku açısından. Ama bunlar bildiğiniz üzere depo gibi kullanılıyor ve eritme mecburiyeti çok zor gözüküyor. Malum tüm dolabı boşaltmak gerek.

Tavsiyeleriniz nedir acaba?

@Tesla usta No-Frost'un N'sinden nefret eder :D statik dolaplara göre arıza çıkarma olasılığının daha yüksek olmasından dolayı. Ama gerçekçi baktığımızda No-Frost günümüzde lüks değil ihtiyaç konumuna geliyoruz. Ki zaten aldırdığımız dolaplara +4 yıl ek garanti yaptırın diye yalvarıyoruz böyle problemlerin önüne geçmek için. No-Frost koku yapar Statik yapmaz konusunda ne Statik dolapların koku yaptığına şahit oldu bu burunlar. Bu sorun dolaplarla alakalı değil dolaplara konan besinlerle alakalı durum. Paketlemelerine dikkat etmek gerek, aşırı kokacak ya da kokuşmuş şeyleri dolaba koymamak gerek, dolapları temiz kullanmak temizliklerini sık sık yapmak gerek. Ben şuan mağazaya gidip dolap ya da derin dondurucu alsam No-Frost alırım karlama yapmamasından dolayı. Gelelim ürün ihtiyacınıza. Sandık tipinde mi istiyorsunuz çekmeceli mi?

@Tesla usta No-Frost'un N'sinden nefret eder :D statik dolaplara göre arıza çıkarma olasılığının daha yüksek olmasından dolayı. Ama gerçekçi baktığımızda No-Frost günümüzde lüks değil ihtiyaç konumuna geliyoruz. Ki zaten aldırdığımız dolaplara +4 yıl ek garanti yaptırın diye yalvarıyoruz böyle problemlerin önüne geçmek için. No-Frost koku yapar Statik yapmaz konusunda ne Statik dolapların koku yaptığına şahit oldu bu burunlar. Bu sorun dolaplarla alakalı değil dolaplara konan besinlerle alakalı durum. Paketlemelerine dikkat etmek gerek, aşırı kokacak ya da kokuşmuş şeyleri dolaba koymamak gerek, dolapları temiz kullanmak temizliklerini sık sık yapmak gerek. Ben şuan mağazaya gidip dolap ya da derin dondurucu alsam No-Frost alırım karlama yapmamasından dolayı. Gelelim ürün ihtiyacınıza. Sandık tipinde mi istiyorsunuz çekmeceli mi?
Murat Bey, 6-7 çekmeceli dolap tarzı bakıyoruz. Dün Siemens ve Arçelik inceledim. Siemens kasa ve çekmece yapısı gereği (fiziki olarak ele gelen hissiyat) bakımından daha kaliteli geldi. Ama kesin çekmeceli alacağız

Benim önerim TEE Inverter kompresörlü Arçelik 2172 JEB olacaktır. +4 yıl ek garanti de yaptırırsanız sorun yaşama riskini minimuma indirirsiniz.

Benim önerim TEE Inverter kompresörlü Arçelik 2172 JEB olacaktır. +4 yıl ek garanti de yaptırırsanız sorun yaşama riskini minimuma indirirsiniz.
Üstadım şimdi bayiden çıktım. 2171 var dediler farkı yok dediler. Fark olmasa numara aynı olur dedim çıktım. Ne farkı vardır acaba 2171 de alınır mı acaba?

Biz siemens 6 çekmeceli aldık statik olanı tercih ettik çünkü statik olanın yiyecegin besin değerini daha uzun süre koruduğunu söyledi bilen insanlar. Tabi teknik bilgim olmadığı ici. Sadece kullanıcı olara yorumumu yapacağim. Biz performansindan memnunuz elektrik faturamizi da cok yükseltmedi. Ama ic hacmi cok geniş degil. Sanırım simenes lerde genel bir durum bu. Yani 7 cekmecelisinin de bizimkinden tek farkı cok küçük bir cekmecesinin daha olmasıydı. Kısacasi kalıbı genis ama ici dar siemens lerin. Bir de garanti islerini sevmiyorum Siemens in. Garantisini yıllık olarak cok yuksek bir miktara uzatiyorlar.. ama performans olarak güzel, memnunuz

Dondurucu dün kuruldu. Sabah temizliği yapıp çalıştırdık. Ancak ciddi seviyede ses var. Bu ilk çalışmaya özel değilse bu şekilde kullanmak imkansız. O şekilde yüksek bir gürültü var şu anda. Fotoları ve ses videosunu ekliyorum @Murat ALA
IMG_20230909_141525.jpgIMG_20230909_142212.jpgIMG_20230909_142225.jpg

Videoyu çekerken kompresörün yakınından çekerseniz güzel olur.
Murat Bey şu sekilde çektim. Sanki bir saat öncesine göre azalmış gibi. Ama tecrübeli olmadığından emin olamadım. Aslında tam dondurma işlemini tamamladıktan sonra bakmak lazım sanırım. Şu anda hala soğutma evresinde

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Murat Bey şu sekilde çektim. Sanki bir saat öncesine göre azalmış gibi. Ama tecrübeli olmadığından emin olamadım. Aslında tam dondurma işlemini tamamladıktan sonra bakmak lazım sanırım. Şu anda hala soğutma evresinde

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Ben kendim pek bir şey anlamadım yüksek ayarda çalışıyormuş normal gibime geldi Adem abiye attım o da müsait olduğunda bakacak.

İlk çalışmaya özeldir dolap ısısı ideale gelince durup durup kalkmaya başlar, yine sesi böyle olur ama uzun sürmez diye düşünüyorum.

Adem abiye sordum normal dedi çalıştıkça iner dedi. Inverter kompresör olduğu için tek kademede çalışmaz bu kompresörler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri