Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 55GGU9760A alınır mı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Beyazıt

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Tv arayışındayım ulusal kanallar, netflix youtube vs kullanacağım. Android webos farketmez 3 metreden 35 dereceyi geçmeyecek açıdan izleyeceğim, 50-55 inç yeterli olur. Sorun çıkarmayacak bir tv arıyorum.
Grundig 55GGU9760A mediamarkt'ta inceledim hoşuma gitti vatan bilgisayar online indirimli 12 400 tl.
Biraz araştırınca sorunsuz tv görmedim 15 bin bandına
Bu tv nasıldır ne önerirsiniz.

Merhaba arkadaşlar
Tv arayışındayım ulusal kanallar, netflix youtube vs kullanacağım. Android webos farketmez 3 metreden 35 dereceyi geçmeyecek açıdan izleyeceğim, 50-55 inç yeterli olur. Sorun çıkarmayacak bir tv arıyorum.
Grundig 55GGU9760A mediamarkt'ta inceledim hoşuma gitti vatan bilgisayar online indirimli 12 400

tl.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
ben şahsen deneyimledim grundigin en üs seviye ürününde bile video daki sorunları yaşadım tavsoyem farklı modellere yönelmeniz

Merhaba arkadaşlar
Grundig 55GGU9760A mediamarkt'ta inceledim hoşuma gitti vatan bilgisayar online indirimli 12 400 tl.
tavsiye etmiyoruz. bilinmezliklerle dolu bir ürün. riske girme.

55GGU9760 A ve 55GGU8960 B her iki televizyonu 2 ay gibi bir süre içerisinde deneyimleme fırsatım oldu.
Yetkili servis hizmet kaygısı ile Grundig GGU8960B modelini vatan bilgisayardan aldım. TV kuruldu ilk bir kaç gün gayet hoşumuza gitti neredeyse bir sorun yok gibiydi. Panel testleri vs yaptım çok büyük sorunlar yoktu. Ancak güçlü bas seslerde televizyonda bir titreşim sesi farkettik. Farklı müziklerde ve bas içeren filmlerde denedik sonuç aynı. Bu sesi denemeniz için size iki örnek vereyim: Dua Lipa Break My Heart ve Netflix'te bulunan Cem Yılmaz Elit Plus videosu. Cem Yılmaz videosunda açılışça çalan arkaplan müziğinde inanılmaz rahatsız edici titreşim sesi veriyordu. Ben de hemen servisi aradım ve arkadaşlar hemen ilgilendiler. Benimle birlikte anlamaya çalıştılar. Mühendisleri ile bağlantı kurup nedenini araştırdılar. Neticede bana iki yol sundular. Sol hoparlörden ağırlıklı gelen ses için hoparlör değişimi ve 1 yıl + garanti, iade veya değişim. Ben de tvden memnun olduğum için parça değişimi talep ettim.
Ardından parça değişimi yapıldı (hatta servis arkadaşlarla birlikte açıldı tv. Parça gözetimimizde değişti ). Kasa açıkken bu sorun yoktu ancak kasa kapanınca sorun devam etti. Bu durumda serviste görevli arkadaş, benden tv yi farklı satış kanallarında gidip deneyeceğini ve tvyi serviste araştıracağını bu süre içinde benim de değişim veya iade alabileceğimi söylediler. Ancak değişim olursa iade ve değişimde sorun olabileceğini de dile getirdiler. Bu nedenle ben de iade istedim. İadem hemen onaylandı.
Bir süre sonra Arçelik merkezden bana bir telefon geldi. İademin onaylandığı ancak istersem 9760a modeli ile ücret ödemeden değişim olabileceği söylendi. Ben de değişimi aynı sorun yaşarsak diye istemediğimi iade veya değişim garantisi verirlerse değişimi onaylayacağımı söyledim.

Buraya kadar anlattıklarımın dışında şunu söylemeliyim. Arçelik servisinden ve arkadaşlardan çok memnun kaldık. Tüm taleplerinizi eksiksiz karşılıyor ve gerçekten ilgileniyorlar. 8960b kötü mü bence değil ancak çok küçük bir tasarım hatası var. Bence hoaparlörler alt kasaya çok yakın olduğu için (ki içinde bir kabin mevcut.) yüksek baslarda alt kasaya temas ediyor. Bunu servise de belirttim. Bulunduğunuz yerde diğer servislerden memnun değilseniz kesinlikle arçelik servis tercih edebilirsiniz.

Neticede 9760A modeli geldi ve kuruldu ben yine bu testleri vs yaptım . Ancak aynı sorun mevcuttu. Hattta şöyle söyliyim gelen panel 8960dan daha kötüydü. Fotoları da en alta ekliyorum. Neyse dedik arkadaşları ve firmayı da yormayalım çünkü çok iyi niyetli hareket ediliyor. Tv teslim alındı biz normal hayatımıza döndük:)

Bir iki gün içinde internet kullanan uygulamalarda bir süre kaldıktan sonra uyduya geçersek ses kesilmesi problemi ortaya çıktı. Yani dsmart go izliyoruz bir saat oradan uyduya geçiyoruz sesli açılıyor ancak beş saniye sonra ses kesiliyor. Tekrar düzelmesi için tv tam kapatılıp açılması gerekiyor. Böylece bana verdikleri söze istinaden iade istedim. Ve hemen kabul ettiler.

Sonuç: Televizyonlar ortalamanın üstünde kalitede (tasarım malzeme vs.). İkinci gelen 9760 serisi panel yerleşimi farklı. Çerçeve tasarımı farklı. Ses kalitesi test ettiğim benzer televizyonlardan daha iyi. Ancak panel kalitesi hakkında bir söyleyeceğim yok. Alta fotoğrafları ekliyorum. Bu fotoğraflar 9760 a ait. 8960 bu şekilde değildi sadece köşelerde homojen karaltı vardı. Ancak hepsinin sonunda Arçelik servis hizmeti 10 üzerinden 10. Kendinizi değerli hissediyorsunuz.
umarım bir fikir edinebilmişinizdir.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.13 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.13 (1).jpeg
    15.3 KB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.13.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.13.jpeg
    15.6 KB · Görüntüleme: 41
  • WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14 (1).jpeg
    15.2 KB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14 (2).jpeg
    14.8 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14 (3).jpeg
    15.4 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.14.jpeg
    16.3 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.15 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.15 (1).jpeg
    19.7 KB · Görüntüleme: 39
  • WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.15.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-14 at 12.10.15.jpeg
    17.8 KB · Görüntüleme: 49
55GGU9760 A ve 55GGU8960 B her iki televizyonu 2 ay gibi bir süre içerisinde deneyimleme fırsatım oldu.
Yetkili servis hizmet kaygısı ile Grundig GGU8960B modelini vatan bilgisayardan aldım. TV kuruldu ilk bir kaç gün gayet hoşumuza gitti neredeyse bir sorun yok gibiydi. Panel testleri vs yaptım çok büyük sorunlar yoktu. Ancak güçlü bas seslerde televizyonda bir titreşim sesi farkettik. Farklı müziklerde ve bas içeren filmlerde denedik sonuç aynı. Bu sesi denemeniz için size iki örnek vereyim: Dua Lipa Break My Heart ve Netflix'te bulunan Cem Yılmaz Elit Plus videosu. Cem Yılmaz videosunda açılışça çalan arkaplan müziğinde inanılmaz rahatsız edici titreşim sesi veriyordu. Ben de hemen servisi aradım ve arkadaşlar hemen ilgilendiler. Benimle birlikte anlamaya çalıştılar. Mühendisleri ile bağlantı kurup nedenini araştırdılar. Neticede bana iki yol sundular. Sol hoparlörden ağırlıklı gelen ses için hoparlör değişimi ve 1 yıl + garanti, iade veya değişim. Ben de tvden memnun olduğum için parça değişimi talep ettim.
Ardından parça değişimi yapıldı (hatta servis arkadaşlarla birlikte açıldı tv. Parça gözetimimizde değişti ). Kasa açıkken bu sorun yoktu ancak kasa kapanınca sorun devam etti. Bu durumda serviste görevli arkadaş, benden tv yi farklı satış kanallarında gidip deneyeceğini ve tvyi serviste araştıracağını bu süre içinde benim de değişim veya iade alabileceğimi söylediler. Ancak değişim olursa iade ve değişimde sorun olabileceğini de dile getirdiler. Bu nedenle ben de iade istedim. İadem hemen onaylandı.
Bir süre sonra Arçelik merkezden bana bir telefon geldi. İademin onaylandığı ancak istersem 9760a modeli ile ücret ödemeden değişim olabileceği söylendi. Ben de değişimi aynı sorun yaşarsak diye istemediğimi iade veya değişim garantisi verirlerse değişimi onaylayacağımı söyledim.

Buraya kadar anlattıklarımın dışında şunu söylemeliyim. Arçelik servisinden ve arkadaşlardan çok memnun kaldık. Tüm taleplerinizi eksiksiz karşılıyor ve gerçekten ilgileniyorlar. 8960b kötü mü bence değil ancak çok küçük bir tasarım hatası var. Bence hoaparlörler alt kasaya çok yakın olduğu için (ki içinde bir kabin mevcut.) yüksek baslarda alt kasaya temas ediyor. Bunu servise de belirttim. Bulunduğunuz yerde diğer servislerden memnun değilseniz kesinlikle arçelik servis tercih edebilirsiniz.

Neticede 9760A modeli geldi ve kuruldu ben yine bu testleri vs yaptım . Ancak aynı sorun mevcuttu. Hattta şöyle söyliyim gelen panel 8960dan daha kötüydü. Fotoları da en alta ekliyorum. Neyse dedik arkadaşları ve firmayı da yormayalım çünkü çok iyi niyetli hareket ediliyor. Tv teslim alındı biz normal hayatımıza döndük:)

Bir iki gün içinde internet kullanan uygulamalarda bir süre kaldıktan sonra uyduya geçersek ses kesilmesi problemi ortaya çıktı. Yani dsmart go izliyoruz bir saat oradan uyduya geçiyoruz sesli açılıyor ancak beş saniye sonra ses kesiliyor. Tekrar düzelmesi için tv tam kapatılıp açılması gerekiyor. Böylece bana verdikleri söze istinaden iade istedim. Ve hemen kabul ettiler.

Sonuç: Televizyonlar ortalamanın üstünde kalitede (tasarım malzeme vs.). İkinci gelen 9760 serisi panel yerleşimi farklı. Çerçeve tasarımı farklı. Ses kalitesi test ettiğim benzer televizyonlardan daha iyi. Ancak panel kalitesi hakkında bir söyleyeceğim yok. Alta fotoğrafları ekliyorum. Bu fotoğraflar 9760 a ait. 8960 bu şekilde değildi sadece köşelerde homojen karaltı vardı. Ancak hepsinin sonunda Arçelik servis hizmeti 10 üzerinden 10. Kendinizi değerli hissediyorsunuz.
Öncelikle teşekkür ederim süreci bizimle paylaştığınız için. Arçelik sers olarak müşterisini üzmemiş ama problemli bi tv olunca süreç can sıkıyor. Ben tercihimi lg 50uq8100 den yana kullandım bugün gelir yarında kurulacak. İnşallah düzgün bişey gelir uğraşmadan tv işini kapatırım.

80 küsür gündür 55GGU 9760 A kullanıyorum. Panelde rahatsız etmeyen ışık sızması var. Ama bu durum kişiden kişiye değişiyor. Beni kesinlikle rahatsız etmedi. Ne ışıkta, ne de karanlıkta film izlerken rahatsız etmiyor. Ha ne zaman rahatsız ediyor. Gece karanlıkta seyrettiğiniz filmde üstte, altta siyah bant var ise koyu sahnelerde siyah bant filmden ayırt edilmez hale gelebiliyor. Bunu sadece deneme için yaptım. Yoksa gece TV seyreden biri değilim.

Bunun dışında TV'nin fişi prize takılıp ilk açıldığında TV biraz saçmalıyor. Şöyle. Görüntü ekrana geldikten sonra kumandadan komut vermek isteseniz hemen yapmıyor. 10 saniye filan gecikiyor. Fakat siz yapmadı deyip kumandaya basmaya devam ederseniz tüm verdiğiniz komutları arka arkaya sıralıyor. Ama bu sadece TV sıfırdan elektriğe bağlanıp ilk açıldığında oluyor. Sanırım yazılım yüklemesi o anda devam ediyor fakat biz acele edip komut veriyoruz.

Ses konusunda bir sıkıntı yaşamadım. TV'de bas yok deniyor. Bas yok hali buysa bas olsa nasıl olurdu. Bilmiyorum. Deneme için Netflix'te I am Mother filminin başındaki jenerik müziğini tavsiye ederim.

Benim için 2 kötü durumu var.

1. USB'den NTFS desteği yok. sadece FAT32 desteği var. Bu kötü
2. Kumandada önceki kanala dönme tuşu yok. Aslında olmalıydı.

Duvara askı aparatı yanında ücretsiz geliyor.

Hocam. Resimlerde TLC kanalının logosu çok kenarda gibi geldi bana. Kayıplı görüntü seyrediyorsunuz. Görüntü özelliklerine girip TAM EKRAN yapın. Görüntü kayıpsız hale gelsin. Bunu en iyi BEYAZ TV kanalında test edebilirsiniz. BEYAZ TV logosu panelin sol tarafında panelin kenarına dayanmışsa kayıplı görüntü seyrediyorsunuz. Haberiniz olsun.

Hocam. Resimlerde TLC kanalının logosu çok kenarda gibi geldi bana. Kayıplı görüntü seyrediyorsunuz. Görüntü özelliklerine girip TAM EKRAN yapın. Görüntü kayıpsız hale gelsin. Bunu en iyi BEYAZ TV kanalında test edebilirsiniz. BEYAZ TV logosu panelin sol tarafında panelin kenarına dayanmışsa kayıplı görüntü seyrediyorsunuz. Haberiniz olsun.
Dsmart go üzerinden açıktı belki ondandır.
Grundig 9670 ve 8969 ses kalitesi bence orta üst. Gayet temiz net baslar vs mevcuttu. Ancak güçlü baslarda kasa titreşimi mevcuttu. İkinci olumsuz durum ise bir süre internet izleyin ve uyduya geçin ses gidiyor. Sanırım hepsindr varmış. Uydu izlemeyen için çnemli değildir.

Grundig 55GGU 9760 A TV'ye ait kanal geçiş hızları bu videoda:

Çekim bu sabah tarafımdan yapıldı. Hız konusunda yorum sizin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Grundig 55GGU 9760 A TV'ye ait kanal geçiş hızları bu videoda:

Çekim bu sabah tarafımdan yapıldı. Hız konusunda yorum sizin.

Gayet normal. Sonuçta Android TV. Dert edilecek bir yanı yok.

Adem Hocam.

Bir sorum olacak. Şimdi benim aldığım Grundin 55 inc Android TV NTFS desteklemiyor malum olunduğu üzere. Arçelik bunun güncelleme ile halledileceğini, azcık sabredilmesi gerektiğini belirtmiş. Ve dün akşam itibari ile güncelleme gelmiş. Android 12 için gelmiş. Benim TV android 11 işletim sistemli. Bunu ben de yükleyebilir miyim. Yoksa sıkıntı mı yaşarım.

Adem Hocam.

Bir sorum olacak. Şimdi benim aldığım Grundin 55 inc Android TV NTFS desteklemiyor malum olunduğu üzere. Arçelik bunun güncelleme ile halledileceğini, azcık sabredilmesi gerektiğini belirtmiş. Ve dün akşam itibari ile güncelleme gelmiş. Android 12 için gelmiş. Benim TV android 11 işletim sistemli. Bunu ben de yükleyebilir miyim. Yoksa sıkıntı mı yaşarım.
Arçelik'in siteden televizyonun seri numarası ile sorgulama yapınca çıkan son sürüm televizyonda yüklü değilse yükleyin yüklüyse başka bir şey yüklemeye çalışmayın kartı bozarsınız.

Grundig, Arçelik ve Beko Android TV'si olanlara müjde. Arçelik firması NTFS desteklemeyen TV'leri için güncelleme yayınlamış. Şu anda öğrendiğim bilgiye göre deneyen bir üye güncelleme sonunda NTFS disklerin TV'de açıldığını söyledi.

Teşekkürler Arçelik.

Grundig, Arçelik ve Beko Android TV'si olanlara müjde. Arçelik firması NTFS desteklemeyen TV'leri için güncelleme yayınlamış. Şu anda öğrendiğim bilgiye göre deneyen bir üye güncelleme sonunda NTFS disklerin TV'de açıldığını söyledi.

Teşekkürler Arçelik.
Sizin televizyon ne alemde geldi mi güncelleme?

Sizin televizyon ne alemde geldi mi güncelleme?
Haber veren arkadaşın bu sabah yazdığı mesajı bekliyordum. Hiç bir şey yapmadım. Android 11'ler için de geçerliymiş. Nisan 2023 olarak geçiyormuş güncelleme.

Aslında güncelleme korktuğum bir şey. Hiç TV güncellemesi yapmadım. Yaparsam ilk olacak. Bi şekilde halledeceğim bakalım.

Haber veren arkadaşın bu sabah yazdığı mesajı bekliyordum. Hiç bir şey yapmadım. Android 11'ler için de geçerliymiş. Nisan 2023 olarak geçiyormuş güncelleme.

Aslında güncelleme korktuğum bir şey. Hiç TV güncellemesi yapmadım. Yaparsam ilk olacak. Bi şekilde halledeceğim bakalım.
Grundig'in sitede sorgulama yaptığınızda ne çıkıyor tarih ve sürüm olarak? Belki geldi sizinkilere de. OTA'ya geç düşer güncellemeler siteden kontrol edin geldiyse USB bellek ile yükleyin.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri