Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi KLİMA TAVSİYESİ * TCL T-Pro Alındı *

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

serkanadp

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
maksimum 13.500-TL
Marka Model Bilgisi
Sizden gelecek tavsiye.
Yer : sakarya
oda salon : 24,75 m2
kat : 3 kat üstü çatı (daire içi tavanda yalıtım ve çatı hasır betonun üstünde yalıtım mevcut)
cephe : kuzey / batı
camlar : pimapen konfor cam
kişi adeti : 4
kullanım şekli : Genelde soğutma , mevsim geçişlerindede ısıtma..

Ekteki planda batı ve kuzey yönleri belirtmeye calıştım..
Fiyat konusunda deyecekse bir miktar daha yukarı çıkılabilir.

Ekli dosyalar

• plan budur.jpg
    plan budur.jpg
    47.4 KB · Görüntüleme: 27

Satın Alma Önerisi KLİMA TAVSİYESİ * TCL T-Pro Alındı *

T pro ya özelik eklenmiş olarak düşünün. Kasa ve genel donanım aynı.
Sitelerdeki veriler hiçbir zaman ürünün gerçek performansını yansıtmaz. Mesela TCL sitesine baksan bu klima ancak 9 ile 16 m2 arası alanlara uygun der ama bu klimayı 20m2 alanda da gayet rahat kullanabilirisniz. Mesela ortalama tüketim 700watt der ama bu klima 350watt ortalama ile gayet rahat çalışır. Sitelerde verdikleri bilgilerde ileride Hukuki sorumluluk doğurmaması kısmına da çok dikkat ettikleri için bu şekilde yapıyorlar.
Hocam çok teşekkür ederim T-pro aldım sizlerin tavsiyesi ile..
Kolay gelsin..
İncelediğimiz ve gördüğümüz kadarıyla hem bölge hem de cephe anlamında koşullarınız zorlu değil, kış modunda yani klimanın en çok enerji tükettiği modda çalışmayacağını da düşünürsek 12.000BTU Airfel veya TCL Elite serisi klima çok çok rahat şekilde işinizi görecektir.

m2 anlamına otamınız BTU değeri için çok uygun, cephe anlamında ise güneşin çizeceği yay ve batı cephe tarafında sadece günün belli saatinde güneş alacak olması da üdşünülürse ısı yükü anlamında da sorun olmaz. Kişi sayısına göre ısı yükü rahatlıkla tolere edilir durumda. :ok

Son düzenleme:
hocam affınıza sığınarak

beko 31225 Ekolojik Inverter Klima 12.000 Btu/h Split Klimayı 12.500-TL alma şansım var ne dersiniz..

TCL Elite 12
(12.000)
(TAC-12CHSD/XA51I)
TCL T-Pro 12
(12.000)
(TAC-12CHSD/TPG11I) farkları varmı hocam..siz elite demişsiniz.Cevap vermeniz halinde bu cihazlardan birine yönlenecem..Herşey için teşekkür ederim..

O fiyata ben Altus'u aldım. Beko'su vardıysa onu alsam daha güzel olurdu :hihi Airfel ile arasında kalmıştım airfel de aynı fiyattı, Airfel klimalar Midea üretimi ve Daikin markası. Bunu baştan bilsem Airfel alırdım aslında.
Şöyle bir bilgi de ekleyeyim: Servisleri arayın ve sanki ürün elinizdeymiş gibi kurulum randevusu sorun bakalım ne zamana gün verecekler? ben 3 hafta bekledim, bugün alıp da 3 hafta beklesem eylül gelmiş olurdu zaten. Eylül ayını da vantilatör ile atlatsam bir şey kalmamış olurdu.
Bu nedenle hangisinin daha erken kuracağı da önemli bir faktör. Airfel 2 yıl cihaz 3 yıl kompresör garantili, arçelik-beko ürünleri ise komple 3 yıl garantili. Ekstra kompresör garantisi göremedim.

hocam affınıza sığınarak

beko 31225 Ekolojik Inverter Klima 12.000 Btu/h Split Klimayı 12.500-TL alma şansım var ne dersiniz..

TCL Elite 12
(12.000)
(TAC-12CHSD/XA51I)
TCL T-Pro 12
(12.000)
(TAC-12CHSD/TPG11I) farkları varmı hocam..siz elite demişsiniz.Cevap vermeniz halinde bu cihazlardan birine yönlenecem..Herşey için teşekkür ederim..
Size ''Beko almayın'' demem. Yalnız ben klimada çok başarılı bulmuyorum beyaz eşyanın aksine.
Kaldı ki alüminyum konusunda ısrar etmeleri, düşey flap konusundaki başarısızlıkları ve özellikle son zamanlarda sıklıkla şikayetler gelmeye başlayan vakusmzu montaj konuları Arçekik üretimlerinde oldukça uzaklaşmamıza neden oldu.

En azından tam bakır bir klima benim daha çok tercihim olur.

Size ''Beko almayın'' demem. Yalnız ben klimada çok başarılı bulmuyorum beyaz eşyanın aksine.
Kaldı ki alüminyum konusunda ısrar etmeleri, düşey flap konusundaki başarısızlıkları ve özellikle son zamanlarda sıklıkla şikayetler gelmeye başlayan vakusmzu montaj konuları Arçekik üretimlerinde oldukça uzaklaşmamıza neden oldu.

En azından tam bakır bir klima benim daha çok tercihim olur.
Üstat cevaplarınız için çok teşekkür ederim..
Sizlere son bir sorum olacak..

Elite mı?
T-Pro mu?

TCL Elite 12
(12.000)
(TAC-12CHSD/XA51I)

TCL T-Pro 12
(12.000)
(TAC-12CHSD/TPG11I) farkları varmı hocam ?
@Adem Helvacı

Saygı değer hocam bana acil bir dönüş yapabilirseniz çok sevinirim...
TCL'nin sitesinde klimalar kısmında iki C-Fresh, T-Pro ve Elite serileri var, oradan ürünleri seçip alttaki kutucuklara tıklayarak karşılaştırma yapılabilir. Çok da birk fark yok aralarında, yazan özelliklere göre bence T-Pro.

Teşekkür ederim T-pro ya yöneldim..(sitede karşılaştırma yaptım ama teknik özelliklerden anlamadığım için siz ustalara sormak istedim.)
klima sınıflandırması aşağıdaki gibi herhalde.

C-Fresh Serisi

Akıllı Hava, Narin Bakım | T-Pro Serisi

Elite Serisi

Sitelerdeki veriler hiçbir zaman ürünün gerçek performansını yansıtmaz. Mesela TCL sitesine baksan bu klima ancak 9 ile 16 m2 arası alanlara uygun der ama bu klimayı 20m2 alanda da gayet rahat kullanabilirisniz. Mesela ortalama tüketim 700watt der ama bu klima 350watt ortalama ile gayet rahat çalışır. Sitelerde verdikleri bilgilerde ileride Hukuki sorumluluk doğurmaması kısmına da çok dikkat ettikleri için bu şekilde yapıyorlar.

Kolay gelsin..

Çözüm
Kolay gelsin..
O zaman forumumuzun ilk TCL T-Pro klima incelemesi başlığını da sizden görmek ayrı bir mutluluk olur.

Montaj bittikten sonra hem ürünü satın alma süreciniz, hem servis montaj süreci hem de ürünle ilgili ilk görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :ok

O zaman forumumuzun ilk TCL T-Pro klima incelemesi başlığını da sizden görmek ayrı bir mutluluk olur.

Montaj bittikten sonra hem ürünü satın alma süreciniz, hem servis montaj süreci hem de ürünle ilgili ilk görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :ok
İnşallah hocam sevgi ve saygılarımla..

Ürün 09-08-23 de sipariş verildi .
10-08-23 de satıcı horoz lojistiğe teslim etti.
18-08-23 de ürün tarafıma sağ salim teslim edildi.(kaç defa şikayet kaydı açtıktan sonra , horoz lojistik tam rezalet).
aynı gün kurulum için kayıt oluşturuldu.Servis normalde 01.09.23 kadar kurulacak dedi lakin kurulum için müsait olmayanlar çıkınca 23.08.23 de klima kurulumu gerçekleşti.
İlk izlenimlerin iç ünite sesiz moduna alınca süper sesiz sesini duyamazsınız tv açıkken,
Uzaktan wifi ile kontrol harika daha fazla ayarı app dan yapabilirsiniz.
Rüzgarsız soğutma gayet başarılı.
25 m2 odayı kapı kapatarak denedim 26 derece eco modunda (30-31 derecedeyken oda sıcaklığı) 10-15 dakikada soğutuyor.
salon kapısı açık tüm odalara (yukarıda evin planı var) en arka odaya bile serinlik gidiyor.

Sadece cep telefonu app 'ta elektrik sarfiyatını görebileceğim menüyü bulamadım bazı modellerde olmadığını okumuştum belki bu modelde yoktur.
Cep telefonu wifi kurulumunu servis gittikten sonra yaptım yazılım güncellemesi gelecek atla demişti.Bende ilk kurulumunda atladım ama sonrasında yanlışlık ile yazılım güncellemesi yapmış oldum.Bir sıkıntı yaşamadım ama belkide bu yüzden bu menüyü göremiyorum ..
Merak edilen sorularınız var ise buradan yazın lütfen..

Son bir dip not servis ben uyarmadan vakum işlemi yaptı ..

Adem hocam herşey için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• dış.jpeg
    dış.jpeg
    55.1 KB · Görüntüleme: 40
  • iç.jpeg
    iç.jpeg
    54.3 KB · Görüntüleme: 41
18-08-23 de ürün tarafıma sağ salim teslim edildi.(kaç defa şikayet kaydı açtıktan sonra , horoz lojistik tam rezalet).
aynı gün kurulum için kayıt oluşturuldu.Servis normalde 01.09.23 kadar kurulacak dedi lakin kurulum için müsait olmayanlar çıkınca 23.08.23 de klima kurulumu gerçekleşti.
İlk izlenimlerin iç ünite sesiz moduna alınca süper sesiz sesini duyamazsınız tv açıkken,
25 m2 odayı kapı kapatarak denedim 26 derece eco modunda (30-31 derecedeyken oda sıcaklığı) 10-15 dakikada soğutuyor.
salon kapısı açık tüm odalara (yukarıda evin planı var) en arka odaya bile serinlik gidiyor.

Sadece cep telefonu app 'ta elektrik sarfiyatını görebileceğim menüyü bulamadım bazı modellerde olmadığını okumuştum belki bu modelde yoktur.
Cep telefonu wifi kurulumunu servis gittikten sonra yaptım yazılım güncellemesi gelecek atla demişti.Bende ilk kurulumunda atladım ama sonrasında yanlışlık ile yazılım güncellemesi yapmış oldum.Bir sıkıntı yaşamadım ama belkide bu yüzden bu menüyü göremiyorum ..

Valla mümkünü varsa birkaç iç ve dış ünite montaj fotosu da isteriz :D

Hatta siz ekledikten sonra ben bu yukarıdaki mesajınızı ve eklediklerinizi ayrı bir İNCELEME başlığı haline getiririm insanlar izlenimlerinizi bilsin.

Bu arada o koca yürekli servis dostumuzu kutluyorum :ok

Güzel günlerde kullanmanız dileklerimizle :love:

iyi günlerde kullanın

Valla mümkünü varsa birkaç iç ve dış ünite montaj fotosu da isteriz :D

Hatta siz ekledikten sonra ben bu yukarıdaki mesajınızı ve eklediklerinizi ayrı bir İNCELEME başlığı haline getiririm insanlar izlenimlerinizi bilsin.

Bu arada o koca yürekli servis dostumuzu kutluyorum :ok

Güzel günlerde kullanmanız dileklerimizle :love:
hocam ekledim...
adem hocam sizden bir ricam var...

Bu olayı öğrenebilirmisiniz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri