Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig GDH 92 ve GDH 92 PCW

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Selman

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
15.000
Marka Model Bilgisi
Grundig GDH 92 ve GDH 92 PCW
Merhabalar;

Grundig GDH 92 ve GDH 92 PCW Çamaşır Kurutma Makineleri aynı serinin biri cam kapaklı birisi de plastik kapaklı ürünü gibi görünüyor. Bir de İnternette Grundig Satış Danışmanınca yazılmış "Gdh 92 PCW modelin filtreleme sistemi kapak önünde iki tane olacak şekildedir, diğer modelin biri kapak biri alt taraftaki tekmelik kapağı açıldığında eşanjör önünde şeklindedir." bilgisini bulabildim.

Bu iki model arasında bu kadar basit iki farka rağmen fiyatları arasında ciddi bir farklılık var.

1- bu iki makinenin arasında başkaca bir fark bilen yahut bulabileceğimiz kaynak önerebilecek olan var mı?
2- yukarıdaki farklara bakılınca PWC serisini almanın yaratacağı bir dezavantaj olur mu?

teşekkürler şimdiden.

bu arada grundig gd 92 pks modeli media markt ta 12000 tl nasıldır bilmem ama fiyat iyi galiba değerlendirmek isteyen bakabilir.
Ben bu modeli alacaktım Arçelik grubunun güven vermesinden dolayı ancak araştırdım bana güven vermedi.Kazanı paslanmaz çelik değil, alüminyum nikel üzerine galvanizli kaplama,kapak plastik,menteşe plastik.Kazanı kot vs. gibi çamaşırlarda leke oluyormuş.Ayrıca yüzeyi sürtünmeden dolayı çamaşırları yıprattığı gibi yorumlar gördüm.

Selamlar hocam valla onu mu alayım bunu mu derken satıcı aradı.Ürün özellikleri için aramıştım,sabah aradı ne yapacaksın zam yapıcam da ,yapmadan önce aramak istedim yanlış anlamayın illa alın demiyorum ama bilgi vereyim dedi.?Baktım gördüm başka metal menteşe,cam kapak, gerçek paslanmaz çelik kazan olan model bulamadım bu fiyat skalasında , vestfrost vfr 9107 aldım bende.Hepsibura da hepsipaye kredi kartlarından ayrı ayrı yükleme yapacak,birde teb in 3 ay öteleme kampanyasıyla yaklaşık 11500 tl ye mal ettim.Satış fiyatı 13000 di.

Artık alınmış alınmıştır düşüncesi var hocam. Bugün aldığın kar kalıyor.
Valla hayırlısı olsun hocam :) Isı pompalı ise çok iyidir, internette baktım ama aynı model kodu vfr 9107 ile ilgili hiçbir bilgi bulamadım. Ama alıştığımız Vestellerden çok da farklı olmaz diye düşünüyorum Vestel olsun Regal olsun Daewoo olsun hepsi hemen hemen aynı. Ha tabii kompresör modeli vb teknik bilgi gerektiren parçalar nasıldır bilmiyorum. Belki gelince bir incelemesini yapıp bilgi verirsiniz internette bu modeli hiç bulamadım çünkü.
o ses kompresör sesi malasef arçeliğin son modelinde bile var .alan arkadaşta gördüm.
Aynen kompresör sesi yeni gelen Vestelde de var, ama en azından bu yeni gelende gövde titreşim yapmıyor. Gövde titreşim yapıyorsa zaten anlarsınız elinizi yan panele hafif bastırınca ses kesiliyor :) Bir de meşhur titreşim önleyen bumerang gövde olmasa ne yapacağız acaba :) Kurutma makinelerinin hemen hemen hepsinde zaten bir uğultu, fan ve kompresör sesi oluyor. Ha tabii 2-3 katı fiyattaki modeller nasıldır bilemem.

Ben şu üründen almak istiyorum. Baktım eşanjör daha kısa sürede toz toplamaya başlamış almak lazım. Bir de eşanjör tarafı nemli oluyor o tozlar direkt yapışıyor temizlemesi de zor oluyor bu filtre hem makinenin ömrünü/performansını arttırır hem de temizlik işini çok kolaylaştırır diye düşünüyorum. Yorumda bir kişi 10 kiloluk Vestel kurutma makinesi ile birebir uyumlu olduğunu fotoğraflı yorum yaparak belirtmiş, büyük ihtimalle diğer modellere de uyumludur.

Ben bu modeli alacaktım Arçelik grubunun güven vermesinden dolayı ancak araştırdım bana güven vermedi.Kazanı paslanmaz çelik değil, alüminyum nikel üzerine galvanizli kaplama,kapak plastik,menteşe plastik.Kazanı kot vs. gibi çamaşırlarda leke oluyormuş.Ayrıca yüzeyi sürtünmeden dolayı çamaşırları yıprattığı gibi yorumlar gördüm.
Sanırım @Pitbull dostumuz ilk olarak uyarmıştı bu konuyla ilgili.

Valla hayırlısı olsun hocam :) Isı pompalı ise çok iyidir, internette baktım ama aynı model kodu vfr 9107 ile ilgili hiçbir bilgi bulamadım. Ama alıştığımız Vestellerden çok da farklı olmaz diye düşünüyorum Vestel olsun Regal olsun Daewoo olsun hepsi hemen hemen aynı. Ha tabii kompresör modeli vb teknik bilgi gerektiren parçalar nasıldır bilmiyorum. Belki gelince bir incelemesini yapıp bilgi verirsiniz internette bu modeli hiç bulamadım çünkü.

Aynen kompresör sesi yeni gelen Vestelde de var, ama en azından bu yeni gelende gövde titreşim yapmıyor. Gövde titreşim yapıyorsa zaten anlarsınız elinizi yan panele hafif bastırınca ses kesiliyor :) Bir de meşhur titreşim önleyen bumerang gövde olmasa ne yapacağız acaba :) Kurutma makinelerinin hemen hemen hepsinde zaten bir uğultu, fan ve kompresör sesi oluyor. Ha tabii 2-3 katı fiyattaki modeller nasıldır bilemem.

Ben şu üründen almak istiyorum. Baktım eşanjör daha kısa sürede toz toplamaya başlamış almak lazım. Bir de eşanjör tarafı nemli oluyor o tozlar direkt yapışıyor temizlemesi de zor oluyor bu filtre hem makinenin ömrünü/performansını arttırır hem de temizlik işini çok kolaylaştırır diye düşünüyorum. Yorumda bir kişi 10 kiloluk Vestel kurutma makinesi ile birebir uyumlu olduğunu fotoğraflı yorum yaparak belirtmiş, büyük ihtimalle diğer modellere de uyumludur.
teşekkürler hocam.Aslında 11.500 den daha aşağı fiyata geldi hepsipay e ayrı ayrı 1500 yükledim.Şu kampanya iyi denk geldi.

Ses hepsinde var hatta Arçelik son iron freshli modeli 64 db ama fazla sesli geldi.

Vestel üretimleri arasında çok bariz kalite farkı görmedim.Serviste fark yok abi hatta yurtdışı üretimler birkaç kere daha fazla kalite kontrol sürecinden geçiyor dedi.

Bu sünger tam olarak eşanjörün önüne mi konuluyor , performans ı etkilemiyor mu?Niye üreticiler koymuyor gerekliyse??

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-12-03-00-39-21-594_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-12-03-00-39-21-594_com.whatsapp.jpg
    56.2 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2023-12-03-00-39-17-902_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-12-03-00-39-17-902_com.whatsapp.jpg
    57.1 KB · Görüntüleme: 10
teşekkürler hocam.Aslında 11.500 den daha aşağı fiyata geldi hepsipay e ayrı ayrı 1500 yükledim.Şu kampanya iyi denk geldi.

Ses hepsinde var hatta Arçelik son iron freshli modeli 64 db ama fazla sesli geldi.

Vestel üretimleri arasında çok bariz kalite farkı görmedim.Serviste fark yok abi hatta yurtdışı üretimler birkaç kere daha fazla kalite kontrol sürecinden geçiyor dedi.

Bu sünger tam olarak eşanjörün önüne mi konuluyor , performans ı etkilemiyor mu?Niye üreticiler koymuyor gerekliyse??
Çift filtre olduğundan koymuyorlar sanırım. Grundigin 9 kilosunda tek filtre var mesela kazanda ama eşanjör filtresi koymuşlar onun yerine. Bazı marka ve modellerde üçü de birden var. Eşanjör açık kaldiginda orası nemle birlikte sürekli toz topluyor ve makinenin hem sağlığını hem de kurutma performansını etkiliyor. Özellikle uzun yıllar toza ve kire maruz kaldığında kurutucum iyi kurutmuyor sikayetleri oluyor. Bundan dolayı eşanjör filtresi şart diye düşünüyorum hem temizlik açısından da büyük kolaylık saglar. Bahsettiğim ürünün siparisini verdim geldiğinde size de söylerim. Bir kişi Vestele de uyumlu demişti bakalım nasıl olacak.

Çift filtre olduğundan koymuyorlar sanırım. Grundigin 9 kilosunda tek filtre var mesela kazanda ama eşanjör filtresi koymuşlar onun yerine. Bazı marka ve modellerde üçü de birden var. Eşanjör açık kaldiginda orası nemle birlikte sürekli toz topluyor ve makinenin hem sağlığını hem de kurutma performansını etkiliyor. Özellikle uzun yıllar toza ve kire maruz kaldığında kurutucum iyi kurutmuyor sikayetleri oluyor. Bundan dolayı eşanjör filtresi şart diye düşünüyorum hem temizlik açısından da büyük kolaylık saglar. Bahsettiğim ürünün siparisini verdim geldiğinde size de söylerim. Bir kişi Vestele de uyumlu demişti bakalım nasıl olacak.
teşekkürler bilgi için.Makine cumartesi teslim edildi biz şehir dışındayken aradılar kapı önüne bıraktırdım.Servise de bugün için kurulum kaydı açtırdım, arkadaşlar gelmişler ama istifleme apartları kalmamış sipariş etmişler cuma günü gelecekmiş.Vestel git gide kurumsal yapıdan servisleri ile uzaklaşmış,evin girişinde duruyor kocaman makine,??

teşekkürler bilgi için.Makine cumartesi teslim edildi biz şehir dışındayken aradılar kapı önüne bıraktırdım.Servise de bugün için kurulum kaydı açtırdım, arkadaşlar gelmişler ama istifleme apartları kalmamış sipariş etmişler cuma günü gelecekmiş.Vestel git gide kurumsal yapıdan servisleri ile uzaklaşmış,evin girişinde duruyor kocaman makine,??
Valla şans işi hocam. Ben de Vestel servisinden son derece memnunum ama Arçelik servisi benim ilcemde Lüleburgazda berbat. Şans aslında, hiçbir servis bir standart yakalayamıyor bir yerde iyiyse bir yerde kötü. Bu arada Tekira falan demissiniz neresinden Trakyanin ?

İncelemenizi bekliyoruz. Gule gule kullanin.

Valla şans işi hocam. Ben de Vestel servisinden son derece memnunum ama Arçelik servisi benim ilcemde Lüleburgazda berbat. Şans aslında, hiçbir servis bir standart yakalayamıyor bir yerde iyiyse bir yerde kötü. Bu arada Tekira falan demissiniz neresinden Trakyanin ?
Edirne den selamlar hocam. :bye?

İncelemenizi bekliyoruz. Gule gule kullanin.
Valla hocam servisin elinde ara istifleme aparatı kalmamış biraz kavga ettim , kızdım iade edicem cihazı , 1 hafta evin ortasında bekledi makine , en az 1 hafta kadar daha sürermiş gelmesi , gelin kurun ozm dedim , aparat gelince tekrar gelip kurarsınız dedim ,,2 .ye ücretli olur deyince çıldırdım başlattım iadeyi.

Şimdi çamaşır makinesi ile birlikte takım olarak bakıyorum. tavsiyeleriniz varsa mutlu olurum.

Valla hocam servisin elinde ara istifleme aparatı kalmamış biraz kavga ettim , kızdım iade edicem cihazı , 1 hafta evin ortasında bekledi makine , en az 1 hafta kadar daha sürermiş gelmesi , gelin kurun ozm dedim , aparat gelince tekrar gelip kurarsınız dedim ,,2 .ye ücretli olur deyince çıldırdım başlattım iadeyi.

Şimdi çamaşır makinesi ile birlikte takım olarak bakıyorum. tavsiyeleriniz varsa mutlu olurum.
Sürekli zam geliyor modeli beğendiyseniz kalsaydı keşke. Sonra iade edip daha pahalıya aynı ürünü almayın.

Yazık olmuş. Birkaç yerde daha duydum bu aparat kalmadı olayını, alt tarafı bir aparatı nasıl bulamıyor bu koskoca servisler anlamıyorum. Koskoca makineler bile bir haftada fabrikadan servise gidiyorlar da ufacık bir aparat mı gidemiyor pes. Pitbull'un dediği gibi keşke kalsaydı cihaz. Vestel'in kendi müşteri hizmetleri ile konuştunuz mu bu durumu? Bence biraz diretin, haftalarca mağdur ediliyorum ikinci servis kurulumu için en azından ücret almayın benden kaynaklı bir sorun değil diye belirtin bence. Hem kendileri mağdur edecek hem de üstüne para isteyecekler, oldu. Vestel olmazsa fiyat performans olarak iki seçeneğiniz kalıyor Arçelik ve Hoover grubu, ki onların da fiyatları çok çok arttı, şu an aldığınız makinede büyük bir kar ettiniz en azından.

Son düzenleme:
aslında gelen cihaz ilandakinden farklı buna da sinir oldum.model olarak aynı ama ne vestel ne de satıcı sattığı malın farkında değil.

ilan yorumundaki gibi cihaz.
Anladım. Evet farklı cihaz yollamışlar. Peki teknik özellikler uyuşuyor mu? Isı pompalı olduğundan emin misiniz? Enerji etiketi vb görebiliyor musunuz cihaz yıllık ne kadar enerji tüketiyor veya cihazın tam kodu nedir? Görüntüden ziyade teknik özelliklerine önem veriyorum ben bu tarz şeylerde. Isı pompalı ise A++ enerji etiketine sahip olması gerekiyor, yani ısı pompalı olup da B enerji etiketine sahip cihaz görmedim daha. Enerji etiketi de bir değişik. Bu enerji sınıfında cihaz almak isteseniz zaten bu fiyata bir sürü model mevcut, önemli olan bu cihazı ısı pompalı diye satıyorlar ama enerji sınıfı düşük.
Şimdi fark ettim, ürünün ilanında kendisi 9 kg ama Hepsiburada ürün özelliklerinde 8 kg diye yazmışlar. Farklı bir makineyi farklı bir ilan üzerinden satıyorlar.

tempsnip.png

Son düzenleme:
@dzhan Isı pompasız modellerde alttaki 2 kapakta menfez delikleri olur. Sadece sağda fan tarafı delikli ise ısı pompalıdır.

Anladım. Evet farklı cihaz yollamışlar. Peki teknik özellikler uyuşuyor mu? Isı pompalı olduğundan emin misiniz? Enerji etiketi vb görebiliyor musunuz cihaz yıllık ne kadar enerji tüketiyor veya cihazın tam kodu nedir? Görüntüden ziyade teknik özelliklerine önem veriyorum ben bu tarz şeylerde. Isı pompalı ise A++ enerji etiketine sahip olması gerekiyor, yani ısı pompalı olup da B enerji etiketine sahip cihaz görmedim daha. Enerji etiketi de bir değişik. Bu enerji sınıfında cihaz almak isteseniz zaten bu fiyata bir sürü model mevcut, önemli olan bu cihazı ısı pompalı diye satıyorlar ama enerji sınıfı düşük.
Şimdi fark ettim, ürünün ilanında kendisi 9 kg ama Hepsiburada ürün özelliklerinde 8 kg diye yazmışlar. Farklı bir makineyi farklı bir ilan üzerinden satıyorlar.

Ekli dosyayı görüntüle 10325
Aslında iade etme nedenlerimden biri de bu.
Klavuzu istedim ever r290 gazlı ısı pompalı gözüküyor bilgi formunda.
Ama hem vestelin mh i bu ürün görseldeki gibi deyişi,(sözde teknik ekibe danışılmış) hemde satıcının bizde sorduk ettik eve görseldeki gibi deyip bambaşka görünümde bir ürün gelmesi bende kuşku uyandırdı.

Aslına bakarsanız aynı kod a sahip Regal marka rezistanslı görünmekte, üstelik dış görünüşte aynı.

Vestel vestfrost yurt dışı marka diye içini değiştirdiyse birşey diyemem ama oldu ki ürün rezistanslı çıkarsa iade etmem de çok güç olacak.Bu yüzden en temizi iade etmek olduğuna karar verdik eşimle.Tabi servisin ve müşteri hizmetlerinin terbiyesizliği buna vesile oldu.

@dzhan Isı pompasız modellerde alttaki 2 kapakta menfez delikleri olur. Sadece sağda fan tarafı delikli ise ısı pompalıdır.

görsel bu şekilde

Aynı koda sahip rezistanslı regal marka ise bu şekilde.

Yani böyle içi dışı farklı muhabbetlerini sevmem, Vestel le de aramıza mesafe koymaya karar verdik klima olayındaki olumsuzların üstüne bu olunca..

şuan parasını da geçtim uzun yıllar beni servis ile görüştürmeyecek marka model takım mümkünse inox gri renk çamaşır ve kurutma makinesi bakıyorum.Önerisi olanlara şimdiden teşekkür ederim.?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri