Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Fizyomec

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
+50000
Marka Model Bilgisi
Daikin , Mitsubishi
İzmirde İş yerim için daha öncesinde 12000 Baymak klima kullanıyordum alanımız 20-25 Metre kare arasıda ama bina cam giydirme olduğu için odayı kare gibi düşünürsek 2 kısmı tamamen cam kaplı. son kat fakat üstümüzde çatı var Öglen 12-13 e kadar yan taraftan güneş almakta olup odada genelde 4 kişi hareket halinde çalışmakta.Kullanılan borular gömülü sistem olduğu için 3 e 8lik onları pek değiştirme şansımız olmadığı için Yaz aylarında sadece soğutma için kullanılmak üzere üst segment bir klima bakıyorum Daikan Shira Plus 14000 ve Mitsubishi arasında kaldım. Soğutma performansı yüksek alt yapımada uygun bir klima bakıyorum fikirleriniz çok değerli önerinizi bekliyorum

Şimdi Mitsubishi servisi geldi bu borulara onların 18lik klimaları oluyormus. 18000 BTU Hare modelini önerdi ısıtma için kullanmayacağınız için Legendera kadar yüksek fiyatlara çıkmanıza gerek yok dedi fakat hala çok kararsızım. 14000 Shira , Legendra 18000 hare arasında. Genel olarak fikir verebilirseniz çok sevinirim

İzmirde İş yerim için daha öncesinde 12000 Baymak klima kullanıyordum alanımız 20-25 Metre kare arasıda ama bina cam giydirme olduğu için odayı kare gibi düşünürsek 2 kısmı tamamen cam kaplı. son kat fakat üstümüzde çatı var Öglen 12-13 e kadar yan taraftan güneş almakta olup odada genelde 4 kişi hareket halinde çalışmakta.Kullanılan borular gömülü sistem olduğu için 3 e 8lik onları pek değiştirme şansımız olmadığı için Yaz aylarında sadece soğutma için kullanılmak üzere üst segment bir klima bakıyorum Daikan Shira Plus 14000 ve Mitsubishi arasında kaldım. Soğutma performansı yüksek alt yapımada uygun bir klima bakıyorum fikirleriniz çok değerli önerinizi bekliyorum
Merhabalar, Daikin özelinde Shira Plus ve Zeta Shira Plus; Mitsubishi Electric özelinde ise Noviro ve Kirigamine Zen modellerine bakabilir. Buradaki kriterleriniz; garanti süresi, servis ağı ve memnuniyeti, fiyatlandırma, taksit seçenekleri olabilir. Hangisi bütçenize uyarsa ve mantıklı gelirse onu alabilirsiniz. Genel kalite, performans ve verimlilik gibi konularda herhangi bir problem yaşamazsınız.

Şimdi Mitsubishi servisi geldi bu borulara onların 18lik klimaları oluyormus. 18000 BTU Hare modelini önerdi ısıtma için kullanmayacağınız için Legendera kadar yüksek fiyatlara çıkmanıza gerek yok dedi fakat hala çok kararsızım. 14000 Shira , Legendra 18000 hare arasında. Genel olarak fikir verebilirseniz çok sevinirim
Hare modeli, açıkçası fiyat/performans dengesi olarak bakıldığında mantıklı bir cihaz değil bana göre. Bu arada 18.000 BTU Hare modeli ile 14.000 BTU olarak yazdığım diğer modellerin boru çapları aynı. Hare yerine diğer modellere yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.

Merhabalar, Daikin özelinde Shira Plus ve Zeta Shira Plus; Mitsubishi Electric özelinde ise Noviro ve Kirigamine Zen modellerine bakabilir. Buradaki kriterleriniz; garanti süresi, servis ağı ve memnuniyeti, fiyatlandırma, taksit seçenekleri olabilir. Hangisi bütçenize uyarsa ve mantıklı gelirse onu alabilirsiniz. Genel kalite, performans ve verimlilik gibi konularda herhangi bir problem yaşamazsınız.

Hare modeli, açıkçası fiyat/performans dengesi olarak bakıldığında mantıklı bir cihaz değil bana göre. Bu arada 18.000 BTU Hare modeli ile 14.000 BTU olarak yazdığım diğer modellerin boru çapları aynı. Hare yerine diğer modellere yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
Düşünceleriniz çok değerli teşekkür ederim öncelikle.

1) Shira Plus ve Zeta arasında ne fark var sadece makyajlanmış model olarak ifade ettiler bana gerçekten öyle mi internette fiyat olarak farklı çünkü o yüzden soruyorum.

2) 18.000 Hare modelin ile 14.000 Shira plus fiyatları aynı BTU su fazla diye hareyi düşündüm ama siz 14000 BTU olmasına rağmen shirayı tavsiye ediyorsunuz doğru mudur ?

1) Shira Plus ve Zeta arasında ne fark var sadece makyajlanmış model olarak ifade ettiler bana gerçekten öyle mi internette fiyat olarak farklı çünkü o yüzden soruyorum.

2) 18.000 Hare modelin ile 14.000 Shira plus fiyatları aynı BTU su fazla diye hareyi düşündüm ama siz 14000 BTU olmasına rağmen shirayı tavsiye ediyorsunuz doğru mudur ?
2)İçin yazcam Shira plus kalorisi yüksek olduğu için 14 olmasına rağmen 18btuda olabilmektedir teknik özelliklerinden kaynaklı

Rica ederim, sağolun.

1) Kesinlikle makyajlanmış model değil. Zeta Shira Plus, başlı başına bir model ve Shira Plus'a göre daha performanslı ve verimli bir cihaz. Aradaki fiyat farkı çok değilse tercih edilmesi uygundur.

2) Burada BTU'dan ziyade kompresör kalorisine dikkat ediyoruz. Yüksek BTU değerine sahip cihaz, her zaman daha performanslıdır anlamına gelmiyor. Bu yüzden Hare yerine 14.000 BTU olan diğer modelleri tercih etmek performans/ekonomi dengesi bakımından daha doğru bir seçim olacaktır.

Rica ederim, sağolun.

1) Kesinlikle makyajlanmış model değil. Zeta Shira Plus, başlı başına bir model ve Shira Plus'a göre daha performanslı ve verimli bir cihaz. Aradaki fiyat farkı çok değilse tercih edilmesi uygundur.

2) Burada BTU'dan ziyade kompresör kalorisine dikkat ediyoruz. Yüksek BTU değerine sahip cihaz, her zaman daha performanslıdır anlamına gelmiyor. Bu yüzden Hare yerine 14.000 BTU olan diğer modelleri tercih etmek performans/ekonomi dengesi bakımından daha doğru bir seçim olacaktır.
Yorumlarınız için çok teşekkürler kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz çok sağolun.

Yorumlarınız için çok teşekkürler kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz çok sağolun.
Rica ederim. Son bir hatırlatma daha yapmak istiyorum: Hangi marka/modeli alırsanız alın, kurulum esnasında vakum yapılmasına dikkat edin. Bir klimadan tam anlamıyla performans ve verimlilik elde etmek istiyorsanız gerekli bir unsurdur. Aynı zamanda cihazın ömrü için de önem arz etmektedir.

Bunu konuda hiç bilgim yok gelen arkadaşlardan rica edersek yapıyorlar mı ?
Rica ederim. Son bir hatırlatma daha yapmak istiyorum: Hangi marka/modeli alırsanız alın, kurulum esnasında vakum yapılmasına dikkat edin. Bir klimadan tam anlamıyla performans ve verimlilik elde etmek istiyorsanız gerekli bir unsurdur. Aynı zamanda cihazın ömrü için de önem arz etmektedir

Öncelikle mantığı basitçe anlamanız için aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Marka/modele karar verdiğinizde, ilgili markanın satış temsilcisine ve kurulum için gelecek olan ekibe, peşin peşin vakumsuz kurulumu kabul etmeyeceğinizi bildirin. Bu markalarda genelde dikkat edilir ama yapmak istemeyen servisler de yok değil. Bu yüzden işi en başından sıkı tutmak iyi olacaktır.

Biraz daha detaylı bilgi için de yine aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bazıları için evet rica ederlerse yaparlar ama bazıları şu cümleleri kullanacaktır 'Bunlar fabrikadan vakumlu geliyor duyabilirsiniz. v.b.' bunlara sakın inanmayın https://inceleriz.com/klima-montajinda-dikkat-edilmesi-gerekenler/ ve bunu kesinlikle okumanız gerekiyor ve klima vakumsuz takılırsa ne olur https://inceleriz.com/klimaniz-vakumsuz-takilirsa-ne-olur/ bunuda okumanızı tavsiye ederim @M.Faraday yazısındaki videolarıda izleyin

Bu bilgiler çok çok değerli boruların gömülü sistem olduğunu düşünürsek bende vakumlama sistemi bence daha da elzem hale geliyor. Servisler ile uğraşmak zor ama gerekirse yapmazlarsa gelen servise taktırmayıp firmaya durumu anlatıp başka servis talep edilebilir. Ama bunu araştırmasam bilmeyeceğim bu zamana kadar takılan klimalarımda hiç bunun yapıldığına şahit olmamıştım.Umarım tahmin ettiğim kadar zorlanmadan bu süreci atlatırım. Aktardığınız bilgiler çok değerli çok teşekkür ederim çok sağolun umarım benim gibi çoğu kişi görüp fikir sahibi olur

Bütçe sorunu yoksa tercih Legendera olmalı

Mitsubishi Electric hare yerine krigamazeni tercih etmeniz daha doğru olur bütçe sorunu yoksa Legendera bazı konularda fark atar
Hare ile legendera çok farklı cihazlar ortamda uzun süre vakit geçirelecekse legendera nın farkı çok net hissedilir

Mitsubishi 21 Nisan'da sağlam zam yaptı. Noviro bakıyordum benim ihtiyacım 2 adet klimaydı totalde 20 bin gibi bir zam gördüm aldığım teklifin üzerine.

Mitsubishi'nin gittiğim servis/bayisinin daha profesyonel olduğunu görmüştüm. Sadece soğutma olacağı için Noviro bence ihtiyacınızı görür.

Daikin'de henüz bu zam yok, bayilerle biraz sıkı pazarlık yaparsanız Shira Plus çok iyi bir klima olarak görmüştüm.
Daikin'de Sensira alt modeli de sanki yeterli gibiydi sadece konforlu bir soğutma için ancak yeterli incelemeyi yapmadım.

Ofis/İş yeri olduğu için dış unitenin gürültüsü de dikkatinizi çekmeyeceğini düşünerek Windfree modellere de göz atabilirsiniz, tabi yukarıdaki markalardan servis ve donanım olarak geridedir, aynı fiyatlara tercih edilmemeli.

Konuyu bir gözden geçirdim @M.Faraday arkadaşımız çok güzel açıklamş her durumu, bende araya Shira Plus ve Zeta Shira Plus kullanıcısı olarak bir cümle eklemek istedim. Zeta Shira Plus kesinlikle Shira Plus'ın makyajlanmış hali değildir Zeta Shira Plus ile Shira Plus arasında vereceğiniz fiyat farkına değecek elektrik ekonomisi vardır. Performans olarakda Zeta bir tık daha üstün Shira Plus'tan. Dip Not: Kışın kullanmayacaksanız klimayı Shira Plus modelide sizin işinizi görecektir.

Arkadaşlar değerli düşünceleriniz çok değerli. Zeta Shiraz Plus almaya karar verdim. Mitsubishi fiyat olarak pahalı geldi açıkçası. Daikanla pazarlık ile uygun fiyat veren bir bayiden alacağım bugün hayırlısı ile. İş yeri olduğu için hassas yaklaşıyorum umarım montajındada vakum konusuna dikkat edersek üzmeden kullanacağımız bir klima tercihi olur. Hepinize zaman ayırıp değerli düşüncelerinizi aktardığınız için çok teşekkürler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri