Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Dış ünite sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emrees
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Emrees

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Eca ecotech 12000
Merhabalar. Klimanın sesi normal mi bana mı yüksek geliyor anlamadım. İki sorum olacak

1- Isıtma modunda 27 dereceye ayarlıyorum, fan orta seviye veya otomatikte. Dış ünitenin fanı hep yüksek hızda dönüyor. Üfleme sesi bana mı yüksek geliyor bilmiyorum ama fanı hep yüksek hızda. İnverter klima yavaşlaması gerekmez mi?

2- Otomatik modda 27 dereceye ayarlarsam belli bir sonra kanatçıkları yukarı kaldırıp sıcak havayı kesiyor. Bu esnada dış ünite fanı duruyor bi kaç dakika sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Yine en yüksek seviyede dönüyor gibi çalışıyor. Odanın içine ses gelmiyor gibi bişey fakat motorun yanındayken üfleme sesi oldukça fazla. Telefona desibel ölçüm uygulaması indirdim, videoyu çektiğim mesafeden 54-55 desibel civarı ölçtü

Bunlar bir sorun mu emin değilim, aldığım ilk klima fakat inverter olayı bu değildir heralde. Fikri olan varsa şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Sorunu buldum gibi fakat emin değilim. Klimayı 24 derecede çalıştırdım, ısıttı güzel 15 dakka sonra dış ünite durdu. 5 dakika sonra tekrar çalıştı bi müddet sonra yeniden durdu. Salonun kapısını açık bıraktım uzun süredir durmadan çalışıyor. Klima daha 10 günlük Acaba klima mı büyük geliyor odaya termostat mı arızalı? Oda 20m klima 12000btu eca ecotech
O zaman klima büyük geldiği için kapı kapalıyken ortamın hızlı ısındığını sanıp termostat yapıyor ve 5 dk gibi kısa sürede ortamın soğuduğunu sanıp çalıştığı için yüksek frekansla başlayıp yüksek ses üretiyor gibi. Yaptığınız gibi kapı açık o derecelerde kullanarak uzun süre çalışmasını sağlayacaksınız anca bu durumda. Onun dışında videoda duvarla ayak arasındaki ufak titreşimin dışında klimanızda bir ses sorunu yok bence normal.

Almak için en merak ettiğim klimalardan birisi E.C.A ürünleri, ancak hiç doğru düzgün yorum, bilgi, ürün kalitesi, çalışma vs veri bulamadım.

Şirkette kullandığım Arçelik 24.000 BTU Inverter klimadan örnek vermem gerekirse, 23 derece ve 2 seviye fanda kullanıyorum. 26 m2 civarı olması lazım oda, sabahtan akşama kadar kesintisiz çalışıyor.

İlk başlarda sizde ki gibi durmalar kalkmalar oluyordu, onun sebebi de 30 a almamdan kaynaklıydı sanırım, hem ısıtmıyordu hem de duruyordu.

23 derece ve 2 kademe fan ile sabahtan akşama kadar hiç durmadan ısıtıyor şu an.

Arada merakımdan elimi uzattığımda bazen serin üflüyor, sıcak değil. O zaman ya inverter çalıştığı için ya da sorun var 😀 Klima uzmanı değilim.

Yetkili servisi nerdeyse gaz yok diyerek R410a üniteye R32 bastı, eski R410a gazın üzerine. Vakum da yapılmadı kurulurken.

Bu kasapların elinde iyi çalışıyor valla bu cihazlar 😂

Almak için en merak ettiğim klimalardan birisi E.C.A ürünleri, ancak hiç doğru düzgün yorum, bilgi, ürün kalitesi, çalışma vs veri bulamadım.

Şirkette kullandığım Arçelik 24.000 BTU Inverter klimadan örnek vermem gerekirse, 23 derece ve 2 seviye fanda kullanıyorum. 26 m2 civarı olması lazım oda, sabahtan akşama kadar kesintisiz çalışıyor.

İlk başlarda sizde ki gibi durmalar kalkmalar oluyordu, onun sebebi de 30 a almamdan kaynaklıydı sanırım, hem ısıtmıyordu hem de duruyordu.

23 derece ve 2 kademe fan ile sabahtan akşama kadar hiç durmadan ısıtıyor şu an.

Arada merakımdan elimi uzattığımda bazen serin üflüyor, sıcak değil. O zaman ya inverter çalıştığı için ya da sorun var 😀 Klima uzmanı değilim.

Yetkili servisi nerdeyse gaz yok diyerek R410a üniteye R32 bastı, eski R410a gazın üzerine. Vakum da yapılmadı kurulurken.

Bu arada oda 26 m2 civarı dedim ama tavan yüksekliği 5-6 metre civarı. 24.000 BTU o odaya sabah 7 de açtığımda anca soğuğu kırıyor öğlene kadar. İçeride 2 tane kocaman Demir Takım Tezgahı var. Demir kapaklı dolap var. O malzemelerin soğuğunun da kırılması gerekiyor ki ortamı soğutmasınlar kendi soğuklukları ile, o yüzden geç ısınıyor oda diye düşünüyorum. En azından kendi düşüncem bu şekilde.

Dün bir konuda denk geldi bendeki eca ecotech klima ile tcl elite klima bire bir aynı özelliklerde. Dış ünitenin üzerindeki yazı değerleri, vidaların yerleri, ve iç ünitenin içindeki kart diagramına kadar aynı olduğunu gördüm. Kart üstündeki numarayı googleda aratınca Tcl klima kart diagramını gösteriyor. Büyük ihtimal Tcl üretimi. Hatta benim klimanın kartta wifi soketi boşta, tcl wifi klima modülü arıyorum bulursam onu takıcam😂

Kapı açınca hiç duymaması çok normal ama ses çok çok yüksek

Montajcıları aramadınız mı hiç ?
Dün çağırdım servisi neyse geldiler titreşim sesini gösterdim ben sanıyorumki üniteyi ayaklardan söküp başka vida atacaklar. Neyse geldiler Üniteye asıldı kendini kaldırdı cidden sağlam duruyor. Baktım bi tanesi ayakla duvar arasına tahta parçası sıkıştırmaya çalışıyor. Söküp başka vida atsanıza onu bende yaparım dedim. Öyle yapamayız boruları falan sökmek gerekiyor baştan montaj yapmak lazım diye söyledi. O zaman gerek yok ben kendim hallederim deyip gönderdim. Duvarla arasına ince sert sünger tarzı bişey koydum titreşim sesini kesti. İlk çalışma zamanında fanın üfleme sesi var gibi o da normal heralde artık o basınçla üflemeye göre.

Dün çağırdım servisi neyse geldiler titreşim sesini gösterdim ben sanıyorumki üniteyi ayaklardan söküp başka vida atacaklar. Neyse geldiler Üniteye asıldı kendini kaldırdı cidden sağlam duruyor. Baktım bi tanesi ayakla duvar arasına tahta parçası sıkıştırmaya çalışıyor. Söküp başka vida atsanıza onu bende yaparım dedim. Öyle yapamayız boruları falan sökmek gerekiyor baştan montaj yapmak lazım diye söyledi. O zaman gerek yok ben kendim hallederim deyip gönderdim. Duvarla arasına ince sert sünger tarzı bişey koydum titreşim sesini kesti. İlk çalışma zamanında fanın üfleme sesi var gibi o da normal heralde artık o basınçla üflemeye göre.
Geçmiş olsun
Ümiteyi sökmeden çözülmesi çok iyi

Video?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri