65 GHQ 9500 cihaz "en azından şu anki hali ile" 120Hz olarak sadece 1080P' de çalışıyor. 4K ile 60Hz çalışıyor. Bunun da olabilmesi için EDID bilgisinde 2.1 seçilmeli. Xbox Series X ile teyitli.
Cihazın işlemcisi Mediatek. Gözle görüp teyit edemedim ama çok büyük olasılıkla MT9612 yahut onun küçük farklı varyasyonu. Neyse, bu yonga 120 Hz, VRR, ALLM, Freesync falan destekliyor. Ancak, en azından Xbox Series X özelinde ALLM aktif, VRR ise seçilemez durumda. Datasheetlerden anladığım kadarıyla 4K@120 farklı yongada mümkün ancak. Bu cihazdaki yonga ancak 120@1080P destekliyor görünüyor. Bu arada, ürünün işlemcisi Mediatek sitesinde ürünler arasında (henüz) gösterilmeyen farklı bir model de olabilir.
Wifi kopması, VRR, MEMC ve micro dimming problemleri ve kasten biraz abarttığım ışık sızması konularını destek hattından Arçelik'e bildirdim. Derdim bu şikayetimin geri bildirim olarak ilgili yazılım/donanım ekibine bildirilmesiydi. Servis yönlendirdiler. Cumartesi günü arkadaşlar geldi. USB belleklerindeki son yazılımı yüklediler. Versiyon değişikliği olmadı, cihazdaki 006 ile biten versiyon zaten en son sürümmüş. Çocuklar üstlerini aradılar, şikayetlerimi vurgulayıp bunu Arçelik' e iletmelerini rica ettim. Yazılım güncellemesiyle potansiyelinde olan bazı özellikleirn açılıp cihazın daha iyi hale geleceğini umuyorum.
Bu arada, cihazın Avrupa versiyonu olan CQA 8490 london modelinde VRR, ALLM, Freesync falan hep var görünüyor. Kullanım kılavuzu da bu konularda çok yetersiz. Dediğim gibi, yazılım güncellemesini bi görelim.