Dur kalk konusunu genellemek bana göre çok doğru olmaz zira ülkemizde ağırlıklı şekilde ''Almışken büyük olsun, arada çok fiyat farkı yok'' alışkanlığı var biz de çok izah etsek de fazla da müdahil olmuyoruz sonra vebal altında kalmayalım diye fakat ''Büyüğü iyidir'' mantığı ile kendi kafasına göre 25m2 alana 24000btu klima alıp sonra dur kalk yapıyor diye şikayet edenleri de gördük biz.
Isı yükü hesabı aslında her kullanıcı ve her klima grubu için EN ÖNEMLİ faktördür ve klima dünyasında mutlaka dengi dengine btu hesaı üzerinden ürün satın almak ve satın alınan ürünlerin de max ve min btu değerlerine dikkat etmek gerekir.
Ukalalık etmek istemem fakat MİN BTU kavramını bu ülkede tüketicilerin aklına ben soktum. herkes satın alırken daha büyüğünü arayıp sürekli şekilde max btu değerine odaklanıp ürün satın alırken konfor koşulları çerçevesinde min btu değerine dikkat edilmesi gerektiğini ve gear factor dediğimiz o aralığın ne kadar önemli olduğunu anlattık durduk.
Sizin sorunuzun cevabını o klimanın üreticisi özelinde ele alırsak onların iddiası şu yönde
Ekli dosyayı görüntüle 15101
Hatırlarsanız sizlere Midea CEO sunun bir ilke kararı olduğunu ve Midea ana markasında bulunan özelliklerin TAMAMINI alt marka üretimleri YANSITMAMA uygulamaları olduğunu birçok kere yazmıştım. Evet üretim kalitesi anlamında aralarında fark var diyemeyiz fakat verimlilik, algoritma, konfor, performans konusunda bunun tartışılması gerektiğini ve aradaki fiyat farkının makul bazı açıklamaları olduğunu belirtmiştim.
Bu da mesela vurguladığım özelliklerden gözle görünür kısımlarından birisi
Ekli dosyayı görüntüle 15103
Bu demek değil ki Kaira kötü veya airfel kötü. Sadece Midea 12 lik aldığınızda tolerasyon değeri daha yüksekken, Airfel aldığınızda daha düşük olabiliyor ve her konu da ne yazık ki harici bir kumanda tedariki ile bertaraf edilemiyor zira ürünün üzerinde ana yazılım veya bazen donanım da durumu desteklemeyebiliyor.