Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

uydurulmamış doğru olanı anlat da bizde bilelim... Aydınlat bizi birader :alala

Doğrusu 4K destekli bir sürü codec destekli Mediatek SoC, 4k panel ve bir adet tuner var. Tuner aldığı sinyali çevirip mpeg4 yahut hangi formatsa İşlemciye iletiyor. İşlemci de bunu çözüp anlayacağı dilde panele gönderiyor. Biz de seyrediyoruz. Basitçe böyle.

Bu arada, arkadaşa sorsanıza bi, 1080p lisansı nereden temin ediliyormuş. :p öyle ya, ortada lisans varsa onu veren bir yer de olmalı.

Doğrusu 4K destekli bir sürü codec destekli Mediatek SoC, 4k panel ve bir adet tuner var. Tuner aldığı sinyali çevirip mpeg4 yahut hangi formatsa İşlemciye iletiyor. İşlemci de bunu çözüp anlayacağı dilde panele gönderiyor. Biz de seyrediyoruz. Basitçe böyle.

Bu arada, arkadaşa sorsanıza bi, 1080p lisansı nereden temin ediliyormuş. :p öyle ya, ortada lisans varsa onu veren bir yer de olmalı.
Bu televizyonu çok araştırdım, uydu görüntüsünü beğenmemiştim. Servis elemanına sordum bana o şekilde dedi.

Not: bilgilendirme için teşekkürler...

Bu televizyonu çok araştırdım, uydu görüntüsünü beğenmemiştim. Servis elemanına sordum bana o şekilde dedi.

Not: bilgilendirme için teşekkürler...
tv nin kendi uydusundan izliyordum şimdi titan full hd cihazım vardı ona taktım görüntü kalitesi çok fark etti ve güzelleşti tv kendine geldi yeni titan 4k çıktı onu alsammı diye düşünmeye başladım

Benim bildiğim uydu alıcısı veya diğer adıyla DVB-S2 tuner ne deniyorsa artık. Uydu yayını güzel olmadığından dolayı servis arkadaşa sordum ve bana 1080p lisansa sahip değil dedi. 1080i varmış. Nasıl android tv boxda L1 lisans olmayınca netflix 480-576p ise o şekilde. işi daha da iyi bilen bir üstad varsa söylerse bizde bilgilenmiş oluruz
Kibarca üfürmüş denilebilir.

Elinizde uydu cihazınız varsa deneyin farkı görün tv nin kendi uydu alıcısı iyi görüntü vermiyor yeni anladım görüntü cam gibi oldu valla full hd cihaz ile bide 4k uydu cihazı ile düşünemiyorum

Selamlar arkadaşlar indirim bekleyen varsa Mediamarkt sitesine baksın şu anda indirimli fiyatı 32299.15 TL / 4 Taksit.
TL

tv nin kendi uydusundan izliyordum şimdi titan full hd cihazım vardı ona taktım görüntü kalitesi çok fark etti ve güzelleşti tv kendine geldi yeni titan 4k çıktı onu alsammı diye düşünmeye başladım
Ben digiturk kutusuna uyduyu bağlamıştım ama yeni gelen tv+ kutusu üzerinden internetten 1080i yerine 1080p yayın alınca inanılmaz farketti uydu kalitesi. Normalde internet yayınları kaliteli olmaz ama direk modeme kablo ile bağlı olunca uydu kablosundan daha net görüntü veriyor 1080p farkı

Ben digiturk kutusuna uyduyu bağlamıştım ama yeni gelen tv+ kutusu üzerinden internetten 1080i yerine 1080p yayın alınca inanılmaz farketti uydu kalitesi. Normalde internet yayınları kaliteli olmaz ama direk modeme kablo ile bağlı olunca uydu kablosundan daha net görüntü veriyor 1080p farkı
Dediğim gibi tv nin kendi içinde ki uydu alıcısı iyi resim kalitesi vermiyor tv ye yakışmamış dün uydu cihazını takınca anladım 4k uydu cihazı ile daha da iyi olur bence tv gerçek kalite ye ulaşır

Uydu yayını genelde 1080i50 olur. IP üzerinde yayın için deinterlace edilip 1080p25 olarak kodlanıyor. Farkındaysanız, memc falan devrede değilse, uydu yayını akıcı iken tv+ vb üzerinden IP yayını sinema filmi gibi atlamalı gider. Neyse, siz 1080p25 yayını 1080i50 ayarında izleyince işler tersine doğru karışır. Olay bundan ibaret.

1080i50 uydu yayınını uydu alıcının i50 yahut p50 ayarında izlemenizde anlamlı bir fark olmuyor, en azından kendi cihazlarımda görmedim. Tv ya da uydu alıcının herhangi birinin deinterlacer fonksiyonu kötü ise illa fark edecektir tabii.

75GHU9000 tercih etmemin nedeni boyutu oldu renkler canlı geldi Nano UHD meselesi nanocell teknolojisi ama 9000 serisi dışındakilerin düz led olduğu 9000 ile nano olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilemem.65GHQ ise qled sizce bu 2 tv arasında görüntü kalitesinde farklılıklar mevcutmudur? ikisini aynı anda test edebilen varmı başka bir fark yok diye biliyorum

75GHU9000 tercih etmemin nedeni boyutu oldu renkler canlı geldi Nano UHD meselesi nanocell teknolojisi ama 9000 serisi dışındakilerin düz led olduğu 9000 ile nano olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilemem.65GHQ ise qled sizce bu 2 tv arasında görüntü kalitesinde farklılıklar mevcutmudur? ikisini aynı anda test edebilen varmı başka bir fark yok diye biliyorum
Adem helvacı hocam geçen Qled ile led farkını gösterdi arada 1 beyaz plaka farkı var yani ekstra bişey yok yani videosu vardı bulursam atarım belki plaka dan dolayı Qled de ışık az sızma olabilir valla bende çok beğendim tv yi

Adem helvacı hocam geçen Qled ile led farkını gösterdi arada 1 beyaz plaka farkı var yani ekstra bişey yok yani videosu vardı bulursam atarım belki plaka dan dolayı Qled de ışık az sızma olabilir valla bende çok beğendim tv yi

Arada fiyat farkına değecek anlamlı bir fark var mı tartışılır. Kimisi göremez bile. Ama "arada sadece bir plaka farkı var " demek de biraz basit kaçıyor. Kimse kusura bakmasın. Quantum dot konusunu araştırırsanız görürsünüz.

Plaka sayısı önemli ise oled'de bir sürü tabaka "eksik". Versinler mi qled'in 1/4'ü fiyatına? :)

Neyse, konuya dönersek. Grundig 65 qled ile 75 GHU'yu vatan'da aynı görüntü ile görme fırsatım oldu. Qled üstte idi ve bir tık daha canlı geldi. Belki ayardan, belki açıdan. Ama 75 de gayet iyi idi kesinlikle. Aslına bakarsanız onu alacaktım da hanım odayı boğar diye veto etti.

Yanyana kıyas yapınca azıcık fark bile görünüyor ama tek başına iken dert olacağını düşünmüyorum.

Beğendiyseniz alın geçin bence.

Benim bildiğim uydu alıcısı veya diğer adıyla DVB-S2 tuner ne deniyorsa artık. Uydu yayını güzel olmadığından dolayı servis arkadaşa sordum ve bana 1080p lisansa sahip değil dedi. 1080i varmış. Nasıl android tv boxda L1 lisans olmayınca netflix 480-576p ise o şekilde. işi daha da iyi bilen bir üstad varsa söylerse bizde bilgilenmiş oluruz
Öyle bir durum yok. Uydurmuş cidden. HD yayınlar ya 720p (bizim ülkemizde hiç yok ama ABD'de birkaç kanal 720p) ya da 1080i olur. Bunun sebebi bant genişliği yetersizliği. Japonya devleti HD'yi icat ettiğinde, karasal ve uydu iletiminde bant genişliği yetersizliği yaşadı. 30MHz sinyali, 8.1 MHz olacak şekilde 4'e bölen MUSE sistemini yaparak, 3 Haziran 1989 saat 14.00'da dünyanın ilk HD kanalı (1125/60i) (1035/1080i) olarak yapıldı. Zaten CRT dışında daha panel de yoktu (1992'de Japonya devleti, dünyanın ilk 40" HD Plazma monitörü icat etmişti). Progressive tarama Plazma ile hayatımıza girdi. CRT'ler sadece interlaced verebiliyordu o zaman (bazı CRT'ler düşük çözünürlükte olsa da progressive görüntü sorunsuz şekilde verebilmektedir). ATSC, DVB, ISDB vs. hepsinde en çok 1080i tercih edilmesinin sebebi ise net olması. 720p olsa FHD ve üzeri kullanan insanlar şikayet eder durur diye kullanılıyor. 720p ile 1080i'nin genişliği aynıdır.

Arada fiyat farkına değecek anlamlı bir fark var mı tartışılır. Kimisi göremez bile. Ama "arada sadece bir plaka farkı var " demek de biraz basit kaçıyor. Kimse kusura bakmasın. Quantum dot konusunu araştırırsanız görürsünüz.

Plaka sayısı önemli ise oled'de bir sürü tabaka "eksik". Versinler mi qled'in 1/4'ü fiyatına? :)

Neyse, konuya dönersek. Grundig 65 qled ile 75 GHU'yu vatan'da aynı görüntü ile görme fırsatım oldu. Qled üstte idi ve bir tık daha canlı geldi. Belki ayardan, belki açıdan. Ama 75 de gayet iyi idi kesinlikle. Aslına bakarsanız onu alacaktım da hanım odayı boğar diye veto etti.

Yanyana kıyas yapınca azıcık fark bile görünüyor ama tek başına iken dert olacağını düşünmüyorum.

Beğendiyseniz alın geçin bence.
kardeşim bu aradaki katman meselesi nanocell içinde söyleniyordu. 75ghu9000 eğer nanocell ise ondada arada bir katman var samsung qled koymus lg nanocell koymus ismini. bu 2 teknoloji arasında renklerin canlılığı anlamında nanocell daha önde yorumları vardı ama siyah meselesinde qled daha iyiydi arada illaki fark var ve dediğin gibi küçük bir fark burada ihtiyaca bağlı boyut meselesi önemli kalıyor ve ben ihtiyacım dışında ekstra büyük bir tv almışım yavaş yavaş bunu farkediyorum :)

kardeşim bu aradaki katman meselesi nanocell içinde söyleniyordu. 75ghu9000 eğer nanocell ise ondada arada bir katman var samsung qled koymus lg nanocell koymus ismini. bu 2 teknoloji arasında renklerin canlılığı anlamında nanocell daha önde yorumları vardı ama siyah meselesinde qled daha iyiydi arada illaki fark var ve dediğin gibi küçük bir fark burada ihtiyaca bağlı boyut meselesi önemli kalıyor ve ben ihtiyacım dışında ekstra büyük bir tv almışım yavaş yavaş bunu farkediyorum :)

Hocam LG özelinde bakarsak nanocell ile qled farklı şeyler. Basitçe, nanocell +1 ise qled +2'dir standart lg panellere göre.

Google'da "nanocell vs qled" diye aratın çok açıklama var.

Ha bu Grundiglerdeki panel LG değil BOE. Onlar nasıl, ne kadar fark yaratmıştır bilemiyorum. Gece gündüz gibi fark görmedim şahsen.

oda kaça kaç ve ne kadar uzaktan izleniyor hocam?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri