Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mehmet_ali

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba Sayın forum üyeleri.
Bursa da 5 katlı binanın 2. katındaki güney/güneydoğu istikametine bakan, bir duvarı pencere bir duvarı balkon kapılı pencere olan, yalıtımlı, sabah gundogumundan öğleden sonra 3'e kadar güneş alan 24m2 salonumuz için 12000 btu klima arayisindayim.

Daha çok yazın soğutma amaçla kullanılacaktır. Mevsim geçişlerinde ise kısa süreli ısıtma amaçlı kullanılacaktır.

Maksimum 50 bin TL bütçe ayırmayı düşünüyorum.

Bir miktar araştırma yapabildim ama araştırdıkça daha fazla lafa karışıklığı oluştu bende

Şu 3 marka ve modeli arasında kalmakla beraber tavsiyelere açığım ve değerli ustaların fikirleri benim için önemli.

1. Mitsubishi electric novira AY serisi
2. Daikin shira plus
3. Midea breezeless

Son düzenleme:
@Adem Helvacı Bey ve @Ali Kemal Eyvaz @Murat ALA ve sayın ustalarım
35000 TL ye Arçelik 126600 ve Bosch ASX12AW40N buldum. Sizce hangisi daha mantıklı. Ya da bu fiyata onların yerine şunu al diyeceğiniz bir model var mı?

Yukarıda bütçe olarak 50.000 TL diye belirtmiştim ama plansız çıkan bazı harcamalardan ötürü en fazla 35.000 ayırabiliyorum. Bu bütçeyle tavsiyeniz ne olur acaba?
Arçelik değmez bence. 35.000 TL civarına bulunabilirse All Easy Pro düşünülebilir. Başka önerileri de bekleyin.

@Adem Helvacı Bey ve @Ali Kemal Eyvaz @Murat ALA ve sayın ustalarım
35000 TL ye Arçelik 126600 ve Bosch ASX12AW40N buldum. Sizce hangisi daha mantıklı. Ya da bu fiyata onların yerine şunu al diyeceğiniz bir model var mı?

Yukarıda bütçe olarak 50.000 TL diye belirtmiştim ama plansız çıkan bazı harcamalardan ötürü en fazla 35.000 ayırabiliyorum. Bu bütçeyle tavsiyeniz ne olur acaba?
35k bütçeyi murat kardeşimin dediği gibi Arçelik hak etmiyor hocam diğer yandan

Bosch klimanın enerji değerleri çok güzel gözüküyor bir türlü kompresör değerleri ve iç dış ünitenin ağırlığını bulamadım ama ben olsam o fiyatı ona vermek yerine orjinal midea ürünlerini tercih ederdim örneğin xreme modeli veya all easy pro bütçe çıkarsa brezeless te olabilir bunların hepsi birbirinden güzeldir tek kusuru iç ünite genleşme sesidir

İkamet bursa ise bayiiler ile görüşüp pazarlık ta yapılabilir ama tercih tabiki sizindir.
Şuan aktif olarak all easy pro modelini kullanıyorum yaklaşık 2 yılı geçti çok memnunum

Arçelik değmez bence. 35.000 TL civarına bulunabilirse All Easy Pro düşünülebilir. Başka önerileri de bekleyin.
Arçelik bende düşünmüyordum ama kağıt üstünde değerleri çok iyi. 9.1 seer değeri var kullanıcı yorumlarında da dış ünitenin 24luk olan ebadında olduğunu yazmışlar. Arçelik te kafama yatan tek model bu ve 12670 modeli. O da 12260 modelinin güncel versiyonu ama fiyatı 43000.

35k bütçeyi murat kardeşimin dediği gibi Arçelik hak etmiyor hocam diğer yandan

Bosch klimanın enerji değerleri çok güzel gözüküyor bir türlü kompresör değerleri ve iç dış ünitenin ağırlığını bulamadım ama ben olsam o fiyatı ona vermek yerine orjinal midea ürünlerini tercih ederdim örneğin xreme modeli veya all easy pro bütçe çıkarsa brezeless te olabilir bunların hepsi birbirinden güzeldir tek kusuru iç ünite genleşme sesidir

İkamet bursa ise bayiiler ile görüşüp pazarlık ta yapılabilir ama tercih tabiki sizindir.
Şuan aktif olarak all easy pro modelini kullanıyorum yaklaşık 2 yılı geçti çok memnunum
Yukarıda da yazdığım gibi üstat bende arçelik düşünmüyordum ama o modelin kağıt üstündeki değerleri çok iyi. Boschun o bilgeri maalesef yok.

Midea bayii bulunduğum yerde var ama servisi konusunda hiç nir fikrim yok.

Sizce bu seçenekler arasında midea daha mı cazip? All easy pro hangi ilde nerede ( salon,yatak odası vb. kaç m2 yer) kullanıyorsunuz.?

Breezeless modelini beğenmiştim ama @Adem Helvacı Bey Brezeless modunda bir sesten bahsetmişti ama tam ne olduğunu takip edip netleştirip yazacak. O yüzden onun için beklemedeyim.
Ama sıcaklarda geldi artık bir an önce alsam diyorum.

Yukarıda da yazdığım gibi üstat bende arçelik düşünmüyordum ama o modelin kağıt üstündeki değerleri çok iyi. Boschun o bilgeri maalesef yok.

Midea bayii bulunduğum yerde var ama servisi konusunda hiç nir fikrim yok.

Sizce bu seçenekler arasında midea daha mı cazip? All easy pro hangi ilde nerede ( salon,yatak odası vb. kaç m2 yer) kullanıyorsunuz.?

Breezeless modelini beğenmiştim ama @Adem Helvacı Bey Brezeless modunda bir sesten bahsetmişti ama tam ne olduğunu takip edip netleştirip yazacak. O yüzden onun için beklemedeyim.
Ama sıcaklarda geldi artık bir an önce alsam diyorum.
Anladım hocam sizin içinize nasıl sinerse o şekilde gönlünüze göre olsun inşallah
ben bütçeyi yüksek görünce o bütçeye değecek sorunsuz bir makina önermek istedim servis konusunu dediğiniz gibi araştırmak lazım belki @Adem Helvacı abinin bilgisi vardır.

Diğer yandan benim klima oturma odasında batı cephesi öğlenden sonra full güneş alıyor ve yalıtım yok ben kışlı yazlı kullanıyorum
Kahramanmaraş merkez ve oda 20m2 klima 12 btu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri