Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi elektrikli ısıtıcı önerisi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

osmannr

Araştırmacı
Araştırmacı
Katılım
23 Mar 2023
Mesajlar
108
Bütçe
5000
Marka Model Bilgisi
kumtel
hocam müstakil bir evde yaşıyorum sobalı. özetle kömür odun vs 15 20 k yı bulur. onun yerine ısıtıcı dünüyorum ama mantıklı mı değil mi bilemiyorum aylık yakacağı elektrik faturası ne olur vs. vede ufo yada yağlı radyatörler hangisi mantıklı olur.
 
hocam müstakil bir evde yaşıyorum sobalı. özetle kömür odun vs 15 20 k yı bulur. onun yerine ısıtıcı dünüyorum ama mantıklı mı değil mi bilemiyorum aylık yakacağı elektrik faturası ne olur vs. vede ufo yada yağlı radyatörler hangisi mantıklı olur.
küçük bir odaysa ve boş değilse elektrikle rahat ısınır. Yerine göre de değişir, Erzincan'da yaşayan birine elektrikle ısınmak saçma gelse de İzmir'de gayet normal bir durum oluyor. Evin yalıtım durumu hatta içindeki eşyalar bile etkili.
 
Elektrik ile ısınmanın maliyeti, kullanacağınız teknolojiye göre değişir zira elektrikli ısıtıcı dediğinizde pek fazla alternatifiniz yok, neticede işin ucu ya rezistans, ya d akompresöre dayanır.

Rakamlarla kafanızı karıştırmayayım fakat size şu şekilde izah etmeme müsaade edin.

Elektrikli ısıtıcı olarak bir rezistanslı soba kullanırsanız 1 verir 1 alırsınız.
Kompresörslü bir sistem kullanırsanız (Klima gibi) 1 verir 5 alırsınız

Ya da ''biraz matematiğe bulaşalım'' derseniz 25m2 bir alan üzerinden şu örnekleri de verebilirim size.

Öncelikle satın alım maliyeti olarak konuy abakıp, uzun soluklu kullanıcı oluıp olmadığınıza göre amortisamn hesabını da yapmanız gerekir yani 2000watt bir rezistanslı sobayı kaça satın alırsınız, 12.000btu klimayı kaça satın alırsınız kısmını bir kenara yazıp sonra da tüketim değerlerine göre aradaki farkı kaç ay veya yılda tolere edersiniz bunu iyi düşünmeniz lazım. Tabi klimanın sizi yaz derdinden kurtaracağını da unutmamanız gerekir.

Size rakamsal sonuç verecek olursak eğer 2000watt rezistasnı olan bir elektrikli ısıtıcı aldığınızı düşünelim.
25 m² bir alanda 2000 watt gücünde bir elektrikli sobanın üretebileceği ısı kalori değeri, sobanın verimliliğine bağlı olarak 1400 ile 1600 kalori arasında değişecektir. bizbuna ortalamaq 1500 diyelim.

Onun yerine aynı ortamı 12.000btu klima ile ısıtmak istediğimizi düşünelim
1 BTU 0,25 kalori olduğuna göre 12.000 BTU'luk bir klimanın verimliliğinin de %70 olduğunu varsayalım 12.000 BTU x 70% x 0,25 = 2.160 kalori sonucuna ulaşırız.
12.000BTU klima 2160 kalori üretmek için ortalama saatte 800watt enerji tüketsin. hadi biz buna da ortalama 2000 diyelim. (ki iyi bir klima ile bunu 2500 3000 olarak da düşünebiliriz ama rezistansın iyisi kötüsü olmaz)

Sonuca bakarsak eğer, 2000watt rezistans, 1 saatte 2kw yani 2000watt enerji tüketip size karşılığında 1500 kalori verecek. Yani 1500 kalori karşılığında her 1 saat için 5tl ödeyeceksiniz (Elektriği 2,5tl olarak düşünürsek)

Diğer yandan 12.000btu klima ise saatte ortalama 800watt tüketerek (İyi bir klima ile bu değer aslında 400 500 watt çok çok çok rahat olur) karşılığında size 2000 kalori verecek ve siz 2000 kalori için her bir saat için takribi 2tl ödeyeceksiniz.

Bakınız, rezistansta 2000watt demek 2000watt demektir hangi tip rezistans kullanılırsa kullanılsın, o ısıtıcının adına ne isim verilirse verilsin, radyant densin, infrared densin, konvektör densin ne denirse densin 2000watt demek 2000watt demektir ve saat başı 5tl ödersiniz.

Diğer yandan kompresör teknolojisinde ise BTU değeri aynı olsa dahi teknolojiyi işleme şekli mühendislik yönünden farklılık göstyerir ve sonuçlar da duruma göre iyileşir veya kötüleşir.

SEG klimada yaptığım ısıtma testlerinde ben 1200 1600watt arası tüketim de gördüm. Fakat diğer yandan saatlik 400 watt tüketim ile kışı geçirdiğim klimaları da bilirim yani burada durum elektrikli ısıtıcılardan farklıdır.

SONUÇ olarak satın alacağınız en rezil en berbat en pohtan klima dahi , satın alacağınız en kral ve en kaliteli elektrikli ısıtıcıdan en az iki kat daha yüksek kalori üretip en az yarısı kadar daha verimli tüketim yapar.

''Abi bu kadar boşa yazmışsın, klima alacak para yok, her şekilde elektrikli ısıtıcı alacağım hangisini alayım diye sordum'' dersen eğer, yukarıda yazdığım ''2000watt demek, 2000watt demektir'' lafımı iyi anla ve mümkün olan en ekonomik ısıtıcıyı al geç kardeşim, süslü püslü sözlere aldanma :ok
 
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri