Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 342
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 338
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 329
65 GHQ 9500 cihaz "en azından şu anki hali ile" 120Hz olarak sadece 1080P' de çalışıyor. 4K ile 60Hz çalışıyor. Bunun da olabilmesi için EDID bilgisinde 2.1 seçilmeli. Xbox Series X ile teyitli.

Cihazın işlemcisi Mediatek. Gözle görüp teyit edemedim ama çok büyük olasılıkla MT9612 yahut onun küçük farklı varyasyonu. Neyse, bu yonga 120 Hz, VRR, ALLM, Freesync falan destekliyor. Ancak, en azından Xbox Series X özelinde ALLM aktif, VRR ise seçilemez durumda. Datasheetlerden anladığım kadarıyla 4K@120 farklı yongada mümkün ancak. Bu cihazdaki yonga ancak 120@1080P destekliyor görünüyor. Bu arada, ürünün işlemcisi Mediatek sitesinde ürünler arasında (henüz) gösterilmeyen farklı bir model de olabilir.

Wifi kopması, VRR, MEMC ve micro dimming problemleri ve kasten biraz abarttığım ışık sızması konularını destek hattından Arçelik'e bildirdim. Derdim bu şikayetimin geri bildirim olarak ilgili yazılım/donanım ekibine bildirilmesiydi. Servis yönlendirdiler. Cumartesi günü arkadaşlar geldi. USB belleklerindeki son yazılımı yüklediler. Versiyon değişikliği olmadı, cihazdaki 006 ile biten versiyon zaten en son sürümmüş. Çocuklar üstlerini aradılar, şikayetlerimi vurgulayıp bunu Arçelik' e iletmelerini rica ettim. Yazılım güncellemesiyle potansiyelinde olan bazı özellikleirn açılıp cihazın daha iyi hale geleceğini umuyorum.

Bu arada, cihazın Avrupa versiyonu olan CQA 8490 london modelinde VRR, ALLM, Freesync falan hep var görünüyor. Kullanım kılavuzu da bu konularda çok yetersiz. Dediğim gibi, yazılım güncellemesini bi görelim.

YALNIZ KUTUDA KOCAMAN 4 K 120 HZ YAZIYOR EĞER 4 K 120 ALAMAZSAMDA KÖTÜ.MEDİA MARKTAKİ ARKADAŞLAR 4 K 120 HZ DİYE SATTILAR.

Cihaz hem 4K, hem 120 Hz ama ikisi bir arada 4K@120 değil maalesef.

120 Hz, konusuna gelince Xbox Series X ile denedim. VRR falan aktif değil diye biraz tekleme takılma oldu sanırım. Şahsen ben 60 HZ'ye döndüm. 4K@120 olup olmaması çok umrumda değil. Zira Series X bile olsa bir çok oyunda tam randımanlı olarak120 Hz çalışamıyor gibi geldi. PC işini ayrı tutuyorum, onda çok daha güçlü donanımlar mümkün.

Mevcut konsollar için 4K@120 çok elzem gelmedi bana. Herkesin fikri ayrı tabii.

65 GHQ 9500 cihaz "en azından şu anki hali ile" 120Hz olarak sadece 1080P' de çalışıyor. 4K ile 60Hz çalışıyor. Bunun da olabilmesi için EDID bilgisinde 2.1 seçilmeli. Xbox Series X ile teyitli.

Cihazın işlemcisi Mediatek. Gözle görüp teyit edemedim ama çok büyük olasılıkla MT9612 yahut onun küçük farklı varyasyonu. Neyse, bu yonga 120 Hz, VRR, ALLM, Freesync falan destekliyor. Ancak, en azından Xbox Series X özelinde ALLM aktif, VRR ise seçilemez durumda. Datasheetlerden anladığım kadarıyla 4K@120 farklı yongada mümkün ancak. Bu cihazdaki yonga ancak 120@1080P destekliyor görünüyor. Bu arada, ürünün işlemcisi Mediatek sitesinde ürünler arasında (henüz) gösterilmeyen farklı bir model de olabilir.

Wifi kopması, VRR, MEMC ve micro dimming problemleri ve kasten biraz abarttığım ışık sızması konularını destek hattından Arçelik'e bildirdim. Derdim bu şikayetimin geri bildirim olarak ilgili yazılım/donanım ekibine bildirilmesiydi. Servis yönlendirdiler. Cumartesi günü arkadaşlar geldi. USB belleklerindeki son yazılımı yüklediler. Versiyon değişikliği olmadı, cihazdaki 006 ile biten versiyon zaten en son sürümmüş. Çocuklar üstlerini aradılar, şikayetlerimi vurgulayıp bunu Arçelik' e iletmelerini rica ettim. Yazılım güncellemesiyle potansiyelinde olan bazı özellikleirn açılıp cihazın daha iyi hale geleceğini umuyorum.

Bu arada, cihazın Avrupa versiyonu olan CQA 8490 london modelinde VRR, ALLM, Freesync falan hep var görünüyor. Kullanım kılavuzu da bu konularda çok yetersiz. Dediğim gibi, yazılım güncellemesini bi görelim.
Wi-Fi sorunu herkes de mi mevcut?

Değerli grup üyeleri cihazı 120hz olduğu için seçtik.Sanırım hata ettik ben dahil çünlü ne görüntüsü nede renkler 120hz cihaz gibi değil görüntüler aşırı derecese fulu (bulanık)hiç tat vermedi buda kullanılan panelin kalitesinden kaynaklı sanırım.Yazılımla düzelecek bir durum değil bence o kadar yazışmalara rağmen kimse daha 120hz olduğunu kanıtlayamadı

Değerli grup üyeleri cihazı 120hz olduğu için seçtik.Sanırım hata ettik ben dahil çünlü ne görüntüsü nede renkler 120hz cihaz gibi değil görüntüler aşırı derecese fulu (bulanık)hiç tat vermedi buda kullanılan panelin kalitesinden kaynaklı sanırım.Yazılımla düzelecek bir durum değil bence o kadar yazışmalara rağmen kimse daha 120hz olduğunu kanıtlayamadı
Bence de öyle. Koç Holding tarafından kanunlardaki boşluklardan yararlanılarak piyasaya sürülmüş giriş-orta 4K TV modeli bu. Anlaşılan bunun yerine Philips PUS8808 serisi alınmalı. Zaten daha üstün özellikleri var ve aynı para (servis eksisini saymazsak direkt o alınmalı). Ben de bu Philips'i almaya karar verdim (para işini halledebilirsem). Bu Beko/Arçelik/Grundig 2K 120 ya da 1080p 120 bir cihaz gibi gözüküyor. 4K 120 göstermeye çalışmışlar (cihazın hiçbir yerinde vs 4K 120 ibaresi zaten yok. 120 Hz deniyor geçiliyor her yerde). Eğer 4K/120 diye aldıysanız iade edip (50 inçi 55 GHQ 9500 yerine direkt alınmalı) PUS8808 serisi alın derim.

Son düzenleme:
Bence de öyle. Koç Holding tarafından kanunlardaki boşluklardan yararlanılarak piyasaya sürülmüş giriş-orta 4K TV modeli bu. Anlaşılan bunun yerine Philips PUS8808 serisi alınmalı. Zaten daha üstün özellikleri var ve aynı para (servis eksisini saymazsak direkt o alınmalı). Ben de bu Philips'i almaya karar verdim (para işini halledebilirsem). Bu Beko/Arçelik/Grundig 2K 120 ya da 1080p 120 bir cihaz gibi gözüküyor. 4K 120 göstermeye çalışmışlar (cihazın hiçbir yerinde vs 4K 120 ibaresi zaten yok. 120 Hz deniyor geçiliyor her yerde). Eğer 4K/120 diye aldıysanız iade edip (50 inçi 55 GHQ 9500 yerine direkt alınmalı) PUS8808

Amacım cihazı kötülemek değil fiyatına göre güzel bir cihaz benim tek merak ettiğim cihaz 120hz mi ? Değil mi? Artı philips tercih etmek istemiyorum çünkü servis konusunda bir grundıg kadar memnun kalamıyacağıma inanıyorum.Dediğim gibi 65''kullanıyorum memnunum fakat ekran beni hiç tatmin etmiyor.120hz diye tercih ettim ve aldım.Ama değerli grup üyeleri 120hz meselesini açıklığa net bir şekilde kavuşturursa noktayı koyacağım.Teşekkürler

Birdaha hdr videolarda deneyin siyah ağırlık

Birdaha hdr videolarda deneyin siyah ağırlıklı
çok az fark ediyor şimdi denedim nerdeyse belli olmayacak gibi aslında şöyle bi sorun var eski 65 inç grundig de böyleydi 4k hdr film açınca yada youtube 4k açınca hdr aktif olunca bazı foksiyonları ayar yapmana izin vermiyor bu yeni aldığımız tv de de var bu olay dolby vison film açıyorum arka ışık kapanıyor yani işleve izin vermiyor aslında bunları kitlemenin bir manası yok ben kendim ayar yapmak isterim yani

Ekli dosyalar

• IMG_3686.jpeg
    IMG_3686.jpeg
    43.6 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_3685.jpeg
    IMG_3685.jpeg
    39.5 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_3684.jpeg
    IMG_3684.jpeg
    44.4 KB · Görüntüleme: 46
aldığım 2.1 kabloyu iade edip başka bir 2.1 kablo aldım buradaki arkadaşların tarif ettiği 2.1 açılmıyordu artık aktif edebildim. Fakat daha öncede söylenilen gibi ps5 içinden çıkış ayalarından 1080p 120 hz desteği var 4 kyı desteklemiyor.Fakat kutu üzerinde kocaman 4 k 120 hz yazıyor.Bence bu bir yanıltmacadır kime yedirirsem taktiğidir.Arçelik firması beni aradı görüntülü görüşme gerçekleştirdik. Durumu gösterdim cevap veremediler veya kaçamak cevaplar verip daha yetkili arkadaşların beni arayacağını söylediler. Aslında ps5 de çok az oyunda 4 k 120 oynanabilir fakat bu kandırma işiyle bir hayli uğraşıcam.Sonuçta 1080 p de 120 hz alınabilir diye bir ibare olmalıydı.İşin sonunda kendimi t.hakem heyetinde görüyorum :)

çok az fark ediyor şimdi denedim nerdeyse belli olmayacak gibi aslında şöyle bi sorun var eski 65 inç grundig de böyleydi 4k hdr film açınca yada youtube 4k açınca hdr aktif olunca bazı foksiyonları ayar yapmana izin vermiyor bu yeni aldığımız tv de de var bu olay dolby vison film açıyorum arka ışık kapanıyor yani işleve izin vermiyor aslında bunları kitlemenin bir manası yok ben kendim ayar yapmak isterim yani
Dolby vision iq da ayarların çoğuna müdahale izni vermiyor. Dark ve vividde bazı ayarlara müsade ediyor. Hareketli sahneler oldukça iyi ses sinema sistemi varmış gibi

Üstüne 15 yada 30.000 gibi rakam ilave ederek Tlc philips,Samsung yada lg tercih edebilirsiniz oda mantık

aldığım 2.1 kabloyu iade edip başka bir 2.1 kablo aldım buradaki arkadaşların tarif ettiği 2.1 açılmıyordu artık aktif edebildim. Fakat daha öncede söylenilen gibi ps5 içinden çıkış ayalarından 1080p 120 hz desteği var 4 kyı desteklemiyor.Fakat kutu üzerinde kocaman 4 k 120 hz yazıyor.Bence bu bir yanıltmacadır kime yedirirsem taktiğidir.Arçelik firması beni aradı görüntülü görüşme gerçekleştirdik. Durumu gösterdim cevap veremediler veya kaçamak cevaplar verip daha yetkili arkadaşların beni arayacağını söylediler. Aslında ps5 de çok az oyunda 4 k 120 oynanabilir fakat bu kandırma işiyle bir hayli uğraşıcam.Sonuçta 1080 p de 120 hz alınabilir diye bir ibare olmalıydı.İşin sonunda kendimi t.hakem heyetinde görüyorum :)
:clap2

Sonuç olarak 120hz değil sanırım cihaz.Vestel gibi 50hz qled

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri