Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İnceleme Taslağımız içn Destek Olur musunuz?

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Dostlar Merhaba;

Bir işi yapıyorsak, birilerine faydalı olmaya çalışıyorsak gelişime ve değişime de açık olmalıyız fikrinden hareketle sevgili @İlteriş Yılmaz ile yaptığımız görüşmede özellikle TV incelemelerinde sürekli aynı taslak üzerinden ilerleyebilmek adına bir ana iskelet oluşturalım diye düşündük.

Ben aslında bu temel üzerinden inceleriz sitemizde tv ürünlerini elimden geldiğince aynı taslak üzerinden ilerletiyor olsam da fazlasıyla basit bir düzen.

Sizlerin bu konuda desteğinize ihtiyacımız var.

Bir tv arayışınızda en çok nelere dikkat ediyorsunuz? En çok neyi merak ediyorsunuz? İlk olarak hangi bilgiyi edinmek istiyorsunuz?

Bu ve buna benzer fikirlerinizi bizlerle paylaşırsanız genel talep hangi yönde ise ana iskeletimizi de o doğrultuda oluşturalım ki önceliğimiz sizin en çok merak ettikleriniz, sonrasına siz merak etmeseniz dahi bizim bilmenizi istediğimizi düşünüp ekleyeceklerimiz olsun :ok

sahsen bir daha tv alacak olsam ne smart islevine ne uygulama zenginligine bakarim. panel sorunsuz ve kaliteli olsun dogal renkeleri versin sesi iyi olsun ona bakarim. kalani zaten android box vs bu tip akilli cihazlar halleder. ancak sizin de belirttiğiniz gibi bu piyasa sartlarinda boyle tv bulmak zor.
yine de esas kriterleri belirtirsem
* ışık sızması olmayan karanlik sahnelerde üzmeyen bir panel
*ses kalitesi iyi olmalı doyurucu olmalı film izlerken sizi tatmin etmeli
*usb bellekteki filmleri sorunsuzca oynatmali DTS destegi, zengin video formatı desteği, alt yazı destegi olmali.
*dijital platformlardaki içerikleri sorunsuz ve kaynaktan gelen veriyi direk ekrana yansitabilmeli.
*uygulama konusunda ve kendi yazılımı konusunda kendini güncel tutabilmeli.

Her ay belirli bütçe aralığında mesela 5000 ile 30000 tl aralığında F/P tv önerisi şeklinde öneri yayınlansa iyi olur. Her ay olacağından hem güncelde olur sürekli tv konusuda açılmaz. Belirlenen bu tv lerin panel çeşidine göre kategoriside olursa iyi olacağını düşünüyorum.

sahsen bir daha tv alacak olsam ne smart islevine ne uygulama zenginligine bakarim. panel sorunsuz ve kaliteli olsun dogal renkeleri versin sesi iyi olsun ona bakarim. kalani zaten android box vs bu tip akilli cihazlar halleder. ancak sizin de belirttiğiniz gibi bu piyasa sartlarinda boyle tv bulmak zor.
*usb bellekteki filmleri sorunsuzca oynatmali DTS destegi, zengin video formatı desteği, alt yazı destegi olmali.
*dijital platformlardaki içerikleri sorunsuz ve kaynaktan gelen veriyi direk ekrana yansitabilmeli.
Tamamen aynı düşüncedeyiz

Satış sonrası servis konusunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en süper markasını da alsak, iki gün sonra arıza yapabilir. O yüzden mesela "servis süresi"nin ne kadar uzun olduğu, servis kalitesi gibi konulara bakılabilir. Gelip ürünü adresten alıyorlar mı mesela, bu da çok önemli bir konu. Koskoca paneli ben alıp götüreceksem ya da kargo ile göndereceksem (ki kargo berbat bir fikir bence) işte bunlar tercihe direkt etki etmesi gereken unsurlar.

Bununla alakalı olarak, "ölü piksel" gibi konuda şirketin tavrı nedir? Neleri arıza ya da kusur olarak görüyor, neleri görmüyor (geçmişteki karnesi) gibi konular önemli olabilir.

-Taslak hakkında aklıma gelirse yazarım.
-Şuan ki düzende olan tabloları model model yan yana koyulduğu bir karşılaştırma sayfası ya da bizim seçip karşılaştırabilme imkanımız güzel olabilir.

Bu bir süredir aklıma ancak bunun için @İlteriş Yılmaz kardeşimizin Deprem bölgesi ziyaret programlarını bitirmesini beklemek ve bir yazılımcı dostumuzdan daha destek almamız gerekecek.

Bu başlık altında bu tarz konuları çok istişare edeceğiz. Ben şimdilik siteye bilgileri giriyorum mümkün olduğunca, bir filtreleme algoritması ile tüketici VA veya IPS, 6COF veya 12COF, ndroid veya düz vs vs elimizden geçmiş ürünleri hiç olmazsa elimizden geldiği gücümüzün yettiğince ortaya iyi bir şey sunmaya gayret edeceğiz.

Faydalı ve katkı sunacak geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Her ay belirli bütçe aralığında mesela 5000 ile 30000 tl aralığında F/P tv önerisi şeklinde öneri yayınlansa iyi olur. Her ay olacağından hem güncelde olur sürekli tv konusuda açılmaz. Belirlenen bu tv lerin panel çeşidine göre kategoriside olursa iyi olacağını düşünüyorum.
Mantıklı bir öneri kardeşim. Çok teşekkür ederim.
Bunu çok düşündük sizlerle birlikte de ancak bir türlü hayata geçiremedik :)

Satış sonrası servis konusunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en süper markasını da alsak, iki gün sonra arıza yapabilir. O yüzden mesela "servis süresi"nin ne kadar uzun olduğu, servis kalitesi gibi konulara bakılabilir. Gelip ürünü adresten alıyorlar mı mesela, bu da çok önemli bir konu. Koskoca paneli ben alıp götüreceksem ya da kargo ile göndereceksem (ki kargo berbat bir fikir bence) işte bunlar tercihe direkt etki etmesi gereken unsurlar.

Bununla alakalı olarak, "ölü piksel" gibi konuda şirketin tavrı nedir? Neleri arıza ya da kusur olarak görüyor, neleri görmüyor (geçmişteki karnesi) gibi konular önemli olabilir.
Ooooo bu kadar önemle üstünde durduğum halde yazarken aklıma gelmeyen konu. Süper :ok

*Ekranın büyüklüğü,
*Işık sızması, bulutlanma ve sehim olmaması,
*Keskin ve modern tasarım
*Görüntü ve Ses kalitesi
*Fiyat ve performans oranı,
*Garanti kapsamı ve çeşitliliği,
*Satış sonrası tüketiciyi üzmeyen marka

Mantıklı bir öneri kardeşim. Çok teşekkür ederim.
Bunu çok düşündük sizlerle birlikte de ancak bir türlü hayata geçiremedik :)
Bunu "video" formatında yaparsanız (yutub) herkes için daha iyi olur. Ben sizin yerinizde olsam bu forumdan daha çok yutub kanalına önem verirdim. Forum mecrası artık eskisi kadar popüler bir mecra değil. Her şey video olmuş durumda artık. Özellikle gençler kesinlikle okumuyor, izliyorlar. Popüler teknoloji kanallarından (ç)alabileceğiniz çok konsept var. Ç'yi yanlış anlamayın (bkz. Picasso'nun lafı). Türkiye'nin meşur yutubırları yabancı kanallardan kopyaladıkları videolarla zengin oldular. Ama bana sorarsanız "teknoloji" medyasının kralı ve hepsinin babası Linus'tur. Ona da bi bakmanızı öneririm. Konudan da saptım ya hadi hayırlısı.

2a7b6b0bc2997b25bcf3e83c24fd97f4.jpg

Adem abi
Fiyat performans.
Pitbull un önerisi tam nokta. Ben mesela bugün düne göre daha farklı düşünüyorum. Olmuşken en iyisi derken artık en optimumu olsun diyorum. Bir depremde insanın her şeyi duman oluyor. O yüzden f/p ürünü almak daha mantıklı geliyor şu an. Bunun yanında ülkenin ekonomik durumu da malum; en uzun ömürlü, en kolay çözüm üreteni tercih sebebi.

Arkadaşların çoğu yazdığına katılmakla beraber kesinlikle ek olarak , dahili uydusunun kanal geçiş hızı (beni ilgilendirmiyor ama çoğu vatandaşımız için önemli) , dahili uydu alıcısında maç yayınlarındaki görüntü kaliteside yine çok kullanıcı tarafından araştırılan şeyler. Çok kişi biliyorum ki sadece maç keyfi için en uygununu en iyi fiyata almak isteyen. İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Geldikçe eklerim.

Bana göre onemliden onemsize göre

1- Dayanıklılık ve kalite( cof sayısı vs.)
2-Fiyatı
3- Servis kalitesi. Bozulunca yasal yükümlülüklerini gerceklestirmekte müşteriyi zorluk çıkartıyor mu? vs. Çoğu olayda heyete gitmek gerekiyor ise bu aşamada elenebilir.
4- Garanti süresi. 3 yılı 2 yıla tercih ederim.
5- Görüntü kalitesi. Listeme girmesi için Ortalama olması yeterli
6- Smart olması. Gerekirse TV box/stick alınarak çözülür.

Arkadaşların çoğu yazdığına katılmakla beraber kesinlikle ek olarak , dahili uydusunun kanal geçiş hızı (beni ilgilendirmiyor ama çoğu vatandaşımız için önemli) , dahili uydu alıcısında maç yayınlarındaki görüntü kaliteside yine çok kullanıcı tarafından araştırılan şeyler. Çok kişi biliyorum ki sadece maç keyfi için en uygununu en iyi fiyata almak isteyen. İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Geldikçe eklerim.
Oooo çok güzel fikirler geliyor.

Dünyanın hangi zekâ seviyesine sahip olursak olalım hiç bir şey istişare ve fikir alışverişi kadar faydalı sonuç sunmuyor.

Bir minik fikir ile yola çıktık ne kadar güzel öneriler geliyor vallahi teşekkür ediyorum her birinize ?

Adem abi
Fiyat performans.
Pitbull un önerisi tam nokta. Ben mesela bugün düne göre daha farklı düşünüyorum. Olmuşken en iyisi derken artık en optimumu olsun diyorum. Bir depremde insanın her şeyi duman oluyor. O yüzden f/p ürünü almak daha mantıklı geliyor şu an. Bunun yanında ülkenin ekonomik durumu da malum; en uzun ömürlü, en kolay çözüm üreteni tercih sebebi.
Abi inan bana ben de artık insanlara ''Bu kadar para vermenize gerek yok'' modunda ilerliyorum.
Ancak ödemek isteyenlere de saygımız sonsuz, biz sadece bilgiyi paylaşalım yeter modundayız.

Bunu "video" formatında yaparsanız (yutub) herkes için daha iyi olur. Ben sizin yerinizde olsam bu forumdan daha çok yutub kanalına önem verirdim. Forum mecrası artık eskisi kadar popüler bir mecra değil. Her şey video olmuş durumda artık. Özellikle gençler kesinlikle okumuyor, izliyorlar. Popüler teknoloji kanallarından (ç)alabileceğiniz çok konsept var. Ç'yi yanlış anlamayın (bkz. Picasso'nun lafı). Türkiye'nin meşur yutubırları yabancı kanallardan kopyaladıkları videolarla zengin oldular. Ama bana sorarsanız "teknoloji" medyasının kralı ve hepsinin babası Linus'tur. Ona da bi bakmanızı öneririm. Konudan da saptım ya hadi hayırlısı.

2a7b6b0bc2997b25bcf3e83c24fd97f4.jpg
Samimiyetle yazıyorum ki şuraya verdiğimiz emeği youtube kanallarımıza versek ikimiz de ayda en azından 8 10 bin dolayı para kazanırız. Çok ciddiyim inanın.

Aksine biz bıraktık youtube vs aklımızdaki projeleri hayata geçirebilmek için.
Youtube kısmı aşağıda gördüğünüz gibi çünkü ilgilenmiyoruz o tarafla

a1.jpg

Özellikle soru cevap etkinlikleri o kadar vakit alıyor ki ben yeni proje üretemez durumdayım.

Şuanki televizyonumuz (A43L 8840 5B) bozulsa yeni televizyon alsak isteyeceğim özellikler;

Öncelikle 4K olması.
Youtube Netflix Bein Connect (özellikle futbol maçları) kullandığım için smartının iyi olması. Mümkünse Android/Google Tv
55 inç ekran büyüklüğü
Panel hızının donanımsal olarak yüksek olması. 50 üstü yani.
Bu özelliklerin günümüz parasına göre 20bin liranın üzerinde olmaması :D

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri