Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

28.500 TL çok iyi fiyat. Alacak olanlar kaçırmasın. Ben şahsen geçen hafta indirim kovalamaktan yorulunca Arçelik'in sitesinden 2024 model PARIS 75 GHU 9055 modelini aldım. Arada teknik olarak ne fark var bilmiyorum. Epey'in sitesinde geçen hafta 9000 modeli için 62 teknik puanı yazıyordu. 9055 modeli 67 teknik puandaydı. Bu hafta 9000 modeli 68 puan olmuş. Eski model TV nin teknik puanı nasıl yenisinden fazla oluyorsa artık. Her neyse TV gelince artık bakacağım. Televizyonu kullanmadan yorum yazmak erken olsa da, TV'ye fazla para harcamamak gerektiğini düşündüğüm için Grundig tercih ettim. Daha önce başka ünlü bir markaya ait 55 inch OLED 'im vardı. Garantiden bir kez panel değişmişti, son olarak da tv arıza verince panel değişimi için 30.000 TL istediler. Bu sebeple 3 yıl garantisi olan yerli markaların fiyat avantajı ile birlikte artık tercih sebebi olduğunu düşünüyorum. OLED falan bana kalırsa para verilebilecek bir ürün değil ülkemiz şartlarında. 75 inç 120 hz ips panel bu tv nin gayet mutlu edeceğini tahmin ediyorum. Alan herkese hayırlı olsun.
Ürünü araştırırken ilk başta 38.500 TL fiyatını mantıklı bulmuştum daha sonra 34.500 TL'ye indiğini görünce ürünü satın aldım aldığım sorun çıkınca iade yapıldı Aynı günün akşamına 30.700 TL'ye düştüğünü görünce tekrar satın aldım kendi kendime Ticaret böyle yapılır İlker diyordum ki 28.500 TL'yi görünce Daha ne kadar düşecek diyorum😃

Ürünü araştırırken ilk başta 38.500 TL fiyatını mantıklı bulmuştum daha sonra 34.500 TL'ye indiğini görünce ürünü satın aldım aldığım sorun çıkınca iade yapıldı Aynı günün akşamına 30.700 TL'ye düştüğünü görünce tekrar satın aldım kendi kendime Ticaret böyle yapılır İlker diyordum ki 28.500 TL'yi görünce Daha ne kadar düşecek diyorum😃
Hocam, Tv den 120 HZ ayarın nasıl yapıldığını yazabilir misiniz,HDMI modda ayarı göremedim.

75 GHU 9000 i dün vatan bilgisayardan aldım 28500 TL sizce fiyat iyimidir? birde Açık ürün gönderme olmaz dimi vatandan televizyon geldiği zaman ne yapmam lazım mutlaka sunu yap dediğiniz bir durum varmıdır teşekkürler

Çok iyi fiyata çok iyi televizyon aldın merak etme burdaki çoğu kişi 30 31 33 fiyatlara falan aldı hayırlı olsun

1920x1080 120Hz bilgisayardan test edildi

HDMI 2.1 Ayarı için sırayı takip ederek yapabilirsiniz

1- Ayarlar
2- Kanallar ve Girişler
3- Girişler
4-HDMI EDID Sürümü
5- EDID 2.1 seçilecek (Default olarak otomatik seçili oluyor)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-02-27-17-03-50-051-edit_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-02-27-17-03-50-051-edit_com.miui.gallery.jpg
    51.2 KB · Görüntüleme: 67

1- Ayarlar
2- Kanallar ve Girişler
3- Girişler
4-HDMI EDID Sürümü
teşekkür ederim,çok sağolun.Bir husus daha öğrenmek istiyorum.120 HZ, Karasal yayınlarda bir farklılık yarattı mı sizde yoksa sadece oyunlarda mı işe yarıyor?

teşekkür ederim,çok sağolun.Bir husus daha öğrenmek istiyorum.120 HZ, Karasal yayınlarda bir farklılık yarattı mı sizde yoksa sadece oyunlarda mı işe yarıyor?
Karasal yayınlarda farkı anlamazsınız çünkü normal televizyonlarda bile tam performansı göremiyoruz. Uydu yayın kalitemiz kötü maalesef.

Karasal yayınlarda farkı anlamazsınız çünkü normal televizyonlarda bile tam performansı göremiyoruz. Uydu yayın kalitemiz kötü maalesef.
Teşekkür ederim. Bahause 'tan kaliteli uydu kablosu alacağım,Alternatif olarak Hama markasının hazır uydu kabloları da var,yayın kalitesinde fark olacağını düşünüyorum. Buradan paylaşırım.

Teşekkür ederim. Bahause 'tan kaliteli uydu kablosu alacağım,Alternatif olarak Hama markasının hazır uydu kabloları da var,yayın kalitesinde fark olacağını düşünüyorum. Buradan paylaşırım.
Uydu kablosu çok fark etmez. Bakır olsun konnektörler düzgün bağlanmış olsun yeterli. İnanın hiçbir fark olmayacak.

Türksat'tan gelen sinyal kalitesi az olduğu için televizyonu direkt Türksat uydusuna bağlasanız istediğiniz randımanı alamazsınız. Ha belki kaliteli bir harici uydu alıcısı bağlarsanız bir tık düzelme olur ama edilen masrafa değer mi bilemem.

Uydu kablosu çok fark etmez. Bakır olsun konnektörler düzgün bağlanmış olsun yeterli. İnanın hiçbir fark olmayacak.
120 HZ tazeleme yayınını bir tek maçlarda ,hareketli görüntülerde fark edeceğiz o zaman. Amacım karasal yayında maximum verimliliği alabilmek,şuanki uydumdan memnunun,görsel olarak tatmin edici,bunda tabiki panel kalitesininde farkı var,Alt komşumun tvsinde izlediğim görüntü ile benim tv arasında farkı görebiliyorum,onlarda bana geldiğinde gördüler:)
bundan sonra yayın kaliteleriyle alakalı bu tv için paylaşımlarda bulunacağım, Katkısı olursa ne mutlu..

120 HZ tazeleme yayınını bir tek maçlarda ,hareketli görüntülerde fark edeceğiz o zaman. Amacım karasal yayında maximum verimliliği alabilmek,şuanki uydumdan memnunun,görsel olarak tatmin edici,bunda tabiki panel kalitesininde farkı var,Alt komşumun tvsinde izlediğim görüntü ile benim tv arasında farkı görebiliyorum,onlarda bana geldiğinde gördüler:)
bundan sonra yayın kaliteleriyle alakalı bu tv için paylaşımlarda bulunacağım, Katkısı olursa ne mutlu..
Tv boyutu ile alakalı olabilir. 42 inç tvde de uhd panel var 75 inçte de. Hatta sony Xperia telefonlarda 2013 yılında 5.5 inç ekranda da uhd çözünürlük vardı. Ekran büyüdükçe inç başına düşen piksel sayısı azalıyor. Küçük ekranda uhd çözünürlük daha net gözükecektir.

1- Ayarlar
2- Kanallar ve Girişler
3- Girişler
4-HDMI EDID Sürümü
Hocam,bende HDMI EDID sürümü seçilemiyor yani üstüne gelmiyor,atlıyor bu durumda ne yapmalıyım.Başka bir yerden mi açılması lazım?

Ekli dosyalar

• IMG_20240227_225801.jpg
    IMG_20240227_225801.jpg
    44.4 KB · Görüntüleme: 45
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri