Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kombi su akıtıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Marka: Baymak Lambert
Mart ayında taktırmış olduğum ve bu güne kadar sadece sıcak su şeklinde kullandığımız kombide bugün fark ettm ki alttan su akıyor. Servis pazartesi gelecek. Garantisi var. Arıza nedir bilmiyorum, benden ücret talep ederler mi?
@Adem Helvacı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

3 yollu vana veya su akış sensörünün yuvasından kaçırıyor olabilir. Önemli olan anakarta su gelmemesi. Hem garanti dışı işlem yapılır hemde oldukça pahalıdır. Su basmak için vanayı açık bıraktıysanız veya vana kaçırıyorda olabilir.

İlk şüphelendiğim yer vana oldu, vana kapalı mı, kalorifer sistemindeki su basıncı ne durumda? Ön kapağı açıp bir bakabilirsiniz dikkatlice su nereden geliyor diye.

Bar yükselten musluk kapalı.
Servis gelene kadar tüm su vanaları ve şarteli kapattık bekliyoruz.

Su akarken baktım bar yüksek değil 1.5-2 civarındaysı artmadı.

Kombi benimkinden galiba. Lambert Premix LPY serisi. Güzel bir cihaz aslında, fiyat/performans denen cihazların başlarında gelir. Çoğu malzemesi bakır ya da pirinçten imal edilmiş, plastik aksamı az.

3'üncü kışı olacak kombinin, kombiden memnunum. Oda termostatından (Baymak Logi) memnun değilim kesinlikle.

Kombi benimkinden galiba. Lambert Premix LPY serisi. Güzel bir cihaz aslında, fiyat/performans denen cihazların başlarında gelir. Çoğu malzemesi bakır ya da pirinçten imal edilmiş, plastik aksamı az.
Evet bende araştırarak aldım. İçi full pirinç bunların.
Martta montaj yaptırdım, Haziranda evlendim. 4-5 aydır işte sıcak su kullanıyorduk bugün böyle oldu şans eseri fark ettik.

Emniyet ventilinden su kaçırmıyorsa yüksek ihtimal 3 yollu vana motoru tarafından kaçıyordur. 3 yolludan kaçırıyorsa motorun su almaması iyi olur. Yoksa hem motor hemde anakart yanar. Kombinin vanalarını kapatın ve tesisattaki suyu boşaltın. Servis geldiği zaman kendisi yapsın gerekli müdahalesini.

açılın kombici geldi. 3 yollu vana değilse kuvvetle muhtemel emniyet ventilin ya arızalı ya da içine toz toprak kaçmış o sebeple contadan kaçırıyor. eğer erişilebilir bir yerde ise ventilin kapağını 4 5 sefer çevirince düzelme ihtimali var. ücret talep edileceğini düşünmüyorum

Pazartesi onarım yapılınca bilgilendirme yaparım. Hepinize çok teşekkür ederim. Umarım ufak çaplı bir arızadır. Vana ve şalter kapalı beklemedeyiz.

3'üncü kışı olacak kombinin, kombiden memnunum. Oda termostatından (Baymak Logi) memnun değilim kesinlikle.
Hocam merhaba. Kombimizin aynı olduğu aklımda kalmış, bir şey sormak istiyorum. Ben petekleri 45’e ayarlayıp açtım bugün. Bu yeni tip yoğuşmalı kombiler hiç durmaksızın çalışıyor mu? Kiradaki evde yoğuşmasız eski kombi vardı. Örneğin 45’e ayarladıysam 50-55’lere çıkar ısıtırdı sonra 38-39’lara kadar geri soğuyunca tekrar ateşlemeyi yapıp devreye girerdi.
Bu Lamberti sabah açtım 45 dereceye aldım petekleri. Sabahtandır çalışıyor. (Fan sesi şeklinde ses çıkararak). Ekranda petek ısısı şuan 48-49’larda. Servise sorduğumda bunlar premix diye öyle çalışır. Ateşleme sesi vs olmaz dur kalk yapmaz dedi. Sizin de böyle mi kombi?

Hocam merhaba. Kombimizin aynı olduğu aklımda kalmış, bir şey sormak istiyorum. Ben petekleri 45’e ayarlayıp açtım bugün. Bu yeni tip yoğuşmalı kombiler hiç durmaksızın çalışıyor mu? Kiradaki evde yoğuşmasız eski kombi vardı. Örneğin 45’e ayarladıysam 50-55’lere çıkar ısıtırdı sonra 38-39’lara kadar geri soğuyunca tekrar ateşlemeyi yapıp devreye girerdi.
Bu Lamberti sabah açtım 45 dereceye aldım petekleri. Sabahtandır çalışıyor. (Fan sesi şeklinde ses çıkararak). Ekranda petek ısısı şuan 48-49’larda. Servise sorduğumda bunlar premix diye öyle çalışır. Ateşleme sesi vs olmaz dur kalk yapmaz dedi. Sizin de böyle mi kombi?
Ben on-off oda termostatı ile kullanıyorum. Oda içi sıcaklığa gelince termostat rölesinden durduruyor kombiyi. Ama termostatsız, sistem suyu sıcaklığı üzerinden nasıl çalışıyor bilmiyorum. Alev kontrolü olayı bunlarda var diye biliyorum ama tam bilgi sahibi değilim. Yani sürekli sabit yanıp suyu ısıtınca duruyor şeklinde değil de su sıcaklığına göre çok ya da az alev veriyor. Ama hiç durmuyor kısmını bilemedim.

Ben on-off oda termostatı ile kullanıyorum. Oda içi sıcaklığa gelince termostat rölesinden durduruyor kombiyi. Ama termostatsız, sistem suyu sıcaklığı üzerinden nasıl çalışıyor bilmiyorum. Alev kontrolü olayı bunlarda var diye biliyorum ama tam bilgi sahibi değilim. Yani sürekli sabit yanıp suyu ısıtınca duruyor şeklinde değil de su sıcaklığına göre çok ya da az alev veriyor. Ama hiç durmuyor kısmını bilemedim.
Teşekkürler. Belki @Adem Helvacı abi biliyordur.

Sirkülasyon pompası duruyor mu ayarlanan sıcaklığa geldiğinde? Durmaz ya durmamalı diye düşünüyorum. Alev de suyun sıcaklığına göre düşüp artıyor olmalı. Kullanım suyunda alev kontrolü var da ısınmada olmamalı sanki.

Sirkülasyon pompası duruyor mu ayarlanan sıcaklığa geldiğinde? Durmaz ya durmamalı diye düşünüyorum. Alev de suyun sıcaklığına göre düşüp artıyor olmalı. Kullanım suyunda alev kontrolü var da ısınmada olmamalı sanki.
Sorunuz anlaşılmadı diye cevaplayamıyorum.
Normal vakit fan sesi gibi bir ses alıyorum, su kullanmaya baslayınca ses daha da yükseliyor.
Ama fan sesi hep var. Eski yoğuşmasız kombim gibi belirtilen petek sıcaklığının üstüne çıkıp kendini durdurup, düştüğünde tekrar ateşleme yapıp çalışmıyor yani. Hep ekranda ayarladıgım petek sıcaklıgında ısım. (Ve hafif fan sesi).

Normalmiş sanırım. Bu videoya denk geldim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Sorunuz anlaşılmadı diye cevaplayamıyorum.
Normal vakit fan sesi gibi bir ses alıyorum, su kullanmaya baslayınca ses daha da yükseliyor.
Ama fan sesi hep var. Eski yoğuşmasız kombim gibi belirtilen petek sıcaklığının üstüne çıkıp kendini durdurup, düştüğünde tekrar ateşleme yapıp çalışmıyor yani. Hep ekranda ayarladıgım petek sıcaklıgında ısım. (Ve hafif fan sesi).
Yanlış anlamayın ben @NBKpro nun dediği üzerine ona sormuştum aslında yanlış mı düşünüyorum diye.

Sizin duyduğunuz bu ses kullanma suyu kullanımı sırasında mı artıyor? Yoksa musluk açık değilken de bu sesi duyuyor musunuz?

Yoğuşmalı kombiler sürekli çalışır. Tesisat sıcaklığını ayarlarsınız kombi sürekli o sıcaklıkta durur ama en düşük modülasyonda yanar. Yani gazı ve fan devrini kısabildiği kadar kısar. Dereceyi yükseltirseniz ya da sıcak suyu açarsanız direkt full modülasyona geçer. Bilgim bu. Bizdeki hermetik kombi böyle değil mesela. Ayarladığım sıcaklığa geliyor fanı ve ateşlemeyi durduruyor sadece devirdaim çalışıyor tesisat suyu belli bir ısıya gerileyince tekrardan ateşlemeye geçiyor.

Yoğuşmalı kombiler sürekli çalışır. Tesisat sıcaklığını ayarlarsınız kombi sürekli o sıcaklıkta durur ama en düşük modülasyonda yanar. Yani gazı ve fan devrini kısabildiği kadar kısar. Dereceyi yükseltirseniz ya da sıcak suyu açarsanız direkt full modülasyona geçer. Bilgim bu. Bizdeki hermetik kombi böyle değil mesela. Ayarladığım sıcaklığa geliyor fanı ve ateşlemeyi durduruyor sadece devirdaim çalışıyor tesisat suyu belli bir ısıya gerileyince tekrardan ateşlemeye geçiyor.
Rölantide çalışan araba mantığı

O zaman oda termostatı ile tam anlamıyla istenen verim sağlanamıyor da olabilir. On-Off termostat çalışmayı kesince yoğuşmalı ya da premix olmasının çok da bir avantajı kalmıyor gibi. Bildiğim kadarıyla termostat kapan komutu verince sirkülasyon pompası da duruyor. Aslında oda ısınmışken kombiyi kapatıp tasarruf etmeyi sağlıyor gibi ama bu sefer oda soğuyunca çalıştığından ısıtmak için normalden bir tık yüksek enerji gerek. Bu durumda termostatın hassasiyetinin ona göre ayarlanmış olması lazım. Opentherm denen termostatlarla tamam daha mantıklı olabilir ama o da bir yerde "dur" komutu veriyor.

Ben geçtiğimiz iki yıla bakarak ufacık ev için yüksek kullanım görüyorum. Belki de normaldir bilemiyorum fakat, salon ısınmıyor genelde, o nedenle diğer odaları kısıyorum hatta kapatıyorum. Yoksa diğer oda hamam gibi oluyor. Oda termostatı da 22 23'e ayarlı genelde, günde 5-6 metreküp ortalamam vardı. Bu kış bu mevzuyla daha çok ilgileneceğim. Gerekirse deneye deneye, iç sıcaklık dış sıcaklık da ölçerek, hatta günlük olarak sayaç okuyarak.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri