Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kombi su akıtıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Marka: Baymak Lambert
Mart ayında taktırmış olduğum ve bu güne kadar sadece sıcak su şeklinde kullandığımız kombide bugün fark ettm ki alttan su akıyor. Servis pazartesi gelecek. Garantisi var. Arıza nedir bilmiyorum, benden ücret talep ederler mi?
@Adem Helvacı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

O zaman oda termostatı ile tam anlamıyla istenen verim sağlanamıyor da olabilir. On-Off termostat çalışmayı kesince yoğuşmalı ya da premix olmasının çok da bir avantajı kalmıyor gibi. Bildiğim kadarıyla termostat kapan komutu verince sirkülasyon pompası da duruyor. Aslında oda ısınmışken kombiyi kapatıp tasarruf etmeyi sağlıyor gibi ama bu sefer oda soğuyunca çalıştığından ısıtmak için normalden bir tık yüksek enerji gerek. Bu durumda termostatın hassasiyetinin ona göre ayarlanmış olması lazım. Opentherm denen termostatlarla tamam daha mantıklı olabilir ama o da bir yerde "dur" komutu veriyor.

Ben geçtiğimiz iki yıla bakarak ufacık ev için yüksek kullanım görüyorum. Belki de normaldir bilemiyorum fakat, salon ısınmıyor genelde, o nedenle diğer odaları kısıyorum hatta kapatıyorum. Yoksa diğer oda hamam gibi oluyor. Oda termostatı da 22 23'e ayarlı genelde, günde 5-6 metreküp ortalamam vardı. Bu kış bu mevzuyla daha çok ilgileneceğim. Gerekirse deneye deneye, iç sıcaklık dış sıcaklık da ölçerek, hatta günlük olarak sayaç okuyarak.
Termostat, sirkülasyon pompasını durduruyor mu? Acaba? Ya da sadece alev mi kısıyor? Alev kısıyorsa sorun yok yine aynı yerde duruyoruz. Sirkülasyon pompasını kapatıyorsa dediğin doğru yere gelir.

Termostat, sirkülasyon pompasını durduruyor mu? Acaba? Ya da sadece alev mi kısıyor? Alev kısıyorsa sorun yok yine aynı yerde duruyoruz. Sirkülasyon pompasını kapatıyorsa dediğin doğru yere gelir.
On-Off termostatlar durduruyor bildiğim kadarıyla. Opentherm termostatlar ise oda sıcaklığı ve ayarlanan sıcaklığa göre az ya da çok alev kontrolü yapıyor.

Yarın deneyebilirim bunu. Termostatı biraz soğutup sonra dereceyi ayarlar kombinin çalışmasını sağlarım, istenen sıcaklığa da gelince bakalım komple mi duracak yoksa sirkülasyon pompası çalışmaya devam edecek mi? Dürüm cezalı sirkülasyon pompası duracak mı testi yapalım mı?

O zaman oda termostatı ile tam anlamıyla istenen verim sağlanamıyor da olabilir. On-Off termostat çalışmayı kesince yoğuşmalı ya da premix olmasının çok da bir avantajı kalmıyor gibi. Bildiğim kadarıyla termostat kapan komutu verince sirkülasyon pompası da duruyor. Aslında oda ısınmışken kombiyi kapatıp tasarruf etmeyi sağlıyor gibi ama bu sefer oda soğuyunca çalıştığından ısıtmak için normalden bir tık yüksek enerji gerek. Bu durumda termostatın hassasiyetinin ona göre ayarlanmış olması lazım. Opentherm denen termostatlarla tamam daha mantıklı olabilir ama o da bir yerde "dur" komutu veriyor.

Ben geçtiğimiz iki yıla bakarak ufacık ev için yüksek kullanım görüyorum. Belki de normaldir bilemiyorum fakat, salon ısınmıyor genelde, o nedenle diğer odaları kısıyorum hatta kapatıyorum. Yoksa diğer oda hamam gibi oluyor. Oda termostatı da 22 23'e ayarlı genelde, günde 5-6 metreküp ortalamam vardı. Bu kış bu mevzuyla daha çok ilgileneceğim. Gerekirse deneye deneye, iç sıcaklık dış sıcaklık da ölçerek, hatta günlük olarak sayaç okuyarak.
Valla oda termostatı kullanmadığımız için tam bilmiyorum kombiyi nasıl etkiliyor çalışma tarzı olarak. Yine de komple kapatmaması gerekir diye düşünüyorum.

Valla oda termostatı kullanmadığımız için tam bilmiyorum kombiyi nasıl etkiliyor çalışma tarzı olarak. Yine de komple kapatmaması gerekir diye düşünüyorum.
Yani ben de öyle düşündüm. Termostat kullandım ben ama sirkülasyon pompasına mı komut veriyor aleve mi dikkat etmedim hiç. Dur bakalım kombi yanmaya başlasın ofiste takılıydı. Oradan bakarım.

Soruyu cevapsız bırakmayalım. Oda termostatı (on-off) evet sirkülasyon pompasını da durduruyor. Kombinin sistem suyunu ısıtmasına dair ne varsa duruyor. Sıcak suya (musluk) etki etmiyor sadece.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri