Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

Elimde Toshiba USB bellek vardı 10 GB(fat32).bilgisayara indirdiğim yazılımı; zipten çıkar dedim ve USB belleği seçtim.tek bir dosya olarak bellek içine çıkardı.tvnin fişini çektim.usb 1 taktım belleği ve enerji verdim.yukleme başladı ve 2-3 dk sürdü.
Not:bu tip yazılım yukledigimiz belleklerde ilgili dosya dışında başka dosya olmamalı (Vestel TV yüklemelerinden de edinilen tecrübeler 😉)
Hocam 32 GB sandisk USB flash bellek aldım ve dediklerinizi yaptım sahiden de oldu. Teşekkürler.

Gözüme çarpan yenilikler;
- Ses çubuğu ekranın orta alt kısmından orta sağ kısma taşınmış, tasarımı değişmiş ve çok çok daha güzel olmuş.
- Güncelleme sonrası cihaz çok daha akıcı bir hâle geldi diyebilirim en ufak bir tekleme bile yapmıyor artık.
- Android güncelleme yaması 1 Mart 2024'e yükseltilmiş. Sürüm olarak hâlâ 11'de tâbi.

Dolby Vision IQ ile ilgili bir değişiklik göremedim ve içerdiği ayarları anlamak da epey zor. Dolby Vision PQ kalibrasyonu denen şey nedir ne değildir bilmiyorum ve internette de bununla alâkalı hiçbir veri yok. Görünüm modu 0,1 ve 2'ye ayrılmış ve bunlardan hangisini seçmek gerekiyor ve neyi değiştiriyor belirsiz. Bilenler varsa paylaşabilirse çok sevinirim :)

Hocam 32 GB sandisk USB flash bellek aldım ve dediklerinizi yaptım sahiden de oldu. Teşekkürler.

Gözüme çarpan yenilikler;
- Ses çubuğu ekranın orta alt kısmından orta sağ kısma taşınmış, tasarımı değişmiş ve çok çok daha güzel olmuş.
- Güncelleme sonrası cihaz çok daha akıcı bir hâle geldi diyebilirim en ufak bir tekleme bile yapmıyor artık.
- Android güncelleme yaması 1 Mart 2024'e yükseltilmiş. Sürüm olarak hâlâ 11'de tâbi.

Dolby Vision IQ ile ilgili bir değişiklik göremedim ve içerdiği ayarları anlamak da epey zor. Dolby Vision PQ kalibrasyonu denen şey nedir ne değildir bilmiyorum ve internette de bununla alâkalı hiçbir veri yok. Görünüm modu 0,1 ve 2'ye ayrılmış ve bunlardan hangisini seçmek gerekiyor ve neyi değiştiriyor belirsiz. Bilenler varsa paylaşabilirse çok sevinirim :)
Ben yapıyorum olmuyor nerde yanlış yapıyorum diski tv ye takıyorum elektriği veriyorum açma tuşuna basıyorum olmuyor tv açılıyor tam olarak nasıl oluyor bi deseniz tane tane dosya dan da çıkardım olmuyor açıyorum tv yi android home sayfası açılıyor takılı olduğu halde bağlı değil diyor ama tv açılır ken bağlandı yazıyor usb disk böyle şaçma iş mi olur koy online güncelleme yapsın tv ne uğraştırıyorlar insanları

Ekli dosyalar

• 490C10E1-20D4-4779-AD14-C2727CF67559.jpeg
    490C10E1-20D4-4779-AD14-C2727CF67559.jpeg
    220.5 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_7135.jpeg
    IMG_7135.jpeg
    219.2 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_7136.jpeg
    IMG_7136.jpeg
    299.3 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_7137.jpeg
    IMG_7137.jpeg
    183.6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Ben yapıyorum olmuyor nerde yanlış yapıyorum diski tv ye takıyorum elektriği veriyorum açma tuşuna basıyorum olmuyor tv açılıyor tam olarak nasıl oluyor bi deseniz tane tane dosya dan da çıkardım olmuyor açıyorum tv yi android home sayfası açılıyor takılı olduğu halde bağlı değil diyor ama tv açılır ken bağlandı yazıyor usb disk böyle şaçma iş mi olur koy online güncelleme yapsın tv ne uğraştırıyorlar insanları
Uzantısı .pkg olan dosyayı flashdiskin ana dizinine atmanız gerekiyor siz rar'lı hâlini atmışsınız. Eğer harddisk ise olmuyor ben gidip özel olarak Sandisk 32 GB flashdisk aldım.

Eğer sizinki de flashdisk ise ana dizindeki her şeyi silin sadece .pkg uzantılı dosya kalsın. Usb1 yazan slota takın ve TV'yi kapatın. Elektrikten fişi çekin ve birkaç saniye bekledikten sonra yeniden takın. Güncelleme otomatik olarak başlıyor...

Uzantısı .pkg olan dosyayı flashdiskin ana dizinine atmanız gerekiyor siz rar'lı hâlini atmışsınız. Eğer harddisk ise olmuyor ben gidip özel olarak Sandisk 32 GB flashdisk aldım.

Eğer sizinki de flashdisk ise ana dizindeki her şeyi silin sadece .pkg uzantılı dosya kalsın. Usb1 yazan slota takın ve TV'yi kapatın. Elektrikten fişi çekin ve birkaç saniye bekledikten sonra yeniden takın. Güncelleme otomatik olarak başlıyor...
tv yi fişe takınca kendi mi yapıyor yoksa kumanda dan açıyormuyuz pkg tek atıyorum içine tv kendi kendine dosyalara atıyor ilk resimdeki gibi tv açıkken usb takıp fişi çekiyoruz sonra tv nin fişi takıp kumandadan açmadan bekliyoruz doğrumu pkg dosyasını diske atıyorum usb tv ye takıyorum tv nin fişi ni çekiyorum biraz bekledikten sonra tv nin fişi prize takıp kumanda dan tv yi açıyorum yinede bişey olmuyor 2 usb girişide denedim nafile bu arada usb 16 gb fat32 gına geldi valla

Son düzenleme:
tv yi fişe takınca kendi mi yapıyor yoksa kumanda dan açıyormuyuz pkg tek atıyorum içine tv kendi kendine dosyalara atıyor ilk resimdeki gibi tv açıkken usb takıp fişi çekiyoruz sonra tv nin fişi takıp kumandadan açmadan bekliyoruz doğrumu pkg dosyasını diske atıyorum usb tv ye takıyorum tv nin fişi ni çekiyorum biraz bekledikten sonra tv nin fişi prize takıp kumanda dan tv yi açıyorum yinede bişey olmuyor 2 usb girişide denedim nafile bu arada usb 16 gb fat32 gına geldi valla
Arceligin kendi açıklamasını buraya ekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-10-29-00-08-39-843_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2024-10-29-00-08-39-843_com.google.android.apps.docs.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 31
Arceligin kendi açıklamasını buraya ekliyorum.
İndirdiğiniz dosyayı (zip uzantili) ;WinRAR vb bir sikistirilmis dosya açıcı ile, bilgisayara taktiginiz USB belleği gostererek tek bir dosya halinde(bu dosya uzantısı artık "pkg" olmalıdır) oluşturunuz.
TV ye takmadan önce, tvyi kapat ,fişi de çek.20-30 sn (garanti olsun ) bekle.
USB belleği TV ye tak.simdi TV'ye enerji ver.
3-5 dk da yükleniyor.
Olmuyorsa ;TV nasılsa resetlenecek.bu işlemlerden önce TV yi fabrika ayarlarına döndür.sonra işlemleri sırayla yap.
Kolay gelsin.

İndirdiğiniz dosyayı (zip uzantili) ;WinRAR vb bir sikistirilmis dosya açıcı ile, bilgisayara taktiginiz USB belleği gostererek tek bir dosya halinde(bu dosya uzantısı artık "pkg" olmalıdır) oluşturunuz.
TV ye takmadan önce, tvyi kapat ,fişi de çek.20-30 sn (garanti olsun ) bekle.
USB belleği TV ye tak.simdi TV'ye enerji ver.
3-5 dk da yükleniyor.
Olmuyorsa ;TV nasılsa resetlenecek.bu işlemlerden önce TV yi fabrika ayarlarına döndür.sonra işlemleri sırayla yap.
Kolay gelsin.
tv sıfırladım yine olmadı disk olmuyor galiba başka disk bulup deniycez artık iyice uyuz olmaya başladım nelerle uğraştırıyorlar insanları

Arkadaşlar merhaba. bügün yeni yazılımı yükledim dolayısı ile tüm ayarlar ve kanal listesi gitti. Kanal listesinin daha önce yedeğini almıştım fakat nasıl yükleneceğini bulamadım. USB den hazır kanal listesi nasıl yükleniyor bilen var mı?

Arkadaşlar merhaba. bügün yeni yazılımı yükledim dolayısı ile tüm ayarlar ve kanal listesi gitti. Kanal listesinin daha önce yedeğini almıştım fakat nasıl yükleneceğini bulamadım. USB den hazır kanal listesi nasıl yükleniyor bilen var mı?
nasıl yükledin bende bişey olmuyor

nasıl yükledin bende bişey olmuyor
İndirdiğin yazılımı rardan çıkarıp fat 32 ile formatladığın USB nin içine ait sonu pkg olan dosya. Başka hiç bir şey olmasın usb yi tv ye tak sonra da tv nin fişini çekip birkaç saniye bekle yeniden fişi taktığında hiçbirşey yapmadan otomatik olarak yazılım yükleniyor benim ki 5 dakika sürdü. Yanlız herşey gidiyor tamamen sıfırlanıyor tv sonra uğraşıp duruyorsun yeniden kanal düzenlemek için

İndirdiğin yazılımı rardan çıkarıp fat 32 ile formatladığın USB nin içine ait sonu pkg olan dosya. Başka hiç bir şey olmasın usb yi tv ye tak sonra da tv nin fişini çekip birkaç saniye bekle yeniden fişi taktığında hiçbirşey yapmadan otomatik olarak yazılım yükleniyor benim ki 5 dakika sürdü. Yanlız herşey gidiyor tamamen sıfırlanıyor tv sonra uğraşıp duruyorsun yeniden kanal düzenlemek için
prize takınca tv yi açma tuşu ile açıyormuyuz yoksa prize takıp bekliyormuyuz cvp verirsen sevinirim

Dostlar bende bunun 50inclik olanı var rica ediyorum şikayet vara yazılım hakkında şikayette bulunun. Ben yaptım. Baskı olusturalim 2023 yılında çıkmış tvyi 2020 yılında çıkan android sürümünde kullanıyoruz saçmalığa bak. Biraz baskı olusturmazsak bunların adam gibi güncelleme vereceği yok.

Sadece fişini takacaksın kumandadan ya da üzerinden bir butona basmaya gerek yok.
2 tane usb disk denedim birini exfat yaptım birini fat32 tv yi kapatıp pirizden çekiyorum usb belleği takıyorum 20 30 saniye sonra prize takıp tv ye elektrik verip bekliyorum herhangi bi tuşa basmadan yani aç kapa tuşu bekliyorum nafile bişey olmuyor bi yerde bi yanlışlık oluyor ama nerde ? 2 disk de denedim sonuç 0

2 tane usb disk denedim birini exfat yaptım birini fat32 tv yi kapatıp pirizden çekiyorum usb belleği takıyorum 20 30 saniye sonra prize takıp tv ye elektrik verip bekliyorum herhangi bi tuşa basmadan yani aç kapa tuşu bekliyorum nafile bişey olmuyor bi yerde bi yanlışlık oluyor ama nerde ? 2 disk de denedim sonu
1) İndirdiğiniz yazılım dosyası hatalı inmiş olabilir.winrar ile dosya dışarıya doğru cikarilamamis olabilir.
Çözüm,tekrar dosya indirin.sikistirilmis formattan dosyanın doğru çıkarıldığından emin olun.
2)fat32 ile USB bellek tekrar formatlayin.bilgisayara taktiginiz formatlı belleği; winrarin "dışarıya çıkar"komutu ile hedef gosterin.dosya direkt içine kopyalansin.olusan dosyayi text vs herhangi bir şeyle açmaya çalışmayın.o haliyle tamamlaninca USB belleği, Windows masaüstü sağ alttan "bu diski çıkar" tıklamadan PC den çıkarmayın (aksi en sık dosya bozulma sebebi)
3)TV enerjisini kes,biraz bekle.
4)USB belleği TV ye tak
5) fişi prize tak.enerji gelince ,TV ayarları aksi secilmedikce Google TV önyükleme ile açmaya çalışacak.usb takılı olduğu için otomatik yazılım yüklemesi ile Google TV logosu gelmeden önce yazılımı guncelleyecek.(Ayarlar/sistem/güç ve enerji/açılış davranışı/Google TV ile başla)

İki farklı 75 GHU 9000 TV'nin modemde görünen işlemci firma isimleri aşağıdaki gibi; Aradaki fark nedir bilgisi olan var mı?

1000104429.jpg

1) İndirdiğiniz yazılım dosyası hatalı inmiş olabilir.winrar ile dosya dışarıya doğru cikarilamamis olabilir.
Çözüm,tekrar dosya indirin.sikistirilmis formattan dosyanın doğru çıkarıldığından emin olun.
2)fat32 ile USB bellek tekrar formatlayin.bilgisayara taktiginiz formatlı belleği; winrarin "dışarıya çıkar"komutu ile hedef gosterin.dosya direkt içine kopyalansin.olusan dosyayi text vs herhangi bir şeyle açmaya çalışmayın.o haliyle tamamlaninca USB belleği, Windows masaüstü sağ alttan "bu diski çıkar" tıklamadan PC den çıkarmayın (aksi en sık dosya bozulma sebebi)
3)TV enerjisini kes,biraz bekle.
4)USB belleği TV ye tak
5) fişi prize tak.enerji gelince ,TV ayarları aksi secilmedikce Google TV önyükleme ile açmaya çalışacak.usb takılı olduğu için otomatik yazılım yüklemesi ile Google TV logosu gelmeden önce yazılımı guncelleyecek.(Ayarlar/sistem/güç ve enerji/açılış davranışı/Google TV ile başla)
yok arkadaş ne yaptımsa olmadı vazgeçtim bu işten şimdilik

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri