Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

bu dolby vision fimlerde neden tv ler çoğu ayarı kapatır tv kararıyor ayar yapamıyor insan deli oluyor arka ışık pasifleşiyor dinamik konsrat işlevsiz oluyor ee ne anladım ben bu işten sanki sis perdesi geliyor tv ye dolby vision aktif olunca film izleme zevki kaçıyor bu dolby vision kapatma seçeneği yokmu acaba

bu dolby vision fimlerde neden tv ler çoğu ayarı kapatır tv kararıyor ayar yapamıyor insan deli oluyor arka ışık pasifleşiyor dinamik konsrat işlevsiz oluyor ee ne anladım ben bu işten sanki sis perdesi geliyor tv ye dolby vision aktif olunca film izleme zevki kaçıyor bu dolby vision kapatma seçeneği yokmu acaba
Netflix kullanıyorsanız netflix içinden kapatın Dolby visionu

Netflix kullanıyorsanız netflix içinden kapatın Dolby visionu
Nasıl kapatıcam kullanıyorum bulamadım ki çok aradım bulamadım en yüksek paketi aldım sinir ediyor dolby ayar da olmuyor pc den bunu yapsam tv de uglunanırmı ayarlarım kayıt olurmu buldum hdr yi kapattım o zaman üyeliğimi hd paket yapsam olmazmı 1 alt paket

Ekli dosyalar

• IMG_6838.jpeg
    IMG_6838.jpeg
    303.5 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Nasıl kapatıcam kullanıyorum bulamadım ki çok aradım bulamadım en yüksek paketi aldım sinir ediyor dolby ayar da olmuyor pc den bunu yapsam tv de uglunanırmı ayarlarım kayıt olurmu buldum hdr yi kapattım o zaman üyeliğimi hd paket yapsam olmazmı 1 alt paket
Netfilixte Dolby vision icerkli dizi ve filmlerde görüntü de sorun yasayanlar

Tv den netflixi açınca soldaki menüden alt kısımda yardım al menüsü içinde video seçeneği var onun içinde de hdr acik kapali var kapayip bu sorundan kurtulabilirsiniz

V.01.011.00-0058 kod ile 20.03.2024 tarihlenen yazılım güncelleme, nihayet Arçelik,Beko,Grundig serileri için yayınlandı.bakalim ne değişiklikler var.

Yaptınız mı varmı bi değişiklik tv de benim tv duvara asılı 14 haneli kodu göremiyorum hepsi aynı kod değilmi tv lerin
Yüklemeyi yaptım.belirgin bir fark göremedim henüz.tum ayarlar sifirlandigi için uzun süredir kullandığım renk ,ton,keskinlik vs özgün ayarlar fabrika ayarlarına döndü.bu yüzden görüntüde bir düzeltme var mı bilemiyorum.gogle TV ana menü daha soluk ve pasteldi önceden sanki daha bir canlı oldu.dolbyvision devreye girdiğinde daha önce ,sahne geçişlerindeki kip kip yapma azalmış gibi geldi.ayrica ses sisteminin alt bardaki figürü sağ yanda görünüyor artık.kullandikca yeni bir fark görürsem paylaşırım.
Kod için ,farklı mi oluyor bilmiyorum.etiket konumu tam ortada,alt hizadan bir karış yukarıda.telefonu geri sayım otomatik çekim moduna alıp belki çekebilirsiniz etiketi.

Yüklemeyi yaptım.belirgin bir fark göremedim henüz.tum ayarlar sifirlandigi için uzun süredir kullandığım renk ,ton,keskinlik vs özgün ayarlar fabrika ayarlarına döndü.bu yüzden görüntüde bir düzeltme var mı bilemiyorum.gogle TV ana menü daha soluk ve pasteldi önceden sanki daha bir canlı oldu.dolbyvision devreye girdiğinde daha önce ,sahne geçişlerindeki kip kip yapma azalmış gibi geldi.ayrica ses sisteminin alt bardaki figürü sağ yanda görünüyor artık.kullandikca yeni bir fark görürsem paylaşırım.
Kod için ,farklı mi oluyor bilmiyorum.etiket konumu tam ortada,alt hizadan bir karış yukarıda.telefonu geri sayım otomatik çekim moduna alıp belki çekebilirsiniz etiketi
iyi akşamlar varmı bi değişiklik başka göze çarpan

iyi akşamlar varmı bi değişiklik başka göze çarpan
Belirgin bir fark göremedim seyir kalitesi açısından.android versionu yine 11.Ayarlar alt menülerinde de gözüme çarpan bir değişiklik yok(televizyonu ilk aldigimdaki kadar menüyü kurcalamadigim için )belki değişiklik olmuşsa da farkına varamamis olabilirim.
Ne diyelim" hiç birşey olmamışsa da bir şeyler olmuştur"😁

Hocam nasıl yaptınız? Bende harddisk var güncelleme dosyasını indirip ana dizine attım yeniden başlattım ama olmuyor. Ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım?
Pkg uzantılı dosyayı zip den çıkarıp diske atın.tv nin enerjisini kesin.fisi tekrar takın otomatik USB den kuruyor

V.01.011.00-0058 kod ile 20.03.2024 tarihlenen yazılım güncelleme, nihayet Arçelik,Beko,Grundig serileri için yayınlandı.bakalim ne değişiklikler var.
Hangi modeller için acaba bu güncelleme? Ben de 75GHU9055 var uyar mı buna da?
Bir de güncelleme yapınca yazılım sürümü ne oldu sizde? Ben de şuan GO.V01.004.00 yazılım sürümü , sürüm Android 11 yazıyor.

Ayarlardan güncellemeyi denetle diyoruz orada da görünmüyor hâlbuki yayınlanan bir güncelleme var. Sinir oldum.

Hocam denemediğim yöntem kalmadı bende olmuyor. Acaba kaynak USB portable harddisk olduğu için mi? (500 GB)

Bir de hangi USB bağlantısından yaptınız?
Elimde Toshiba USB bellek vardı 10 GB(fat32).bilgisayara indirdiğim yazılımı; zipten çıkar dedim ve USB belleği seçtim.tek bir dosya olarak bellek içine çıkardı.tvnin fişini çektim.usb 1 taktım belleği ve enerji verdim.yukleme başladı ve 2-3 dk sürdü.
Not:bu tip yazılım yukledigimiz belleklerde ilgili dosya dışında başka dosya olmamalı (Vestel TV yüklemelerinden de edinilen tecrübeler 😉)

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri