Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hesabınızda sorun yok, İlginç bir şekilde bazı arkadaşlarımız yazdıkları tüm mesajları hiç üşenmeden revize ediyor ve nokta yapıp bırakıyor çünkü art niyetli yaklaşımların önüne geçmek için her forumda yeni üyelerin mesaj silme yetkisi kaldırılır.Yazdığım yorumlarda düzenle seçeneği artık gözükmüyor, kalktı mı yoksa benim hesapta mı bir sorun var acaba?![]()
Senin zaten düzenleme yapabiliyor olman lazımYazım takıntılı biri olarak her mesajımı 3-4 kere değiştiriyordum. "de"ler "ki"ler dahil hepsini 3-4 kere düzenliyorum ya da eklemeler yapıyorum. Fakat art niyetli kullanan olduğunu duyunca şaşırdım.
Evet denedim yapıyormuşum.Senin zaten düzenleme yapabiliyor olman lazım![]()
İbrahim konuyu siyaseten en nefret ettiğim tiplerle aynı kefeye koyacak düzeyde bir boyuta getirmene gerek yok zira benim sistem ile ilgilenmediğimi biliyorsun. İlterişin şehir dışında olduğunu da biliyorsun. Sırf bu tarz durumlar için ''Abi gel şunları öğren'' dediği için kabaca birkaç bölüme baktım acil durumlarda ben hallederim sen sonra düzenlersin dedim İlterişe.Adem Hocam, iyi hoş şeyler söylüyorsunda hep kötü tarafından bakmışsın olaya. İçerik paylaşımı yapan, ve sürekli edit yapmak zorunda kalanlar neden bu mağduriyeti yaşıyor. Farzı misal ben ders konuları açıyorum tek konu altında toparlamam gerekiyor konuları ve edit yapmam gerekiyor. Onun yanı sıra uzun mesajlar yazıyoruz, yazım yanlışlarımızın olduğunu sonradan farkediyoruz. Program paylaştık update gelmiş, edit yapmak zorundayız.
Yetki sınırla, şunu engelle, bunu kıs, bunu yont ile olmaz ki. herkesi aynı kefeye koymak etik değil. Yaşın yanında kuru neden yanıyor. Bence bu konu oturulup konuşulur, editleme hakkı gerekli gruplara verilir. gerektiğinde de alınır. İlla insan içerik paylaşıyor diye de hak verilsin demiyorum. Adam bir bilgi vermiştir, eksik ve hatalı yazmıştır bunu düzeltmek ister. Yazım yanlışı yapar düzeltmek ister.
Bir sürü varyosyan, bir sürü seçenek varken "aklınıza gelen tek şey engellemek" hakları kısıtlamak olması mantıklı değil. Aynı bizi yönetenlerin yaptığı gibi, engelle, sansürle, kapat. bence alternatif seçenekler göz önüne alınmalı.
Temelli kaldırılmış gibi görünüyor. Bende temelli bu hakkın kalkmasına doğal olarak tepki verdim, çünkü en çok kullandığım araçlardan bir tanesinin gitmesini istemem. Ben İlteriş'in şehir dışında olduğunu unutmuşum, malum eskisi kadar takip edemiyorum. Ki zaten bir konu açarak bunu belirttim, ama İlteriş gelince düzeltirse sevinirim. Ben değil herkesin işine yaradığı en önemli araçlardan bir tanesi diye düşünüyorum.İbrahim konuyu siyaseten en nefret ettiğim tiplerle aynı kefeye koyacak düzeyde bir boyuta getirmene gerek yok zira benim sistem ile ilgilenmediğimi biliyorsun. İlterişin şehir dışında olduğunu da biliyorsun. Sırf bu tarz durumlar için ''Abi gel şunları öğren'' dediği için kabaca birkaç bölüme baktım acil durumlarda ben hallederim sen sonra düzenlersin dedim İlterişe.
Ben kendimce şimdilik bu düzenlemeyi kaldırdım, ilteriş gelince ayarlamasını yapar. Forumdaki üyeler yazdıklarını birkaç saat veya bu gece düzenleyemeyince ne oluyor ki?
Bu mu yani sorun? Verdiğin örneklerle şurada kaldırdığım kytırık bir düzenlemenin ne bağlantısı var?
xenforo'da var, test etmek istersen xenforo kurulu bir admin paneli verebilirim. Süreli edit yapma hakkı veriliyor.Düzenleme geçmişi tutulup, istenildiğinde geri dönülen bir eklenti varsa güzel olabilir.
Bir de bazı forumlarda mesajı ilk 10-15 dk düzenlemeye izin veriyor, sonrasında kilitliyor gibi özellik görmüştüm sanki. Muhtemelen vBulletin yazılımında vardı o özellik. Bu yazılım için de böyle bir eklenti varsa daha da güzel olabilir.
Rüstem mesajlar eski haline getirilebiliyor sorun yok.Düzenleme geçmişi tutulup, istenildiğinde geri dönülen bir eklenti varsa güzel olabilir.
Bir de bazı forumlarda mesajı ilk 10-15 dk düzenlemeye izin veriyor, sonrasında kilitliyor gibi özellik görmüştüm sanki. Muhtemelen vBulletin yazılımında vardı o özellik. Bu yazılım için de böyle bir eklenti varsa daha da güzel olabilir.
Yok abim daha 1 saat önce kapattım. açılır gene sorun değil, kaldı ki forum ile ilgili öneriler bölümünde bunları zaten hep sizlerle istişare ediyoruz.Temelli kaldırılmış gibi görünüyor. Bende temelli bu hakkın kalkmasına doğal olarak tepki verdim, çünkü en çok kullandığım araçlardan bir tanesinin gitmesini istemem. Ben İlteriş'in şehir dışında olduğunu unutmuşum, malum eskisi kadar takip edemiyorum. Ki zaten bir konu açarak bunu belirttim, ama İlteriş gelince düzeltirse sevinirim. Ben değil herkesin işine yaradığı en önemli araçlardan bir tanesi diye düşünüyorum.
Kendi yazılarını düzenleme/silme zaman sınırı (Dakika) 5 dakika ayarlarsan güzel olur bence adem abi, normalde sınırsız olarak geliyor.Yok abim daha 1 saat önce kapattım. açılır gene sorun değil, kaldı ki forum ile ilgili öneriler bölümünde bunları zaten hep sizlerle istişare ediyoruz.
Ben eğer hesabı çalınmış vs ise, Alino farkedip başka hesap ile giriş yapıp durumu anlatır diye bilerek bekledim.
Açtım senin düzenleme yetkini.Kendi yazılarını düzenleme/silme zaman sınırı (Dakika) 5 dakika ayarlarsan güzel olur bence adem abi, normalde sınırsız olarak geliyor.
Sizin de açtım.Yazdığım yorumlarda düzenle seçeneği artık gözükmüyor, kalktı mı yoksa benim hesapta mı bir sorun var acaba?![]()
Doğrudur hocam şaşırdım gerçekten duyunca, bir de hepsini nokta ile değiştirmekte bir zaman ve emek istiyor neden yaparlar anlamış değilim. Adres, ad soyad gibi bir bilgin vardır değiştirmek istersin anlarım da her şeyi nokta ile değiştirmek ilginç.Hesabınızda sorun yok, İlginç bir şekilde bazı arkadaşlarımız yazdıkları tüm mesajları hiç üşenmeden revize ediyor ve nokta yapıp bırakıyor çünkü art niyetli yaklaşımların önüne geçmek için her forumda yeni üyelerin mesaj silme yetkisi kaldırılır.
Mesela bizim Alino vardı hatırlarsanız, hatta TCL Bilkom mağduru olarak değiştirmişti adını, ben de aslında marka hakları ile sıkıntı yaşayacağımız pahasına onayladım bu değişikliği, bu akşam 9 a kadar bir sorun yokken baktım hiç üşenmeden 258 mesajını tek tek editlemiş.
Alino mağdur bir tüketici, o mesajları silmesi için hiçbir gerekçe yok, ya hesabı çalındı ya da başka bir durum var. Veya en azından ben öyle olmasını umut ediyorum zira aksi durum bize de diğer dostlara da ayıp olur diye düşünüyorum.
Daha önce de aynı taktik ve aynı yöntem ile gidişler olunca geçici olarak yeni yetkilendirme yapana kadar kaldırdım.
Forumdan gitmek isteyen herkes, arzu ediyorsa sebep belirtip, arzu ediyorsa belirtmeksizin bize ''Silin kardeşim hesabımı'' diyebilir. Konuşuruz silinmesi gerekiyorsa sileriz sorun değil.
Sorun şu, Yahu arkadaş konuyu bile kendin açmışsın, yani konu sahibisin, insanlar da buna oturmuş emek vermiş sana fikir üretmiş cevap yazmış, konu olmuş sallıyorum 30 sayfa, sonra sen kendi yazdığın ne var ise siliyorsun, sana yazılan tüm mesajlar havada kalıyor. Dışarıdan bakan birisi için etkin bir forum için kötü bir görüntü. Buna kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum.
Bizim Orçun vardı mesela, Teknoseyirden tanışırız kendisi ile, hat5ta daha öncesinde benim youtube kanalından da tanışırız sanırım. Burada haftalarca sohbet ettik, sonra birgün baktım tüm mesajlar nokta ile editlenmiş, profil dahil herşey silinmiş gidilmiş.
Yani veda bile etmeden bu şekilde bir gidişi neden gerekli görür insanlar bilemiyorum
Sonuçta sizinle ilgili değil durum, halledeceğim merak etmeyiniz![]()
Yok hocam ben geçici hallettim, İlteriş gelince kalıcı ayarları halleder, ben de çok fazla harf hatası yaparım, boşluk tuşuna basışta zamanlama hatam çok olur mesel aşunun gib iolurDoğrudur hocam şaşırdım gerçekten duyunca, bir de hepsini nokta ile değiştirmekte bir zaman ve emek istiyor neden yaparlar anlamış değilim. Adres, ad soyad gibi bir bilgin vardır değiştirmek istersin anlarım da her şeyi nokta ile değiştirmek ilginç.
Ben de yazdıktan sonra imla hatası gözüme çarpıyor düzelteyim diyorum hemen, yada not düşmek gerekiyor. Sizin için nasıl uygunsa öyle kalması daha iyi tabi.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.