Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Ev içi ses yalıtım için neler yapılabilir?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Engraulis

Gree Fairy 12 Tester
Gold Üye
Herkese merhaba. Yine farklı bir soru cevap başlığıyla aklımdakilere cevap arıyorum.
Malumunuz günümüz evlerde duvar zar gibi bu gidişle tuğla yerine sadece alçıpan koyacaklar.
Karşı dairemiz ile salon bitişik orada konuşulan ne varsa bizim salonda keza bizimkiler de oradadır muhtemelen. Bu o kadar dert değil ama karşı daire kiracı olunca her gelen gideni aratıyor. Önceki kiracı gece geç saatlere kadar kakara kikiri bir gülüyor sanki bina yıkılacak.
O çıktı şimdiki kiracı da sanki başka odası yok gibi bebekle beraber salonda yatıyor. Gece bebek ağlamasıyla uyanıp kırmızı balık ile uykuya geri dönüyorum 😀
Diyeceksiniz sen neden orada yatıyorsun. Kışın kalabalık oluyoruz anne baba filan köyden geliyor. Yazın da klima salonda olduğu için orada yatıyorum.

Velhasıl kelam bu ses geçirgenliğini en aza indirmek için ne yapabilirim? Sadece bitişik duvara bir uygulama yapmayı düşünüyorum. Belki bir sinema ses sistemi de alabilirim yan tarafı rahatsız etmeyelim.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

aküstik süngeri

fiyatını görünce anında vazgeçilecektir :D

Bu sünger kabin oda ortamlarında ses kaynağı merkezde iken dışarıya vermemek içindir.

Dıştan gelen ve düşük frekanstaki ses için kullanılmaz.

Salon 10cm daralmadan bir işlem sonuçlanmayacaktır

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Yumurta kabı dediği de zannımca bu ama fiyatı göründe kulaklık takar hayatıma devam ederim diyorsun 😂

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Merhabalar, ses yandan geliyorsa taş yünü, cam yünü, mantar levhalar veya akustik süngerler gibi malzemeler kullanarak duvarlarınızın ses geçirme özelliğini azaltabilirsiniz. Bu malzemeleri duvarlara yapıştırabilir veya alçıpan levhaların arasına yerleştirebilirsiniz. Özellikle üst kattan gelen seslerden şikayetçiyseniz, tavana ses yalıtımı yapabilirsiniz. Asma tavan arasına yalıtım malzemesi yerleştirebilirsiniz.

Bir malzemede kalınlık yoksa yalıtım yoktur diye düşünürüm hep ve bu şekilde de kullandım. Bilemedim epdm ne denli başarılı olur. Ben onu %90 zemin kaplamada kullandım.
4 mm vinil kaplama 30db ses yalıtımı sağlayabiliyor aslında, taş yünü + vinil veya epdm kaplama üzerine boardex iyi bir ses yalıtımı sağlar diye düşünüyorum. Ama tabi tavan ve tabandan da ses iletilmeye devam edecektir. Sonradan yapılan işler hep yarım yamalak oluyor.

4 mm vinil kaplama 30db ses yalıtımı sağlayabiliyor aslında, taş yünü + vinil veya epdm kaplama üzerine boardex iyi bir ses yalıtımı sağlar diye düşünüyorum. Ama tabi tavan ve tabandan da ses iletilmeye devam edecektir. Sonradan yapılan işler hep yarım yamalak oluyor.
Tamamen kesmesi için yan dairenin de yapması lazım diye biliyorum ama çoğunu kessin yeter şuan sanki duvar yok gibi

Tamamen kesmesi için yan dairenin de yapması lazım diye biliyorum ama çoğunu kessin yeter şuan sanki duvar yok gibi
Merhaba konu hakkında yardımcı olmak amacıyla önerim Feltbi izobozz diye bir araştırmanızı öneririm. Sesin geldiği duvara yapıştırıcı yardımıyla sabitlenip üzerine file ve dekoratif sıva uygulanabilir.

İnsan, yatak gıcırdaması :) , bilgisayar oyun oynar iken ki sese yapılacak izolasyon cam yünü

Dükkandan gelen kompresör, müzik aletleri, otomobilde içten yanmalı motora yapılacak izolasyon farklıdır.

Frekansları farklı.

Cam yünü uygulamasını 20 sene öncesinde iki arkadaşın dairesinde uygulamıştım.

İnsan, yatak gıcırdaması :) , bilgisayar oyun oynar iken ki sese yapılacak izolasyon cam yünü

Dükkandan gelen kompresör, müzik aletleri, otomobilde içten yanmalı motora yapılacak izolasyon farklıdır.

Frekansları farklı.

Cam yünü uygulamasını 20 sene öncesinde iki arkadaşın dairesinde uygulamıştım.
Doğru cevap cam yünü o zaman. Alcipan ile uygulamak gerek Doğru mu? Kaç cm kalınlık olur ortalama

Bilhassa yeni binalarda Tv montajlarında çok karşılaştımız bir durum. Matkabın tetiğine bastığımızda hop matkap ucu içerede alçıpan arkası strafor mecburen yalıtım dübeli ve vidası kullanıyoruz.Nedendir bilmiyorum maliyet daha mı ucuz yoksa gerçekten yalıtım amaçlımı çözemedim

Bilhassa yeni binalarda Tv montajlarında çok karşılaştımız bir durum. Matkabın tetiğine bastığımızda hop matkap ucu içerede alçıpan arkası strafor mecburen yalıtım dübeli ve vidası kullanıyoruz.Nedendir bilmiyorum maliyet daha mı ucuz yoksa gerçekten yalıtım amaçlımı çözemedim
Alçıpan olması maliyet, arkasında strafor olması da yalıtım. Maliyet sadece duvar yapmamak da değil. Statik açıdan düşününce binaya binen yük azalıyor bu da kolon kiriş hesaplarında daha az beton daha az demir demek.

Yan odadaki ses tamamen absorbe edilmek isteniyorsa, sadece sesin geldiği düşünülen duvara yalıtım yapılarak bu sesi tamamen kesme düşüncesi gerçekçi olmayacaktır. Aslında yapılması gereken şey yüzer oda. Kesin çözüm bu. Maliyeti ve oda ebatlarını küçültecek olması nedeniyle bu yöntemi tercih etme ihtimaliniz de düşük. Genelde stüdyo gibi izolasyonun çok önemli olduğu ortamlarda tercih edilir.

Yumurta kolisi şeklinde olan mı akustik sünger acaba? Evet epey kaba malzeme zaten

Akustik sünger ses yalıtımı için kullanılmaz. Ortamdaki sesi kontrol etmek için kullanılır. Örneğin ses prodüksiyonu yapılan bir ortamda "reverb" yani oda etkisi dediğimiz etkiden kurtulmak, uğultulu bas frekansları yok etmek için kullanılır. Akustik süngerler genelde high-mid, high frekansları kontrol altına almak için kullanılır. Bas frekanslar içinse iki kenarın birleştiği alanlara bass tuzakları uygulanır.

Akustik ile yalıtımı birbirine karıştırmamak gerek.

Yan odadaki ses tamamen absorbe edilmek isteniyorsa, sadece sesin geldiği düşünülen duvara yalıtım yapılarak bu sesi tamamen kesme düşüncesi gerçekçi olmayacaktır. Aslında yapılması gereken şey yüzer oda. Kesin çözüm bu. Maliyeti ve oda ebatlarını küçültecek olması nedeniyle bu yöntemi tercih etme ihtimaliniz de düşük. Genelde stüdyo gibi izolasyonun çok önemli olduğu ortamlarda tercih edilir.
Sesin geldiği duvara yapmak zor kiracı var yapmaz ev sahibi de tınlamaz. Ses iki yönlü muhtemelen bizim sesler de yan tarafa gidiyor. Tamamen kesme derdim yok epey azaltsa kafi.

Sesin geldiği duvara yapmak zor kiracı var yapmaz ev sahibi de tınlamaz. Ses iki yönlü muhtemelen bizim sesler de yan tarafa gidiyor. Tamamen kesme derdim yok epey azaltsa kafi.
Ürünün farklı kalınlıkları mevcut, dış cepheye yapılan ürünleri de var parke altına kullanılan ürünleri de biz parke altına uyguladık. 7mm olanını ama deneme fırsatımız olmadı henüz.Henüz daireye geçmedik ama sesi normal parke altı straforlarına göre daha fazla kesiyor gibi geldi.Biz önce firma ile iletişime geçerek numune istemiştik. Sizde öyle yapabilirsiniz yapmak istediğinizi anlatırsanız yardımcı olacaklardır.
youtube de uygulama videoları da mevcut.

Bir de duvara 150 dns taş yünü veya izocam tercihinize göre uygulamasını yapıp üzerine de agt nin panel çıtaları var onlardan uygulayabilirsiniz hem görüntü açısından hemde evde alçı vs inşaat pisliği açısından daha doğru bir uygulama olabilir.
belki sizin için en uygun bu olabilir.

Bir de duvara 150 dns taş yünü veya izocam tercihinize göre uygulamasını yapıp üzerine de agt nin panel çıtaları var onlardan uygulayabilirsiniz hem görüntü açısından hemde evde alçı vs inşaat pisliği açısından daha doğru bir uygulama olabilir.
belki sizin için en uygun bu olabilir.
Tek duvara uygulama olacak o yüzden bu sırıtır. Alçı sıva şart bir de fazla kalın uygulama olmaması lazım çünkü hemen yan duvarda petek vanası var tam ölçmedim ama alan dar

Herkese merhaba. Yine farklı bir soru cevap başlığıyla aklımdakilere cevap arıyorum.
Malumunuz günümüz evlerde duvar zar gibi bu gidişle tuğla yerine sadece alçıpan koyacaklar.
Karşı dairemiz ile salon bitişik orada konuşulan ne varsa bizim salonda keza bizimkiler de oradadır muhtemelen. Bu o kadar dert değil ama karşı daire kiracı olunca her gelen gideni aratıyor. Önceki kiracı gece geç saatlere kadar kakara kikiri bir gülüyor sanki bina yıkılacak.
O çıktı şimdiki kiracı da sanki başka odası yok gibi bebekle beraber salonda yatıyor. Gece bebek ağlamasıyla uyanıp kırmızı balık ile uykuya geri dönüyorum 😀
Diyeceksiniz sen neden orada yatıyorsun. Kışın kalabalık oluyoruz anne baba filan köyden geliyor. Yazın da klima salonda olduğu için orada yatıyorum.

Velhasıl kelam bu ses geçirgenliğini en aza indirmek için ne yapabilirim? Sadece bitişik duvara bir uygulama yapmayı düşünüyorum. Belki bir sinema ses sistemi de alabilirim yan tarafı rahatsız etmeyelim.

Fikirlerinize ihtiyacım var.
Konuyu sulandırmak istemem ama abi o çocuk büyüyene kadar daha çok kırmızı balık arı vız vız ceviz adam dinlersin 😂😂

Benim tüm müzik repertuarım şuanda bunlar üzerine kurulu 😂

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri