Neler yeni

Fırında Zeytinyağlı Kızartma

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Ölçü işi biraz kişiye göre değişiyor, benim yaptığım tarif 1 kişiye çok geldi, 1,5 hatta 2 kişilik diyebiliriz.
Malzeme olarak elimde patates, kabak ve biber vardı. Patatesler yumruktan daha küçük ve nemli ortamda durduğu için kabukları yeşillenmeye başlamıştı bu yüzden kabuklarını biraz kalın soydum. Yeşil kabaklar ise orta-küçük boy denecek cinstendi. 7 tane patates, 2 kabak, 2-3 tane de biber kullandım.
(fotoğraflara tıklayarak büyük halini görebilirsiniz)
IMG_20230930_184609.jpg
1- Tüm malzemeleri yıkayıp doğradım.

IMG_20230930_184600.jpg

2- Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim.

IMG_20230930_184813.jpg

3- Malzemeleri fırın tepsisine döktüm ve üstüne baharatlar ekledim (tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kekik)

IMG_20230930_185032.jpg

4- Bir küçük kahve fincanı zeytinyağı ekleyip karıştırdım. (yaklaşık yarım çay bardağı) sonra da bir parmak kadar su ekledim tepsiye.

IMG_20230930_185239.jpg

5- Tepsinin üstünü de yağlı kağıt ile kapatarak 20-25 dakika böyle pişirdim. (çatalla patatesleri kontrol ederek)

IMG_20230930_194705.jpg

6- Patatesler yumuşayıp yemek pişince üstünü açtım ve tepsiyi en üst rafa alarak 5 dakika kızarttım.

IMG_20230930_194923.jpg

7- Son olarak yemeği tabağa alıp, üstüne sarımsaklı yoğurt döktüm. Süs olsun diye de bir tutam kırmızı pul biber. :) İşte bu kadar.
 

muhammet göl

Midea AEP Tester
Kadim Üye
Katılım
31 Ocak 2023
Mesajlar
2,598
Tepki puanı
3,822
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Kahramanmaraş
Ölçü işi biraz kişiye göre değişiyor, benim yaptığım tarif 1 kişiye çok geldi, 1,5 hatta 2 kişilik diyebiliriz.
Malzeme olarak elimde patates, kabak ve biber vardı. Patatesler yumruktan daha küçük ve nemli ortamda durduğu için kabukları yeşillenmeye başlamıştı bu yüzden kabuklarını biraz kalın soydum. Yeşil kabaklar ise orta-küçük boy denecek cinstendi. 7 tane patates, 2 kabak, 2-3 tane de biber kullandım.

Ekli dosyayı görüntüle 8065
1- Tüm malzemeleri yıkayıp doğradım.

Ekli dosyayı görüntüle 8066

2- Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim.

Ekli dosyayı görüntüle 8067

3- Malzemeleri fırın tepsisine döktüm ve üstüne baharatlar ekledim (tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kekik)

Ekli dosyayı görüntüle 8068

4- Bir küçük kahve fincanı zeytinyağı ekleyip karıştırdım. (yaklaşık yarım çay bardağı) sonra da bir parmak kadar su ekledim tepsiye.

Ekli dosyayı görüntüle 8070

5- Tepsinin üstünü de yağlı kağıt ile kapatarak 20-25 dakika böyle pişirdim. (çatalla patatesleri kontrol ederek)

Ekli dosyayı görüntüle 8071

6- Patatesler yumuşayıp yemek pişince üstünü açtım ve tepsiyi en üst rafa alarak 5 dakika kızarttım.

Ekli dosyayı görüntüle 8072

7- Son olarak yemeği tabağa alıp, üstüne sarımsaklı yoğurt döktüm. Süs olsun diye de bir tutam kırmızı pul biber. :) İşte bu kadar.
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor ?
 
Üst