Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kablonet FTTH altyapı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

danyelbyksk

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Kablonet
Merhaba, şuan superonline fiber kullanıyorum, yeni taşınacağımız yerde superonlinenın altyapısı bulunmamakta. Daha önce kablonet kullanmıştım ve memnundum, altyapısına baktığım zaman ekran resmindeki gibi destekliyor gibi görünüyor. FTTH altyapısı nedir ? Tavsiye eder misiniz? Şuan sadece Turk telekom fiber altyapısı mevcut.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-18-16-25-15-71_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-11-18-16-25-15-71_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    43.1 KB · Görüntüleme: 34
Asıl site bura. Sorgulamayı buradan yapın.

FTTH, eve kadar fiber demek. Evde GPON kutu+Router olur. Fiber, GPON kutusunda sonlanır sonra Ethernet kablosuyla Router'a aktarılır. Fiberin makbulüdür yani. Kablonet Gpon+Router aynı cihazdadır çift cihaz kullanmıyorlar.

FTTH, eve kadar fiber demek. Evde GPON kutu+Router olur. Fiber, GPON kutusunda sonlanır sonra Ethernet kablosuyla Router'a aktarılır. Fiberin makbulüdür yani. Kablonet Gpon+Router aynı cihazdadır çift cihaz kullanmıyorlar.
Murat bey çok teşekkür ederim, bu siteden kontrol ettim, aynı şekilde desteklediğini gördüm. Türk telekom ile tarifeleri karşılaştıracağım, uygun olması halinde buna başvuru yapacağım o zaman.

FTTH (Fiber To The Home) eve kadar fiber hizmetidir. Fakat altyapının Kablonet altyapısı mı yoksa TT altyapısı üzerinden mi olduğuna bakın.

Murat bey çok teşekkür ederim, bu siteden kontrol ettim, aynı şekilde desteklediğini gördüm. Türk telekom ile tarifeleri karşılaştıracağım, uygun olması halinde buna başvuru yapacağım o zaman.
Altyapıda FTTH çıkarsa telekom altyapısıdır. Ama 1000 mbps'ye kadar kablonet ve 4k kablo tv felan yazarsa kablonetin kendi altyapısıdır

Altyapıda FTTH çıkarsa telekom altyapısıdır. Ama 1000 mbps'ye kadar kablonet ve 4k kablo tv felan yazarsa kablonetin kendi altyapısıdır
Doğrudur Muray Bey TT yapısı fakat bunda da 1000 mbps ye kadar diye yazıyor, daha sonra sıkıntı yaşar mıyım acaba teknik bir problem olursa, yoksa hiç riske etmeyip TT tarifelerine mi bakayım?

Doğrudur Muray Bey TT yapısı fakat bunda da 1000 mbps ye kadar diye yazıyor, daha sonra sıkıntı yaşar mıyım acaba teknik bir problem olursa, yoksa hiç riske etmeyip TT tarifelerine mi bakayım?
Altyapı sahibi kimse her zaman ondan hizmet almak daha mantıklı. Türk Telekom uploadları yükseltti mesela 100 mbps FTTH paketler 20 upload oldu ama Kablonet, TT altyapısındaki hızları hala yükseltmedi. TT paketlerine bakın derim.

Kablonet eve kadar fiber değil. Bina içi kutuya kadar fiber, sonrası TV kablo ile modeme giriyor. Kablonet stabil çalışıyor. Servis hizmeti hızlı. Ama pin çok yüksek IP TV de sorun oluyır. Pin 20 nin altına düşmüyor.

Kablonet eve kadar fiber değil. Bina içi kutuya kadar fiber, sonrası TV kablo ile modeme giriyor. Kablonet stabil çalışıyor. Servis hizmeti hızlı. Ama pin çok yüksek IP TV de sorun oluyır. Pin 20 nin altına düşmüyor.
Eve kadar fiberi de var Birol abi. Kablonet GPON altyapısı olanlar şanslı ama yönetim vizyonu belli olduğu için DOCSIS'ten GPON'a dönüşüm işleri ağır aksak gidiyor.

Merhaba ,

Bu şekildedir, kullanıcıların bilgisine...

Sayın Yetkili,

VDSL alt yapısında 24 Mbps paketi kullanan Evde/İşte İnternet müşterilerimizin upload hızları 29 ve 30 Kasım tarihlerindeki çalışmalar sonrasında 12 Mbps’ye kadar “yükseltilecek" olup tarife ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Alt Yapı
Bağlantı Hızı
Taahhütnamede Yer Alan Mevcut Upload Hızı
Güncellenen Yeni Upload Hızı
VDSL​
24 Mbps'ye kadar​
3 Mbps'ye kadar​
12 Mbps'ye kadar​

Diğer paket ve alt yapılardaki müşterilerimizin upload hız güncelleme süreçleri devam etmektedir. Devreye alındıkça ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Merhaba, bugün Türk Telekom dan ilk 6 ay 220 tl sonraki 18 y 440 tl olarak 24 aylık 100 mbps pakete başvuru yaptım. Tabi ekstra cihaz kirası da var(70 tl). Başvuru yaptıktan sonra gelen mailde fiber yazıyor ama parantez içinde "H" harfi yazıyor. Bunu araştırdığımda hipernet olarak geçiyor ve vdsl olarak yazıyor. Paketin upload hızını ise 15 mbps olarak söyledi müşteri hizmetleri. Fakat vdsl olduğu için bir sıkı tı yaşar mıyım? Netten baktığımda ve gönderilen taahhüt belgesinde 5 mbps olduğu yazıyor. Sizce nasıl bir aksiyon almam gerekir. Kurulum için haftaya çarşambaya randevu aldım taşınacağım için.

Ekli dosyalar

• IMG_20231129_124048.jpg
    IMG_20231129_124048.jpg
    92.3 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_2023-11-29-11-14-03-83_45e686c594768066ad9911d54d96f72b.jpg
    Screenshot_2023-11-29-11-14-03-83_45e686c594768066ad9911d54d96f72b.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 10
Alt yapı kontorlün de gpon çıkıyor. 1000 Mbps Kablonet alabiliyorum. Altyapımda 1000 indirme 100 gönderme destekliyormuş. Çok iyi.
Ayrıca diğer adresimi sorguladığımda DSL çıktı buna üzüldüm. Fakat https://www.turksatkablonet.com/kampanyalar/kablonet/her-eve-kablonet bu kampanya hem DSL hem de gpon tarifede aynı fiyatları gösteriyor. DSL de daha ucuz çıkması lazım değil mi?

Alt yapı kontorlün de gpon çıkıyor. 1000 Mbps Kablonet alabiliyorum. Altyapımda 1000 indirme 100 gönderme destekliyormuş. Çok iyi.
Ayrıca diğer adresimi sorguladığımda DSL çıktı buna üzüldüm. Fakat https://www.turksatkablonet.com/kampanyalar/kablonet/her-eve-kablonet bu kampanya hem DSL hem de gpon tarifede aynı fiyatları gösteriyor. DSL de daha ucuz çıkması lazım değil mi?
GPON çıkıyorsa muhtemelen Türk Telekom altyapısı da olabilir. Genelde fiyatları sabitledi İSS'ler, hangi altyapı varsa onu veriyorlar.

Ayrıca 1000 indirme 100 yükleme gibi bir durum yok aslında. Simetrik interneti isterlerse verebilirler. VDSL bile değil ADSL sisteminden kalma bir alışkanlık olarak yükleme hızını düşük tutuyorlar.

Bu site gerçek Türksat sitesi değil.

Sorgulamayı buradan yapın.

4K Kablo TV 1000 mbps Kablonet çıkarsa Türksat GPON altyapı
4K Kablo TV 100 mbps Kablonet çıkarsa Türksat DOCSIS altyapı
FTTH 1000 mbps çıkarsa Türk Telekom GPON altyapı var demektir.

Bu site gerçek Türksat sitesi değil.

Sorgulamayı buradan yapın.

4K Kablo TV 1000 mbps Kablonet çıkarsa Türksat GPON altyapı
4K Kablo TV 100 mbps Kablonet çıkarsa Türksat DOCSIS altyapı
FTTH 1000 mbps çıkarsa Türk Telekom GPON altyapı var demektir.
100 mbps de hiç sorun yok Kablonet te, sıkıntı Pig de ama. 20 nin altına düşmüyor. Hatta, 25 bile geçiyor. İptv de sorun oluyor

100 mbps de hiç sorun yok Kablonet te, sıkıntı Pig de ama. 20 nin altına düşmüyor. Hatta, 25 bile geçiyor. İptv de sorun oluyor
DOCSIS altyapının sıkıntısı maalesef. Direkt DOCSIS demekte yanlış olur hatta DOCSIS 3.0 demek daha doğru. Low Latency DOCSIS 3.1'e geçilmesi lazım ping sorununun ama nerde o vizyon.

Kablonet altyapısında sorgu sonucunda gpon çıkıyor ise kendi altyapısını kullandığı anlamına gelir. Eğer ftth çıkıyor ise telekom üzerinden ortak internet veriyor anlamına gelir. Hizmeti telekomdan fakat servisi Türksat tan almış olacaksınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri