Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Google tv, tizen tv, webOS tv Hangisi tercih edilmeli

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

heiwaz

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Google tv, tizen tv, webOS tv
kullanım olarak sade ve işlevsel olması önemli

Ben Google TV kullanıyorum, daha önce android TV de kullandım, ikisi neredeyse aynı sadece birkaç arayüz değişikliği var, Google TV güncel olan yeni arayüz. Webos veya Tizen kullanmadım onlarla ilgili yorum yapamam ama Google TV (veya android TV ikisi için de geçerli yazdıklarım) ile TV den oldukça verim alıyorsunuz en basit TV nin video playerini beğenmediniz veya dosya yöneticisini beğenmediniz Google play storede birçok uygulama var alternatif olarak, istediğinizi beğendiğinizi yükleyip kullanabiliyorsunuz, IPTV her çeşidini her türlü yükleyebiliyorsunuz, inat TV kullanabiliyorsunuz ki bu en çok cezbeden tarafı çoğu kişi için. Sesli komut vs gayet güzel çalışıyor özellikle Google TV de, ses aç, ses 5 kademe kıs, TV kapat, TRT 1 aç, su şu şarkıyı çal, şu filmi oynat vs herşeyi komutla zahmetsizce yapabiliyorsunuz.

Lg tv vardı 512 mb ram ile webosu gayet hızlıydı. Şuan 2 gb ramli TCL 55c645 var. Google Tv yeri geliyor bazen kasıyor. Google tv alacaksanız ramine bakın eğer yüksekse alın. Aksi halde YENİ webosta tercih edilebilir.

3ünü de kullanan birisi olarak, en yavaş, ama en kullanıcı dostu olan kesinlikle WebOS (55NANO766QA)
seri, hızlı, kullanımı kolay, akıcı bir ara yüz için tizen (samsung m7 43)
her türlü uygulama olsun, apk vs istediğimi yükleyeyim, donanıma göre akıcı veya yavaş olabilen, doğru düzgün sesli komutu olan, espri bile yapsın derseniz Google TV (Philips 50PUS8808, TCL 50C725G).
Kullandığım ve deneyimlerim olan tv'leri parantez içlerine ekledim. Tizen ve WebOS'u kendi markalarından tercih ederseniz sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum, ama google tv'yi alırken mutlaka donanıma önem vermek gerekiyor. 1 sene fark ile aldığım 2 google tv arasında dağlar kadar fark var malesef.
Şu an webOS dışında Philips ve Samsung evde mevcut. İstediğiniz bir şey olursa deneyebilirim.

webos ve tizen lisans durumu nedir peki netflix veya diger uygulamalar da görüntü kalitesi nasıl sizce

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri