55GGU9760 A ve 55GGU8960 B her iki televizyonu 2 ay gibi bir süre içerisinde deneyimleme fırsatım oldu.
Yetkili servis hizmet kaygısı ile Grundig GGU8960B modelini vatan bilgisayardan aldım. TV kuruldu ilk bir kaç gün gayet hoşumuza gitti neredeyse bir sorun yok gibiydi. Panel testleri vs yaptım çok büyük sorunlar yoktu. Ancak güçlü bas seslerde televizyonda bir titreşim sesi farkettik. Farklı müziklerde ve bas içeren filmlerde denedik sonuç aynı. Bu sesi denemeniz için size iki örnek vereyim: Dua Lipa Break My Heart ve Netflix'te bulunan Cem Yılmaz Elit Plus videosu. Cem Yılmaz videosunda açılışça çalan arkaplan müziğinde inanılmaz rahatsız edici titreşim sesi veriyordu. Ben de hemen servisi aradım ve arkadaşlar hemen ilgilendiler. Benimle birlikte anlamaya çalıştılar. Mühendisleri ile bağlantı kurup nedenini araştırdılar. Neticede bana iki yol sundular. Sol hoparlörden ağırlıklı gelen ses için hoparlör değişimi ve 1 yıl + garanti, iade veya değişim. Ben de tvden memnun olduğum için parça değişimi talep ettim.
Ardından parça değişimi yapıldı (hatta servis arkadaşlarla birlikte açıldı tv. Parça gözetimimizde değişti ). Kasa açıkken bu sorun yoktu ancak kasa kapanınca sorun devam etti. Bu durumda serviste görevli arkadaş, benden tv yi farklı satış kanallarında gidip deneyeceğini ve tvyi serviste araştıracağını bu süre içinde benim de değişim veya iade alabileceğimi söylediler. Ancak değişim olursa iade ve değişimde sorun olabileceğini de dile getirdiler. Bu nedenle ben de iade istedim. İadem hemen onaylandı.
Bir süre sonra Arçelik merkezden bana bir telefon geldi. İademin onaylandığı ancak istersem 9760a modeli ile ücret ödemeden değişim olabileceği söylendi. Ben de değişimi aynı sorun yaşarsak diye istemediğimi iade veya değişim garantisi verirlerse değişimi onaylayacağımı söyledim.
Buraya kadar anlattıklarımın dışında şunu söylemeliyim. Arçelik servisinden ve arkadaşlardan çok memnun kaldık. Tüm taleplerinizi eksiksiz karşılıyor ve gerçekten ilgileniyorlar. 8960b kötü mü bence değil ancak çok küçük bir tasarım hatası var. Bence hoaparlörler alt kasaya çok yakın olduğu için (ki içinde bir kabin mevcut.) yüksek baslarda alt kasaya temas ediyor. Bunu servise de belirttim. Bulunduğunuz yerde diğer servislerden memnun değilseniz kesinlikle arçelik servis tercih edebilirsiniz.
Neticede 9760A modeli geldi ve kuruldu ben yine bu testleri vs yaptım . Ancak aynı sorun mevcuttu. Hattta şöyle söyliyim gelen panel 8960dan daha kötüydü. Fotoları da en alta ekliyorum. Neyse dedik arkadaşları ve firmayı da yormayalım çünkü çok iyi niyetli hareket ediliyor. Tv teslim alındı biz normal hayatımıza döndük
Bir iki gün içinde internet kullanan uygulamalarda bir süre kaldıktan sonra uyduya geçersek ses kesilmesi problemi ortaya çıktı. Yani dsmart go izliyoruz bir saat oradan uyduya geçiyoruz sesli açılıyor ancak beş saniye sonra ses kesiliyor. Tekrar düzelmesi için tv tam kapatılıp açılması gerekiyor. Böylece bana verdikleri söze istinaden iade istedim. Ve hemen kabul ettiler.
Sonuç: Televizyonlar ortalamanın üstünde kalitede (tasarım malzeme vs.). İkinci gelen 9760 serisi panel yerleşimi farklı. Çerçeve tasarımı farklı. Ses kalitesi test ettiğim benzer televizyonlardan daha iyi. Ancak panel kalitesi hakkında bir söyleyeceğim yok. Alta fotoğrafları ekliyorum. Bu fotoğraflar 9760 a ait. 8960 bu şekilde değildi sadece köşelerde homojen karaltı vardı. Ancak hepsinin sonunda Arçelik servis hizmeti 10 üzerinden 10. Kendinizi değerli hissediyorsunuz.
umarım bir fikir edinebilmişinizdir.