Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kayseri için Klima Önerisi *KAIRA Alındı*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Seyit ahi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Çok güzel
Bize diyecek söz kalmamış abi inşallah böyle firmalar çoğalır vatandaş rahat eder 🙂

Airfel kaira dışında umarız ki marka model bazında daha fazla seçenek keşfi yapabilirsek ki ( buda kullanıp yada tecrübe edip ürünün huyunu suyunu donanımı bilmekten geçiyor kolay iş değil) daha güzel olur

Daha fazla seçenek için umarız ki bu sene yazın kıştan klima satın alan arkadaşlarımız klimalarının yakıt tüketimi konusunda veri çekip forumda paylaşım yapabilirlerse muazzam olacaktır.
Bu yaz devrim niteliğinde geçecek diye düşünüyorum ama yaşayıp göreceğiz :ok

Eğer benim amacım raiting elde etmek olsaydı sizin bana yayınlamam için ulaştırdığınız videoları sosyal mecraya basar geçerdim ama bizim amacımız meşhur olmak veya rant elde etmek değil, problemleri ortadan kaldırmak o nedenle konuyu sizinle farklı şekilde ele aldık ve güzel sonuçlar ortaya çıktı.

Bu arada forumdaki dostların da dikkatini çekmeye başlamıştır diye düşünüyorum ki bu YENİ OLUŞUM MÜHENDİSLİK özellikle Airfel ve Kaira konusunda çok ciddi şekilde kurtarıcı vazifesi üstlenmiş durumda.

Sanıyorum ki Yeni Oluşum Mühendisliğin bize verdiği bu güven sayesinde bundan sonra forumumuzda DAIKIN ürünlerini de güvenerek önerebileceğiz :ok

Ne dersiniz @Murat ALA @muhammet göl @İlteriş Yılmaz @ByCilo @İRFAN @REMZİ96
Satıcı ve servisler ürünleri rezil de ediyor vezir de. Bence rahatça önerilir.

Biraz önce kaira 12000 btu klimam montajlandı. Mantolamaya zarar verilmedi. İçinden çıkan 4 metrelik bakır boru uzun geldiği için 1 metresi kesildi ve yeniden diş açıldı. Yanlış anlamadıysam 2 bakır borudan ince olanı için araçtan 5-6 cm lik bir bakır boru parcasi geldi ve ona diş açılıp ince olan bakır boruya ekleme yapıldı.( Bu ekleme biraz kafamı karıştırdı ama inşallah birsey olmaz). Vakumlama 20 dk yapıldı ama vakum motorundan dış üniteye 1 kablo bağlıydı normali boylemiydi bilmiyorum ama diğer kablo vardı mavi o hiç takılmadı. Vakum bitince direk ayrıldı ve vakum sonrası kaçak varmi diye beklenilmedi.( Beklenilmesine gerek var mı bilmiyorum). Daha sonrasında bir gaz basma durumu olmadı gaz içinde mevcut heralde onu sormadım. İc unite 4 adet vida ve dubelle sabitlendi. Dış ünite 2 adet saplama dedikleri vida ile sabitlendi. Elektrik bağlantısını yapıp çalıştırdılar. Telefonuma uygulama indirip aktif hale getirdik. Elektrik baglantisi için elektrikçi getirmem gerekiyormuş onu sonradan halledecek. Kutusundan iç ünite için drenaj borusu ciksada diş ünite için olmuyormuş. O yüzden ücret karşılığında iç ve dış uniteden drenaj borusu çekildi 7+7 metre ve 200 tl tuttu. Görselleri ekleyecem sence sıkınti var mı @Adem Helvacı abi?
20240419_120446.jpg
20240419_121048.jpg
20240419_123339.jpg
20240419_123418.jpg
20240419_123448.jpg
20240419_123501.jpg
20240419_123556.jpg
20240419_123533.jpg

Bugün biraz Kaira hakkında araştırma yaptımda, okuduğum kullanıcı yorumlarının çoğunda Kaira klimanın kışın kullanımında çok fazla dur kalk yaparak çalıştığından bahsetmişler, bunun önüne geçebilmek için midea klima kumandası bulup Fallow Me özelliğini kullanmak derdine girmişler. Kaira klimanın böyle bir sorunu varmı varsa sadece sıcak kullanımdamı var yoksa yaz kış bu şekildemi çalışıyor, forumda kullanan arkadaşlar cevaplarsa memnun oluruz.

Biraz önce kaira 12000 btu klimam montajlandı. Mantolamaya zarar verilmedi. İçinden çıkan 4 metrelik bakır boru uzun geldiği için 1 metresi kesildi ve yeniden diş açıldı. Yanlış anlamadıysam 2 bakır borudan ince olanı için araçtan 5-6 cm lik bir bakır boru parcasi geldi ve ona diş açılıp ince olan bakır boruya ekleme yapıldı.( Bu ekleme biraz kafamı karıştırdı ama inşallah birsey olmaz). Vakumlama 20 dk yapıldı ama vakum motorundan dış üniteye 1 kablo bağlıydı normali boylemiydi bilmiyorum ama diğer kablo vardı mavi o hiç takılmadı. Vakum bitince direk ayrıldı ve vakum sonrası kaçak varmi diye beklenilmedi.( Beklenilmesine gerek var mı bilmiyorum). Daha sonrasında bir gaz basma durumu olmadı gaz içinde mevcut heralde onu sormadım. İc unite 4 adet vida ve dubelle sabitlendi. Dış ünite 2 adet saplama dedikleri vida ile sabitlendi. Elektrik bağlantısını yapıp çalıştırdılar. Telefonuma uygulama indirip aktif hale getirdik. Elektrik baglantisi için elektrikçi getirmem gerekiyormuş onu sonradan halledecek. Kutusundan iç ünite için drenaj borusu ciksada diş ünite için olmuyormuş. O yüzden ücret karşılığında iç ve dış uniteden drenaj borusu çekildi 7+7 metre ve 200 tl tuttu. Görselleri ekleyecem sence sıkınti var mı @Adem Helvacı abi?Ekli dosyayı görüntüle 15085Ekli dosyayı görüntüle 15086Ekli dosyayı görüntüle 15087Ekli dosyayı görüntüle 15088Ekli dosyayı görüntüle 15089Ekli dosyayı görüntüle 15090Ekli dosyayı görüntüle 15091Ekli dosyayı görüntüle 15092
Merhaba, hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın inşallah. 🙏

Bu tecrübe aktarımınız gerçekten çık kıymetli, bu yüzden tek başlık altında daha çok tüketicinin ulaşabilmesi adına aşağıda linkini bırakacağım konuya bunun bir kopyasını ekleyebilir misiniz? ☺️

Konu 'Klima Deneyimleri ve Klima Önerileri' https://inceleriz.com/forum/konular/klima-deneyimleri-ve-klima-onerileri.7391/

Bugün biraz Kaira hakkında araştırma yaptımda, okuduğum kullanıcı yorumlarının çoğunda Kaira klimanın kışın kullanımında çok fazla dur kalk yaparak çalıştığından bahsetmişler, bunun önüne geçebilmek için midea klima kumandası bulup Fallow Me özelliğini kullanmak derdine girmişler. Kaira klimanın böyle bir sorunu varmı varsa sadece sıcak kullanımdamı var yoksa yaz kış bu şekildemi çalışıyor, forumda kullanan arkadaşlar cevaplarsa memnun oluruz.
Bu dur kalk durumunu bende duydum ama sanırsam küçük alanda büyük btu lu klima kullanımından dolayı öyle olabiliyor. Bende kullanıcı deneyimlerini aktarırım.

Biraz önce kaira 12000 btu klimam montajlandı. Mantolamaya zarar verilmedi. İçinden çıkan 4 metrelik bakır boru uzun geldiği için 1 metresi kesildi ve yeniden diş açıldı. Yanlış anlamadıysam 2 bakır borudan ince olanı için araçtan 5-6 cm lik bir bakır boru parcasi geldi ve ona diş açılıp ince olan bakır boruya ekleme yapıldı.( Bu ekleme biraz kafamı karıştırdı ama inşallah birsey olmaz). Vakumlama 20 dk yapıldı ama vakum motorundan dış üniteye 1 kablo bağlıydı normali boylemiydi bilmiyorum ama diğer kablo vardı mavi o hiç takılmadı. Vakum bitince direk ayrıldı ve vakum sonrası kaçak varmi diye beklenilmedi.( Beklenilmesine gerek var mı bilmiyorum). Daha sonrasında bir gaz basma durumu olmadı gaz içinde mevcut heralde onu sormadım. İc unite 4 adet vida ve dubelle sabitlendi. Dış ünite 2 adet saplama dedikleri vida ile sabitlendi. Elektrik bağlantısını yapıp çalıştırdılar. Telefonuma uygulama indirip aktif hale getirdik. Elektrik baglantisi için elektrikçi getirmem gerekiyormuş onu sonradan halledecek. Kutusundan iç ünite için drenaj borusu ciksada diş ünite için olmuyormuş. O yüzden ücret karşılığında iç ve dış uniteden drenaj borusu çekildi 7+7 metre ve 200 tl tuttu. Görselleri ekleyecem sence sıkınti var mı @Adem Helvacı abi?Ekli dosyayı görüntüle 15085Ekli dosyayı görüntüle 15086Ekli dosyayı görüntüle 15087Ekli dosyayı görüntüle 15088Ekli dosyayı görüntüle 15089Ekli dosyayı görüntüle 15090Ekli dosyayı görüntüle 15091Ekli dosyayı görüntüle 15092
Arçelik bana 1 top drenaj borusu bıraktı aşağı yukarı 15 mt var 😃 ücret de almadılar. 😁

Dur kalk konusunu genellemek bana göre çok doğru olmaz zira ülkemizde ağırlıklı şekilde ''Almışken büyük olsun, arada çok fiyat farkı yok'' alışkanlığı var biz de çok izah etsek de fazla da müdahil olmuyoruz sonra vebal altında kalmayalım diye fakat ''Büyüğü iyidir'' mantığı ile kendi kafasına göre 25m2 alana 24000btu klima alıp sonra dur kalk yapıyor diye şikayet edenleri de gördük biz.

Isı yükü hesabı aslında her kullanıcı ve her klima grubu için EN ÖNEMLİ faktördür ve klima dünyasında mutlaka dengi dengine btu hesaı üzerinden ürün satın almak ve satın alınan ürünlerin de max ve min btu değerlerine dikkat etmek gerekir.

Ukalalık etmek istemem fakat MİN BTU kavramını bu ülkede tüketicilerin aklına ben soktum. herkes satın alırken daha büyüğünü arayıp sürekli şekilde max btu değerine odaklanıp ürün satın alırken konfor koşulları çerçevesinde min btu değerine dikkat edilmesi gerektiğini ve gear factor dediğimiz o aralığın ne kadar önemli olduğunu anlattık durduk.

Sizin sorunuzun cevabını o klimanın üreticisi özelinde ele alırsak onların iddiası şu yönde

1713602487534.png

Hatırlarsanız sizlere Midea CEO sunun bir ilke kararı olduğunu ve Midea ana markasında bulunan özelliklerin TAMAMINI alt marka üretimleri YANSITMAMA uygulamaları olduğunu birçok kere yazmıştım. Evet üretim kalitesi anlamında aralarında fark var diyemeyiz fakat verimlilik, algoritma, konfor, performans konusunda bunun tartışılması gerektiğini ve aradaki fiyat farkının makul bazı açıklamaları olduğunu belirtmiştim.

Bu da mesela vurguladığım özelliklerden gözle görünür kısımlarından birisi
1713602635834.jpeg

Bu demek değil ki Kaira kötü veya airfel kötü. Sadece Midea 12 lik aldığınızda tolerasyon değeri daha yüksekken, Airfel aldığınızda daha düşük olabiliyor ve her konu da ne yazık ki harici bir kumanda tedariki ile bertaraf edilemiyor zira ürünün üzerinde ana yazılım veya bazen donanım da durumu desteklemeyebiliyor.

Dur kalk konusunu genellemek bana göre çok doğru olmaz zira ülkemizde ağırlıklı şekilde ''Almışken büyük olsun, arada çok fiyat farkı yok'' alışkanlığı var biz de çok izah etsek de fazla da müdahil olmuyoruz sonra vebal altında kalmayalım diye fakat ''Büyüğü iyidir'' mantığı ile kendi kafasına göre 25m2 alana 24000btu klima alıp sonra dur kalk yapıyor diye şikayet edenleri de gördük biz.

Isı yükü hesabı aslında her kullanıcı ve her klima grubu için EN ÖNEMLİ faktördür ve klima dünyasında mutlaka dengi dengine btu hesaı üzerinden ürün satın almak ve satın alınan ürünlerin de max ve min btu değerlerine dikkat etmek gerekir.

Ukalalık etmek istemem fakat MİN BTU kavramını bu ülkede tüketicilerin aklına ben soktum. herkes satın alırken daha büyüğünü arayıp sürekli şekilde max btu değerine odaklanıp ürün satın alırken konfor koşulları çerçevesinde min btu değerine dikkat edilmesi gerektiğini ve gear factor dediğimiz o aralığın ne kadar önemli olduğunu anlattık durduk.

Sizin sorunuzun cevabını o klimanın üreticisi özelinde ele alırsak onların iddiası şu yönde

Ekli dosyayı görüntüle 15101

Hatırlarsanız sizlere Midea CEO sunun bir ilke kararı olduğunu ve Midea ana markasında bulunan özelliklerin TAMAMINI alt marka üretimleri YANSITMAMA uygulamaları olduğunu birçok kere yazmıştım. Evet üretim kalitesi anlamında aralarında fark var diyemeyiz fakat verimlilik, algoritma, konfor, performans konusunda bunun tartışılması gerektiğini ve aradaki fiyat farkının makul bazı açıklamaları olduğunu belirtmiştim.

Bu da mesela vurguladığım özelliklerden gözle görünür kısımlarından birisi
Ekli dosyayı görüntüle 15103

Bu demek değil ki Kaira kötü veya airfel kötü. Sadece Midea 12 lik aldığınızda tolerasyon değeri daha yüksekken, Airfel aldığınızda daha düşük olabiliyor ve her konu da ne yazık ki harici bir kumanda tedariki ile bertaraf edilemiyor zira ürünün üzerinde ana yazılım veya bazen donanım da durumu desteklemeyebiliyor.
Hocam Kaira klimayı karşıma iyi bir fırsat çıktı gerekçesiyle iptal etmeye çalıştım iptal olmuyor ama müşteri hizmetleri gelen kargoyu almayın geri gitsin dedi.
Demirdöküm A5 Performans 9000 btü aldım Yaz Kış A+++ fiyatı çok cazip geldi. Artık Kaira gelince almicam bakalım akıllıcamı değilmi göreceğim.
Ben klimayı aldım fiyatı 29.348 oldu hatta anında.
Screenshot_20240420_150211_com.android.email.jpg

Hocam Kaira klimayı karşıma iyi bir fırsat çıktı gerekçesiyle iptal etmeye çalıştım iptal olmuyor ama müşteri hizmetleri gelen kargoyu almayın geri gitsin dedi.
Demirdöküm A5 Performans 9000 btü aldım Yaz Kış A+++ fiyatı çok cazip geldi. Artık Kaira gelince almicam bakalım akıllıcamı değilmi göreceğim.
Ben klimayı aldım fiyatı 29.348 oldu hatta anında.
Ekli dosyayı görüntüle 15123
Size garip gelebilir fakat bana bu durum sevindirici geldi zira beni biliyorsunuz elimden geldiğince çok sayıda ürünün gerçek kullanıcılardan gelen gerçek kullanıcı verilerini platformda veya sosyal mecrada hangi forumda olursa olsun tüketicilerin ulaşabileceği yerde olsun istiyorum. Dolayısı ile farklı markaların farklı modellerinin satın alınması da yüzsümde bir tebessüme neden oluyor.

Gönül isterdi ki kendimiz satına lıp testlerini size yayınlayalım fakat ekonomik koşullar malum. O nedenle sizlerin de destekleri ile bu bilgileri doğru şekilde bir araya toparlamaya gayret ediyoruz.

Kaira Airfel vs zaten durumlarını performaslarını bildiğimiz ürünler ve biz de bildiğimiz güvenli limanlardan ayrılmayalım diye sıklıkla öneriyoruz ancak özellikle ECA başta olmak üzere bundan sonraki süreçte daha geniş yelpazede ürün önerebilmek için sizlerden gelen veriler bizim için çok kıymetli olacak.

Bu anlamda klimanızın size hayırlı olmasını diliyorum :ok

Size garip gelebilir fakat bana bu durum sevindirici geldi zira beni biliyorsunuz elimden geldiğince çok sayıda ürünün gerçek kullanıcılardan gelen gerçek kullanıcı verilerini platformda veya sosyal mecrada hangi forumda olursa olsun tüketicilerin ulaşabileceği yerde olsun istiyorum. Dolayısı ile farklı markaların farklı modellerinin satın alınması da yüzsümde bir tebessüme neden oluyor.

Gönül isterdi ki kendimiz satına lıp testlerini size yayınlayalım fakat ekonomik koşullar malum. O nedenle sizlerin de destekleri ile bu bilgileri doğru şekilde bir araya toparlamaya gayret ediyoruz.

Kaira Airfel vs zaten durumlarını performaslarını bildiğimiz ürünler ve biz de bildiğimiz güvenli limanlardan ayrılmayalım diye sıklıkla öneriyoruz ancak özellikle ECA başta olmak üzere bundan sonraki süreçte daha geniş yelpazede ürün önerebilmek için sizlerden gelen veriler bizim için çok kıymetli olacak.

Bu anlamda klimanızın size hayırlı olmasını diliyorum :ok
İyi dilekleriniz ve yardımlarınız için biz teşekkür ederiz hocam. Öncede dediğim gibi 1 adet wattmetre 1 adet problu iç dış sıcaklığını ölçecek cihaz aldım. Benim hiç işime yazaramaz sonuçta sırf sizler için aldım. Geri dönüşleri mutlaka yapıcam. Tekrardan her şey için teşekkür ederim. 🙏

İyi dilekleriniz ve yardımlarınız için biz teşekkür ederiz hocam. Öncede dediğim gibi 1 adet wattmetre 1 adet problu iç dış sıcaklığını ölçecek cihaz aldım. Benim hiç işime yazaramaz sonuçta sırf sizler için aldım. Geri dönüşleri mutlaka yapıcam. Tekrardan her şey için teşekkür ederim. 🙏
Ben de sürekli testo verileri almak yerine artık daha farklı yöntemleri de dahil etmek adına sevgili @meeb dostumuzdan derece önerisi aldım. Şunu denemeye karar verdim :D

hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın inşallah.

Montaj gayet güzel ve temiz olmuş.

Ama üzücüdür ki ,malasef ki şu servislerin yamyamlığı bitmiyor,drenaj borusuna boşuna para vermişsiniz.İçinden çıkan boruya Y parça takıp tek boru da götürülebilirken sırf para alsınlar diye 2 boru götürüp 200.lira da almak ne diyeyim yani.Neyse dert etmeyin bahşiş vermişsiniz gibi düşünün derim tekrardan hayırlısı olsun.

hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın inşallah.

Montaj gayet güzel ve temiz olmuş.

Ama üzücüdür ki ,malasef ki şu servislerin yamyamlığı bitmiyor,drenaj borusuna boşuna para vermişsiniz.İçinden çıkan boruya Y parça takıp tek boru da götürülebilirken sırf para alsınlar diye 2 boru götürüp 200.lira da almak ne diyeyim yani.Neyse dert etmeyin bahşiş vermişsiniz gibi düşünün derim tekrardan hayırlısı olsun.
Sagolun teşekkür ederim. Dediğiniz gibi olsa belki görüntü bakımından da daha güzel olabilirdi. Ama neyse bakalım. Biraz sonra bir daha gelecekler dış üniteye giren ince bakır boruya diş açarken tam giriş yerinde eziklik olmuş. Benim dikkatimi çekince yeni olusum mühendisliğe sordum ve onlarda servis ile görüşelim orayı düzeltsinler dedi. Muhetelemelen tekrar kesip yeniden diş açip yapacaklar.Benim aklımda acaba tekrar vakum gerek var mı sorusu oluştu? @meeb

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri