Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru iPhone 14 Pro Max imei

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

durmudr60

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
iPhone 14 pro Max
Herkese Merhaba
Elimde yurt dışı iPhone 14 pro Max var ve bazı sosyal mecralarda yurt dışına çıkmadan ve kayıt ücreti vermeden e devlet kayıt yaptığını iddia eden firmalar var. İmei numarası TC felan istiyor 3-5 bin TL de ödeme istiyor ve 20 dakikada telefonu kayıt yaptıklarını iddia ediyorlar. Benim kafama pek yatmadı ama belki forumda bilgisi olan vardır yardımcı olur musunuz ?

Devlet 20.000 TL'ye kayıt ediyor da bu adamlar nasıl 5.000 TL'ye kayıt ediyorlarmış? İlginç.

Bende ona şaşırıyorum şimdi imei de vericez sorun olursa durduk yere sıkıntı çekerim belki forumda bilen gören duyan vardır dolandırıcı bunlar veya gerçekten yapılıyor diye bana yardımcı olabilirler diye sormak istedim

SAKIN!!! SAKIN!!!! SAKIN!!!!!

Dolandırıcılık yöntemi. hatta net tutar 2100 TL , bu parayı yatırdıktan sonra, telefonun kayıt işlemi tamamlandı mesajı geliyor, fakat sizin bir 3789 tl vergi borcunuz mevcut, bu sebeple aktivasyon gerçekleşmiyor. Size gönderilecek iban numarasına vergi borcunuzu yatırın, biz sistemden düşüp size iade edeceğiz diyerek o parayı da elinizden alıyorlar :)

Yasal yollar dışında IPHONE kaydı yoktur.

SAKIN!!! SAKIN!!!! SAKIN!!!!!

Dolandırıcılık yöntemi. hatta net tutar 2100 TL , bu parayı yatırdıktan sonra, telefonun kayıt işlemi tamamlandı mesajı geliyor, fakat sizin bir 3789 tl vergi borcunuz mevcut, bu sebeple aktivasyon gerçekleşmiyor. Size gönderilecek iban numarasına vergi borcunuzu yatırın, biz sistemden düşüp size iade edeceğiz diyerek o parayı da elinizden alıyorlar :)

Yasal yollar dışında IPHONE kaydı yoktur.
2759 TL istedi ama teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için zaten aklıma yatmıyordu ben de inanmıyordum çok sağ olun

Hocam Kayıt camiasında ben daha ipone için yasal hariç kayıt duymadım yaparım diyende yalan söyler mantıken mümkünde değil .kayit olayıda bilginiz olsun diye yazıyorum her marka modeldede olmaz bazı markalar izin verir bazısı vermez bazilari da yazılımsal olarak izin vermez bazıları donanımsal, misal Samsung serisinin bazı modelleri server kayıt olur çoğuda kayda izin vermez,oneplus önceden ful izin veriyordu oda 9 serisi ile bitirdi,asus rog serisi 3te kesti 3ten itibaren olmuyor,yaklaşık 7 yıla yakındır kayıtlı cihazlar kullandım epey deneyimim oldu merak edilen husus olursa etiketleyin cevaplarım

Hocam Kayıt camiasında ben daha ipone için yasal hariç kayıt duymadım yaparım diyende yalan söyler mantıken mümkünde değil .kayit olayıda bilginiz olsun diye yazıyorum her marka modeldede olmaz bazı markalar izin verir bazısı vermez bazilari da yazılımsal olarak izin vermez bazıları donanımsal, misal Samsung serisinin bazı modelleri server kayıt olur çoğuda kayda izin vermez,oneplus önceden ful izin veriyordu oda 9 serisi ile bitirdi,asus rog serisi 3te kesti 3ten itibaren olmuyor,yaklaşık 7 yıla yakındır kayıtlı cihazlar kullandım epey deneyimim oldu merak edilen husus olursa etiketleyin cevaplarım
Piyasada çok var e devlet üzerinden kayıt yapiyoruz şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz felan bunların hepsi hikaye yani doğru mu hocam

Piyasada çok var e devlet üzerinden kayıt yapiyoruz şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz felan bunların hepsi hikaye yani doğru mu hocam
Aynen öyle ipone için yasal yöntem yurtdışından alırsın sınır kapısı prosedürlerinden sonra harcını bireysel olarak yatırırsin e-devlet üzerinden şahıs olarak kendin yaparsın olur biter yani şahsi olarak kiminse o yapar.kayitta yapamıyor saniz cihaz cift hat ise 4+4 ay süre kullanılır yılbaşında sıfırlanır pandemiden yani 2020den buyana öyleydi şeytanın aklına iş düşerse onuda kaldırırlar tabi ? yani her sene mayısın ortasında baslasaniz hatları kullanmaya Aralık ayını bulur 4+4 8ay yılbaşında sıfırlanır seneye birdaha 4+4 8ay eziyet gibi birşey

Son düzenleme:
Aynen öyle ipone için yasal yöntem yurtdışından alırsın sınır kapısı prosedürlerinden sonra harcını bireysel olarak yatırırsin e-devlet üzerinden şahıs olarak kendin yaparsın olur biter yani şahsi olarak kiminse o yapar.kayitta yapamıyor saniz cihaz cift hat ise 4+4 ay süre kullanılır yılbaşında sıfırlanır pandemiden yani 2020den buyana öyleydi şeytanın aklına iş düşerse onuda kaldırırlar tabi ? yani her sene mayısın ortasında baslasaniz hatları kullanmaya Aralık ayını bulur 4+4 8ay yılbaşında sıfırlanır seneye birdaha 4+4 8ay eziyet gibi birşey
Ben 4 ay sim kullandım 4 ay esim kullanıyorum o kapanınca fiziki hat takıp kullanıcam sonra da tekrar e sim 1 yıl daha götürür ?

Samsunglarda ime atılıyor düşük ücretlerle.
Iphone yapan pek rastlamadim araştırmak gerekli ama dediginiz fiyatlarda değil.en fazla 400 Ile 500 tl arası alınır.
Iphone kaç tl getirttiniz.Bende yurt dışı telefon araştırıyorum.

Abiler ben dost tavsiyesi tekrar uyarayım da kafanız karışmasın yanilmayin dolandırılmayın üzülmeyin ( iponeler yazılımsal kayıt o la maz olmaz yapamazlar ios ve yazılımsal kayıttan bahsediyoruz ) pasaport yurtdışı sınır kapısı kayıt harç vsvs işlemeleri şart millet kayıt zammından önce boşuna mı batum da kuyruğa girdi,kaldıki Xiaomi mi serileri bile yazılımsal kayıt olmuyor içi açılıp donanımsal yapılıyor direnç denen küçük parça değişimi ile, redmi serisi yazılımsal olabiyor onlarında güncelleme sıfırlama yapınca orjinal değere dönüyor imeiler,Samsung üst serileri de server kayıt yapılıyor 3bin ila 4.5 bin arası ücretle alt modelleri normal olabilir 300 500tl arası sağlam iş yapan yazılımcı ile neden sağlam dedim her kayıt yapan yapamıyor ya şebeke gidiyor yada cihazın fabrikasyon ayarlarını bozunca cihaz kendine gelmiyor parmak izi okuyucu gidiyor vsvsvs cihazı da kendine getirebilecek yazılımcı orjinal fabrika qcn dosyasını bulana kadar telef oluyor ?

Dolandırıcılar, sakın para vermeyin. Bazı android modellerde imei koruması olmadığı için eski cihazların imei lerini yeni cihazlara klonlayarak telefonu açıyorlar fakat iPhone da öyle bir şey söz konusu değil. 20.000₺ ödemek dışında bir çözümü yok. Yeni modellerde çift imei olduğu için 4 ay fiziksel sim kart ile 4 ay da e sim kart ile kullanabilirsiniz ama önermem, çünkü bugün 20.000₺ olan kayıt ücreti belki üç beş gün sonra 40.000₺ ye çıkabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri