Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mehmet_ali

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba Sayın forum üyeleri.
Bursa da 5 katlı binanın 2. katındaki güney/güneydoğu istikametine bakan, bir duvarı pencere bir duvarı balkon kapılı pencere olan, yalıtımlı, sabah gundogumundan öğleden sonra 3'e kadar güneş alan 24m2 salonumuz için 12000 btu klima arayisindayim.

Daha çok yazın soğutma amaçla kullanılacaktır. Mevsim geçişlerinde ise kısa süreli ısıtma amaçlı kullanılacaktır.

Maksimum 50 bin TL bütçe ayırmayı düşünüyorum.

Bir miktar araştırma yapabildim ama araştırdıkça daha fazla lafa karışıklığı oluştu bende

Şu 3 marka ve modeli arasında kalmakla beraber tavsiyelere açığım ve değerli ustaların fikirleri benim için önemli.

1. Mitsubishi electric novira AY serisi
2. Daikin shira plus
3. Midea breezeless

Son düzenleme:
Merhaba. Bütçenizin müsait olması güzel ve sevindirici lakin Noviro, ENviro ve hare serilsi olan ME klimalar Manisa Montajlı olduğu için öncelikli önerimiz olmuyor. Bütçeyi zorlarım derseniz Legendera bir kere alır tam alırsınız ve aldığınız tarihi unutursunuz.

Daikin Shira uygundur, hatta dilerseniz benim selamımla Yeni Oluşum Mühendislik ile bir görüşün, belki yardımcı olabilecekleri bir durum da olabilir. +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan ulaşıp Eda Hanım veya Sercan Bey ile görüşebilirsiniz.

Midea Breezeless isterseniz bu sene evimde test etmeye başladığım ve ısıtmada mükemmel sonuç elde ettiğim ancak henüz soğutma testleri yapmadığım üründür diyebilirim. Dilerseniz bununla ilgili olarak da Bursa da +90 507 154 4464 numaradan Altın Klima ile görüşebilirsiniz. Ben selamımı iletin diyorum fakat aklınıza bir şey gelmesin, Genelde klima sektörü beni tanır, yardımcı olsunlar ilgilensinler anlamında yazıyorum :)

Ekli dosyayı görüntüle 15878

Hocam 50 Bin TL Bütçe Ayırıyorsanız Tayland Üretimi Olan KIRIGAMINE ZEN Modelini Öneririm. Pazarlıkla 50 Bin TL alabilirsiniz düşüncesindeyim. Liste Fiyatları Şuan Bu Şekilde.
Merhaba hocam.
Bir görüşme yaptım ama fiyatlarda indirim yapmadılar. Hatta yakın zaman da yine zam beklediklerini söylediler.
Üretim yeri dışında özellikleri novirodan daha az gibi.

Merhaba hocam.
Bir görüşme yaptım ama fiyatlarda indirim yapmadılar. Hatta yakın zaman da yine zam beklediklerini söylediler.
Ben geçen gün Kadirlide aradım fiyat almak için başka bir model için liste fiyatından 3.000 tl aşağı fiyat vermişti o sebepten pazarlık yapmanızı önermiştim. Tok satıcıya denk gelmiş olabilirsiniz yada zam gelecek diye fiyat kırmak istemiyorlar.

Merhaba. Bütçenizin müsait olması güzel ve sevindirici lakin Noviro, ENviro ve hare serilsi olan ME klimalar Manisa Montajlı olduğu için öncelikli önerimiz olmuyor. Bütçeyi zorlarım derseniz Legendera bir kere alır tam alırsınız ve aldığınız tarihi unutursunuz.

Daikin Shira uygundur, hatta dilerseniz benim selamımla Yeni Oluşum Mühendislik ile bir görüşün, belki yardımcı olabilecekleri bir durum da olabilir. +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan ulaşıp Eda Hanım veya Sercan Bey ile görüşebilirsiniz.

Midea Breezeless isterseniz bu sene evimde test etmeye başladığım ve ısıtmada mükemmel sonuç elde ettiğim ancak henüz soğutma testleri yapmadığım üründür diyebilirim. Dilerseniz bununla ilgili olarak da Bursa da +90 507 154 4464 numaradan Altın Klima ile görüşebilirsiniz. Ben selamımı iletin diyorum fakat aklınıza bir şey gelmesin, Genelde klima sektörü beni tanır, yardımcı olsunlar ilgilensinler anlamında yazıyorum :)
Merhaba Adem hocam.
Bende legenderayı beğendim ama maalesef o paralara çıkmam mümkün görünmüyor. Manisa montajlı olanların bir sıkıntısı mı var acaba? Neden tercih edilmiyor? ME o ürünlerde aynı kaliteyi sunmuyor mu?

Maşallah hocam selamınız altın gibi herkes de geçer akçe☺️

Daikin için en Bursa dayım hocam Eda hanımlar İstanbulda.

Midea özellikleri çok cezbedici.

Daikin ve ME 50 bin gibi alınabiliyor.
Midea ise 35 bin gibi alınabilir.
Bu fiyata göre Midea tercih edilmeli mi?

Merhaba hocam.
Birde Noviroda 2 Model Var Araların Fiyat Farkları Mevcut Fakat Özellik Olarak Ne Kadar veya Ne Farkı Var O Kısmınıda Pek Anlamadım. Legendera Serisi El Yakıyor Fakat. Kirigamine Zen ve Legendera Serileri Tayland'da Üretilmektedir.

Clipboard02.jpg
Clipboard01.jpg
Clipboard03.jpg

Ben geçen gün Kadirlide aradım fiyat almak için başka bir model için liste fiyatından 3.000 tl aşağı fiyat vermişti o sebepten pazarlık yapmanızı önermiştim. Tok satıcıya denk gelmiş olabilirsiniz yada zam gelecek diye fiyat kırmak istemiyorlar.
Evet maalesef indirimi bırakın çoğu firma " Elinizi çabuk tutun, çoğu firmanın elinde cihaz yok. Zaten yakında da zam gelecek" söylemindeler. ME zaten sadece bayi üzerinden satıyor. Onlarda istediği fiyatta diretiyor. Siz alabildiniz mi hocam?

Evet maalesef indirimi bırakın çoğu firma " Elinizi çabuk tutun, çoğu firmanın elinde cihaz yok. Zaten yakında da zam gelecek" söylemindeler. ME zaten sadece bayi üzerinden satıyor. Onlarda istediği fiyatta diretiyor. Siz alabildiniz mi hocam?
Ben kendim için değil arkadaş için sormuştum, ben 2020 de tane klima almıştım o sebepten tanıdığım için arkadaşa 3 Bin TL indirim yaptırdım aldı evet.

Birde Noviroda 2 Model Var Araların Fiyat Farkları Mevcut Fakat Özellik Olarak Ne Kadar veya Ne Farkı Var O Kısmınıda Pek Anlamadım. Legendera Serisi El Yakıyor Fakat. Kirigamine Zen ve Legendera Serileri Tayland'da Üretilmektedir.

Ekli dosyayı görüntüle 15885
Ekli dosyayı görüntüle 15886
Ekli dosyayı görüntüle 15887
Hocam noviroda ki fark WiFi ve hava temizliğine yarayan bir filtre varmış adını simdi hatirlayamiyorum. Fark o fiyatta o yuzden pahalı. Kirigamine zen de sanki eski bir model gibi geldi. Noviroda ki bircok ozellik onda yok. Legendera çok pahalı hocam. Zaten 30 bin gibi bir fiyata alırız diye yola çıktık geldik 50 bine. Şimdi oradan da bir daha 80 bine yol almayalım. Yoksa evde hanımla bozusacagiz. 😃

Hayırlı olsun hocam. Sizin kullandığınız hangisi memnun musunuz?
MSZ-HR50VF Benim klima ben memnunum hiç bir problem yaşamadım4 senedir.

MSZ-HR50VF Benim klima ben memnunum hiç bir problem yaşamadım4 senedir.

Hare Serisi sizinkisi doğru mu anladım hocam.? O da yerli üretim değil mi bu arada hocam?

Evet Hare Yerli Üretim. 2019 Yılının Son Aylarında Almıştım. Toplamda 2 Tane Anneme 1 Tane Bana 3 Tane Almıştık. 2 Tanesi Hare 1 Tanesi Tayland Üretimdi.
Anladım hocam. Güle güle kullanın.
Hare modeli ME de başlangıç yani ekonomik sayılan model onda da memnuniyet varsa diğerleri de gayet güzeldir diye tahmin ediyorum.

İleri düzey değil hare serisindeki sorunlar, kasa genleşme sesi geri bildirimleri ve legendera gibi verimli ve ekonomik olmaması detayları var ki zaten ikisini kıyaslamak büyük hata diye bu geri bildirimi yapan arkadaşlara da belirtmiştim.

ME de pek fazla yenilik görmezsiniz, onlar daha çok stabil olmaya odaklanır. Kumandaları bile neredeyse 30 sene önceki kumandalar ile aynı birçok modelde :D

İleri düzey değil hare serisindeki sorunlar, kasa genleşme sesi geri bildirimleri ve legendera gibi verimli ve ekonomik olmaması detayları var ki zaten ikisini kıyaslamak büyük hata diye bu geri bildirimi yapan arkadaşlara da belirtmiştim.

ME de pek fazla yenilik görmezsiniz, onlar daha çok stabil olmaya odaklanır. Kumandaları bile neredeyse 30 sene önceki kumandalar ile aynı birçok modelde :D
Anladım Adem Hocam.
Evet maalesef ME öyle. Ben de fark ettim HARE ve Kirigamine Zen çok boş bir yenilik yok. Noviro serisi güncellenmiş gibi geldi bana. Ben noviro serisini düşünüyorum. Noviro serisi ile ilgili bir detay bulamadım.
Forumda bir arkadaş, kardeşi ile birlikte aldığını kendisinin ses şikayeti nedeniyle iade ettiğini yazmış. Noviro serisini tavsiye eder misiniz?

Benim yazdıklarım haricinde sizin tavsiyeniz ne olur hocam?

Birde Midea marka almak istesek hangisini tavsiye edersiniz.
Midea breezeless mi?
Midea all easy pro mu?
Ya da başka bir model mi?

Anladım Adem Hocam.
Evet maalesef ME öyle. Ben de fark ettim HARE ve Kirigamine Zen çok boş bir yenilik yok. Noviro serisi güncellenmiş gibi geldi bana. Ben noviro serisini düşünüyorum. Noviro serisi ile ilgili bir detay bulamadım.
Forumda bir arkadaş, kardeşi ile birlikte aldığını kendisinin ses şikayeti nedeniyle iade ettiğini yazmış. Noviro serisini tavsiye eder misiniz?

Benim yazdıklarım haricinde sizin tavsiyeniz ne olur hocam?

Birde Midea marka almak istesek hangisini tavsiye edersiniz.
Midea breezeless mi?
Midea all easy pro mu?
Ya da başka bir model mi?
ME alacaksanız Kirigamine Zen ve Legendera hariç diğer modellere yönelmeyin derim. Önünde ME yazıyor diye verirsiniz o parayı. Midea içinde klimacı arkadaşlar yorum yapar ama Brezeless göz kırpıyor bence.

ME alacaksanız Kirigamine Zen ve Legendera hariç diğer modellere yönelmeyin derim. Önünde ME yazıyor diye verirsiniz o parayı. Midea içinde klimacı arkadaşlar yorum yapar ama Brezeless göz kırpıyor bence.
Merhaba Hocam.
ME nin yerli üretim ve yabancı üretimleri arasında malzeme kalitesi açısından çok mu uçurum var?

Bir yerde, yerli üretim olanların Türkiye de satıldığı gibi diğer ülkelere de gönderildiğini okumuştum.

Bu nedenle ME 'nin aynı özeni Hare ve Noviro serilerini de göstermiş olacağı fikri oluştu bende. Tabii bu bilgi yanlışta olabilir.

Breezeless modeli kağıt üzerindeki özellikler ve özellikle samsung windfree sistemine benzeyen rüzgarsiz soğutma özelliği güzel duruyor. Ama cihazı fiziki olarak görme şansım yok ve kağıt üzerindeki değerler yanıltıcı olabiliyor.

@Adem Helvacı bey ısıtma testlerini yapmış ve beğenmiş ama henüz soğutma testleri yok. Bu firsatla kendisine sormak isterim. Cihazın genel durumunda belirtecegi eksi biter yönü car mi? Gürültü seviyesi, genleşme sesi vb. gibi.

@Adem Helvacı Bey ve @Ali Kemal Eyvaz @Murat ALA ve sayın ustalarım
35000 TL ye Arçelik 126600 ve Bosch ASX12AW40N buldum. Sizce hangisi daha mantıklı. Ya da bu fiyata onların yerine şunu al diyeceğiniz bir model var mı?

Yukarıda bütçe olarak 50.000 TL diye belirtmiştim ama plansız çıkan bazı harcamalardan ötürü en fazla 35.000 ayırabiliyorum. Bu bütçeyle tavsiyeniz ne olur acaba?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri